-
Për: Shperthim eksplozivi ne Vlore.Plagoset kryetari i komunes Qender-gazetatema.net
Per te komletuar informacionin
ryetari komunes Qender Fredo Beberi ishte ne mandatin e dyte te mare nga PD
-
-
Për: Shperthim eksplozivi ne Vlore.Plagoset kryetari i komunes Qender-gazetatema.net
Ja morren doren eksplozivit tani dhe nuk ndalen me.
-
-
Për: Shpërthen me eksploziv në mes të Vlorës makina e kreut të komunës Qendër
Dëshmitari: U terrorizuam nga shpërthimi, ngjarja si në filmat e viteve ‘70 në Palermo
VLORE - Shpërthimi i djeshëm në bulevardin “Ismail Qemali” ka terrorizuar banorët e Vlorës. Një prej dëshmitarëve në vendin e ngjarjes, dje deklaroi për “Gazeta Shqiptare” se pas shpërthimit të eksplozivit makina është përplasur me mjetet që ishin të parkuara në anë të rrugës.
“Dëgjova një zhurmë të madhe. Ndërkohë, pashë copat e makinës në ajër dhe fuoristradën që u përplas me dy makina të tjera të parkuara si pasojë e presionit të madh. Menjëherë në vendin e ngjarjes u mblodhën shumë njerëz për të ndihmuar personin që ndodhej në makinë. Shumë të tjerë u larguan nga frika, pasi ishte vërtet një pamje nga ato që shikojmë në filmat e viteve ‘70 në Palermo. Vura re se drejtuesi i mjetit mundohej të lëvizte, por nuk i pashë plagë në fytyrë. Ai mundohej të lëvizte, ndërkohë erdhi ambulanca”, - tha dëshmitari A.H.. Ai pohoi se gjithë njerëzit që ndodheshin afër vendit të ngjarjes u përfshinë në panik. “Jam i rrëqethur i tëri nga ajo që pashë, po më dridhet mishi”, - u shpreh dëshmitari.
Ndërsa kryetari i Komunës Shushicë, Lul Petani, dje pohoi se para ngjarjes kishte drekuar me Fredo Berberin. “Unë me dy persona të tjerë ishim ulur në lokalin e Fredos në Nartë. Gjatë drekës nuk vura re ndonjë gjë të çuditshme tek sjellja e tij. Përkundrazi, ai gjatë gjithë kohës ishte me humorin që e karakterizon”, - tha Petani. Kryekomunari i Shushicës u shpreh se lajmin e mësoi nga një shok, i cili i telefonoi. “I telefonova menjëherë Fredos, por telefoni i tij nuk përgjigjej, kështu që u nisa menjëherë për në Spitalin e Vlorës, ku ndodhej i plagosur”, - sqaroi Lul Petani.
(er.nu/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
-
-
Eksploziv kryekomunarit, miku i tij: S’ka konflikte, është habitur nga ngjarja

Eksploziv kryekomunarit, miku i tij: S’ka konflikte, është habitur nga ngjarjaTIRANE - Efektivët e policisë janë vendosur në hyrjen e Urgjencës së Spitalit Universitar të Traumës, ndërkohë që kryetari i Komunës Qendër, Fredo Berberi, pas sulmit me eksploziv është transportuar në këtë spital. Nuk mungojnë as politikanët dhe e para që u bashkohet “pritësve” është deputetja e Qarkut të Vlorës, Liljana Elmazi. Pas saj vijnë edhe deputetët e tjerë të Partisë Demokratike, Astrit Patozi e Arben Ristani. Nuk mungojnë edhe përfaqësues të majtë të Parlamentit, ku ata që bien në sy janë Valentina Leskaj dhe Fatmir Toçi.
Autoambulanca me të plagosurin ka mberritur rreth orës 18 e 20 minuta, ndërsa kryekomunari çohet menjëherë në sallën e konsultave për diagnostikime më të hollësishme. I vetmi që e shoqëron Berberin është miku i tij i ngushtë, Elidon Feimi. Ai qëndron pas derës e herë pas here merr informacione për shëndetin e njeriut që, siç ai vetë thotë, “rrinë gjithë ditën bashkë”. Ndërkaq, në këtë intervistë, dhënë për “Gazeta Shqiptare”, Feimi tregon dhe bisedat që ka pasur me Berberin pas sulmit, si dhe dyshimet mbi autorët e ngjarjes.
Z. Feimi, cila është marrëdhënia juaj me z.Berberi?
Unë jam jurist i komunës dhe njëkohësisht jam edhe si shofer i tij. Por, jam shumë i lidhur me të, rrimë gjithë ditën bashkë. Edhe makinën e përdorim bashkë, herë unë, herë ai. Sot ishte fati i tij i keq që e kishte vetëm makinën.
Keni kohë që punoni bashkë?
Po, po.
Çfarë ju kanë komunikuar mjekët në lidhje me gjendjen shëndetësore të z.Berberi?
Janë duke bërë disa kontrolle. Më thanë që do i bëjnë dhe një skaner dhe se ka dëmtime në pjesët e pasme. Ka edhe cifla në trup e për këtë do e operojnë.
Në dijeninë tuaj, a kishte ndonjë konflikt z.Berberi?
Jo, asnjë lloj konflikti. Po të kishte konflikt, do më kishte thënë mua të parit.
Makina e cila shpërtheu, ishte makina personale e z.Berberi apo e komunës?
Ishte makina e komunës.
E përdorin të gjithë punonjësit e komunës?
Jo, nuk e përdorin të gjithë, vetëm kryetari dhe unë. Nuk e përdorte njeri tjetër.
Gjatë transportimit në Spitalin Universitar të Traumës ju ishit edhe shoqëruesi i tij në autoambulancë. Çfarë komunikimi patët me të gjatë rrugës?
Asgjë të veçantë. Thjesht më tha që ishte i habitur nga kjo ngjarje dhe se nuk e priste një gjë të tillë.
Nga bisedat që keni pasur, a ka ndonjë dyshim se kush mund të ketë gisht në ngjarje?
Jo, jo, fare.
Duke qenë se e përdorni dhe ju makinën e përfshirë në ngjarje, a keni ndonjë konflikt?
Jo, as unë nuk kam. Po gjithsesi, do më shikonin që nuk isha në makinë, po ta kishin me mua.
Eksplozivi ishte vendosur poshtë sediljes së shoferit?
Jo, ka qenë poshtë makinës. Po të ishte poshtë sediljes, do kishte më shumë dëmtime.
(er.nu/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)
-
-
Ky qenka si shoferi i Olldashit.Ne momente me kritike nuk jane "askund"!
-
-
Shoferi i tij nuk ka qene ne makine kur shperthimi ka ndodhur.Kjo do te thote
qe dikush qe ka vene eksplozivin ka pasur dijeni se kur viktima do ecte ne makine pa shoferin e tij.
Kjo do te thote qe objekti ka qene Alfredo dhe jo shoferi dhe kane dashur qe te mos e demtojne shoferin.
Do jete dikush qe i njeh te dy dhe i afert,ose ndonje i paguar i instruktuar qe te likujdoje Alfredin por jo shoferin e tij.
Dikush ka pasur njohuri se kur Alfredo do merrte makinen vetem dhe ka instaluar pakon peshqesh poshte makines.
Ku ka qene"shoku i tiji ngushte",juristi,kur ka ndodhur shperthimi.
Me cilin ka folur juristi 3-4 ditet e fundit ne telefon.Me ke ka folur juristi ne person 5 ditet e fundit.
Me cilin nuk ka shkuar mire Alfredo ne komune?
Si eshte situata financiare e lokalit te Fredos ne Narte?
A ka borxhe te pakthyera Fredo?Nqs ka si eshte historia e borxheve dhe kujt ika borxh?
A ka marre kredi nga ndonje banke ,a ka likujduar?
Me ke ka folur Alfredo javenefundit para eksplozivit,ne tel dhe si person.
Aka Alfredo ndonje sherr ne facebook me ndonje nga miqte lokale?
Po ndonje problem me ndonje femer,marrdhenie pune/marrdhenie intime?Ndarje/ Divorce?
A ka pasur polemika politike ne person ne Vlore me ndonje apo polemika politike ne facebook.
A ka share ndonje ofenduar dy muajt e fundit?Ke ka share dhe pse ka share?.
Kush ka qene deshmitar qe ka degjuar/lexuar sharjet?
A ankohet ndonje femer per Alfredon.Duhen intervistuar femrat me te cilat Fredo ka pas marrdhenie.
Ku ka qene eparkuar makina perpara shperthimit?Ku i ka hipur makines Alfredo?
Juristi thote qe makina ka qene e komunes dhe eshte perdorur vetem nga Fredo dhe Juristi.
Makina ka pasur 1 pale celsa apo dy pale celsa.tedujapalet ecelsave jane origjinale apo njepale eshte opje e beretecelsaxhiu.
Policia duhet te kontrolloje brenda ne makine per shenja duarsh dhe gishtash nese makina eshte perdorur nga ndoje person
qemundte kete hyre ne makine meceles kopil ose ka futur shuferte xhami i deres dhe e ka hapur makinen naten
fshehtas dhe larguar me te .ka shkuar ne ndonje vend oborr shtepie private me grope per riparime dhe instaluar peshqeshin.
Pastaj e ka kthyerr makinen e ngarkuar te parkimi ku ishte.
Aty ku makina ka qene e parkuar para se fredo ti hipte duhet derguar nje tufe policesh te krefin zonen per gjurme trupi i shtrire nen makine
qeka bere instalimin poshte makinesh.
Te kontrollohet per shenja duarsh nen makine dhe te parkimi per shenja mbetje pushi rrobash
shenja kepucesh, atletesh ere parfumi arome trupi arome djerse etj.
Ngagjurmet e kepuceve atleteve mund te percaktohet eshte moshe e re apo burre
Burrat nuk veshin atlete adidas/nike, por kepuce.Gjurme atletesh te shtrenjta
mund te hedhin drite ne moshe te re 17-30.nqsakti i instalimitka qene shume i shpejte ne kohe
ka mundesi qe te jenelene gjurmeshume te crregullta tekepuceveatleteve.nqs personi ka punuar ngadale
dhe dale ngadale gjurmet e kepuceve do jene me te pakta meterregullta ne forme dhe te distancuara ne rregull.
Kjo do te thote qeinstalusi nuk ka qene vetem kur ka bere instalimin e pakos.Diku afer mund te kete qene ndonje shok i tij ne makine
qe ka vrojtuar zonen perreth per njerez makina .Kjo mund te tregoje qe ne kohen e instalimit nuk ka pasur levizje njeres/makina ne ate zone
dhe instalusi ka punuar i qete dhe larguar ne qetesi.Mundet qe instalusi te kete qene me eksperience. Pune si kjo eshte bere eshte bere
edhe ne raste te tjera.Ai ka qenei mesuar te punoje nen makine ne erresire dhe nuk ka qene nervoz apo pasur frike.
Mundet te jete ndonje kriminel karriere qe dikur ka bere edhe burg....ne Itali ose Vlore..
Policia duhet te krahasoje shenjat e hetimeve qe ka bere per raste eksplozivi ne Vlore dhe zbuloje se cfare kane te perbashket te dyja hetimet.
Mund te zbulohet per nje person te vetem qe ka kryer te dyja instalimit sipas te njejtes metode,te njejtit stil.
Duhet te percaktuar nga shenjat e djegjes se cfare eksplozivi eshte perdorur dhe nga forca e shkrirjes demtimit te metalit mund te gjendet sasia.
Nga fotografia ka mundesi qe sasia e eksplozivit ka qene e vogel.Sikur te kish qene sasi e nadhe do kishte shkaterruar ne therrime
komplet catine e makines.Catia e makines duket jo e demtuar shume,Per mbajtjen e eksplozivit eshte bere lidhje ne metal me fill neilon me tape hidraulik, apo e ngjitur me material
ngjites ne metal, apo eshte bere instalim me pllake manjetike per te mbajtur kontakt dhe lidhje te pakos me makinen.
Duhet te permbyset makina dhe pluhuroset komplet shasia per te marre shenja gishtash te mundshme,per shenja rrobash dhe identifikohet se ku ka qene e instaluar eksplozivi,cfare forme mendohet te kete qene pakoja.Duhet sjelle ndonje qen i trajnuar aty te marre ere dhe lere qenin te lire qe te ndjeke eren se ku te con era,mund te jene gjurme te eres se trupit te instalusit....
Akti eshte terrorist dhe ai qe e ka bere merr burg te perjetshem.
-
-
Rrëfehet Berberi: S`kam probleme, kam bërë vetëm të mira
Prokurorët kanë mundur të shkëpusin ditën e djeshme një dëshmi të shkurtër të shënjestrës së atentatit të tri ditëve më parë në qytetin e Vlorës.
Fredo Berberi, ndonëse në gjendje të rëndë shëndetësore, ka rrëfyer vetëm faktin se nuk ka asnjë problem me njeri dhe për pasojë ai ka mundur të mbijetojë nga ai akt falë faktit se në jetën e tij ka bërë vetëm të mira.
Hetuesit e çështjes kanë qëndruar për rreth një orë me Berberin, por sipas burimeve, përveç itinerarit të lëvizjes me mjetin me të cilin lëvizte, nuk kanë mundur të shkëpusin asnjë detaj të vlefshëm për hetimin.
Rrëfimi
“Nuk kam konflikte me njeri. Nuk kam pasur ndonjë problem apo të jem kërcënuar ndonjëherë nga dikush. Nuk e di pse më është vënë mua eksplozivi.
Zoti më ruajti, ngase vetëm të mira kam bërë në jetë. Isha duke shkuar në drejtim të Skelës, në një lokal, pasi kisha për të takuar dy shokë.
Në atë moment kam dëgjuar shpërthimin dhe kam parë të marrë makina flakë. Jam përpjekur të mbaj makinën nën kontroll me qëllim që të dilja vetë. Por kur është ndaluar makina nuk më hapeshin dyert”.
Kështu iu tha tre hetuesve të Prokurorisë së Krimeve të Rënda, kryetari i Komunës Qendër Fredo Berberi, gjatë marrjes në pyetje brenda ambienteve të reanimacionit në Spitalin e Traumës.
Tre hetuesit e çështjes, mesditën e së mërkurës për rreth 1 orë, me urdhër të prokurorit Behar Dibra, siguruan dëshminë e 52-vjeçarit, i cili mohoi në mënyrë kategorike se kishte problem apo konflikte me njeri.
Mësohet se Berberi, nuk ka nguruar t’u përgjigjet të gjitha pyetjeve të hetuesve, duke dhënë me detaje edhe itinerarin e lëvizjeve të tij deri në momentin e shpërthimit të eksplozivit C4 poshtë makinës së tij, në qendër të qytetit të Vlorës.
Ai ka shpjeguar se nga lokali i tij, që ndodhet në fshatin Nartë, kishte zbritur vetëm me makinën e tij për në Vlorë, ku do të takonte dy miqtë e tij në Skelë.
Në bulevardin “Ismail Qemali”, vetëm disa metra nga lokali ku do takohej, Berberi iu ka thënë hetuesve se ka shpërthyer makina, të cilën nuk ka mundur dot ta mbajë nën kontroll.
Vijimi i hetimeve
Edhe familjarët e tij, tashmë janë marrë në pyetje nga hetuesit duke mohuar se kanë ndonjë konflikt me njeri dhe kanë mohuar të kenë patur ndonjëherë.
Nga ana tjetër, prokuroria në vendin e shpërthimit ka gjetur dhe sekuestruar një kapak të aparatit celular dhe disa qarqe të copëtuara, por nuk ka gjetur ndonjë gjurmë karte. Të gjithë këto prova, janë sekuestruar nga ekspertët që pritet të nxjerrin raportin përfundimtar të ndërtimit të eksplozivit C4 me aparatin celular dhe mekanizmin e shpërthimit.
Ndërsa mjekët e Spitalit Universitar të Traumës, konfirmuan se gjendja shëndetësore e kryetarit të Komunës Qendër, Fredo Berberi, është përmirësuar dhe pritet të transferohet në pavijon ditët në vazhdim.
Shekulli
-
-
Fredo nuk mund te thote qe ka konflikte pasi po te pranoje qe ka pasur konflikt,policia do kerkoje nga Fredo
emra personash,me cilet ka pas konflikt dhe policia do germoje dhe pyese dhe dalin ne shesh pislliqe qe
mund te implikojne Fredon ne aktivitete te fshehta pislliqe,ne thyerje ligjesh.
Arsye tjeter qe thuhet qe s'ka pas konflikte eshte se nqs Fredo do thote qe kam pas konflikt me Filanin,
Filani do pyetet nga policia,mund te dyshohet dhe burgoset,Filani.Kjo mund te krijoje probleme
me vone per Fredon ,pasi Filani
mund te hakmerret per spiunllik,qelloje me arme Fredon..
Fredo nuk po tregon te verteten,duket me shume si mungese bashkepunimi me policine nga frika se
dikush mund te arrestohet dhe hakmerret me vone dhe vrase Fredon.Fredo ne fakt po ruan lekuren e tij
kur thote nuk kam pasur as kam konflikte me njeri.
.
-
-
i/e regjistruar
Fredo ka pasur konflikt me c`do qytetar te thjeshte te Vlores pasi ai ka abuzuar me detyren ashtu si abuzon cdo shqiptar qe vishet me pushtet.
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt