Kur e kan livduar shejh Hallaxhin se sa shumė nxėnės tė dijes i ka,ju ėshtė pėrgjigjur : '' Asnjiher mos u mburrni me shumicėn,sepse e treta e kėtyre qė shihni do tė vdesin para se tė bėhen dijetarė,e treta tjetėr do tė bėhen dijetarė tė mbretėrve,dhe vetėm nga ajo e treta e fundit NDOSHTA do tė dali ndonji tamam.''Refer , c'fare nuk pelqen nga fjalet e Kalase ketu?
Problemi me kto hoxhallarėt tanė xhahila ėshtė se tė gjithė bėhen se janė tė ditur deh unė deri tani asnji hoxhė nuk kam digjuar se nuk e din ndonji pyetje :
Abdullah b. Mes'udi,radijallahu anhu,ka thėnė : '' Me tė vėrtetė ėshtė budalla ai i cili pėrgjigjet nė ēdo pyetje''.
Abdurrahman b. Mehdi,rahimehullah,ka thėnė : ''Ishim te imam Malik b. Enes kur atij i erdhi nji njeri dhe i tha : ' O Ebu Abdullah! Tė kam ardhur nga nji vend i largėt 6 muaj udhėtimi qė kėtu.Populli im mė ka ngarkuar pėr nji pyetje!' Maliku i tha : Pyet! Pas pyetjes i tha : ' Nuk di ', dhe njeriu mbeti gojėhapur,sikur tė kishte ardhur te i gjithdituri.Pastaj e pyeti : Atėhr ēfarė ti them popullit tem kur tė kthehem? Imam Maliku ju pėrgjegj : Thuaju : Maliku mė tha se nuk din.''
HUdhejfe radiallahu anhu ka thėnė : '' Fetvajat i jepė vetėm ekskluzivisht njėri nga kėta tė tretė : Ai i cili i njeh ajetet Kur'anore te deroguara dhe qė derogohen,sundimtari pa rrugdalje dhe budallai i mbingarkuar.'' Pastaj IBn Sirini pasi e tha kėtė transmetim tha : '' Sa mė pėrket mua,unė nuk jamė nga dy kategorit e para,por nuk kam qef qė tė jem edhe nga i treti.''
Vallė a nuk janė kėta hoxhallarė tė sojit tė kėtij qė nxisin popullin nė votime pėr ligjet e tagutit dhe votimeve parlamentare?Kurse Allahu na urdhėron kategorikish vexhtenibu- largohuni rrini largė tagutit,kurse kėto bėjnė tė kundėrtėn,
Pyetni hoxhėn nė fjalė se a ėsht Sali Berisha mushliman?
Subhanallah o vllazni feja jonė nuk ka nevoj prė kallabėllėk,por njerėz tė dijes tė sinqertė..Allahu na bėftė prej tė sinqertėve.
Krijoni Kontakt