Close
Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 180
    Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pėr: Shqiptaret ne luften e Sirise, e perkraheni Xhihadin dhe Muxhahedinet?

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin

7-8 vite para anetaresimit zyrtar te Shqiperise s'kishte lufte ne Irak...!
    Se paku jo lufte tokesore.
    7 vite i bie 2002, 8 vite 2001.

Perndryshe, Shqiperia eshte qe nga viti 1994 ne Partneritet per Paqe te NATO-s.
    Brenda kornizes se ketij partneriteti jane te mundshme dhe te lejueshme edhe angazhimet ushtarake.
    Gjithashtu pjesemarrja e nje anetari te OKB-se ne misione luftarake dhe/ose paqesore nen komandon e NATO-s nuk eshte asgje e re dhe e pazakonshme. Vete OKB ka marreveshje me NATO-n per aranzhmane te tilla ushtarake.
    Shqiptaret e pare ne Afganistan kane vajtur qe ne 2001. Diku ne 2003-2004 shkuan dhe ne Irak. Po c'rendesi ka se sa vite 5 apo 10 ideja eshte qe shqiptaret vajten atje akoma pa qene anetare e Natos. Kjo ishte si pergjigje e dikujt qe tha kemi obligime si anetar te Natos.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Shqiptaret e pare ne Afganistan kane vajtur qe ne 2001. Diku ne 2003-2004 shkuan dhe ne Irak. Po c'rendesi ka se sa vite 5 apo 10 ideja eshte qe shqiptaret vajten atje akoma pa qene anetare e Natos. Kjo ishte si pergjigje e dikujt qe tha kemi obligime si anetar te Natos.
    Lufta e Afganistanit s'ka lidhje me NATO...
    Ajo ne parim ka qene lufte e OKB-se kunder Afganistanit resp. kunder talebeneve dhe terroristeve tjere qe kane vepruar atje.
    Rezoluta e KS te OKB-se 1373 (dhe 1368) i kishte obliguar te gjithe antaret e OKB-se qe ta luftojne terrorizmin (internacional) me cdo mjet, edhe permes nderhyrjes ushtarake ne Afganistan.

Perndryshe, e kam kuptuar plotesisht se i je pergjigjur dikujt ne ate menyre cfare e ke bere, por kjo nuk ndryshon asgje ne faktin se pergjigja ne shume aspekte ka qene e gabuar.

As anetari i NATO-s nuk eshte i obliguar te marre pjese ne nderhyrje ushtarake ose lufte, pervec nese nje anetare i NATO-s sulmohet.
    Por edhe kjo nuk mund te perdoret si justifikim dhe barazim i mercenarizmit (privat) me obligimet qe ka cdo sherbyes ushtarak ndaj shtetit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 13-01-2014 mė 22:28

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Lufta e Afganistanit s'ka lidhje me NATO...
    Ajo ne parim ka qene lufte e OKB-se kunder Afganistanit resp. kunder talebeneve dhe terroristeve tjere qe kane vepruar atje.
    Rezoluta e KS te OKB-se 1373 (dhe 1368) i kishte obliguar te gjithe antaret e OKB-se qe ta luftojne terrorizmin (internacional) me cdo mjet, edhe permes nderhyrjes ushtarake ne Afganistan.

Perndryshe, e kam kuptuar plotesisht se i je pergjigjur dikujt ne ate menyre cfare e ke bere, por kjo nuk ndryshon asgje ne faktin se pergjigja ne shume aspekte ka qene e gabuar.
    Ti o nuk kupton shqip ose je gje e trashe. Hidhi dhe nje sy e hajde me komento sic duhet. Edhe njehere Naton une se kam permendur fare derisa dikush me tha qe kemi vajtur ne Irak e Afganistan se kemi obligime ndaj Natos.

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Ti o nuk kupton shqip ose je gje e trashe. Hidhi dhe nje sy e hajde me komento sic duhet. Edhe njehere Naton une se kam permendur fare derisa dikush me tha qe kemi vajtur ne Irak e Afganistan se kemi obligime ndaj Natos.
    Dhe pastaj ke dhene nje pergjigje te pasakte dhe te gabuar, sikur se u vertetua...

Sidoqofte, nuk ka rendesi te madhe, pasi qe pjesemarrja private mbi baza vullnetare apo me pagese etj. nuk eshte e krahasueshme me pjesemarrjen e obligueshme te sherbyesve te shtetit.
    Shteti nuk mund te krahasohet me individin apo me persona privat qe, per arsye te tyre, vendosin te shkojne ne lufte.
    Keshtu qe, tentimi yt per te justifikuar pjesemarrjen private ne luften e Sirise duke ju referuar relacioneve NATO-Shqiperi dhe obligimeve te ndersjellta eshte gjithashtu i gabuar, edhe pse ne rastin tend i kuptueshem.
    Nje veprim jolegjitim apo i pajustifikueshem nuk mund te arsyetohet (ne asnje forme) me nje veprim tjeter te argumentuar gabisht. Ose nje veprim i pajustikueshem nuk behet me legjitim nese argumenti kunder tij eshte i paskate apo i pavertete. Pjesemarrja ne luften e Sirise mbetet e pajustifikueshme ose jolegjitime, pavaresisht nese dikush perdore gabimisht ( pa vend) argumentin e angazhimeve ushtarake te Shqiperise brenda NATO-s apo cfaredo argumenti tjeter te gabuar dhe ne rrjedhe te bisedes pohon, se pjesemarrja e Shqiperise ne kete apo ate lufte ka qene obligim (zyrtar) ndaj NATO-s. Qellim kryesore, ne fakt qellimi i vetem i pergjigjes tende nuk ka qene dhe nuk eshte korrigjimi i pohimeve (eventualisht) te gabuara te bashkebiseduesit, por ekskluzivisht perdorimi i tij si kunderargument per justifkimin e pjesemarrjes se shqipetareve te perfolur ne ktete teme ne luften e Sirise. Prandaj, nuk eshte me rendesi vetem cka thuhet( shkruhet), por edhe pse shkruhet ajo qe shkruhet dhe nga kush shkruhet. Shumica e gjerave behen te kuptueshme per shumicen vetem ne kontekst sa me te plote, ku luan rol edhe atuori, prapavija e tij ideologjike, motivet e tij etj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 13-01-2014 mė 23:18

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

*

Sic jam prononcuar edhe me heret, ata qe shkojne per te luftuar ne Siri nuk dallojne nga ata qe kane qene ne Spanje (personazhet e "Hasta la Vista"-s) e gjetiu.
    Nuk kam asgje kunder te berit xhihad, ne kuptimin e vertete te fjales. Sikurse nuk ka gje te keqe te jesh muxhahedin ne kuptimin e plote te fjales. Perkundrazi. E perkrahi cdo njeri qe ben xhihad individual e kolektiv, sikurse dhe cdo muxhahedin.

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pjesemarrja ne luften e Sirise mbetet e pajustifikueshme ose jolegjitime,
    Neqoftese me sjell qofte dhe nje ligj te vetem qe ndalon dike te luftoje ne nje vend tjeter atehere une te jap te drejte. Nese jo , atehere shko na u hiq qafe e boll na bere ekspertin ne cdo teme.

Ne shtetin ku une jetoj kur kam marre lejeqendrimin e perhershem jam detyruar qe ti sherbej edhe ushtarakisht ketij vendi, edhe pse kam nenshtetesi shqiptare. Jo vetem une por edhe femijet e mi.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    *

Sic jam prononcuar edhe me heret, ata qe shkojne per te luftuar ne Siri nuk dallojne nga ata qe kane qene ne Spanje (personazhet e "Hasta la Vista"-s) e gjetiu.
    Nuk kam asgje kunder te berit xhihad, ne kuptimin e vertete te fjales. Sikurse nuk ka gje te keqe te jesh muxhahedin ne kuptimin e plote te fjales. Perkundrazi. E perkrahi cdo njeri qe ben xhihad individual e kolektiv, sikurse dhe cdo muxhahedin.

*
    Secilin muxhahedin a? Perfshire ata qe i vrasin njerezit sepse i konsiderojne 'armiqe te Zotit', hyr ne youtube e shiqo video, ndoshta informohesh pak. I vetmi xhihad per te cilin e di se flitet ne Kuran eshte lufta ndaj pabesimtareve, pra mposhtjen e pabesimtareve dhe fuqizimin e Islamit, nese ke ndonje argument tjeter eja na ofro.

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Secilin muxhahedin a? Perfshire ata qe i vrasin njerezit sepse i konsiderojne 'armiqe te Zotit', hyr ne youtube e shiqo video, ndoshta informohesh pak. I vetmi xhihad per te cilin e di se flitet ne Kuran eshte lufta ndaj pabesimtareve, pra mposhtjen e pabesimtareve dhe fuqizimin e Islamit, nese ke ndonje argument tjeter eja na ofro.
    Te flase ndonje nga keta ateistet e forumit edhe i kuptoj por te flasesh ti qe je pseudo besimtar i krishtere ndaj xhihadit e luftes kjo eshte marrezi. Ja ku po ti rikujtoj disa vargje te bibles qe te kthjellohesh.

Mateu 10:34 Mos mendoni se unė erdha tė sjell paqen mbi tokė; nuk erdha tė sjell paqen, por shpatėn.

Joshua 1:18 Kushdo qė ngre krye kundėr urdhrave tė tua, dhe nuk u bindet fjalėve tė tua, do tė vritet. Vetėm ji i fortė dhe trim!

Deuteronomy 19:21 Syri yt nuk do tė ketė mėshirė, por do t'i pėrmbahet rregullit jetė pėr jetė, sy pėr sy, dhėmb pėr dhėmb, dorė pėr dorė, kėmbė pėr kėmbė".

A do me?

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Neqoftese me sjell qofte dhe nje ligj te vetem qe ndalon dike te luftoje ne nje vend tjeter atehere une te jap te drejte. Nese jo , atehere shko na u hiq qafe e boll na bere ekspertin ne cdo teme.

Ne shtetin ku une jetoj kur kam marre lejeqendrimin e perhershem jam detyruar qe ti sherbej edhe ushtarakisht ketij vendi, edhe pse kam nenshtetesi shqiptare. Jo vetem une por edhe femijet e mi.

Jolegjitime nuk do te thote vetem e kunderligjshme...!

Megjithate pjesemarrja ne lufte te huaj, pa leje ose urdher t'shtetit ame, eshte jolegjitime dhe e kunderligjshme. Ceshtje tjeter eshte te luftosh "ilegalisht", pa e zbuluar identitetin dhe fakti qe shume shtete nuk i respektojne rregullat dhe ligjet ne menyre te duhur apo strikte ne situata te tilla. Nje pjese e mire edhe per interesa politike.

Cdonjeri qe privatisht merre pjese ne lufte te huaj, jashte shtetit ame ose vendlindjes, trajtohet si luftetar resp. civiliste qe ilegalisht merre pjese ne konflikt te armatosur. Ne shumicen e shteteve ekzistojne ligje qe ndalojne dhe denojne rekrutimin dhe/ose pjesemarrjen ne luftime te tilla. Ja p.sh. Gjermani (pasi po ke deshire ne ligje) § 109h StGB ose edhe me preciz dhe me i kuptueshem per temen qe po diskutohet ketu § 28 StAG. Edhe ne SHBA dhe shume shtete tjera ekzistojne ligje dhe sanksione te ngjashme per pjesemarrje ilegale ne luftime.

Per ta kuptuar me lehte:
    Ti e ke te ndaluar te shkosh ne nje vend te huaj i armatosur apo te armatosesh atje dhe te behesh pjese e cilesdo pale luftarake. Pervec nese e ke lejen e shtetit. Kjo, megjithate, nuk do te thote se ti nuk mund te shkosh dhe luftosh ilegalisht. Dhe nese se dine askush apo nese shtetit si intereson kjo pune, mund te shpetosh pa asnje sanksion.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 14-01-2014 mė 09:19

Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Pranoje qe po flet kuturu e mos vazhdo me me budallallekun tend. Mos me sill mua ligje gjermane e amerikane se po flasim per shqiptaret ne rastin konkret. Ka ligj ne shqiperi e kosove qe i ndalon keta te luftojne? Asgje ne bote nuk quhet jolegjitime sa kohe nuk egziston nje ligj i vecante per te.

Faqja 4 prej 18 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Fjalėt Kyēe pėr Temėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •