Close
Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 132
    i/e regjistruar Maska e abica
    Anëtarësuar
    28-08-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    220
    Postimet në Bllog
    1

Për: “Tironsja” Laura Vorpsi: Jabanxhinjtë të hyjnë me vizë në Tiranë

"Më tej: historiani dhe kleriku francez, Zhan Klod Faverial, në një Histori të Shqipërisë (botime Plejad, përkth., Gjergj Ulqini, faqe 112, 2004) na thotë, në referencë të Pukëvil, (konsull i Napoleonit pranë Ali Pashë Tepelenës) se “…plaçkitjet e avarve në Shqipërinë qendrore nuk u kursyen. Ajo ndjeu në kurriz gjëmën e të gjithë luftërave që paraprinë ngritjen dhe rënien e Perandorisë së Poshtme… (v.581). Qytetet u shkatërruan dhe u ringritën shumë herë. Justiniani rindërtoi Tyranën, Aulonën, Musionin. Ai, po ashtu, fortifikoi shtegun e portave Kaudavikune, për të ndalur sulmet e barbarëve”. (Pukëvil, Udhëtime, vëll. I, faqe 393). Sa lexohet, emri Tyranë, tashmë në rangun e një qyteti, na vjen përmes Pukëvil nga shekulli VI. Shënimi nga autori Faverial në faqen 113: Tyrana-Tyrkana, fortesë në Epirin e Ri."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Kjo Laura Vorbsi qenka per tu cuar ne cmendine.
    Tha mire njeri me lart na hapi barkun.
    Un jam nga Jugu por shpresoj qe kryeqytet i Shqiperise ne te ardhmen te behet Prishtina.
    Nuk duhet qe nje popull i ardhur nga Irani sic jane tiransit, elbasanllinjte te mbaje veten per popull me te civilizuar sesa fshataret e Shqiperise qe kane origjine Ilire.

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    Kjo Laura Vorbsi qenka per tu cuar ne cmendine.
    Tha mire njeri me lart na hapi barkun.
    Un jam nga Jugu por shpresoj qe kryeqytet i Shqiperise ne te ardhmen te behet Prishtina.
    Nuk duhet qe nje popull i ardhur nga Irani sic jane tiransit, elbasanllinjte te mbaje veten per popull me te civilizuar sesa fshataret e Shqiperise qe kane origjine Ilire.
    Fakti eshte qe djepi i civilizimit eshte Irani(Persia e vjeter(Farsi)),Armenia,zona ku eshte sot Izraeli, ,dhe Egjipti.Keto kane qene vatrat me te lashta dhe fillestare nga ku lindi njohja,dija,shkenca.kultura arti,qe me vone u perhap ne Rome,Greqi,Turqi etj.Nuk eshte djep civilizimi as Shqiperia,as Italia as Greqia as Venediku,as bibiliku lol
    Egjipti ka pasur bibloteken e lashte te Aleksandrise.Nga bibloteka e Aleksandrise moren njohuri filozofet dhe dijetaret e Romes dhe ato Greke.
    Ekziston nje legjende qe farset(persianet e lashte e ndertuan nje kulle me tulla zifti(bitumi),Kulla u quajt kulla e Babelit.Pasi kulla u ndertua,njerezit qe ishin brenda ne kulle filluan te flisnin me njeri tjetrin me gjuhe percart,nuk po kuptonin njeri tjetrin kur flisnin.Meqenese keto nuk po kuptonin njeri tjetrin u larguan nga kulla dhe shtegetuan ne drejtime te ndryshme dhe thone qe kjo krijoi popujt e shperndare gjeografikisht qe kemi sot.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...sido qe te jete,per Tiranen dhe Tiranasit ne pergjithesi qofshin te ardhur te hershem apo edhe te vone,do kishte me qene e udhes qe kete neperke Laaura Vorpsi ta hudhin edhe nga partija,edhe nga punet e tjera qe ben,e edhe nga vete Tirana.Sepse kjo"politikane"nuk eshte gje tjeter perpos nje plehu,e plehun duhet debuar sa me larg njerezve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...mendoj qe temes i duhet pakez histori:

Te gjithe e dijme sesi rrodhen ngjarjet ne periudha te ndryshme te historise sone.E periudha me e eger dhe me denigruese e kultures,tradites,dhe menyres se jetesses ne pergjithsi ishte periudha e sundimit shtazarak gjat perandorise mongoloturke.Historianet tane dhe te huaj,nepermes udhepershkruesve te kohes se pushtimit osman tregojne mirefilli sesi osmanet shkaterronin tokat tona,pasurite tona,Kishat e Manastiret tona,qytetet dhe vendbanimet tona.Keta osman,plaqkisnin gjthcka gjenin perpara,masakronin popullsine vendese ne menyrat me te egra,debonin njerezine dhunshem me menyrat me te egra etj etj veperime shtazarake....Pasi i benin vendbanimet te pa banuara,(pas tokes se djegur dhe te plaqkitur),ata sillnin popullsi anadollake,arabe,mongole,perse,gabele,etj.
    ...Keto popullsi fillonin te jetonin neper vendet tona te mbrojtura nga jeniqere,spahinj etj ushtare qe mbas luftes se plaqkes,edhe ata kishin te drejten te benin vendbanumet e tyre ne token e djegur.
    Neper te gjitha vendbanimet Shqiptare(e edhe ne ballkanin mbare)sot e kesaj dite kemi mbeturinat turkoarabe,te cilat trumbetojne terrin.Sot(nuk eshte vetem Tirana)neper qytetet Shqiptare,jemi deshmitar ku"qytetaret e vjeter"bejne parolla te njejta me kete Tiransen e"moqme"qe pame te shprehej pa fije kulture...Eshte per tu theksuar pra,se eshte pikerisht pjella e ardhacakeve anadollak e arabopers,qe sot edhe flasin shqip()qe ne kohen osmane kishin previlegje te medha ku jetuan mire gjat bashkesundimit me turqit.Keto pjella turkoarabe edhe sot i gjen neper qytetet tona qe nuk pranojne te bashkejetojne me vendoret qe dikur e kishin mall te jetonin ne qytetet e tyre.Keto pjella turkoarabe,veten e qujane te qytetruar,pa e llogaritur se ishin pikerisht vete keto funderrina qe erdhen pameshirshem dhe dhunshem duke shkaterruar jetesen tone,kulturen tone,vendin tone...
    ...Mire,le te jetojne edhe keto qelbesira neper qytet, nuk ka gje,porse duhet te dijne nje gje:se pjeset e Maleve Tona,qe dikur nuk gezonin as nje fije lirije,se tanime jane te mbushur mend,kan shkollimin,kan mundesin qe te kryengriten edhe njehere e mire dhe tua marrin ketyre qelbesirave turke qytetet qe dikur ua moren me dhune dhe i debuan pameshirshem.Pra,tani nuk e kan turqine ne ndihm,me mire rrini rehat,se ndryshe nuk eshte vone per te ju debuar andej nga keni ardhur,pertej bosforit....
    Ndryshuar për herë të fundit nga dielli1 : 18-01-2014 më 03:35

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar dielli1 për postimin:

Ura e Cekajve (18-01-2014)

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    Unë shpresoj që të jetë gjithnjë Tirana ! Ndërsa Janina, Prishtina dhe Shkupi të jenë trekëndëshi i bermudës lol
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wordless për postimin:

Sorkadhe_Kelcyre (20-01-2014)

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834

Laura Vorpsi u kërkon ndjesë jabanxhinjve.

Zëdhënësja e PD, Laura Vorpsi ka kërkuar ndjesë pas debateve që ngjalli deklarata e saj mbi jabanxinjtë dhe nëpërmjet FB ka kërkuar një ndjesë duke dhënë edhe shpjegimet e saj. Ja çfarë shkruan Laura në FB: “Ditët e fundit është spekuluar shumë mbi një batute timen në emisionin opinion. Nuk kam dashur të bëhem pjesë e këtij debati të nxitur nga njerëz të caktuar, që kërkojnë të keqinterpretojnë gjithçka dhe të hedhin baltë mbi gjithkënd.Po meqë ky debat është keqinterpretuar shumë ditët e fundit, po ju them se në asnjë rast dhe për asnjë moment nuk kam dashur të fyej asnjë njeri që ka zgjedhur Tiranen kryeqytetin e Shqipërisë të ndërtoje jetën e tij dhe të fëmijëve të tij.Tirana është e të gjithë shqiptareve kudo ku ata jetojnë.Ashtu siç ishte dhe e nënës time, e cila e ardhur nga Kosova ndërtoi jetën e saj ne këtë qytet. Nëse dikush ka mbetur sadopak i prekur nga ai emision, unë i kërkoj ndjese pasi nuk kisha asnjë qëllim tendencioz.Përkundrazi unë jam e lumtur për miqtë dhe bashkëpunëtoret e mi që vijnë nga qytete të ndryshme te Shqipërisë, sikundër jam po aq krenare për nënën time nga Kosova sa dhe për babain tim nga Tirana!”.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Laura thjesht nxorri koken, tironsit jane vet pak kshu pordhe e madhe se kujtojne se fakti qe tirana eshte kryeqytet eshte merite e tyre, kur ne fakt erdhen jabanxhinjte dhe ndertuar shtetin ne tirane.

11. 3 antarët më poshtë falenderuan xfiles për mendimin e shprehur në këtë postim:

Etna Etna (18-01-2014),Prudence (18-01-2014),Ura e Cekajve (18-01-2014)

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Laura thjesht nxorri koken, tironsit jane vet pak kshu pordhe e madhe se kujtojne se fakti qe tirana eshte kryeqytet eshte merite e tyre, kur ne fakt erdhen jabanxhinjte dhe ndertuar shtetin ne tirane.
    Mos te ishte per jabanxhite, ne Tirane as sot nuk do te flitej Shqip, por Turqisht.
    Tironsave i iku "truni" kur u shpall pavarsia e Shqiperise. Therrisnin me te madhe: "dumbaba", dumbaba"!
    Turq hesapi!

Çfarë shpreh një person, në këtë rast Vorpsi, nuk përfaqëson historinë, traditën apo mendësinë e gjithë tiranasve. Pastaj varet se në cilin këndvështrim e trajton këtë fakt... në fund të fundit, a nuk jemi të gjithë që themi se kryeqyteti është mbushur me lloj e soj që u ulën si çeçenët prej atje ku shkon vetëm dhia dhe zunë postet më të rëndësishme në administratën qëndrore? Ironia këtu qëndron, se ishte vetë partia e Laurës që i pashaportizoi dhe i bëri "pasanikët e rinj". U pat bë si quiz ajo pyetja e famshme: "si quhet qyteti ku jetojnë tropojanët dhe që fillon me germën T?" përgjigja e saktë ishte: "Tiranaaaaaaa"
    Në kryeqytet duhet të jesh "dikush" për të shkuar atje për të jetuar dhe ndërtuar të ardhmen, e kam fjalën që duhet të japësh nga vetja (të japësh nga kultura, intelekti, arsimimi, formimi... përkatës që zotëron si person) në mënyrë që të marrësh atë që meriton, sepse vetëm kështu zhvillohet kryeqyteti...ecën përpara... Çdo njeri është i mirëpritur nëse shkon me këtë qëllim, por, problemi është se ndodhi e kundërta... ndodhën dydje masive të një pjesë popullate të pagdhendur që u bënë "zotër". Më vjen keq, që një fat të tillë si Tirana, e pësoi edhe qyteti im, dhe është vërtetë shqetësuese. Çdo njeri që e do qytetin e tij dhe ndodhet përballë këtij fakti, normal që ndjen një farë revolte, e cila mbase shprehet në formën e gabuar në varësi të personit/kapacitetit që ka për të shprehur diçka.
    Unë për vete dhe, çdo shkodran është ndjerë i mirëpritur dhe aspak i paragjykuar në Tr.

Mua s'më shqetëson Vorpsi, sepse fundja aq ia pret për të përcjellur dicka që nxjerr nga goja, për më tepër që kjo i shërbeu për vëmendjen mediatike që e arriti; por, më bën përshtypje që mezi pritën disa që Vorpsi të hidhte një shashkë dhe morën zjarr menjëherë tek shprehin me gjithë pasion urrejtjen për Tiranën dhe tiranasit... që s'na qenkan asgjë, njerëz të pagdhendur, madje as shqiptarë. Po mirë, ç'djallin donë që shkojnë të jetojnë dhe punojnë në Tiranë, kur brenda tyre kanë një mllef të tillë? Nuk duhen hedhur plehra te burimi ku pini ujë...

14. 2 antarët më poshtë falenderuan Fleur Blanche për mendimin e shprehur në këtë postim:

abica (20-01-2014),Sorkadhe_Kelcyre (20-01-2014)

Faqja 2 prej 14 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •