Për shejh Adnan Arurin mundet të informohesh online.POr gjithsesi ai është person i ludhur ngushtë me shtetin e Al Saudit të cilët luftojnë grupet ' ekstremiste' që impelementojnë sheriatin direkt,së bashku me perëndimorët.
Të gjith e dinë se ishte Saudija ajo që përmbajti gjeneralin Sisi të egjiptit kundra Mursit.Bile edhe shum diejtarë të saudit dhanë fetva kundra Mursit.
Kurse neve e dimë se edhe pse Mursi ishte Ihvanij dhe me peretendime islame,edhe pse me menhesh të gabuar,përsëri çdo musliman e ka pas detyrë të përmban atë sepse kjo shihet nga meselja e dëmit më të vogël nga dëmi madh,që don me thënë se Mursi ishte dëmi ma i vogël sesa ai i sekullaristëve.Këtë e përban edhe fetva e Shejh Mundhir El Shenkitit më herët.
Kurse sa për ata që dëshirojnë të dinë edhe për xhihadin në Siri se çfarë karakteri ka,mundet ti lexoni fetvat e shejh El Mundhir el Shenkitit këtu në këtë link :
http://www.ict.org.il/LinkClick.aspx?fileticket=F9bGLk3VVtQ%3D&tabid=344
Ska dyshim se këta janë shejh që kan lidhje të drejtëpërdrejta me grupet e xhihadit në Irak,Siri dhe gjetiu.
Siç e kemi thënë ma herët se grupi shtetit islamik të irakut dhe levantit ka përvojë të gjatë luftarake me rrafidat në Irak,dhe janë i vetmi grup që me sukses ju kundërvunë rrafidave dhe okupatorit të huaj në irak qe 8 vite dhe tani momentalisht ata janë grupi ma i madh ushtarak në irak që u bënë dëme të mëdha ushtris së rrafidave.
Nëse ky grup pra devleja dështon në Siri,pra nëse ndodh që të tërhiqet nga siria,atëherë rradhën do ta kenë edhe grupet tjera ma të vogla,sepse tërë bota po mundoeht që të mbledh sa ma shumë njësi dhe grupe ushtarake nën nji ombrellë me qëllim që ta përzënë devlen nga teritori Sirian,dhe pastaj do ta kenë shum lehtë me grupet tjera ma të vogla.Dhe në këtë plan të djallit kanë futur krejt propagandën kundra devles duke e pasqyruar atë si grupi ma i keq,më i padëshiruar,që bënë masakra,havarixhë,tekfir ..etj
Folësi i ketibes `Liva el-fat’h el -mubin` Ebu Nuri thotë:Vallahi, ndonjëherë mbledhim rijal për rijal për muxhahidët në front ...
Pyetësi: Do të thotë nuk ju vije asnjë rijal nga Adnan Aruri?
Ebu Nur: Vallahil `Adhim (Pasha All-llahun e Lartësuar) nuk na vjen asnjë rijal nga ai, dhe as që merr diçka prej tij ketiba "Liva el-fat’h el -mubin"!
Pyetësi: Po mirë, ku shkojnë atëherë parat?
Ebu Nur: A e keni dëgjuar bisedën telefonike të Adnan Arurit para dy ditëve ku flet për Devlen (Shtetin Islamik në Iraku dhe Sham) se si bënë tekfir në ta etj, e bënë hallall gjakun e tyre...
Pyetësi: Ai thotë se e ka pasur fjalën për shebihat.
Ebu Nur: Jo, ai ka SHUMË, SHUMË, SHUMË gabime në një mënyrë të panatyrshme ...
Pyetësi: Cilat parti (njësite) i mbështet Aruri, cilat janë ato parti (qëllimi është nga formacionet luftuese në Siri)?
Ebu Nur: Shkruaje ne internet dhe kërko për (ketiben) Liva el Fexhr, ai e mbështet Liva el Fexhr nuk e mbështet Liva el Fet’h...
Pyetësi: A nuk keni kërkuar ju ndihmë nga ai (Aruri me donacione që ai i merr nga muslimanët e Arabisë "Saudite" për ti ndihmuar muxhahidët, në fakt ai ua drejton brigadave sekulariste që i mbështet Arabia "Saudite")Â Pyetësi i ka thënë këto fjalë apo ngjashëm, është pak i paqartë)
Ebu Nur: Vëlla unë të thashë, ne kërkojmë ndihmë vetëm nga Allahu.
.......
Pyetësi: Pra Aruri i mbështet laikët liberal dhe ketiben sekulariste... Do të thotë ju jeni Liva el Fet'h el Islami, që do të thotë se juve nuk ju ndihmon...
Ebu Nur: Jo vallahi, në asnjë rast, nuk ka hyrë asnjë rial në kasën e Liva el Fet’h nga ai.
Pyetësi: La havle ve la kuvete ila bilah, mirë dhe ku shkojnë donacionet, ku janë parat?
Ebu Nur: Ju thashë, donacionet i shkojnë ketibes (grupit) Liva el Fexhr dhe një tjetër ketibe shumë të njohur ...
Pyetësi: Do të thotë i shkojnë ketibes liberaliste sekulariste Liva el Fexhr!
Ebu Nur: E saktë!
Pyetësi: La havle ve la kuvete ila bilah (Nuk ka fuqi as forcë përveçse me Allahun)!
.....
Pyetësi: Ebu Nur, ti je muxhahid i ketibes Liva el-fat’h el-mubin?
Ebu Nur: Unë jam muxhahid i ketibes Liva el-Fat’h el-mubin dhe gjithashtu edhe aktivistë i mediave në qytet.
Pyetësi: Mirë pra e pse nuk del në media dhe të thuash se Aruri nuk ju ndihmon me asnjë rial.
Ebu Nur: Unë nuk bëjë intervista me kanale dhe me ato gjëra, unë vetëm i incizoj aksionet dhe i vendosi në internet, kjo është puna ime, për ti ndjekur ata që incizojnë, për ti incizuar aksionet, bombardimet, etj unë nuk jam folës... [fund i citatit]
Krijoni Kontakt