Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Për: Kosove: Dhune policore kundër studentëve

Thaçi: Të verifikohen thirrjet akademike për krejt njerëzit e politikës prej viteve të 90'ta

Nga Express | 06 Shkurt 2014 13:59

Kryeministri Hashim Thaçi ka akuzuar njerëzit e politikës se prej vitit 1990 e deri më tash ka pasur politizim të Universitetit të Prishtinës.

"Njerëzit e insitucioneve të Republikës së Kosovës, prej vitit 1991 deri këtu. Ata më të zhurmshit janë këtu", ka thënë ai.

"Nëse është bërë magjistër pa fakultet duhet t'i vijë turp të flas për UP'në", ka thënë ai.

Ai ka kërkuar nga të gjithë deputetët që të verifikohen të gjitha gradat shkencore prej vitit 1991 e deri më sot.

"Të verifikohen thirrjet akademike krejt njerëzit e politikës", ka thënë ai.

-------------------------

"Nëse është bërë magjistër pa fakultet duhet t'i vijë turp të flasë për UP-në", tha kryeministri Thaci!

14:14 | 06.02.2014

Është mirë që debati po zhvillohet për UP-në. Pa dashur të mbaj anën e askujt, më duhet të them se sot UP-ja po i nënshtrohet një presioni shumë të rëndë politik.

Sot para UP-së ndodhet brumi i njëjtë si ai i vitit 1989, që thonin “shtrembërojeni kapuçin pasi me autonominë e Kosovës nuk ndodh asgjë, ndërsa në protesta vriteshin studentët shqitparë”. I gjithë ky presion është duke u bërë me qëllime elektorale, ka thënë kryeministri Thaçi.

Ai tha se “po në këtë Universitet, duke filluar nga viti 1990 ka njerëz që kanë marrë grada pa meritë, ka raste që kanë bërë master pa Fakultet. “Ka raste të dokumentaura kur njerëz të politikës janë bërë akadmik me plagjiaturë - kjo është trup” tha kryeministri Thaçi.

Ai ka kërkuarqë përmes një deklarate, apo një Rezolute, Kuvendi t’i kërkojë Senatit të UP-së verifikimin e të gjitha avancimeve, gradave akademke dhe titujve që janë marrë në UP nga viti 1991 e deri më sot.

Thaçi ka akuzuar njerëzit e politikës se prej vitit 1990 e deri më tash ka pasur politizim të Universitetit të Prishtinës.

"Njerëzit e institucioneve të Republikës së Kosovës, prej vitit 1991 deri këtu. Ata më të zhurmshmit janë këtu", ka thënë ai.

"Nëse është bërë magjistër pa fakultet duhet t'i vijë turp të flasë për UP-në", ka thënë ai.

Ai ka kërkuar nga të gjithë deputetët që të verifikohen të gjitha gradat shkencore prej vitit 1991 e deri më sot.
    "Të verifikohen thirrjet akademike krejt njerëzit e politikës", ka thënë ai/.Publiku.net//Publiku.net/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Llapi : 06-02-2014 më 09:47
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Ramiz Lladrovci: Protestës për UP'në po i prinë Shpend Kursani, djali i UDB'ashit, Bashkim Kursani

Nga Express | 06 Shkurt 2014 12:20

Deputeti i PDK'së, Ramiz Lladrovci ka thënë se në ballë të protestave kundër Universitetit të Prishtinës është edhe Shpend Kursani, djali i UDB'ashit, Bashkim Kursani.

"Dua t'ua kujtoj opinionit dhe gjithë studentëve protestues se njëri nga organizatorët e bashkëngjitur në protestën e tyre është edhe Shpend Kursani, i biri i punonjësit të UDB'së, Bashkim Kursanit, i cili me vëllaun e tij, Vllazënimin. Katër të bijtë e Vllazënimit, po ashtu, UDB'ash mbytën dajak rininë studentore të asaj kohe", ka thënë Lladrvoci.

Lladrovci ka thënë se Shpend Kursani mund të demantojkëtë që po e thotë vetëm nëse heq dorë nga prindi i tij.

"Ky pasardhës i Kusanëve le të më demantoj nëse nuk qëndrojnë këto siç u mundua të më demantoj një ditë më parë. Ai mund të më demantoj vetëm ë rast se mohon se është i biri i Bashkim Kursanit".

Ai ka thënë se Kursanët e ri s'mund të shkatërrojnë Universitetin e Prishtinës.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Protesta mbyllet me të lënduar, vazhdon edhe nesër

Prishtinë, 6 shkurt – (E plotësuar) Së paku gjashtë studentë mësohet se janë lënduar në protestën e së enjtes dhe kanë vazhduar trajtim në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës. Ndërkohë dhjetëra studentë të tjera janë trajtuar nga dy ekipe të ndihmës së shpejtë që kanë qëndruar gjatë gjithë kohës në protestën e së enjtes përpara rektoratit të UP-së.

Policia e Kosovës ka njoftuar për pesë policë dhe një zyrtarë të sigurimit të Rekotratit të kenë marrë lëndime. E studentët do të vazhdojnë protestën me të gjitha kërkesat e tyre edhe të premten. Kështu është thënë pak para përfundimit të protestës të së enjtes, që ka përfunduar me t’u kryer edhe orari i punës së administratës. Studentët janë shprehur se nuk do të ndërpresin protestat deri sa të arrihen kërkesat e tyre.

E kërkesa kryesore mbetet dorëheqja e menjëhershme e rektorit të UP-së, Ibrahim Gashi. Dy marshe janë paralajmëruar edhe për të premten, të cilat do të nisin nga ora 13:00. Njëri nga sheshi “Skënderbeu” e tjetri nga Qendra e Studentëve. Ata i kanë bërë thirrje të gjithë studentëve, profesorëve e qytetarëve që t’u bashkohen marshit të tyre. Para masës thirrje të njëjtë kanë bërë edhe Ilir Deda nga “KIPRED” e Avni Zogiani nga “Çohu”.

E protesta e së enjtes ka qenë ndryshe nga të tjerat që studentët kanë organizuar deri tash. Rreth dhjetë policë të njësisë speciale kanë barrikaduar portën kryesore të rektoratit, ndërsa dhjetëra policë të rregullt kanë rrethuar të gjithë objektin. Studentët u kanë kërkuar atyre që të largohen, duke i shtyrë jashtë rrethojave të oborrit të këtij institucioni.

Policia ka përdorur gazin lotsjellës, ndërsa dy ekipe të ndihmës së shpejtë kanë trajtuar dhjetëra raste të studentëve që kanë pësuar nga gazi. Shumë studentë kanë marrë lëndime të lehta.
    Ndërkohë, Policia e Kosovës, përmes një komunikate për shtyp të lëshuar pas përfudnimit të protestës ka thënë se “pesë zyrtarë policor dhe një pjesëtar i sigurimit të Rektoratit të UP-së, kanë pësuar lëndime trupore, ky i fundit lëndimet i ka të shkaktuara nga një mjet i fortë (guri) në pjesën e pasme të kokës”.

Sipas Policisë, protestuesit kanë shfaqur vazhdimisht shenja të agresivitetit dhe dhunës të cilët përveç veprimeve të ulëta të kontaktit fizik me pjesëtarë të policisë, (duke tërhequr pjesëtarët e policisë), të njëjtit gjithashtu kanë hedhur gjësende të forta në drejtim të policisë si dhe kanë shkruar mbishkrime në një automjet të policisë.

Për të ndaluar këto veprimeve të dhunshme, policia ka përdorur pajisjen zyrtare sprej, me ç ‘rast irritim nga spreji kanë pësuar disa protestues”.
    ...
    http://www.koha.net/?page=1,13,174218

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Ja kush po udheheq protesten dhe kerkoin dorheqjen e Rektorit Gashi.

Udhëheqësit e protestave kundër Rektorit në përqafim të udhëheqësve të Vetëvendosjes (FOTO)
    Nga Express | 06 Shkurt 2014 11:09

Udhëheqësit e organizatës Studim, Kritik, Veprim e kanë pranuar publikisht se janë të afërt me Lëvizjen Vetëvendosje.

Por, ata jo vetëm se janë të afërt, por edhe nëpër dasma shkojnë bashkë me udhëheqësit e kësaj partie politike.

Kështu, në disa foto, të cilat janë publikuar në internet, shihen se si udhëheqësit e SKV'së, në mesin e të cilëve edhe Durim Jashari, dalin në përqafim të udhëheqësve të Vetëvendosjes.

Ata kanë bërë foto në krah të Shpend Ahmetit e Visar Ymerit.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Përfundon protesta për sot, vazhdon të hënën(Foto+Video)

Studentët pas një dite të gjatë dhe me shumë të lënduar e të arrestuar i kanë dhënë fund protestat për sot.

Ata në fund thanë se e gjithë kjo dhunë që po ushtrohet ndaj tyre vetëm se do t’i bëjë më të fortë dhe më të vendosur në kërkesën e tyre.

Ata paralajmëruan protestën e radhës në ditën tjetër të punës, pra të hënën në ora 12:00 në të njëjtin vend.

Ndërkohë sot u bënë pikërisht 2 javë që nga nisja e kësaj proteste e cila po kërkon dorëheqjen e rektorit Ibrahim Gashi.

Avni Zogiani i organizatës "ÇOHU", tha se është bindur që Ibrahim Gashi ndoshta edhe dëshiron të jap dorëheqje mirëpo nuk po e lënë pushteti duke treguar qartë lidhshmërinë që kanë mes tyre.

“Sot u vërtetua se Ibrahim Gashi edhe po të dojë nuk mundet të jap dorëheqje pikërisht për shkak të efektit domino pasi që frikohen se të gjithë të tjerët do të rrëzohen si ai. E çka është më e keqe kjo do të ndodh pikërisht me nismën e studentëve dhe protestave”, ka thënë ai.

.................................................. .................................................. .................................................. ............................

Policia e Kosovës theksoi se me çdo kusht është munduar t’i shmanget provokimeve. Sipas Policisë përdorimi i mjeteve të tyre ka qenë në proporcion me situatën. Raportohet për 32 policë të lënduar dhe 33 protestues të arrestuar.

Eskalon protesta, lëndohen 3 policë, njëri rëndë

Tre pjesëtarë të Policisë së Kosovës janë lënduar deri me tani në protestën e cila po zhvillohet te Rektorati. Njëri nga policët ka lëndime të rënda pasi që është goditur nga protestuesit me guri në kokë.

Studentët i hedhin ujë dhe qumësht Policisë

Policia e Kosovës raportohet se ka arrestuar disa protestues. Ndërkohë që disa prej tyre thuhet se janë keqtrajtuar nga Policia pas arrestimit. Raportohet edhe për policë të lënduar.

Arrestohen Ilir Deda e Yll Hoxha, rritet numri i protestuesve

Para Rektoratit sa vjen e rritet numri i protestuesve. Këto çaste policia ka arrestuar Ilir Dedën nga shoqëria civile, si dhe Ylli Hoxhën, këshilltar i Vetëvendosjes në Kuvendin e Komunës. Merret vesh se ata policia i ka dërguar në Stacionin numër dy të kryeqytetit.

Konfirmohet për disa protestues të lënduar

Raportohet për studentë e policë të lënduar. Për t’u dhënë ndihmën mjekësore kanë arritur edhe automjetet e urgjencës.

Po ashtu, Policia e Kosovës ka arrestuar disa studentë, të cilët protestonin para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës.

Ndërkaq, Policia e Kosovës po përdor gazlotsjellës për protestuesit.
    ...
    http://www.zeri.info/artikulli/26472...e-dhe-policise

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Nga Univeristeti i Marres ne "shtetin" e hashim Marres ...

Konfirmohet arrestimi i 33 protestuesve, 29 policë të lënduar (video)

...
    http://www.koha.net/?page=1,13,174313

Skena si ne kohen e shikjev!

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

LDK: Qeveria s’mund ta mbrojë paligjshmërinë me dhunë

Lidhja Demokratike e Kosovës thekson se nëpërmjet Grupit parlamentar të saj, në bashkëpunim me Grupet parlamentare të AAK-së dhe të VV-së, tash e dy ditë po përpiqet që të kaloja një numër rekomandimesh, me anën e të cilave do të adresoheshin përgjegjësitë dhe do të bëhej e mundur të ndryshohej gjendja për të mirë, por një gjë e tillë po pamundësohet për shkak të bojkotimit të seancës nga ana e PDK-së dhe koalicionit qeveritar.

Lidhja Demokratike e Kosovës vlerëson se Qeveria nuk mund të mbrojë paligjshmërinë e UP duke i rrahur dhe arrestuar studentët dhe qytetarët e Kosovës. Lidhja Demokratike e Kosovës i bën thirrje Qeverisë që të heq dorë nga uzurpimi që i ka bërë UP-së, me anën e militantëve të vet, dhe të hapë rrugë që situata të normalizohet”, thuhet në komunikatë. /Telegrafi/

http://www.telegrafi.com/lajme/ldk-q...e-2-40952.html

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Pamje e qytetit të Prishtinës pas përdorimit të gazlotsjellësit nga Policia e Kosovës. Foto: Besnik Boletini

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Boll mire jav kan ba. Po keta krejt ishin rrebela bre djem te kafiterive qe gjithe diten veq rrijn kurr liber me dore s'kapin . E konfirmoj apet po te isha une polic i ktij njesiti skisha mujt me i duru ose mkishin shkarku nga mosrrespektimi i detyres ,se me mgjujt me gur e me sene tjera qysh i gjujshin keta police te shkret si qyqet rrishin Vallah per qata qe ti kisha nxane edhe emrin proteste e kishin harru.
    Po keta vetvendosja te mecem ka hy ne krize prishtina me tanat me uje ne radhe te pare qe premtojke Pendi kemi me ndreq problemin me uji, dje ish dal thojke nuk eshte detyre e jonja . E me protesta po e zhvendosin vemendjen e popullates se shkret qe skan uji me pij me cka dojn mu la kta protestus sonte qe ska uji

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Boll mire jav kan ba. Po keta krejt ishin rrebela bre djem te kafiterive qe gjithe diten veq rrijn kurr liber me dore s'kapin . E konfirmoj apet po te isha une polic i ktij njesiti skisha mujt me i duru ose mkishin shkarku nga mosrrespektimi i detyres ,se me mgjujt me gur e me sene tjera qysh i gjujshin keta police te shkret si qyqet rrishin Vallah per qata qe ti kisha nxane edhe emrin proteste e kishin harru.
    Pikerisht per kete arsye nuk je polic...

Po keta vetvendosja te mecem ka hy ne krize prishtina me tanat me uje ne radhe te pare qe premtojke Pendi kemi me ndreq problemin me uji, dje ish dal thojke nuk eshte detyre e jonja . E me protesta po e zhvendosin vemendjen e popullates se shkret qe skan uji me pij me cka dojn mu la kta protestus sonte qe ska uji
    Sot nuk eshte e diele...
    Deri te dielen ndoshta vjen uji. Nese jo, duhet me prite deri te dielen tjeter.

Perndryshe, jo secili student ne protesta eshte nga Prishtina.
    Ata qe nuk jane nga Prishtina shkojne e lahen ne vendlindjet e tyre dhe kthehen te henen n'sabah.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •