Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Keqkuptimet e zakonshme që shumë kristianë kanë për myslimanët dhe Islamin

6 – Myslimanët nuk besojnë se Jezusi ishte Profet i rremë. Ne besojmë se Jezusi ishte i dërguari i Zotit, i cili erdhi ne tokë dhe u tregoi njerëzve të Izraelit tek të cilët u dërgua, fjalët e Zotit po ashtu si Musai dhe se ai ka lindur nga Maria, i krijuar me fjalën dhe shpirtin nga Zoti pa baba. Ne mendojmë se kristianët e kanë keqkuptuar nocionin e Jezusit si Zoti i mishëruar në trup kur ai tha se është djali i Zotit.
    Dy pleq ne nje fshat te Shqiperise, ishin ulur e po pinin nje kafe te dy. Njeri ishte musliman e tjetri i krishtere, te dy besonin e praktikonin besimin e tyre. Erdhi fjala tek Jisui (Isai) dhe muslimani i thote bashkefshatarit te tij te krishtere:

- Edhe ne e nderojme Isan si profet i Zotit por jo si Zot sic beni ju te krishteret.

- E di, e di - i thote bashkefshatari i tij.

- Si mund te behet Zoti njeri or mik? - i thote muslimani.

- Ka gje te pamundur per Perendine or mik? - i thote i krishteri.

- Po sikur nuk shkon prandaj po te them! - i thote muslimani.

- A te te them nje fjale?

- Po.

- Une nuk kam shume klase shkolle. Nuk kam lexuar dhe aq shume mbi fene time, ajo qe di mbi fene e mesova nga prinderit e mi ne familje. Dhe keto debatet mbi fene qe behen nga njerezit, me duken si gjera te kota. Me ate sy qe i shoh une gjerat, ne e nderojme Krishtin me shume se ju muslimanet. Dhe kur te vdes e ta gjej veten para fronit te Krishtit, une si mekatar, do te ndihem me mire sikur te kem bere gabimin e nderimit te tepruar te Krishtit, se sa te mos e kem nderuar sic duhet e sa duhet! Kaq di une.

- Fjale me mend! - ia preu miku i tij musliman.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

albo ni pytje kam un

sika munsi gjat ktyne bisedave tuja me karaktere imagjinar qe zhvillohen ne koken tane fiton gjithmon ai qe ka te njetin mendim me ty si ne politik si ne fe si ne ekonomi?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar derjansi për postimin:

The_Capital (16-03-2014)

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Me ate sy qe i shoh une gjerat, ne e nderojme Krishtin me shume se ju muslimanet. Dhe kur te vdes e ta gjej veten para fronit te Krishtit, une si mekatar, do te ndihem me mire sikur te kem bere gabimin e nderimit te tepruar te Krishtit, se sa te mos e kem nderuar sic duhet e sa duhet! Kaq di une.
    Sipas kesaj llogjike fshatareske i bie ta teprojme duke besuar dhe ne Buden apo Krishnen si zota se me mire ta teprojme ne besim se sa mos ti nderojme sic duhet?

Nje musliman Albo nuk e perkrah kurre nje teori te tille sepse do bente mekatin me te madh njerezor nese do i bente zotit shok apo femi. Zoti ne islam as nuk lind dhe as nuk eshte i lindur. Keta jane gjerat baze te besimit islam. Pastaj e kam thene dhe me heret shperfytyrimi me i madh qe i beni ju Jezusit eshte mbajtja e kryqit ,simbol i damkosjes se paganeve Romak. Ne kohen moderne ai lloj denimi mund te ishte egzekutim me karrige elektike. A do ta mbanit karrigen elektrike si simbol te sakrifices varur ne qafe?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Pastaj e kam thene dhe me heret shperfytyrimi me i madh qe i beni ju Jezusit eshte mbajtja e kryqit ,simbol i damkosjes se paganeve Romak. Ne kohen moderne ai lloj denimi mund te ishte egzekutim me karrige elektike. A do ta mbanit karrigen elektrike si simbol te sakrifices varur ne qafe?
    Sikurse te ishte thene nga Jezusi “per karrige elektirke” sic thuani ju, natyrisht se PO, por Jezusi na tha per Kryq e jo per dicka tjeter. Ne kemi pra te vertetuar Kryqin nga vete goja e Jezus Krishtit.

Pastaj iu drejtua të gjithëve:
    “Nëse ndokush dëshiron të vijë pas meje, ta mohojë vetveten, ta marrë kryqin e vet çdo ditë dhe të më ndjekë. Sepse, kush do ta shpëtojë jetën e vet, do ta humbë, ndërsa kush ta humbë jetën e vet për shkakun tim, do ta shpëtojë".(Lk 9 23-24)

Pra Jezusi deshmon kete fakt perpara se te kryqezohet.

Kryqi i Krishtit ka nje mesazh, e at mesazh nuk e kuptojne ata qe nuk i besojne Jezusit. Shen Pali apostull thote: “E njëmend, predikimi për kryqin, për ata që dënohen, është marri, kurse, për ne të shëlbuarit, është fuqia e Hyjit." (1Kor: 1; 18)

Nëse pyesim se cfare do te thote : fuqi e ZOTIT, ose cfare lidhje ka mesazhi i kryqit me Fuqine e ZOTIT?

Natyrisht se nëse e shikon kryqin fizikisht , ai perbehet nga dy drure te cilet kryqezojne njereitjetrin dhe asgje me shume. Mirëpo duhet të theksojmë se çfare shpreh ky kryqezim druresh?

Ne kete kryqezim dryresh shohim se, Vullneti i Zotit eshte i kryqezuar ma vullnetin njerezor (mu ne at Kryq), pra, me krishterim besohet, e jo vetem qe besohet por eshte mese e vertet se vullneti i njeriut bije ndesh me vullnetin e Zotit, kjo veq eshte e ditur. Pikerisht ket kryqezim vullnetesh e mbajti Biri i Atit qiellor - Zoti Krisht ne kryq, prandaj shën Pali thote se mesazhi i Kryqit eshte fuqi Zotit per shpetim te njeriut nga mekati.

Mandej në vazhdim ende pyesim se perse Kryqi eshte fuqi Zotit?
    A e din se pse;
    sepse pikerisht ky JEZUS, Biri QIELLOR e mposhti mekatin dhe vdekjen ne kete kryqezim vullnetesh, duke bere te triumfoje vullnetin e Zotit e jo ai i njerzores, d.m.th me fitoren e Hyjit. Kjo pra edhe eshte arsyeja se pse e mbajn Kryqin te krishterët – sepse e degjojnë Jezusin se Ai u thote; " Kushdo qe do te me ndjeke mua , le te mohoje veteveten dhe te mare kryqin e tij." D.M.TH - njeriun të mohoj vetveten (vullnetin e tij) ky eshte edhe kuptimi i mbajtjes se Kryqit, d.m.th te mohosh veteten do te thote te mposhtesh vullnetin e njeriut, me ane te Krishtit ne Kryq.
    E perseris, kuptimi i mbajtjes se kryqit nuk eshte per hobi apo per te tregue se kush je apo cka je, por nenkupton qe te maresh Kryqin e te ndjekesh Krishtin - te ecesh me Krishtin e kryqezuar.

ZOTI deshi qe njeriu te vije ne paqe me Krijuesin, dmth njeriu te shpetohet prej vdekjes e jo te humbet - dhe kjo eshte arritur me ane te Birit te vetemlindur te Atit - Zotit Jezus Krisht – nepermes KRYQEZIMIT – KRYQIT - fuqia e Hyjit.

“E njëmend, predikimi për kryqin, për ata që dënohen, është marri, kurse, për ne të shëlbuarit, është fuqia e Hyjit." 1Kor: 1; 18
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 14-03-2014 më 22:47
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Lexoje edhe njehere mire keto:
    dhe mos keqkupto islamin . Ju kafiret nuk keni aftesi ta kuptoni islamin dhe per kete ka kaq shume keqkuptime.
    Ne fakt ne kete rast kafir i bie te jesh ti se asgjekundi nuk thuhet aty per ato zbulimet e tua te atij librit

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Dy pleq ne nje fshat te Shqiperise, ishin ulur e po pinin nje kafe te dy. Njeri ishte musliman e tjetri i krishtere, te dy besonin e praktikonin besimin e tyre. Erdhi fjala tek Jisui (Isai) dhe muslimani i thote bashkefshatarit te tij te krishtere:

- Edhe ne e nderojme Isan si profet i Zotit por jo si Zot sic beni ju te krishteret.

- E di, e di - i thote bashkefshatari i tij.

- Si mund te behet Zoti njeri or mik? - i thote muslimani.

- Ka gje te pamundur per Perendine or mik? - i thote i krishteri.

- Po sikur nuk shkon prandaj po te them! - i thote muslimani.

- A te te them nje fjale?

- Po.

- Une nuk kam shume klase shkolle. Nuk kam lexuar dhe aq shume mbi fene time, ajo qe di mbi fene e mesova nga prinderit e mi ne familje. Dhe keto debatet mbi fene qe behen nga njerezit, me duken si gjera te kota. Me ate sy qe i shoh une gjerat, ne e nderojme Krishtin me shume se ju muslimanet. Dhe kur te vdes e ta gjej veten para fronit te Krishtit, une si mekatar, do te ndihem me mire sikur te kem bere gabimin e nderimit te tepruar te Krishtit, se sa te mos e kem nderuar sic duhet e sa duhet! Kaq di une.

- Fjale me mend! - ia preu miku i tij musliman.
    Si pasoj qe e nderoni ju te krishteret krishtin , Zoti dergoi te derguarin e Tij te fundit Muhamedin a.s ! Dhe ketij Profeti te nderuar ja hapen ZEMREN dhe e pranuan 1 miliard e gjysme njerez . Dhe konvertimet sot ne shek 21 me me numer jane ne kete fe , shume video te postuar nga konvertimet ne kete forum e deshmojne kete , njerez te te gjitha profileve .
    Albo , Zoti yte dhe i imi ne Kuran thote: se adhurimi i tjeter kujt pos Tij eshte krimi me i madhi qe mund te bej njeriu . Dhe Zoti mund te ia fal cdo mekat njeriut besimtare te Tij , por mohuesin nuk do ta fal kurre . Denimi per te do te jete zjarri i pergjithsheme ne ferr !
    Sa e respektojne muslimanet Jezusin dihet boterisht . Nuk gjene asnje muslimane te vetem ne bote qe nuk e repekton Jezusin , kurse te krishteret e ofendojne Muhamedin as me fjalet me te ulta . Si Muhamedi as , si Jezusi as , si cdo Pejgamber tjeter te njejtin rol kane pasur , qe ti therrasin te adhurohet Nje Zot i vetem , qe njerzit mos te largohen prej rruges se Zotit . E ju sot nuk e adhuroni Zotin , por adhuroni Profetin e Tij ne vend te Tij !

Inshalla Zoti na udhezon te gjitheve . amin .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Psh. muslimanet jane shpikes te motorit, telefonit, elektricitetit, radiografit, radionit, Tv-se, kompjuterit,internetit, gjitha paisjve moderne etj. A mjaftojne keto? Dhe mos harroni qe Kurani eshte libri nr1 i shkences. Te gjitha keto i gjeni ne kete liber.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •