po e ben dhe me ekran tjt sa per karte grafike nejri ka karte grafike ndersa tjetri e ka te dedikuar dhe te 2 kane te njejtin problem
po e ben dhe me ekran tjt sa per karte grafike nejri ka karte grafike ndersa tjetri e ka te dedikuar dhe te 2 kane te njejtin problem
Shpesh kete lloj problemi e bejne motherboardet e vjeter Asus. Provo te hapesh kompjuterin (sigurohu qe i ke hequr te gjitha paisjet nga priza). Brenda do te gjesh nje bateri te vogel si puna e kesaj ne figure
Hiqe baterine per me shume se 30 minuta. Ne kohen qe ke hequr baterine hiq Ram memorjen dhe vendose perseri ne fole. Pasi te kaloj ai 30 minuteshi vendose perseri baterine dhe provo te ndezesh kompjuterin.
Forumi Shqiptar
My web (hobby): www.zonajuaj.com
System_32 (03-04-2014)
Cfare modeli e ka motherboardin kompjuteri tjeter dhe cfare problemi ben saktesisht ky pc? Ndizet pc ? Rrotullohen ventilatoret ? Jep ndonje sinjal akustik (beep) kur tenton ta ndezesh ? Karten grafike e ka te dedikuar apo te integruar ne motherboard
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga francovice : 03-04-2014 mė 10:04
Forumi Shqiptar
Asus eshte...pc ndizet punon ventilatori ndizet mauzi ndersa tastjera jep vetem ne momentin e pare dritat edhe pastaj nuk ndez gje.kam provu ja kam heq ram edhe e kam ndez pa ram por nuk jep sinjalin e ram.
Tento me disa prova me kte punen e baterise deri sa te vije figura. Personalisht tek MB Asus nga 2005 e posht i kam hasur keto probleme.
Hiqe nga priza pc, hiqi te gjitha fishat (mouse tastiere, monitorin, etj), hiq baterine , ramet (nese ke me shume se 1 slot) dhe karten grafike (nese e ke te dedikuar).
Pastaj diku aty ne motherboard do te gjesh nje kllape (jumper) te vogel me nje shenim CLR/CLRTC dicka e tille.
Hiqe ate dhe vendose ne pozicionin tjeter, pra kunja e mezit te lidhet me kunjen qe nuk ishte e lidhur, e lere per rreth 1 ore ashtu.
Pas 1 ore vendose "jumperin" ne pozicionin qe ishte me pare, vendos RAM memorjet, karten grafike dhe me pas baterine.
Sigurohu qe fishat ti kesh vendosur sakte dhe ske harruar asgje pa vendosur dhe tento te ndezesh kompjuterin.
*Nga pervoja: kjo ndodh per shkak te lageshtires dhe kapacitoreve te keqinj qe cojne ne degradimin e motherboardit.
Forumi Shqiptar
Sme beri pune te ky pc tjeter gjithsesi shume flm
Krijoni Kontakt