Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

Nga e kane prejardhjen "kosovaret"?

NGA E KANE PREJARDHJEN KOSOVARET ?!

Ata, pjestaret e "Kombit Kosovare", a mund te na deshmojn me fakte historike se populli i Kosoves nuk jane me pjese e identitetit shqiptare, por "kosovar" ?!

Une, u mundova te gjeje ne librat e historise se nga e kane prejardhjen "kosovaret", mire po, ne asnje liber nuk munda te gjeje se populli nga Kosova ka identitet "kosovar" e jo shqiptar.
    Pervec fjaleve te disa "analisteve" qe thone se: "Po t'i je kosovar, keshtu te shkruan ne pasaport", pernime, se une nuk e paskam lexuar ??

Po mire, ne qe qofte se une dua te jetoje 4-5 vite ne Angli ose Kine dhe me pas fitoje nenshtetesi angleze apo kineze, a do te thote se kjo mua me bene anglez apo kinez ?!

Une s'i shqiptar qe jam, e kam mesuar qysh ne shkolle fillore se jam shqiptar e jo "kosovar", po t'i qe veten e quan "kosovar", a mundesh te na deshmosh kete me fakte historike se nga e ke prejardhjen ?!

Ne qofte se nuk me besoni se une, Nderimi, edhe pse jetoj ne Kosove jam shqiptare, ateher po j'u a deshmoj kete me fakte historike, historia po me thote se jam shqiptar edhe ne qofte se cmendem se une prape nuk e pranoj qe jam shqiptar, prape eshte historia ajo qe po ma deshmon te kunderten.
    Me posht lexoni se s'i historia na meson se Halil Matoshi eshte shqiptar, cudi, historia na tregon se edhe disa "analiste" nga Kosova qe veten e quajn "kosovar" ata ne realitet qenkan shqiptar.

Po j'u qe e quani veten "kosovar" dhe keni fakte historike qe jeni "kosovar" ateher sjellni ketu, mirepo, jo fjale te kota sikur ato te Halil Matoshit e disa
    "analistave" tjere.

Fillojm...

Duhet thene se Pellazget njihen dhe mund edhe te vleresohen pervec te tjerave edhe si ideatore te arkitektures ne rrafshin trekontinenal: Azi Perendimore, Afrike Veriore dhe Europe Jugore.
    Qe shqiptaret jane pasardhes te ilireve, kjo tanime eshte provuar katerciperisht nga shkenca e arkeologjise e gjuhesise dhe nga shkenca te tjera.

Kete here, studjuesi i nderuar Muzafer Xhaxhiu, i thote publikut se:"Ne saje te arritjeve te Historiografise, te gjuhesise, dhe ne vecaneti, te arkeologjise sone ne ceshtjen e autoktonise dhe te kultures se kombit shqiptar eshte vertetuar katerciperisht, se banoret e lashte te vendit tone, kane qene illiret dhe se shqiptaret jane pasardhesit e tyre. Keto arritje, kane care tashme rrugen, per te bere kerkime dhe hulumtime te metejshme, per te arritur tek pellgazet".

Hans Tunman arriti ne perfundimin se shqiptaret jane vazhdues autokton te popullsise se lashte ilire, qe as u romanizuan e as u asimiluan nga dyndjet e mevonshme.

Johan Fon Han 1811-1869, austriak i diplomuar per drejtesi ne Universitetin e Haidelbergut, i cili sherbeu si gjykates i shtetit te ri grek, dhe me vone si nenkonsull ne Janine, Johani iu fut studimeve te gjuhes shqipe bashke me te ndriturin gjuhetarin shqiptar Kostandin Kristoforidhin. Botoi tre vellime ‘Studime shqiptare mbi kulturen, gjuhėn dhe historine’ dhe nxorri perfundimin se shqipja rrjedh nga ilirishtja dhe ilirishtja nga pellazgjishtja.

George Fred Williams me 1914 ka shkruajtur: "Po te kthemi ne parahistori, para se rapsodet homerike t'u kendonin hyjnive dhe heronjeve mitologjike, para se te shkruhej gjuha greke, jeteone nje popull i njohur me emrin Pellazget"

Per dike ka mjaftuar te thosha vetem nje fjale, qe e mbajm mend se paku kete qe e kemi mesuar ne shkollat fillore, j'u kujtohet ?? "Te paret tane (te shqiptareve) jane pellazget!! Po "kosovaret" nga e kane prejardhjen, kush jane te paret e "kosovareve" ???
    Hej, mos rasisht jeni duke e quajtur veten "kosovar" vetem sa per te bere SHOW, heh ??
    Sipas standardeve ne Kosove, per dike dikush eshte akademik sepse ai e thote permendesh alfabetin e gjuhes shqipe!!

Nje nga keto dokumente jetike eshte edhe pasaporta e Mbreterise Shqiptare e vitit 1937 e nenshtetasit shqiptar, 90-vjeēarit Thanas Koēo Gjenerali.

N.Sh
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Burri 1 X flet !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Pėr: Nga e kane prejardhjen "kosovaret"?

