Mos mendoni qe gjeni shtet si Kosova e keni kot nese kerkoni![]()
Nese duhej ndonjehere te jepet ndonje qmim nobel per rrespektimin e gjuhes ndaj etnive te tjera ajo e Kosoves i tejkalon normat![]()
Mos mendoni qe gjeni shtet si Kosova e keni kot nese kerkoni![]()
Nese duhej ndonjehere te jepet ndonje qmim nobel per rrespektimin e gjuhes ndaj etnive te tjera ajo e Kosoves i tejkalon normat![]()
Waow çfar storie, te gjoret vasha qe shkuan ne turqi me shpres qe ta gjejn zvicrren apo gjermanin diku n'anadolli !
Lere ti romanin e bullgarin, shtete ish-komuniste ku benim vllaznin-bashkimin n'ate kohe, ne Shqiperi edhe minoriteti kinez njihet, e i festohet viti i ri nga kryetari i shtetit ne mos e paçe dit !
Per minoritetin turk ne Kosove jan ardhur delegacione me projekte shkollore, per mbrojtjen e komunitetit turk ! Sa ministra shqiptar jan shkuar me nje bagazh te ngjashem ne Turqi ? A mos po pret qe turqit t'ua mesojn gjuhen ? Nuk eshte me turqia e ataturkut ne pushtet, kte mos e harro !
… ///
Te erdhi cudi qe vajzat naive mendonin se Turqia ishte si Zvicra apo Gjermani por ske dhene asnje koment lidhur me ndrrimin e emrave ..pse e ke anashkaluar kete fakt?
Per me teper shih se cka ben Turqia jote ,gjuhen e armiqeve e ka pranu si gjuhe minoritare ndersa gjuhen e "vellezerve" arnaut jo hahah
Greek language :
Recognised minority language in
Albania
Armenia
Hungary
Italy
Romania
Turkey
Ukraine
Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 10-03-2014 më 05:58
There is a special place in hell for women who don't help other women.
Madeleine Albright
A nuk e kupton qe po mundohet te te tregoje qe eshte vajze intelektuale qe lexon ndonjehere ne muaj
Per sa i perket artikullit sigurisht qe eshte paksa qesharak sidomos kur thone qe denohesh nese flet shqip. Megjithate persa i perket mesimit ne gjuhen shqipe kjo eshte detyre me se tepermi e shtetit shqiptar dhe jo e shtetit turk. Eshte bere perpjekje nga shteti shqiptar dhe ka hasur ne kundershtim nga shteti turk?
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Lexoj nje here ne muaj apo nje here ne vit ska shume rendesi ,ajo qe ka me shume rendesi eshte qe juve islamikve arabo-turko fil cdo here ju bej shah-mat![]()
Per temen ,keni dicka te shtoni apo si perhere nga mungesa e kunderargumenteve filloni e flisni kuturu?
Ti Angmokio ,ke ndonje koment lidhur me ndrrimin e emrave te vajzave shqiptare ,apo cfare mendimi ke lidhur me njohjen e gjuhes greke ne Turqi dhe mos njohjen e gjuhes shqipe?
Ti mendon se shteti shqipar ka bere perpjekje per njohjen e shqipes ne Itali ,Bullgari e Rumani ,ndersa ne Turqi ska bere ska bere asnje perpjekje ,keshtu mendon?![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 10-03-2014 më 06:48
Madeleine Albright
Mbaj mend kur kam qene i vogel kemi pasur nje femer ne lagje qe ishte edhe bishtperdredhur , budallaqe por dhe llafazane. Me ate nuk kish burre nene te merrej
C'mund te them per nje teme qe i ven vulen duke thene se shqiptaret ne turqi flasin fshehurazi neper dyqane sepse ne rruge kane frike se i denojne. Ti vertete e beson nje gje te tille? Tregohu njehere te vetme e sinqerte ne jeten tende?Per temen ,keni dicka te shtoni apo si perhere nga mungesa e kunderargumenteve filloni e flisni kuturu?
Jo ne Turqi por ne asnje vend te botes nuk te detyron njeri te nderrosh emrin. Une kam jetuar me vite ne vendet arabe dhe sme ka detyruar kush te nderroj emrin vetem nese dikush ka deshire ta nderroje me deshire.Ti Angmokio ,ke ndonje koment lidhur me ndrrimin e emrave te vajzave shqiptare ,apo cfare mendimi ke lidhur me njohjen e gjuhes greke ne Turqi dhe mos njohjen e gjuhes shqipe?
Shteti shqiptar te tregoje njehere te vetme qe eshte shtet me b**e qe din ti imponoje shteteve te huaja dicka per te miren e shqiptareve. Sa mire vjen Turku e kerkon rishikim historie , ta bej dhe kete shteti shqiptar.Ti mendon se shteti shqipar ka bere perpjekje per njohjen e shqipes ne Itali ,Bullgari e Greqi ,ndersa ne Turqi ska bere ska bere asnje perpjekje ,keshtu mendon?![]()
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Kryesorja, Thaqi, Erdogani dhe Edvin Rama te jene vellezer.
Kujt i bohet vone per lejimin e gjuhes shqipe n'Turqi.
Kulmi, eshte kur Erdogan-Sandokani kerkon me shume te drejta per turqit ne Kosove e Shqiperi, mire ua beri Gjergj Kastrioti qe ua leroi gjere e gjate.
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
duhet me fut mik te lugina e ujqerve per te hap shkollat shqipe ne turqi.
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Ke harru te me pyesesh edhe ne kam pasur eksperienca negative me turqitangmokio;3724583]Mbaj mend kur kam qene i vogel kemi pasur nje femer ne lagje qe ishte edhe bishtperdredhur , budallaqe por dhe llafazane. Me ate nuk kish burre nene te merrej![]()
..si te iki kete here kjo ..keshtu i keni kunderagumentet ju ..
Nuk e besoj kete gje.C'mund te them per nje teme qe i ven vulen duke thene se shqiptaret ne turqi flasin fshehurazi neper dyqane sepse ne rruge kane frike se i denojne. Ti vertete e beson nje gje te tille? Tregohu njehere te vetme e sinqerte ne jeten tende?
Ne Turqi eshte e vertete ,don ta pranosh ti apo jo ,emri dhe mbiemri shqiptareve ju eshte nderruar ,ky eshte fakt!Jo ne Turqi por ne asnje vend te botes nuk te detyron njeri te nderrosh emrin. Une kam jetuar me vite ne vendet arabe dhe sme ka detyruar kush te nderroj emrin vetem nese dikush ka deshire ta nderroje me deshire.
Madeleine Albright
Kuqo's father Robert and uncle Artan are basketball idols in his home country Albania. Kuqo came to Turkey when he was 15. He gained Turkish citizenship in 1997 and because of Turkish laws had to change his last name to Kurtoğlu. He still uses his Turkish last name Kurtoğlu when he plays in the Turkish league, but in the Euroleague and other European competitions he plays as "Kuqo".
Madeleine Albright
Krijoni Kontakt