Krasniqi: Më së lehti partneriteti ynë me Vetevendosjen
Pas Isa Mustafës i cili shprehi interesim për bashkëpunim me lëvizjen Vetëvendosje! kësaj radhe edhe partia e re Nisma për Kosovën ka vënë në dukje se preferon partneritetin me lëvizjen e Albin Kurtit.
Kryetari i Këshillit Kombëtar i Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi, tha se më së lehti e kanë partneritetin me Lëvizjen Vetëvendosje. Sipas, tij, përparësia e Vetëvendosjes, është, mos marrja pjesë e tyre, siç u shpreh në keqqeverisje.
Duke folur në emisionin ‘Argument Plus’ në RTV 21, Krasniqi, tha se VV, ende nuk është provuar në qeverisje, dhe prandaj mund të kenë partneritet në të ardhmen.
“Ndoshta një përparësi e subjektit politik Vetëvendosje është, si të themi, më i lehtë për t’u bashkëpunuar në të ardhmen, për faktin që nuk e ka pjesën në keqqeverisje as tani e as në të kaluarën”, tha Krasniqi.
Përndryshe, Vetëvendosje! njihet si një prej kundërshtareve më të ashpra të qeverisë së Hashim Thaçit nga partia e të cilit u larguan para pak kohësh dy prej themeluesve të PDK’së, Jakup Krasniqi dhe Fatmir Limaj.
http://www.zeri.info/artikulli/27922...-vetevendosjen
![]()
Krijoni Kontakt