Fillimisht ca kuptim ka pyetja "Nga e kane prejardhjen kosovaret" ? Emri kosovar perfaqeson gjith popujt qe jetojne ne ate vend. Madje, fjala Kosove eshte sllave dhe jo shqiptare. Pyetja duhet te jete "Nga e kane prejardhjen Shqiptaret e kosoves". Besoj se ne gadishullin ballkanik nuk mundemi te flasim per ndonje origjine te paster. Pikerisht ne ate zone popujt jane te ngaterruar deri ne nje pike nen ndikimin e fese, presionit, nacionalizmit edhe arsyeve politikosociale.

i/e regjistruar Maska e Hanny
    Anėtarėsuar
    28-10-2010
    Vendndodhja
    qitu..
    Postime
    349

Kosovaret jan shqiptar por ne te ardhmen, me brezat e rij (masi Kosova asht shtet n'veti dhe me kalimin e kohes ka mu konsolidu edhe ma shum) kam pershtypjen qe banoret e Kosoves kan me kriju ni lloj identiteti "kosovar". Edhe tash, shqiptaret e Kosoves dallojn ne shume aspekte prsh me geget e Shqipnis, e mos t'flasim per tosket.
    MOS MA TESH, QAQ DI ME T'THON

Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

Citim Postuar mė parė nga MaqoKorca Lexo Postimin
    Fillimisht ca kuptim ka pyetja "Nga e kane prejardhjen kosovaret" ? Emri kosovar perfaqeson gjith popujt qe jetojne ne ate vend. Madje, fjala Kosove eshte sllave dhe jo shqiptare. Pyetja duhet te jete "Nga e kane prejardhjen Shqiptaret e kosoves". Besoj se ne gadishullin ballkanik nuk mundemi te flasim per ndonje origjine te paster. Pikerisht ne ate zone popujt jane te ngaterruar deri ne nje pike nen ndikimin e fese, presionit, nacionalizmit edhe arsyeve politikosociale.

Nuk je ne rrjedha...e kam bere pyetjen ashtu se disa nga Kosove kane filluar te quajn veten "kosovar" e jo shqiptar!!
    Nqs pyetja eshte dashur te behet "nga e kane prejardhjen shqiptaret nga Kosova" pergjigja shkurte e shqip eshte, nga pellazget.

Ne te gjithe kemi lexuar historine se si kemi ardhur deri tek emri shqiptar dhe tani ne mund te jetojm disa ne bregdet dhe nuk mund te quhemi bregdetas, mund qe nje grupe shqiptar te jetoje ne nje fshat ne pyll po nuk mund te quhet pylletar .Ne ku do qe te jetojme duhet dhe quhemi shqiptar, si ata ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni, Mal te Zi nuk mund te tjetersohen po jane shqiptar sikur serbet ku do qe jetojne quhen serb.
    H.A
    Burri 1 X flet !

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334

Citim Postuar mė parė nga The_Capital Lexo Postimin
    Nuk je ne rrjedha...e kam bere pyetjen ashtu se disa nga Kosove kane filluar te quajn veten "kosovar" e jo shqiptar!!
    Nqs pyetja eshte dashur te behet "nga e kane prejardhjen shqiptaret nga Kosova" pergjigja shkurte e shqip eshte, nga pellazget.
    Jo nuk jemi nga pellazget, nuk ka asnje fakt me te vogel ne ndonje lidhje me ta.

6. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Fishtani1 pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

Kreksi (19-03-2014),The_Capital (20-03-2014)

Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366

Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Jo nuk jemi nga pellazget, nuk ka asnje fakt me te vogel ne ndonje lidhje me ta.
    Mos bre..!!
    Burri 1 X flet !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Ata qe i thon vetes "kosovar" pa fije dyshimi jan rezultat i asaj periudhes : vllaznim-bashkim !
    … ///

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Teoria e prejardhjes Nga Pellasget u Propozua filimisht ne shekullin e 19-te Nga Austriaku Johann Georg von Hahn edhe U perdor nga nacionalistet shqiptare si baze per identitetin tone- kjo teori nuk pranohet me seriozisht ne nivel nderkombetar, vetem ne trojet shqiptare vazhdon te ekzistoje.

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar MaqoKorca pėr postimin:

Kreksi (19-03-2014)

i/e regjistruar Maska e fegi II
    Anėtarėsuar
    19-10-2012
    Postime
    628

Mbreti Bardhyl,393-359 p.e.s.Sipas burimeve antike,Bardhyli ishte me origjine nga shtresat e uleta te shoqerise skllavopronare,qe gezonte simpatine dhe respektin e fisit luftarak te enkeleasve
    Bardhyl-i Bardhe, Bardhane -Fisi Gashi, ndahet ne Gashin e Gurit (ndryshe njihet edhe me keto emra: Gashi i Gurit te Bardhe i Bardhane ose Gashi i Bardhe) dhe Gashi i Xerxes dhe mbiemrat Bala,Teverlani etj.
    https://www.google.se/url?sa=t&rct=j...RqlnrVcmm60c2A
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fegi II : 19-03-2014 mė 11:47

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Citim Postuar mė parė nga The_Capital Lexo Postimin
    Mos bre..!!
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin:"Jo nuk jemi nga pellazget, nuk ka asnje fakt me te vogel ne ndonje lidhje me ta."
    =================================
    "Mos bre..!!"...lol !..te paska kap diku keq si duket.;hahaa sa kam qeshur..por Fishtani1 te ka thene njashtu si duhet...pra mesim per hera tjera mik i dashtun..tung !
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •