Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Kosova nuk është shtet islamik

Nga Fahri Xarra

”Me sot lirisht mund të thuhet se përfaqësues radikal të Islamit në Kosovë i kanë ofruar një argument Rusisë dhe Serbisë që këto dy shtete asnjëherë nuk e kanë pasur deri më tash. Sidomos përfshirja e shqiptarëve në luftën e Sirisë është përdorur gjatë fjalimit në Këshillin e Sigurimit të OKB-së nga përfaqësuesi rus si një rrezik që po vjen nga shqiptarët. Historikisht Rusia dhe Serbia janë munduar të paraqesin shqiptarët dhe të drejtën e tyre për shtet si rrezik për tërë Ballkanin, pasi sipas tyre “ata vetëm duan krijimin e shtetit Islamik”. (Lajme 10.12.14).Ky lajm më goditi shumë, jo pse nuk e prisja por e kundërta se e dija që një ditë do të na thonë në gojë.Dhe na e thanë.
    Vetëdija e ultë kombtare shqiptare në Kosovë është pasojë e një pas lufteje plot skandale shoqërore , turbulenca mediale dhe e një varfërijeje të pa kuptueshme dhe të papritur.Zakonisht për zhvillimin e e ndonjë sëmundjeje ,bakterjeve apo virusëve trupi i lodhur ,i cfilitur dhe i pa yshqyer iu ofron një mjedis shumë të lehtë për shumëzim. Po na a jemi ata që po ia përgatisim vetës sonë terrenin për një sëmundje të rëndë deri vdekje prurëse? Pak e rëndë kjo pyetje , por tmerruese në suazat e luftës së madhe serbe kundër nesh në arenën ndërkombëtare.
    Serbia është ajo e njejta gjithë kohën .Serbët janë të njejtë që kur erdhen kendej pari , me të njejtat apetite për zvoglimin tonë apo edhe mundësisht zhdukjen tonë të tërësishme si komb.Ata e dinë se ku të qëllojnë , i kanë caqet e tyre të shenjuara mirë , i kanë planet e tyre, i kanë stratëgjitë e tyre kundër nesh. Në çdo kohë janë të gatshëm dhe të përgatitur me ”argumentet” e tyre që të na sulmojnë. E ne heshtim , mashtrohemi dhe bijmë pre e propagandave armiqësore të përgatitura posaçërisht për ne.
    A jemi shtet islamik ? Jo. A po manifestohemi si i tillë ? Po. Nuk futet muzdraku në thes.
    I kam me mijëra pyetje të cilat lypin përgjegje nga të gjithë ne , por kryesorja është se si po arrinë Serbia të na mashtron me lojën e radikalizmit islamik.
    Te kalojmë në planet e tyre , në ato plane që janë në publik, të cilat çdo shqiptar që di shkrim -lexim mund ti kupton dhe ta sheh vetën se a është lojtar në lojën e përgaditur antishqiptare.
    Botës dhe neve ,na janë të njohura planet e Garashaninit,Çubriloviqit dhe Ivo Andriqit.Ato janë dhe me ato shërbehet edhe sot politika serbe . Por e keqja që ne nuk i lexojmë dhe nuk bindemi që ujku është gjithnjë tek dera.Dhe , i besojmë buëqeshjës së tij.
    Vaso Çubriloviöi ishte një historian , mësues dhe politikan. Në rini kishte marrur pjesë në vrasjen e Franc Ferdinandit në Sarajevë Në Jugosllavinë e vjetër ishte këshilltar politik i shtetit. Pas Luftës së dytë botërore ishte edhe anëtarë i Akademisë së Shkencave të Serbisë- Çka thot ai në planin e tij për ne? :” Si që dihet Masat Muslimane , në përgjithësi janë lehtë të ndikuara ( mashtruara ) nga feja dhe besimet e kota dhe janë shumë fanatikë.Kështu ne duhet që shqiptarëve të iu marrim nën kontrollë njerzit e tyre të fesë me kërcnime apo me para që të kemi më të lehtë për dirigjimin me ta ( me shqiptarë fxh)….Duhen të gjinden agjitatorët sa më shpejtë të jetë e mundur , dhe special ata të Turqisë , sepse atyre iu besohet më shumë”..Kur vjen puna tek feja, shqiptarët janë shumë të prekshëm, prandaj ata duhet të ngacmohen në këtë pikë Kjo mund të arrihet nëpërmjet keqtrajtimit të tyre . Klerikët e tyre duhen manipuluar , të ndalojmë poligamin e tyre dhe sidomos të mundësojmë mos shkollimin e vajzave te tyre..”.
    “Në momentet e fundit të jetës , para se t’i pushoj edhe për pak qaste rrahja e zemrës, Hoxhë Saidi i Dibrës e kishte lënë këtë porosi: “Pa fituar Shqipëria lirinë, mos më vini gurë mbi varrin tim. Pasi të fitohet liria të m’i vini gurët duke i shkruar shqip. Mbi ta të vini një flamur.” Pra siç po shihet Saidi nuk e humbte shpresën se do të vijë dita kur edhe zogu edhe bilbili do të këndojnë lirisht shqip.” po juve cka t iu shkrujnë ne gurin e varrit , apo do që të varrosin në zallin e Afrikës ,pa shenjë e pa dokë?

http://gazetadielli.com/kosova-nuk-eshte-shtet-islamik/
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

Për: Kosova nuk është shtet islamik

shqiptaret duan parane me shume se gjithcka tjeter ndaj edhe Kosova nuk ka per tu bere shtet islamik per kete arsye. Jepu pare e poste shqiptareve ta kthejne pllaken sa here te duash. Populli me spiun e servil i planetit ne jemi.Dhe frikacake e grindavece..

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Per sa kohe qe feja islame te jete feja e perhapur tek shqipetaret, shqipetaret nuk kane per te gjetur kur paqe. Islami, fatkeqesia me e madhe qe i ka ndodhur ndonjehere shqipetarit. Mos shpresoni se Kosova ka per tu bere ndonjehere shtet duke qene myslimane.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ura e Cekajve për postimin:

jarigas (14-12-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2014
    Postime
    992

Gjarpri lindor, zoti gatuesi i papares islam, nuk e perfill kosoven. Edhe pse i deshtuar ne dordolecet e tij qe nga Horaci tek Hipokrati qe nuk i hanin dot, nuk di te ule hunden dhe te fuse gjuhen brenda, keshtuqe kosova nuk ka si te jete vend islamik apo vend qe ben pis.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Citim Postuar më parë nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Per sa kohe qe feja islame te jete feja e perhapur tek shqipetaret, shqipetaret nuk kane per te gjetur kur paqe. Islami, fatkeqesia me e madhe qe i ka ndodhur ndonjehere shqipetarit. Mos shpresoni se Kosova ka per tu bere ndonjehere shtet duke qene myslimane.
    Shume e "sakt"
    Nuk e di nese e ke pa ti nje emission ne TopChanell me shqiptaret ortodoks te maqedonis qe e mohonin qe ishin edhe shqiptar Jo neve thoshin jemi maqedonas .

Po t'mos ishte Islami ashtu do ishim te gjithe sot po me mire I ka thure edhe vargje Konica.

Elhamdulilah qe jam shqiptar Musliman.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-11-2013
    Postime
    212

kosova esht shtet laik nuk kaa lidhje q shum islam

i/e regjistruar Maska e Etno3
    Anëtarësuar
    10-03-2014
    Vendndodhja
    Peje
    Postime
    775

Runa zot prej paragjykimeve ...
    Kosova eshte vendi jem i lindjes quajeni si te doni nese doni shtet katolik ,nese doni laik apo shtet musliman asnjera nuk me pengon...
    Ideologjite fetare me duket jane bere hemorragji ne kete forum...
    Ti hapesi i temes nese ke per qellim me bo shqiptarte me u sha ne mes vete per fe je tu ja arrit qellimit...

Kosova eshte toka e shqiptareve as e katolikve as e ortodokseve as e muslimve veq e veq por e te trijave se bashku

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-11-2013
    Postime
    212

kosova shtet i perbashke pa dalim fejes kombise

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Shume e "sakt"
    Nuk e di nese e ke pa ti nje emission ne TopChanell me shqiptaret ortodoks te maqedonis qe e mohonin qe ishin edhe shqiptar Jo neve thoshin jemi maqedonas .

Po t'mos ishte Islami ashtu do ishim te gjithe sot po me mire I ka thure edhe vargje Konica.

Elhamdulilah qe jam shqiptar Musliman.
    ...ata shqiptare qe mohojne se Jane shqiptare e bejne pikerisht se u vje turp te "marashohen" me krimbat qe peshtyjne mbi Skenderbe e lepijne prapanicen e turkut!!!
    Cfare te venne qyqaret, te luftojne kunder vellezerve te helmuar prelj kermes aziatike apo te nderrojne kombesi!??
    Krimbat do te preferonin te paren!!!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2012
    Postime
    98

Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    shqiptaret duan parane me shume se gjithcka tjeter ndaj edhe Kosova nuk ka per tu bere shtet islamik per kete arsye. Jepu pare e poste shqiptareve ta kthejne pllaken sa here te duash. Populli me spiun e servil i planetit ne jemi.Dhe frikacake e grindavece..
    jo qe nuk ka per tu bere shtet islamik,nuk egziston ky rrezik!!!!,po nukdo permirsohet si shtet do kudo aq shpejt me kto mend qe kemi...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •