Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Profesionet që shkatërrojnë martesat, cojnë në divorc

TIRANË-Janë disa profesione që bëhen vërtet shkak për divorce. Kështu pohon një studim më i fundit britanik, sipas të cilit mjekët janë më të ekspozuar ndaj riskut të divorcit sesa inxhinierët.
    Studimi thotë gjithashtu se vatrat familjare të paqëndrueshme janë ku njëri prej personave është balerin, koreograf, barist apo terapeutist. Këta kanë më shumë se 40% të shanseve të divorcohen nga bashkëudhëtari i jetës, bën të ditur studimi.

Në përgjithësi ata që rrezikojnë janë artistët dhe sportistët. Për ta ekziston 30 për qind i shanseve që të divorcohen. Kurse ata që shpëtojnë janë inxhinierët, vetëm 2 për qind ekziston risku për divorc tek kjo kategori

Autorët e studimit kanë analizuar çiftet e divorcuara dhe të ndara të 449 profesioneve të ndryshme.

Drejtori i agjencisë ‘Reality and Performance’, Hamid Agini, thotë që nuk janë përfaqësuar të gjitha profesionet në këtë studim, madje tek ato te të cilat divorcet janë dukuria më e shpeshtë, ka radhitur edhe punën e politikanëve, drejtorëve dhe gazetarëve.

Por kush janë realisht arsyet? Orari i zgjatur, puna jashtë orarit apo në fundjavë përjashtohen nga shkaqet në këtë studim.

(d.b/BalkanWeb)

http://www.balkanweb.com/metropol/26...rc-174558.html
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Për: Profesionet që shkatërrojnë martesat, cojnë në divorc

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin

TIRANË-Janë disa profesione që bëhen vërtet shkak për divorce. Kështu pohon një studim më i fundit britanik, sipas të cilit mjekët janë më të ekspozuar ndaj riskut të divorcit sesa inxhinierët.

(d.b/BalkanWeb)

http://www.balkanweb.com/metropol/26...rc-174558.html
    koha , koha
    ste mbetet kohe per familje, por kur jane qe te dy bashkeshortet atehere eshte dezastre per jeten e femijeve ,
    por eshte me e qendrueshme sepse i kuptojne me lehte veshtiresite e njeri tjetrit.
    ndersa kur mjeket martohen me njerez qe kane profesione te tjera atehere rreziku i divorcit rritet me shume
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

une them qe eshte me bukur kur te dy kane profesione te ndryshme por eshte e vertete kjo puna e mjekeve, ne pergjithesi ose martohen mes tyre ose martohen me ndonje qe rri ne shtepi tere diten...
    Ndryshuar për herë të fundit nga broken_smile : 02-03-2014 më 05:21

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

raporti i gardes po presantohej nga nje koleg qe ka 4 dite qe eshte bere papa per here te pare;
    pas raportit profesori e pyet perpara te gjitheve , he djali mire po shkon , si ja con?
    ky bllokohet , iu mbushen syte me lot dhe me gjysem zori thot eshte i semure, i kane vene antibiotike , dhe fillon te qaj , profesori i kerkon te falur per situaten delikate qe vuri
    po me erdhi keq , i shkreti ne vend qe te rri prane femijes te semure qe sapo erdhi ne jete eshte i detyruar te sheroje te tjeret ..............
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Marya, e lexova cfare ke shkruajtur; thone qe njerezit te cilet qajne kollaj, e kane zemren te bute, dhe jane te mire. Eshte kenaqesi te punosh me njerez te tille, dhe larqoft te hyj e keqja ne shpirt, sepse nese dashakeqesia triumfon ne shpirtin e njeriut eshte shume e veshtire ta largosh.

Persa i perket divorcit shkaqet ne Shqiperi mendoj se jane icik me klasike, si psh:

Shqiptaret divorcohen ne te shumten e rasteve si pasoje e tradhtise, dhunes ne familje, veseve te keqia si droga, alkoli, bixhozi etjere.

Une them qe nje nga shkaqet madhore te divorceve jane edhe raportet e ngushta mashkull-femer ne ambjentet e punes dhe jetes sociale te cilat cojne ne tradhti etjere plus berja e pak femijeve. Kohe me pare ciftet benin shume femije dhe si nena si babai nuk kishin kohe te grriceshin me njeri-tjetrin por punonin me ngulm per te mbajtur femijet ndersa sot eshte krejt ndryshe, larmishmeri e madhe por monotoni ne te njejten kohe.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

ke harru kokederrsine e femrave sot, mero

si kane pas kendu njikohe:

rrofte partia, rrofte enveri
    se mehmeti desh na theri.

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Po ndejtje ne pune mbi 12 ore pavaresisht profesionit cdo dite lidhja rrezikon te prishet, ftohet pa qene nevoja te arrish deri te tradhetia.
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

sidomos me akullin qe ka bo kete vit ne amerike...

po ftofen gjithe lidhjet...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Ne fakt i ftohti te afron me shume.
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

ishallah, noj gol nrrafishat si panajot pano.

---voudou.. ---

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •