Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Exclamation Mund te Pagezohesh ne Kishen Orthodokse Autoqefale Shqipetare me emrin Gjon?

Duke qene ortodokse, kam vendosur te pagezohem ne kishen ortodokse, por nuk dua te pagezohem me emer grek, por shqiptar. Kam zgjedhur emrin Gjon, meqe eshte emer i vjeter i tradites shqipetare.

Dini gje nese kisha shqiptare ortodokse pranon nje besimtar te pagezohet me emrin Gjon?

Ju faleminderit.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,969
    Postimet nė Bllog
    22

Pėr: Mund te Pagezohesh ne Kishen Orthodokse Autoqefale Shqipetare me emrin Gjon?

Se pari, kur pagezohesh ne Kishen orthodhokse nuk merr as nje emer "grek", as "shqiptar", as "italian", merr emrin e nje shenjtori te Kishes Orthodhokse.

Se dyti, e rendesishme nuk eshte emri i pagezimit, por eshte JETA E SHENJTORIT emrin e te cilit ti zgjedh te marresh.

Se treti, emri i pagezimit nuk eshte emer qe ti i ve vetes, eshte emri qe Kisha e Krishti do te therrasin ty tani e ne perjetesi.

Se katerti, misteri i pagezimit eshte mister i vdekjes se njeriut te vjeter, dhe lindja e njeriut te ri ne Krisht. Ti vesh Krishtin, behesh nje me Te.

Se pesti, te jesh i krishtere orthodhoks, do te thote qe Atdheu yt nuk eshte me Shqiperia apo cdo vend i kesaj bote, por Kisha dhe Mbreteria e Qiellit.

Nese i meson dhe respekton keto qe Albo te renditi me lart, askush ne Kishen Orthodhokse nuk te detyron ty se cilin version te emrit te shenjtorit, ne cilin dialekt, ti kerkon te mbash. Nuk eshte e rendesishme nese i ve emrin vetes Johan, Joan, Gjon, Jani apo Janaq.

Albo

Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Pėr: Mund te Pagezohesh ne Kishen Orthodokse Autoqefale Shqipetare me emrin Gjon?

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Se pari, kur pagezohesh ne Kishen orthodhokse nuk merr as nje emer "grek", as "shqiptar", as "italian", merr emrin e nje shenjtori te Kishes Orthodhokse.

Se dyti, e rendesishme nuk eshte emri i pagezimit, por eshte JETA E SHENJTORIT emrin e te cilit ti zgjedh te marresh.

Se treti, emri i pagezimit nuk eshte emer qe ti i ve vetes, eshte emri qe Kisha e Krishti do te therrasin ty tani e ne perjetesi.

Se katerti, misteri i pagezimit eshte mister i vdekjes se njeriut te vjeter, dhe lindja e njeriut te ri ne Krisht. Ti vesh Krishtin, behesh nje me Te.

Se pesti, te jesh i krishtere orthodhoks, do te thote qe Atdheu yt nuk eshte me Shqiperia apo cdo vend i kesaj bote, por Kisha dhe Mbreteria e Qiellit.

Nese i meson dhe respekton keto qe Albo te renditi me lart, askush ne Kishen Orthodhokse nuk te detyron ty se cilin version te emrit te shenjtorit, ne cilin dialekt, ti kerkon te mbash. Nuk eshte e rendesishme nese i ve emrin vetes Johan, Joan, Gjon, Jani apo Janaq.

Albo
    Faleminderit per informacionet.
    Per mua, personalisht, ka rendesi qe emri te jete Gjon dhe jo Jani apo Johan. Dua te pagezohem ne toke shqiptare me emer shqiptar, kaq kisha.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Duke qene ortodokse, kam vendosur te pagezohem ne kishen ortodokse, por nuk dua te pagezohem me emer grek, por shqiptar. Kam zgjedhur emrin Gjon, meqe eshte emer i vjeter i tradites shqipetare.

Dini gje nese kisha shqiptare ortodokse pranon nje besimtar te pagezohet me emrin Gjon?

Ju faleminderit.
    Nuk eshte e nevojshme qe te pagezohesh ne nje kishe ortodokse qe te jesh i krishtere, zoteri lexo Biblen dhe mundohu te jetosh sipas urdheresave te Zotit, ne Kishe mund te shkosh vetem te adhurosh Zotin ne bashkesi dhe per te njohur dhe per t'u miqesuar me te krishtere te tjere, ketu na ka asgje te keqe por vetem dobi pa marre parasysh a jane katolike, ortodokse apo protestante. Nuk ka rendesi qe ke qene ortodoks apo katolik, me rendesi per ty si i krishter eshte qe t'u bindesh urdheresave e statuteve te Zotit duke mos pranuar mesimet e njerezve qe bien ndesh me fjalen e Perendise. Megjithate respekt vella. Kjo ishte keshilla ime.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Ura e Cekajve, mund te pagezohesh edhe duke mbajtur emrin tend Shqiptar,jo domosdoshmeirsht me emer shenjtori.
    Kush thote te kunderten ose e kane genjyer, ose genjen.
    Une personalisht kur jam pagezuar nuk mora asnje emer, mbajta emrin tim. Kisha mund te me therrase vetem me ate emer qe une kam ne ēertifikaten e lindjes, nese nuk do te me therrase ashtu atehere nuk ke ēe do kishen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Ura e Cekajve, mund te pagezohesh edhe duke mbajtur emrin tend Shqiptar,jo domosdoshmeirsht me emer shenjtori.
    Kush thote te kunderten ose e kane genjyer, ose genjen.
    Une personalisht kur jam pagezuar nuk mora asnje emer, mbajta emrin tim. Kisha mund te me therrase vetem me ate emer qe une kam ne ēertifikaten e lindjes, nese nuk do te me therrase ashtu atehere nuk ke ēe do kishen.
    Sa fe ke ndrru gjer tashi? Kur ishe muslimon ca emri vune?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Citim Postuar mė parė nga Sayan2003 Lexo Postimin
    Sa fe ke ndrru gjer tashi? Kur ishe muslimon ca emri vune?
    Ho me lale, ēa bone, une vetem nje emer mbaj, as grek as arab.

Nuk e ndjej per detyre te te them ty se sa fe kam nderruar. Rendesi ka qe prej shume kohesh jam i pafe, mund te me therrasesh qafir.

8. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar xfiles pėr postimin:

mesia4ever (16-01-2014)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Ho me lale, ēa bone, une vetem nje emer mbaj, as grek as arab.

Nuk e ndjej per detyre te te them ty se sa fe kam nderruar. Rendesi ka qe prej shume kohesh jam i pafe, mund te me therrasesh qafir.
    Mir me daku mir. Me gjith kto ndryshime kujdes mos ndrrosh emrin nga Krist ta bosh Kristina .

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Sayan2003 pėr postimin:

xfiles (16-01-2014)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,969
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    Faleminderit per informacionet.
    Per mua, personalisht, ka rendesi qe emri te jete Gjon dhe jo Jani apo Johan. Dua te pagezohem ne toke shqiptare me emer shqiptar, kaq kisha.
    Emri "Gjon" nuk eshte emer shqiptar, eshte emer me origjine latine, italiane dhe eshte futur ne perdorim ne Shqiperi nga misionaret e huaj romano-katolike jezuite dhe franceskane ne zonat ku banon komuniteti romano-katolik shqiptar. Ne do qe te kesh nje emer 100% shqiptar vere sic e vinin ne kohen e xhaxhit Enver: Rrapi, Lisi, Agim, Dhurim, Flamur, etj.

Shen Joan Theologu, apostulli i dashur i Krishtit, apo Shen Joan Pagezori, qe te dy nuk ishin "shqiptare", ishin hebrej. Keshtu qe me kete mendjen qe ke ti, une them te mos pagezohesh fare se nuk ka lezet te mbash emrat e "hebrejve" e te besosh ne nje Zot si Krishti qe ishte pasardhes i Davidit, po nga populli hebre.

Albo

Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Emri "Gjon" nuk eshte emer shqiptar, eshte emer me origjine latine, italiane dhe eshte futur ne perdorim ne Shqiperi nga misionaret e huaj romano-katolike jezuite dhe franceskane ne zonat ku banon komuniteti romano-katolik shqiptar. Ne do qe te kesh nje emer 100% shqiptar vere sic e vinin ne kohen e xhaxhit Enver: Rrapi, Lisi, Agim, Dhurim, Flamur, etj.

Shen Joan Theologu, apostulli i dashur i Krishtit, apo Shen Joan Pagezori, qe te dy nuk ishin "shqiptare", ishin hebrej. Keshtu qe me kete mendjen qe ke ti, une them te mos pagezohesh fare se nuk ka lezet te mbash emrat e "hebrejve" e te besosh ne nje Zot si Krishti qe ishte pasardhes i Davidit, po nga populli hebre.

Albo
    Emrat qe veheshin ne kohen e Enverit ishin emra komunistash, nuk kishin lidhje fare me traditen shqiptare, nuk jane emra shqiptar, ishin emra te sajuar dhe qesharak. Tradita shqiptare eshte tradite e krishtere.
    Gjithe bota e kirshtere ka te njejtet emra te pershtatur sipas gjuhes se ēdo populli. Keto emra kane egzistuar qe ne kohen e Ilireve dhe egzistojne edhe ne variantin shqip. Pra, keto emra gjithe bota i njeh si emra shqiptar.

From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to: navigation, search

Gjon is an Albanian given name, is a masculine given name in the English language. The name is derived from the Latin Ioannes, Iohannes, which is in turn a form of the Greek Ἰωάννης, Iōįnnēs. This Greek name is a form of the Hebrew name יוֹחָנָן, Yōḥanan, which means "Graced by Yahweh"

Kaq e veshtire eshte per tu kuptuar?????????!!!!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •