E pėrcjella me vėmendje ligjeratėn e Tėrniqit.Me disa gjėra pajtohem e me disa jo.NUK PO THEM SE NJERĖZIT NUK BĖJNĖ GABIME,PĖRKUNDRAZI,POR nuk ėshtė mir qė rastin ta pėrgjithėsosh se pse nji shqiptasr nga Siria na paska bėrė thirrje pėr xhihad.
Ne e dimė se edhe populli sirian si shum popuj tė tjerė shumica prej tyre nuk dėshirojnė sheriat,pra duan demonkraci,kjo ėshtė punė e tyre ,POR islami dhe sheriati nuk mundet tė bėhen peng i dėshirave qoft tė nji individi e qoft tė nji populli.
Unė personalisht kam qen dhe jam kundra ideologjisė tė al-kaidės dhe haptazi i kam kundėrshtuar duke filluar nga bazat e besimit tė tyre e deri te taktikat e luftės.
Por siē po duket edhe devleja SHIISH (ISIS) me nė krye Emirin etyre EBu BEker El-Bagdadin,janė ndarė nga ideologjia e tyre dhe taktikat luftės,me sa kam mar vesh unė edhe nga vetė njerėzit prezent atje.Dhe me sa kam mar vesh unė se kėta tė Deules,kan pėrmirėsuar akiden dhe taktikėn e luftės duke u koncentruar nė armikun e brendshėm pra nė muanfikat dhe rrafidat,dhe kėtė mėsim e morėn nga Zarkaui r.a
Pastaj tė mos harrojmė se Deule bėri luftė kolosale me rrafidat e Irakut nė momente ma tė vėshtira dhe i mbijetoj tė gjithė atyre luftrave ,propagandave dhe shum etiketimeve qė i bėnin ulematė e mbretėrve dhe ajo sot ka dalur si gurpacioni ma i fuqishėm nė Irak dhe sham.Fuqia e saj u pa kur nė Siri e sulmuan frakcionet sekulariste me nė krye frontin islamik i pėrmbajtur nga amerika dhe saudija,pėr ta kthyer Sirinė nė vend sikur Irakun,pra atje nė Siri do tė fiton rrafidat vendin ma tė mirė,kurse sunive do tju mbetet pjesa shkretinore,dhe kėtė luks assesi nuk do a lejon devleja.Se sa e fuqishme ėshtė devleja u tregua se pas fitnes qė ndodhi nė Siri,ajo shum shpejt e mori vetin dhe i ēliroj gati tėrė vendet e marruna prej FSA (free syrian army).Plani ishte i kurdisur qė DEvleja tė sulmohet prapa shpine sepse tė vetmit ata ishin forcė respektabile dhe pėr tua pas frigėn,por elhamdulilah plani i tyre dėshtoi,tani bile po shoh se edhe populli po del nė demonstrata dhe kėrkon pėrsėsri devlen tė vin te ta.Pastaj devleja ka shum ushtri nė Irak ku ajo atje bėnė luftė tė ashpėr me rrafidat.
UNė po i them Tėrniqit,nesėr s'do tė kesh fytyrė mė tė folish atė ditė kur do tė fiton devleja,ruaju sepse vendi i sirisė ka nji veēori se do ti nxjer krejt munafikėt dhe atė ēka kan pasur nė zemėr.
Pėr kėtė shkak mė e pakta ėsht tė thuet se nuk din dhe jo tė ndalon njerėzit nga xhihadi,ose thjesht nuk guxoj tė flasi derisa tė kjartėsohen gjėrat.
Si mendon ky se si do tė arrihet deri te hilafeti,apo me ushtri tė gatshme dhe me shtete tė gatshme,kėshtu ka qen rruga e sakrificės edhe vetė e profetit tonė SESPE EDHE PROFETI JONĖ NĖ REALITET KUR TI SHOHISH SE SA SHUMĖ KAN QEN QAFIRAT NĖ ATĖ KOHĖ,I BJEN SE NUK IU KA PLOTĖSUAR KUSHTET PĖR XHIHAD.
Krijoni Kontakt