Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Endrrimtari
    Anëtarësuar
    10-04-2004
    Postime
    63

Shpretka sëmundjet të cilat e prekin shpretkën

Desha të di për shpretkën, si ndodhë që shpretka fillon të mos funksionojë, gjejgjësisht të mbyllet kanali nëpër të cilin kalon gjaku. Më shpjegoni diçka më shumë rreth kësaj.

Ju faleminderit !

(Ndoshta ka ndonjë temë që është zhvilluar në lidhje me shpretkën, por unë nuk arrita ta gjej )

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Postime
    689
    Citim Postuar më parë nga Endrrimtari Lexo Postimin
    Desha të di për shpretkën, si ndodhë që shpretka fillon të mos funksionojë, gjejgjësisht të mbyllet kanali nëpër të cilin kalon gjaku. Më shpjegoni diçka më shumë rreth kësaj.

Ju faleminderit !

(Ndoshta ka ndonjë temë që është zhvilluar në lidhje me shpretkën, por unë nuk arrita ta gjej )

I nderuar Endrrimtari,

me qe sa erdha nga pune e pash keni kerkuar ndime me rastin e m`shnetkes...
    Une gjeta e do gjeje me teper ne gjuhen -gjermane...
    Po do te shof njehere ...nese nuk gjen dike qe din gjuhen gjermane ndoshta te perkthen keto informacione ne Shqipe...tani nuk kam kohe...
    Po te gjitha i ke ketu...ne kete faqe...
    https://www.google.ch/#hl=de&gs_nf=1...br /> bih=668

Ilirana
    ps. nese nuk gjen dike, ti perktheje...lajm...

Anëtarësuar
    10-04-2004
    Postime
    63
    Faleminderit Iliriana per interesimin tend per te me ofruar ndihme, mirepo e keqja eshte se nuk e njoh gjuhen gjermane. Do te isha mirenjohes nese do te me ofroje te dhena me teper lidhur me kete semundje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Postime
    689

Faleminderit Iliriana per interesimin tend per te me ofruar ndihme, mirepo e keqja eshte se nuk e njoh gjuhen gjermane. Do te isha mirenjohes nese do te me ofroje te dhena me teper lidhur me kete semundje
    I nderuar Endrrimtari,

me thuaj problemin qe mos te hubi kohe duke perkther gjera te pa nevojshme...
    Pra tek meshnetka ka tri kater..katlloj probleme qe mund te paraqiten...

*Dhembje te meshnetkes..

*Qarja ( plasaritje) te meshnetkes( kjo ndodhe shpesh ne aksidente)...

* Rritje te meshnetkes...

* Mos fuksionimi mshnetkes....qe shpesh mejket e karasojne me si lloje filtrimi ku behet gjaku...( ashtu edhe eshte...)
    Te gjitha keto shkaktojne; plogeshti, lodhje,pa gjakesi, Zvoglim te rruzave te kuqe te gjakut...( anemi) pra humb gjaku ..
    personi duket i zverdhur...apo sbehet...deri te marrja e mendeve ne mungese te frymarrjes se rregullt...
    Keta persona duhet ushqimi te jete shume i rregullt e ajri i paster i domosdoshem...dani ndalhet rrebtesisht!e ndeja ne vendet ku pihet duhani!

Pra nese ke mundesi me trego problemin te ciles natyre ka personi apo edhe moshen e personit do mundohem te mesoje e te perktheje ate qe eshte per ty e nevojshme...
    Ja si duket meshnetka e ku gjendet...pra masa e saj ne cm...
    http://www.eesom.com/go/Blut%2C+Lymp...tem/Milz?size=

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Postime
    689

I nderuar Endrrimtari,

me thuaj problemin qe mos te hubi kohe duke perkther gjera te pa nevojshme...
    Pra tek meshnetka ka tri kater..katlloj probleme qe mund te paraqiten...

*Dhembje te meshnetkes..

*Qarja ( plasaritje) te meshnetkes( kjo ndodhe shpesh ne aksidente)...

* Rritje te meshnetkes...

* Mos fuksionimi mshnetkes....qe shpesh mejket e karasojne me si lloje filtrimi ku behet gjaku...( ashtu edhe eshte...)
    Te gjitha keto shkaktojne; plogeshti, lodhje,pa gjakesi, Zvoglim te rruzave te kuqe te gjakut...( anemi) pra humb gjaku ..
    personi duket i zverdhur...apo sbehet...deri te marrja e mendeve ne mungese te frymarrjes se rregullt...
    Keta persona duhet ushqimi te jete shume i rregullt e ajri i paster i domosdoshem...dani ndalhet rrebtesisht!e ndeja ne vendet ku pihet duhani!

Pra nese ke mundesi me trego problemin te ciles natyre ka personi apo edhe moshen e personit do mundohem te mesoje e te perktheje ate qe eshte per ty e nevojshme...

Pra ja edhe pershkrim ku gjendet meshnetka e madhesia e saj duhet te jete 11cm...
    http://www.eesom.com/go/Blut%2C+Lymp...tem/Milz?size=

Anëtarësuar
    10-04-2004
    Postime
    63
    Nga përshkrimet e tua më duket se ka të bëjë me këtë opsionin tënd të fundit
    Mosfunksionimi i shpretkës,
    sepse ka probleme kur merr frymë, ka dhimbje kur bën lëvizje të shpejta, është fjala tek trashja e mureve të kapilarëve dhe mbyllja e kanalit, trashje të gjakut

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2004
    Postime
    689
    Nga përshkrimet e tua më duket se ka të bëjë me këtë opsionin tënd të fundit
    Mosfunksionimi i shpretkës,
    sepse ka probleme kur merr frymë, ka dhimbje kur bën lëvizje të shpejta, është fjala tek trashja e mureve të kapilarëve dhe mbyllja e kanalit, trashje të gjakut
    I nderuar Endrrimtari,

me vije keqe tej mase per ate personin apo kush do qofte.

Une do te kisha mundur te pyes edhe nje mjeke qe njof e do te interesohem per kete...
    Por duhet te me shkruash a ka bere personi ultrashall...e te gjitha analizat e duhura e çka po i thone...

Nese eshte kjo e fundit...nuk eshte mire... po edhe largimi i meshntkes...perferohet ne raste se paraqet rrezike per organe tjera.
    Pra rritja e saj tej mase ben ndrydhjen e organeve per rrethe...
    e ato jane te plasuara te gjitha ne masen e duhur qe kane...
    Pra vije deri te.... smundjet te ndryshme e pasoja te njepasnjeshme...

*Mos marrja e oksigjenit ( ne tru shkakton ) kailljen e tij apo enfekcion...
    *ç`rregullime ne lukth....vjellje te pa nderprera...
    * marrje mendesh...
    * lodhje anemi...
    etj...
    Pra me thuaj Diagnozen qe atje po i thone e une do te interesohem ...
    Me sa e dij une ka persona qe hjekun meshnetken e munden me jetuar pa te ... une personalisht nuk njof njeri pa kete...po dij se kam ndi e kam ndegjuar...se une nuk jame mjeke ...mos te keqekuptohemi...
    Po jeta e problemet me kane bere te merrem me kete lemi...

Pra nje qe duhet me dite per me dhene pergjigjje profesionale ...
    Me duhet mosha personit...
    ultrashall si i ka dale..
    koha qe sa legon e si ka filluar...
    e ku gjendet personi ne shpi a spital...
    Nese don me shkruaj edhe ne privat...nese nuk don ketu...

Nje mbremje te mire e sherim te shpjet personit ne fjale!

me nderime
    Ilirana
    ps. perndryshe une ti perktheje ato qe duhet per rastin...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2013
    Postime
    1

Për: Shpretka sëmundjet të cilat e prekin shpretkën

Pershendetje Iliriana se pari ju pergezoj er vullnetin tuaj arsyja pse ju shkruaj eshte,nese shmnetka eshte e zmadhuar e keni ndoni informacion se a ka ndoni mundesi me ilaqe qe te kthehet ne gjendjen e meparshme ose normale se quni im ka problem vetem me zmadhimin e mshnetkes as nje dhimt as nje lodhje as nje vjellje as ni gja tjeter sju ka shfaq a keni ndoni mendim rreth hallit tim me respekt eleganti.

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga elegantit Lexo Postimin
    Pershendetje Iliriana se pari ju pergezoj er vullnetin tuaj arsyja pse ju shkruaj eshte,nese shmnetka eshte e zmadhuar e keni ndoni informacion se a ka ndoni mundesi me ilaqe qe te kthehet ne gjendjen e meparshme ose normale se quni im ka problem vetem me zmadhimin e mshnetkes as nje dhimt as nje lodhje as nje vjellje as ni gja tjeter sju ka shfaq a keni ndoni mendim rreth hallit tim me respekt eleganti.
    zmadhimi i shprektes, ose ndryshe splenomegalia, nuk eshte nje semundje, por nje shenje rezultat i nje semundjeje. duhet gjetur semundja nga se shkaktohet, duke kuruar semundjen rregullohet edhe problemi i shprektes. shkaqet jane te shumta, dhe eshte e pamundur te zgjidhet ky problem ne internet. duhet te shkoni te mjeku, duhen bere te gjitha analizat e nevojshme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2013
    Postime
    1

Prsh.. nje pytje kisha mu ne analiza mka dal bilirubina e rritu edhe kam bo disa analiza tjera gjitha kan dal mire kam bo edhe ultraza edhe ato kan dal mir por dhimt kam her pas here dhe nje dhimt kogja e pa durueshme ku fillon posht brinjeve e deri te gjoksi nalt her pas here edhe pak lodhje kam kaloni mire

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •