Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 54
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

PD: Në shesh më 20 shkurt, protesta kundër varfërisë dhe papunësisë

Protestat, PD në shesh më 20 shkurt

Basha dje në mbledhjen e Grupit të PD

Kreu i PD kundër Qeverisë: PS, jo eksperimente në fushën e pensioneve, t’i rikthehet konsensusit.

Basha: Shkundje popullore kundër varfërisë dhe papunësisë.

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, paralajmëroi dje një protestë më 20 shkurt, ditën e rrëzimit të bustit të Enver Hoxhës në Tiranë. Duke folur në mbledhjen e Grupit demokrat, ai tha se qytetarët do të tubojnë kundër situatës së keqe ekonomike dhe mungesës së rendit. “Në situatën e krijuar, kjo qeveri që bën shurdhen dhe strucin ngaqë nuk dëshiron të dëgjojë e të shohë, ka nevojë për një shkundje të fuqishme popullore. Prandaj duhet të mbështesim e do të mbështesim të gjitha format e protestës popullore kundër përkeqësimit, varfërisë, papunësisë, pasigurisë, mungesës së shpresës e tjerë”, tha lideri i opozitës. Sipas tij: “Në këtë kuadër, pas pak ditësh, në datën 20 shkurt, në 23-vjetorin e rrëzimit të monumentit të Enver Hoxhës si simbol i diktaturës, si simbol i mashtrimit, i mjerimit dhe varfërisë, Partia Demokratike dhe opozita shqiptare do të përkujtojnë në Tiranë, bashkë me qytetarët dhe njerëzit e lirë nga i gjithë vendi, këtë ngjarje të madhe, që vendosi në historinë e Shqipërisë vijën ndarëse midis demokracisë dhe të gjitha formave të diktaturës”. Kreu i demokratëve theksoi më tej se 23-vjetori i rrëzimit të bustit të Enverit nuk do të jetë vetëm përk-ujtim, por një ditë refuzimi dhe protestë popullore ndaj gjendjes së rëndë ekonomike, pasigurisë, arrogancës, arbitraritetit dhe mashtrimeve nga qeveria aktuale. Duke analizuar situatën ekono-mike, Basha tha se papunësia në katër muaj është rritur me rreth 44 mijë veta. Sipas tij, në momentin që u bë rotacioni politik ishin 142 mijë të papunë, ndërsa tani numërohen 186 mijë. Kreu i PD-së u ndal edhe te premtimi për hapjen e 300 mijë vendeve të reja të punës dhe tha se deri në shtator duhet të hapen të paktën 70 mijë. “Do Zoti e nuk arrijnë në minus 70 mijë në shtator! Varfëria është ulur këmbëkryq dhe për këtë mjafton të shohësh shifrat zyrtare nga agjencitë ekzekutive të Ramës, të cilat, megjithëse mburren tërë ditën përpara ekraneve se po spastrojnë listën e ndihmës ekonomike nga përfituesit e paligjshëm, përsëri lista e familjeve përfituese është rritur nga 96 mijë në momentin e rotacionit politik, në 108 mijë si shifër mesatare e planifikuar për vitin 2014”, theksoi kreu i PD-së. Ai foli gjithashtu edhe për diskutimet që po bëhen në qeveri për ndryshimin e skemës së pensioneve. “Partia Demokratike i kërkon maxhorancës t’i lërë eksperimentet në fushën e pensioneve, por të rikthehet urgjentisht te reforma strukturore e gjithë sistemit shumëk-olonësh pensional, në dialog dhe bashkëpunim me opozitën”, u shpreh më tej kreu i Partisë Demokratike.

“vizita e Nishanit në shba, lajm i mirë”
    “Vizita e fundit e Presidentit të Republikës në Uashington është një lajm i mirë, pas shijes së keqe që patën krijuar ndodhitë e muajit nëntor për shkak të mungesës së transparencës dhe papërgjegjshmërisë nga ana e Kryeministrit të Shqipërisë për çështjen e armëve kimike. Siç patëm theksuar atëherë, marrëdhëniet e SHBA me Shqipërinë dhe të Shqipërisë me SHBA nuk mund të cenoheshin nga inkonvenciencat dhe papërgjegjshmëria e Kryeministrit”, u shpreh Basha.

“Grupi të angazhohet në kuvend”
    Në pjesën me dyer të mbyllura, kreu i PD-së është ndalur për pak momente në pozicionin që duhet të mbajë Grupi Parlamentar gjatë debatit me maxhorancën. “Në Kuvend duhet të bëjmë opozitë të unifikuar dhe të mobilizuar. Duhet t’u përgjigjemi me të gjitha mjetet dhe hapësirat që lejon seanca parlamentare sharjeve dhe akuzave të tyre. Duhet të mbrojmë punën tonë 8-vjeçare”, mësohet të ketë thënë Basha në mbledhjen e djeshme të Grupit të PD-së.

ADI SHKEMBI

Panorama

Për: PD: Në shesh më 20 shkurt, protesta kundër varfërisë dhe papunësisë

Kto te PD-se behen gazmore me menyren se si bejne strategjite opozitare, por ama nuk i ndahen qellimit te tyre qe e kane ne ADN destabilizimin e ktij vendi. Jam i mendimit se shqiptaret jane me te vetedishem, dhe nuk besoj se do i ndjek kush kto protesta ne sheshhh prevecse militanteve te vet.
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar {A_N_G_E_L_69} për postimin:

IllyrianPatriot (12-02-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Cfare idiote ,thuajse para 5-6 muajsh nuk ekzistonte varferia e papunesia ..
    There is a special place in hell for women who don't help other women.
    Madeleine Albright

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730

budallakia nuk ka brina

harroj lulka se ishte tete vite ne pushtet veq para kater mujve.

kundra varferise e papunesis thot, thu se para shtatorit shqipnia ishte zvicer
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007

sikur ki albo me ate brarin shanin protestat mo kur bente edvinua
    tani duken do i perkrahin sa asnjeanes dhe keto mo
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2013
    Postime
    55

Ngelem neper sheshe bre...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

do perkujtohet rrezimi i bustit me protesta, kjo nuk do te thote qe PD-ja do filloje protestat.
    ky poppull duhet lene te vuaje deri sa te vijne zgjedhjet e tjera. ta kuptojne vet kush krah politik eshte me i keq, se i mire asnje nuk eshte.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

S'ka gje nga protestat e organizuara nga PD, Berisha&Co...
    Keto jane absolutisht te diskredituar ne pjesen dermuese te popullit, keshtu qe vetem mund te bejne randale permes militanteve vullnetar dhe te paguar. Asgje me teper.

Me Berishen&Co populli tani eshte ngopur.
    Pas 6 apo 8 vitesh mund te flasim perseri, nese PD-istet e rinj modernizohen dhe kane ndonje ide me interesante se marrjen e pushtetit me cdo cmim apo permes trazirave dhe dhunes se orkestruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084

O bo bo o forumi si buletini i PDs mer jahu :P

Si ska turp SAli RAm BErisha qe akoma del si kulceder neper ekrane e fb e llomotit per percarje. Mos bashkpunimi i PD me PS eshte metoda me e mire qe S. Berisha te vazhdoj te sundoj si bajraktar. Ai ska qejf qe dy partite te kene koncensus. Lufta mes PD vs PS e ka sjell ne kete gjendje kete komb. Ka mbi 23 vite qe skan ndertuar nje system te te knaq shpirtin. Ndertojne nje rruge e lejne ashtu sakat as tabel as murr mbrojes as gje. Cdo gje eshte te besh te pa munduren te kryesh nje pune ne shtet. Spitalet shkollat mjerane jane. E GJITHA KTO JANE SIC I KA NDERTUAR SALI BERISHA.

SAli Berisha Vete ka qene ne KUKES kur e ka inaguruar punimet e rruges kukes-shishtavec dhe u ka premtuar do mbaroj ne vitin 2010. Viktimat duhet te hedhin ish kryeminstrin ne gjyq per vrasjen e 6 njerezve.

24-07-2009 / Gazeta 55
    Kryeministri përuroi sot fillimin e punimeve për ndërtimin e rrugës Kukës Shishtavec

Kryeministri Sali Berisha përuroi sot fillimin e punimeve për rikonstruksionin e rrugës Kukës-Shishtavec, në veri të vendit, duke iu premtuar banorëve se, "Do të rrisim investimet edhe më shumë në zonat rurale. Në këtë vizitë në Kukës, kryeministri Berisha shoqërohej nga ministri i Transporteve Sokol Olldashi, deputetët Flamur Noka dhe Fatos Hoxha si dhe drejtues të pushtetit lokal. Pas prerjes së shiritit të përurimit në vendin ku nis rruga, Berisha përshëndeti banorët e ardhur nga qyteti i Kukësit dhe fshatrat e Gorës, duke i falenderuar për mbështetjen e dhënë PD-së, në fitorën e 28 qershorit. Kryeministri Berisha, premtoi rritjen e investimeve në krejt Qarkun e Kukësit. "Rikonstruksioni i kësaj rruge është i domosdoshëm për këtë zonë me resurse të mëdha turistike dhe të prodhimit të patates dhe të kulturave të tjera bujqësore dhe për zhvillimin e blegtorisë," theksoi Berisha. Ai tha se, Qeveria do të rrisë investimet edhe në ndërtimin e veprave ujitëse, në rritjen e prodhimit bujqësor e blegtoral me synimin që "jeta e banorëve edhe të këtyre zonave të largëta rurale të përmirësohet". Për rikonstruksionin e rrugës Kukës Shishtavec, 37 kilometra, buxheti i shtetit ka akorduar një fond prej rreth 5 miliard lekësh. Rikonstruksioni tërësor i kësaj rruge, përfshin zgjerim të trasesë, ndërtim veprash arti si dhe asfaltim. Të gjitha punimet parashikohet të përfundojnë në fund të vitit të ardhshëm.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Basha dhe Sali Berisha please stop it. Se keni bere qe 24 vjet e qitash ju paska rene ndermend per protesta?! Populli e ka kuptuar qe ju nuk mendoni per ta, ia djeget shtetin me firma piramidale 'hokus - pokus', ju mendoni vetem per gjepin tuaj.
    Me ate pozite gjeografike Shqiperia vetem prej turizmit do te kishte mundesi te i ofronte shqiptareve te jetonin nje jete normale, + qe ka pak industri, + ka pak nafte, + ku po mbet prodhimi bujqesor e blegtoral, + qe ka shqiptare jashte shtetit qe dergojne para e qe ato para hyjne direkt ne ekonomine e vendit. Nuk jemi hajvane por njerez.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •