Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e Fawkey
    Anëtarësuar
    15-10-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    5

Ankete : Perceptimi i sjelljes së spitaleve jopublike në Tiranë.

Forumista, si ja kaloni?

Kam nje ankete per ju, e cila, c'eshte e verteta, mund te merret dhe si nje nder qe ju mund te me beni, pasi vlen per nje detyre kursi. Megjithate, nuk eshte e thene qe te mos merret me seriozitet, sepse nqs ne bejme nje pune te mire dhe marrim rezultate te konsiderueshme, atehere, me ndihmen e pedagoges sone, ky studim mund te publikohet dhe te behet i rendesishem per studiues te tjere.
    Eshte fjala per 3 spitalet jopublike (private) me te rendesishme qe ndodhen ne Shqiperi (rastesisht te treja jane te vendosura ne Tirane). Duam te dime se c'mendim keni per to dhe sherbimet qe ato ofrojne.

Per te shkuar te anketa ndiqni linkun: https://docs.google.com/forms/d/1FRk6509C5IlHqYBArQGYqLMEELJq_rHkgz_T0VHtCIM/viewform

Gjate plotesimit te anketes kini parasysh qe te plotesoni per ato spitale qe keni njefare ideje, pra qe mund te keni shkuar (nuk eshte e thene qe te jeni vizituar aty), mund te keni degjuar nga dikush tjeter mbi to, etj. Nqs nuk keni asnje ide, atehere eshte me mire qe ta lini bosh, ose ta plotesoni me vleren asnjanese.

Nqs keni mundesi dhe deshire, mund ta shperndani anketen te njerez te tjere qe njihni, sa me shume aq me mire.
    Faleminderit per bashkepunimin.

i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Për: Ankete : Perceptimi i sjelljes së spitaleve jopublike në Tiranë.

Ne Tirane spitalet nuk sherbejne per asgje edhe sikur te kesh leke me kuintale.
    1. Hyn dhe shkon ne reception... 10 femra e te gjitha te shohin ty(klientin) me nje lloj mendjemadhesie dhe perbuzje (edhe po te jesh yll). Pa hapur gojen te thone: - vizita kushton 30.000 leke.
    Une si klient nxjerr perfundimin: mendjemadhesi, paaftesi komunikuese, jane futur me miqesi gje qe peronalisht me tremb se tregon mungese konkurrence.
    2. Kur hyn te intereson X apo Y doktor dhe klienti nuk di rrugen. Mire qe jane pastrueset qe te tregojne shkallet dhe kurre ashensorin (ashensorin e merr vesh kur ke mbaruar perfundimisht)
    3. Arrin ne katin e dyte apo te trete sipas vendodhjes dhe perseri nje tjeter reception. Ketu duhet te japesh te dhenat, por gjeja qe me ngre nervat, qe s'ka kuptim dhe qe cfare u duhet eshte qe te duan edhe emrin e babait. Po kur jam una ai qe paguaj cfare te "plakes" e do emrin e babait, une mbase nuk shkoj mire me te....
    4. Pret 1-2 ore te arrij mjeku qe ke takimin, pasi ky i fundit vjen nga spitali tjeter ai Publiku. Te sheh me mosperfillje dhe si i bezdisur dhe ben pyetjen me idiote qe mund te bej nje mjek: - Pse ke ardhur...Klienti i shkrete mendon: - Per te blere dy kile mish vici dhe gjysem kile melci....
    5. Te dergon te ndihmesmjekja qe te besh analiza nga te gjitha llojet dhe humb gjysem dite.
    6. Pret 1 ore tjeter mjekun qe te "lirohet".
    7. Mjeku gjithnje te nxjerr te semure dhe duhet te te jap nje aparat te detyrueshem duke paguar diten e mbajtjes se aparatit 40 apo 50 mije dita shumezuar me 3 apo 4 dite (varet nga e diela) beji vete llogarite.
    8. Ne fund te vizites mjeku gjithnje te thote: kam akoma dyshime...duhet te vish edhe pas nje jave qe te bindem dhe te shoh ndryshimin. Duhet te marresh te filan Farmaci edhe keto ilace (100% te skaduara) pasi jane te nevojshme (duhet t'i pish me zorr edhe pse nuk duhen, mjaft te paguash)
    9. Me e bukura eshte se per te njejten semundje jane 4-5-mjeke ne "dispozicion", por klient ziu zbulon qe mjek ka vetem nje edhe ky mundesisht gjysem-shqiptar (mal i zi, maqedoni, kosove, cam)
    10. Me ofenduesja eshte parapagimi...si mund te paguash pa ditur mjeku se cfare semundje ka klienti????
    11. Spitali ka ajer te kondicionuar, ka karrike e stola me shumice dhe modern, ka ndihmesmjeke qe vijne verdalle e te "shoqerojne" edhe pse ka plot telekamera, spitali eshte i madh e i bukur, por kujt i duhen te gjitha keto???
    Perfundimi:
    Merr makinen e shko ne Greqi, apo merr tragetin e shko ne Itali, apo merr trenin e shko ne Kosove, por ne Shqiperi...merr kryqin dhe priftin...
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665

Ne shqiptaret jemi shume kokeforte, mendjemedhenj nga i madhi deri tek i vogli dhe dyshyes ne kulm, shqiptari nuk ka me besim tek shqiptari as tek i afermi i tij .....
    Xhaxhai im para ca kohesh ben nje embolie pulmonare, shtrohet ne spitalin e vlores , ja vendosin diagnosen e trajtojne, ky i pakenaqur, nuk ndihej edhe aq mire dhe dyshonte , me mirrte mua ne france qe te merrja une nga franca mjekun ne shqiperi dhe te flisja gjete e gjere me te qe te sqarohesha.
    E mirrja nga celulari , po ne vlore mezi se kishte linje , nisja biseden dhe cdo 2 sec ndaleshe se linja ne ate spital nuk kapte mire, pastaj isha dhe ne pune, mbi 200 veta ne pergjegjesi sdo merresha vetem me kete gje.
    I nisin ilacet dhe ky u merzit , therriti dhenderrit dhe hopa makines e u nisen ne greqi se ne shqiperi njerezit te marrin ne qafe, doktorat jane inkompetent etj etj, njeriu nje jete dhe hajde ne greqi te heqim merakun, i thashe jo mos ik , por iku
    E nisen dungu dungudungu me makine, por me nje embolie pulmonare nuk duhet te levizesh nga krevati se ndonje tromb ne vene qe nuk eshte shkrire akome kercen dhe te bllokon te gjithe mushkerine.
    E arrijne ne greqi gjysem gjalle , nga komplikimet , vete dhe mjeku i thote po embolie pulmonare kishte qe tani ishte bere me massive nga fakti se kishte udhetuar por jo atij i ishte mbushur mendja top se po te kishte ndenjur ne shqiperi do kishte vdekur.
    Ok
    Mjeket grek i japin te njejtin ilac i nxjerrin pas 1 jave spitalizimi, pagoi dhe disa mijera euro dhe e nxjerrin me kumadine, nje ilac per hollimin e gjakut i cili duhet te besh analiza te shpeshta per te pare ne eshte aq sa duhet doza qe merr .
    Kthehet ne shqiperi i them xhaxhi behi analizat dhe te marr une ne tel qe te them sa duhet te marresh dhe e merrja cdo 3 dite pasi bente analizat dhe me pas morra vesh qe pasi e merrja ne tel dhe i thosha ne ishte mire apo duhej nderruar , ai mirrte ne tel edhe mjekun ne greqi per te pare ne ja thoja korrekt, ose ne thonim te njejtin gje.
    U ndjeva keq se kur edhe shqiptari nuk te ben besim si do me bejne francezet, nderkoh qe shoh mbi 200 veta cdo dite....
    Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Spitalet private janë njësoj me ato të shtetit, po ato palaço mjekë shërbejnë, por me çmime më të kripura !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Wordless : 25-01-2014 më 04:42
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e Fawkey
    Anëtarësuar
    15-10-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    5

Ju faleminderit per plotesimet e anketave atyre qe e plotesuan. Na keni ndihmuar shume. Ndonje moderator mund ta mbylle temen po te doje, ose ta lere per ndonje qe do te debatoje, sepse plotesimi i anketes nuk eshte me i nevojshem.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •