Thaçi: Të verifikohen thirrjet akademike për krejt njerëzit e politikës prej viteve të 90'ta
Nga Express | 06 Shkurt 2014 13:59
Kryeministri Hashim Thaçi ka akuzuar njerëzit e politikës se prej vitit 1990 e deri më tash ka pasur politizim të Universitetit të Prishtinës.
"Njerëzit e insitucioneve të Republikës së Kosovës, prej vitit 1991 deri këtu. Ata më të zhurmshit janë këtu", ka thënë ai.
"Nëse është bërë magjistër pa fakultet duhet t'i vijë turp të flas për UP'në", ka thënë ai.
Ai ka kërkuar nga të gjithë deputetët që të verifikohen të gjitha gradat shkencore prej vitit 1991 e deri më sot.
"Të verifikohen thirrjet akademike krejt njerëzit e politikës", ka thënë ai.
-------------------------
"Nëse është bërë magjistër pa fakultet duhet t'i vijë turp të flasë për UP-në", tha kryeministri Thaci!
14:14 | 06.02.2014
Është mirë që debati po zhvillohet për UP-në. Pa dashur të mbaj anën e askujt, më duhet të them se sot UP-ja po i nënshtrohet një presioni shumë të rëndë politik.
Sot para UP-së ndodhet brumi i njëjtë si ai i vitit 1989, që thonin “shtrembërojeni kapuçin pasi me autonominë e Kosovës nuk ndodh asgjë, ndërsa në protesta vriteshin studentët shqitparë”. I gjithë ky presion është duke u bërë me qëllime elektorale, ka thënë kryeministri Thaçi.
Ai tha se “po në këtë Universitet, duke filluar nga viti 1990 ka njerëz që kanë marrë grada pa meritë, ka raste që kanë bërë master pa Fakultet. “Ka raste të dokumentaura kur njerëz të politikës janë bërë akadmik me plagjiaturë - kjo është trup” tha kryeministri Thaçi.
Ai ka kërkuarqë përmes një deklarate, apo një Rezolute, Kuvendi t’i kërkojë Senatit të UP-së verifikimin e të gjitha avancimeve, gradave akademke dhe titujve që janë marrë në UP nga viti 1991 e deri më sot.
Thaçi ka akuzuar njerëzit e politikës se prej vitit 1990 e deri më tash ka pasur politizim të Universitetit të Prishtinës.
"Njerëzit e institucioneve të Republikës së Kosovës, prej vitit 1991 deri këtu. Ata më të zhurmshmit janë këtu", ka thënë ai.
"Nëse është bërë magjistër pa fakultet duhet t'i vijë turp të flasë për UP-në", ka thënë ai.
Ai ka kërkuar nga të gjithë deputetët që të verifikohen të gjitha gradat shkencore prej vitit 1991 e deri më sot.
"Të verifikohen thirrjet akademike krejt njerëzit e politikës", ka thënë ai/.Publiku.net//Publiku.net/
Krijoni Kontakt