Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 77
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Shqiptarëve në Turqi nuk u lejohet të mësojnë në gjuhën shqipe

Ja tjetra...

Bursa, qyteti industrial i mbi 1.5 milionë shqiptarëve

10.03.2014

Bursa,qyteti industrial i Turqisë ka një popullatë rreth 3 milionë banorë,ndërsa 40 përqind e kësaj popullate janë me origjinë shqiptare.Rexhep Altepe, kryetari i komunës metropolitane,poashtu shqiptarë me origjinë,tegon se në këtë qytet janë mbi 4 mijë fabrika të mëdha,ndërsa një pjesë e madhe e tyre zotërohen nga shqiptarët.Fahredin Gylen një biznesmen shqiptarë ka 6 fabrika dhe 1800 punëtorë.

Në vazhdim sjellim një reportazh nga Bursa e Turqisë, një prej qyteteve më të mëdha industriale, ku industrialistët dhe biznesmenët me prejardhje shqiptare janë të shumtë. Shumë nga ta thonë se do të dëshironin të investonin në Kosovë, por kërkojnë që edhe vetë kosovarët të krijojnë mundësi më të mëdha ekonomike, duke përfshirë edhe rritjen e prodhimtarisë.

Fahredin Gylen është biznesmen shqiptar, i cili në moshën 5 vjecare bashkë me familjen e tij ka shkuar në Bursa të Turqisë. Fahredini thotë se ka 6 fabrika dhe 1800 punëtorë. Në një ndër fabrikat e tij, ai pohon se prodhon pjesë për vetura të kompanive të njohura botërore. Ai planifikon të investojë në Kosovë por jo tani, pasi sipas tij, Kosova duhet të punojë më shumë për të pasur program të detajuar për investitorë dhe ti dëgjojë rekomandimet e tyre, gjë e cila nuk është bërë shumë deri më tani.

" Brenda 5 viteve kam ardhur në Kosvë më shumë se 20 herë, dhe kam hulumtuar se cka mund të investoj, por ka probleme. Institucionet duhet të kenë strategji e të bëjnë programe të detajuara në ekonomi, e sidomos në sektorin e prodhimit. Fuqi punëtore ka, por asaj i duhet një udhërrëfyes. Duhet të fokusohen në shkolla profesionale, për ta përdorur pastaj në prodhim. Politika duhet t'i dëgjojë rekomandimet e investitorëve, gjë që nuk është bërë deri më tani. Kosova duhet ta shfrytëzoj tokën e saj shumë të mirë dhe pozitën gjeografike", thote Gylen.

Kryetari i komunës metopolitane të Bursës, Rexhep Altepe i cili poashtu ka prejardhje shqiptare, thotë se në Bursa janë mbi 4 mijë fabrika të mëdha të sektorit privat, të cilave u janë ofruar kushte të mira. Këtë duhet ta bëjë edhe Kosova.

" Këto fabrika janë nga sektori privat. Kosova duhet t'i tërheq investimet turke në Kosovë edhe më shumë, dhe duhet t'i plotësoj e përmirësoj disa kushte, në mënyrë që sektori privat i Turqisë, por jo vetëm, të vijë dhe të investoj në Kosovë. Biznesmenët tanë janë të interesuar për të ardhur dhe për të investuar', thotë Recep Altepe, kryetar i Komunës metropolitane të Bursës.

Këto të dhëna kryetari i Bursës i tregoi gjatë një takimi me gazetarë dhe përfaqësues të mediave të ndryshme të Kosovës të cilët vizituan Bursën me ftesë të tij. Duke folur për këtë qytet, ai tha se janë mbi 3 milion banorë, dhe afër gjysma e tyre janë me prejardhje shqiptare.

"Rreth 40 % e popullsisë në Bursa janë me prejardhje shqiptare, shumë nga ta kanë arritur që të bëhen biznesmen të suksesshëm. Ata thonë se janë të interesuar të investojnë në Kosovë, por u rekomandojnë institucioneve qeveritare që të punojnë më shumë në përmirësimin e ambientit investiv në Kosovë", tregon kryetari.

Delegacioni nga Kosova është pritur edhe nga Organizata ekonomike Rumeli Siad në mesin e të cilëve bëjnë pjesë biznesmen të shumtë shqiptar. Kryetari i kësaj organizate tha se Kosova duhet të fokusohet në bujqësi e prodhim.

Mustafa Kirci, kryetari i Rumeli Siad thotë se duhet të prodhoni, duhet të fokusoheni në prodhim.

" Mundësia nuk falet por ajo krijohet. Duhet të krijohen kushte sa më të mira për investirorë. Ne si organizatë duke marrë parasysh edhe marrëdhënien tonë, jemi shumë të interesuar për të investuar por duhet të punohet më shumë në përmirësimin e ambientit biznesor. Poashtu jemi të intersuar për të shkëmbyer produktet, por duhet të ketë prodhim më të madh. Për shembull, së pari duhet të shikoni fqinjët e afërt, se cka kanë nevojë ata dhe të filloni prodhimin e atij produkti, thote Kirci.

Kirci theksoi se Kosova duhet të fokusohet në tokën e saj shumë të mirë dhe në fuqinë punëtore, të cilën duhet ta drejtoj në prodhim për të pasur një përmirësim dhe zhvillim të qëndrueshëm ekonomik./rtk

http://www.botasot.info/diaspora/280...e-shqiptareve/

Praktikisht qyteti me i madh shqiptar i rajonit....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ja tjetra...

As ne enderr..
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    As ne enderr..
    Nese vete banoret e atjeshem deshirojne te jene shqiptar, pse jo...!?
    Megjithese do te ishin miliona shqiptar ("autokton"), te cilet nuk flasin shqip.

Na nevojitet vetem nje bashkepunim dhe kontrate me Putinin dhe mund ta formojme edhe nje shtet tjeter ne ate rajon. Kjo eshte me rendesi.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ja tjetra...

10.03.2014

Bursa,qyteti industrial i Turqisë ka një popullatë rreth 3 milionë banorë,ndërsa 40 përqind e kësaj popullate janë me origjinë shqiptare.Rexhep Altepe, kryetari i komunës metropolitane,poashtu shqiptarë me origjinë,tegon se në këtë qytet janë mbi 4 mijë fabrika të mëdha,ndërsa një pjesë e madhe e tyre zotërohen nga shqiptarët.Fahredin Gylen një biznesmen shqiptarë ka 6 fabrika dhe 1800 punëtorë.

Në vazhdim sjellim një reportazh nga Bursa e Turqisë, një prej qyteteve më të mëdha industriale, ku industrialistët dhe biznesmenët me prejardhje shqiptare janë të shumtë. Shumë nga ta thonë se do të dëshironin të investonin në Kosovë, por kërkojnë që edhe vetë kosovarët të krijojnë mundësi më të mëdha ekonomike, duke përfshirë edhe rritjen e prodhimtarisë.

Fahredin Gylen është biznesmen shqiptar, i cili në moshën 5 vjecare bashkë me familjen e tij ka shkuar në Bursa të Turqisë. Fahredini thotë se ka 6 fabrika dhe 1800 punëtorë. Në një ndër fabrikat e tij, ai pohon se prodhon pjesë për vetura të kompanive të njohura botërore. Ai planifikon të investojë në Kosovë por jo tani, pasi sipas tij, Kosova duhet të punojë më shumë për të pasur program të detajuar për investitorë dhe ti dëgjojë rekomandimet e tyre, gjë e cila nuk është bërë shumë deri më tani.

" Brenda 5 viteve kam ardhur në Kosvë më shumë se 20 herë, dhe kam hulumtuar se cka mund të investoj, por ka probleme. Institucionet duhet të kenë strategji e të bëjnë programe të detajuara në ekonomi, e sidomos në sektorin e prodhimit. Fuqi punëtore ka, por asaj i duhet një udhërrëfyes. Duhet të fokusohen në shkolla profesionale, për ta përdorur pastaj në prodhim. Politika duhet t'i dëgjojë rekomandimet e investitorëve, gjë që nuk është bërë deri më tani. Kosova duhet ta shfrytëzoj tokën e saj shumë të mirë dhe pozitën gjeografike", thote Gylen.

Kryetari i komunës metopolitane të Bursës, Rexhep Altepe i cili poashtu ka prejardhje shqiptare, thotë se në Bursa janë mbi 4 mijë fabrika të mëdha të sektorit privat, të cilave u janë ofruar kushte të mira. Këtë duhet ta bëjë edhe Kosova.

" Këto fabrika janë nga sektori privat. Kosova duhet t'i tërheq investimet turke në Kosovë edhe më shumë, dhe duhet t'i plotësoj e përmirësoj disa kushte, në mënyrë që sektori privat i Turqisë, por jo vetëm, të vijë dhe të investoj në Kosovë. Biznesmenët tanë janë të interesuar për të ardhur dhe për të investuar', thotë Recep Altepe, kryetar i Komunës metropolitane të Bursës.

Këto të dhëna kryetari i Bursës i tregoi gjatë një takimi me gazetarë dhe përfaqësues të mediave të ndryshme të Kosovës të cilët vizituan Bursën me ftesë të tij. Duke folur për këtë qytet, ai tha se janë mbi 3 milion banorë, dhe afër gjysma e tyre janë me prejardhje shqiptare.

"Rreth 40 % e popullsisë në Bursa janë me prejardhje shqiptare, shumë nga ta kanë arritur që të bëhen biznesmen të suksesshëm. Ata thonë se janë të interesuar të investojnë në Kosovë, por u rekomandojnë institucioneve qeveritare që të punojnë më shumë në përmirësimin e ambientit investiv në Kosovë", tregon kryetari.

Delegacioni nga Kosova është pritur edhe nga Organizata ekonomike Rumeli Siad në mesin e të cilëve bëjnë pjesë biznesmen të shumtë shqiptar. Kryetari i kësaj organizate tha se Kosova duhet të fokusohet në bujqësi e prodhim.

Mustafa Kirci, kryetari i Rumeli Siad thotë se duhet të prodhoni, duhet të fokusoheni në prodhim.

" Mundësia nuk falet por ajo krijohet. Duhet të krijohen kushte sa më të mira për investirorë. Ne si organizatë duke marrë parasysh edhe marrëdhënien tonë, jemi shumë të interesuar për të investuar por duhet të punohet më shumë në përmirësimin e ambientit biznesor. Poashtu jemi të intersuar për të shkëmbyer produktet, por duhet të ketë prodhim më të madh. Për shembull, së pari duhet të shikoni fqinjët e afërt, se cka kanë nevojë ata dhe të filloni prodhimin e atij produkti, thote Kirci.

Kirci theksoi se Kosova duhet të fokusohet në tokën e saj shumë të mirë dhe në fuqinë punëtore, të cilën duhet ta drejtoj në prodhim për të pasur një përmirësim dhe zhvillim të qëndrueshëm ekonomik./rtk

http://www.botasot.info/diaspora/280...e-shqiptareve/

Hadje dru me pre....

Dmth. nje Belush apo nje Ferid Murad qenkan per shqiptarine me VLERE, ngase NGA AMERIKA, e keto qe thuan se jane SHQIPTARE nuk na duhen, se jane nga TURQIA ???.........eshte pune KUALITETI kjo ???..........se ne shqiptaret e kemi hallin dhe gjendjen e tille, qe mund me zgjedhe kokren e rrushit ne pazare....a ???.........pjesa DERMUESE e ketyre shqiptareve te turqise kane akoma lidhje farefisnore ne vendlindjen e gjysherve (nje realitet qe nuk mund te thuhet per emigrantet e amerikes), nuk duhet haruar se nje pjese jane vetem ne gjenerratet e trete atje.....pikerisht si pjesa dermuese e emigranteve ekonomik ne perendim.

Nese nje shqiptare, sadoqofte qe ai e ndjen vetveten shqiptare, THOT, se eshte shqiptare, ku qendron atehere problemi ???, se nuk fol shqip ???, belushi, dushku e feridi folin shqip a ???

tungi
    albanish by nature

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Natyrisht se jemi popull injorant ,kete se ve ne dyshim ,te mos ishim te tille ,sdo beheshim musliman
    Po prandaj po them edhe unë, po të mos ishim injorantë do bëheshim ortodoksë A të kripsha trutë që të kanë ngelur vetëm te Islami dhe feja. Më je bërë më keq se antarët Mesi69ever dhe Iliria e dhjeta

Ndërro pak ajër se të bën mirë !!
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Më 1887, në Shqipëri kishte tre mijë shkolla. Prej të cilave një mijë e dyqind shkolla publike turke, po aq shkolla private greke, treqind shkolla bullgare, serbe dhe vllahe, shkollë shqipe vetëm një, me drejtor Pandeli Sotirin!
    Pra, gati çdo gjuhë lejohej të mësohej në "perandorinë tolerante", përveç njërës: gjuhës shqipe! Dhe historia s‘mbaron me kaq. Katër vite më pas, Pandeli Sotiri vritet, shkolla shqipe mbyllet! Kjo është e vërteta, që ende nuk është shpalosur qartë përpara popullit shqiptar.
    Keshtu ishte gjendja e shqipareve ne trojet e veta, e ju po flisni per ata te Anadollit!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    dhe Iliria e dhjeta
    Permed qenin bej gati shkopin, frrap te mbiu direkt me poshte

Sa per anen ajo dhe kur ben seks nuk ben oh oh por islam o islam
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Hadje dru me pre....

Dmth. nje Belush apo nje Ferid Murad qenkan per shqiptarine me VLERE, ngase NGA AMERIKA, e keto qe thuan se jane SHQIPTARE nuk na duhen, se jane nga TURQIA ???.........eshte pune KUALITETI kjo ???..........se ne shqiptaret e kemi hallin dhe gjendjen e tille, qe mund me zgjedhe kokren e rrushit ne pazare....a ???.........pjesa DERMUESE e ketyre shqiptareve te turqise kane akoma lidhje farefisnore ne vendlindjen e gjysherve (nje realitet qe nuk mund te thuhet per emigrantet e amerikes), nuk duhet haruar se nje pjese jane vetem ne gjenerratet e trete atje.....pikerisht si pjesa dermuese e emigranteve ekonomik ne perendim.
    Une personalisht kam njohur dhe njoh persona nga Turqia me prejardhje shqiptare, dhe mund te them se shumica absolute nuk ndjehen si shqiptar dhe as nuk jetojne si pjessa dermuese e shqiptarve te Diaspores. Pavaresisht se nuk e mohojne faktin se kane paraardhes shqiptar.
    Zakonisht gjenerata e pare dhe pjeserisht gjenerata e dyte flasin deri diku shqip dhe ndjehen pak a shume si shqiptar. Te gjitha gjeneratat tjera, fjalen e kam per shumicen dermuese, vetem e dine se paraardhesit e tyre kane qene shqiptar dhe asgje me teper. Shumica jetojne si turqit tjere dhe me turqit tjere, si cdo turk tjeter.

Gjenerata e trete dhe e katert, ndoshta edhe e pesta dhe me tutje e shqiptarve ne vende perendimore ka lidhje shume me te ngushta me vendlindjen dhe kulturen e parardhesve, se shqiptaret e Turqise. Une ne familjen time dhe ne rrethin time kam persona te gjenerates se trete dhe te katert, te cilet flasin shqip dhe jetojne ne pergjithesi si shumica e shqipetareve, shoqerohen dhe miqesohen kryesisht me shqiptar e keshtu me radhe.

Nese nje shqiptare, sadoqofte qe ai e ndjen vetveten shqiptare, THOT, se eshte shqiptare, ku qendron atehere problemi ???, se nuk fol shqip ???, belushi, dushku e feridi folin shqip a ???
    Askush s'eshte kunder qe dikush te deklarohet si shqiptar, sidomos kur parardhesit e tij jane apo kane qene shqiptar...
    Dallimi ne mes te miliona shqiptareve ne Turqi qe nuk flasin shqip dhe praktikisht jetojne si turqit , dhe personaliteteve te shquara artistike, shkencore etj. qe gjithashtu kane parardhes shqiptar, nganjehere vetem babain apo vetem gjyshen, eshte se pranimi dhe integrimi i individeve te tille eshte i mundur, i zakonshem dhe i deshirueshem apo i favorshem edhe per kombe tjera ne Evrope dhe ne bote. Pranimi dhe integrimi ne cfaredo forme i miliona njerezve qe deklarohen dhe shpesh edhe kane parardhes shqiptar, cofte edhe vetem pjeserisht, te cilet as nuk flasin shqip dhe as nuk jetojne si shqiptaret eshte gati i pamundur dhe ne pergjithesi i pazakoshem. Perjashtuar ndoshta raste mjaft specifike, sic ishte dhe eshte rasti i hebrenjeve.
    Ka miliona amerikan me prejardhje gjermane, franceze etj. qe jetojne ne SHBA , Australi etj. Megjithate, me perjashtim te rasteve specifike ne Kanda etj. ku eshte ruajtur gjuha dhe tradita. Shumica nuk trajtohen dhe nuk mund te trajtohen si gjerman,francez, italian etj. Ata thjeshte jane amerikan me prejardhje gjermane, franceze, italiane...qe ne shumicen e rasteve jo vetem qe nuk flasin gjuhen perkatese, por prtaktikisht nuk kane asgje te perbashket me vendlindjen e te pareve te tyre. Popujt dhe nacionet e ndryshme nuk i ka krijuar Zoti ne diten qe e ka krijuar boten, por jane rezultat i qarte i zhvillimeve te gjata historike dhe politike, i shpernguljeve dhe perndjekjeve, i katrastrofave natyrore dhe njerezore e keshtu me radhe.
    Shqiptaret e turqise jane ne njefare forme prove e "kontributit" relativisht domethenes te shqiptareve ne krijimin e kombit te sotem tuk dhe asaj qe sot njihet si Turqi. Pra, jane bere pjese e pandashme e nacionit turk, jo e kombit shqiptar. Ata ne pergjithesi asgje s'kane bere per kombin shqiptar dhe per trojet shqiptare, pavaresisht arsyetimeve dhe justifikimeve qe mund te shkruhen dhe shpiken. Jo pse ndoshta nuk kane pasur deshire, por sepse rrethanat kane qene te tilla qe ata t'i sherbejne kryesisht apo gati plotesisht nje kombi dhe vendi tjeter, pjese e te cilit edhe jane bere.
    Per kontributin eventual te secilit qe ne cfaredo menyre ka ndjenja pro-shqiptare, per shkak te parardhesve te tij, natyrisht se mundem dhe duhet te jemi mirenjohes.
    Por, duke pase parasyesh faktin se keto "miliona" shqiptar dhe "prijesit" e tyre sic duket nuk kane as interesin minimal per te ruajtur sadopak gjuhen dhe kulturen shqiptare ne mesin e tyre dhe te pasardhesve, gje qe vertetohet edhe permes mungeses totale te gjuhes shqipe ne Turqi, nuk mund te kete me shume se mirenjohe per kontribute individuale te shqipetareve te Turqise per ceshtjen tone kombetare. Ngjashem si ne rastin e ndonje artisti apo shkencetari amerikan etj. me prejardhje shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 11-03-2014 më 15:41

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Po prandaj po them edhe unë, po të mos ishim injorantë do bëheshim ortodoksë A të kripsha trutë që të kanë ngelur vetëm te Islami dhe feja. Më je bërë më keq se antarët Mesi69ever dhe Iliria e dhjeta

Ndërro pak ajër se të bën mirë !!
    Pse nuk eshte keshtu siq thashe ..bile edhe Angmokio e konfirmoi,tha qe ishim prej 10 shekujsh te lajthitur dhe faleminderit qe me krahasove me Iliria e para ndersa per krahasimin me Mesia besimtarin ia paske futur kot
    Madeleine Albright

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin

Sa per anen ajo dhe kur ben seks nuk ben oh oh por islam o islam
    Ndersa ti ,gruaaaaa sa mire do ishte te kishim tani edhe Erdoganin ,kamarierja gjermane pranoi islamin ,kurani shkence ,muslimanet do sundojne boten
    Madeleine Albright

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •