Akuzat për terrorizëm, babai i të arrestuarit: S'frekuentonte xhami, punonte në llaç
TIRANE – Babai i Edmond Ballës, njërit prej të arrestuarve si të dyshuar për terrorizëm dhe organizatorë të rekrutimit dhe dërgimit në Siri të besimtarëve myslimanë, shprehet se djali i tij nuk frekuentonte asnjë xhami dhe punonte në ndërtim për të siguruar jetesën.
Tepër i revoltuar përpara derës kryesore të burgut, në përpjekje për t’i futur të birit disa ushqime dhe një batanije, Shaban Balla u shpreh i bindur se djali i tij nuk ka lidhje me rekrutimin dhe dërgimin në Siri të besimtarëve myslimanë.
“Djali im punonte në llaç me mua, gjithë ditën në llaç me mua dhe e kanë arrestuar të martën në orën 04:40 të mëngjesit. Nuk frekuentonte asnjë lloj xhamie. Është arrestuar kot fare si gjithë të tjerët. Sa persona kanë dërguar këta andej? Më bjer një, këtë këtu e ka çuar djali im dhe i them shtetit unë merre çunin dhe mos ma nxirr nga burgu më, më nxirrni një person, vetëm një person”- u shpreh ai.
Babai i të pandehurit Edmond Balla u kërkoi autoriteteve të burgut që t’i dërgonin të birit disa ushqime, pasi sipas tij, djali ka disa ditë pa ngrënë, pasi nuk i konsumon ushqimet që i japin në qeli.
“Kërkoj t’i fus ushqimet brenda. Çfarë bëhet kështu. Nuk jemi kafshë jemi njerëz. Ma kanë arrestuar djalin kot fare. Nuk kërkoj asgjë tjetër vetëm t’i fus pak ushqim se ka një javë çuni pa ngrënë fare, ushqimin e këtyre në burg nuk e ha. Thonë është festë nuk lejohet, pse kur është festë nuk do hanë. Të hënën duhet t’i sjellim ushqim djalit ne këtu. E hëna do dhe 3 ditë të vijë.”- deklaroi Shaban Balla.
(er.nu/BalkanWeb)
Krijoni Kontakt