Prej datës 1 Prill nuk do të ketë më TVSH për barnat. Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj u shpreh sot në një konferencë shtypi se TVSH-ja për çmimin e barnave do të hiqet më datë 1 prill. “Nga data 1 prill nuk do të ketë më TVSH apo taksë mbi shëndetin për barnat, por ato do të jenë të përjashtuara. Kjo do të krijojë mundësinë që me fondet e miratuara në buxhetin e vitit 2014, ne të mund të kemi më shumë barna që rimbursohen, si dhe të kemi më shumë barna me të cilat furnizohen spitalet tona”-tha Beqaj.
Po ashtu, gjatë kësaj konference Beqaj foli edhe për uljen e çmimit të barnave, si pasojë e negocimit me firmat farmaceutik “ Në muajt e fundit të vitit të kaluar, gjatë procesit të negocimit të çmimit të barnave me firmat farmaceutike prodhuese arritëm që të kemi një ulje të çmimeve të përgjithshme 7%. Siç ju kemi njohur para ca javësh, ne kemi ndryshuar marzhet e tregtimit dhe të fabrikimit të barnave, duke ndërhyrë edhe në tregun me shumicë, edhe në tregun me pakicë dhe duke futur për herë të parë, marxhe të diferencuara në përdorimin spitalor”- tha Beqaj.
![]()
Krijoni Kontakt