Te krishteret kosovare , turpi i tolerances mes shqiptareve.
Personalisht jam lere e rritur ne Tirane . Si shumica e shqiptareve nga shqiperia asnjehere zenia e shoqerise nuk ka qene e ndikuar prej besimeve fetare dhe shume prej miqve te mi sot e kesaj dite jane te besimit te krishtere (katolik e ortodoks).
Nderkohe qe toleranca mes feve ne shqiperi nuk ka as problemin me te vogel , shqetesues eshte fakti i tolerances fetare ne Kosove. E kjo e ka zanafillen prej katolikeve apo protestanteve kosovare. Mjafton te hedhesh nje sy ne forumin shqiptar dhe tronditesh se si 100% e anetareve te krishtere nga kosova pa piken e turpit merren 24 ore ne forum vetem duke share dhe ofenduar besimtaret muslimane. E kunderta ndodh me besimtaret e krishtere katolik e ortodoks me origjine nga shqiperia te cilet karakterizohen me nje tolerance te jashtezakonshme.
Nderkohe qe youtube eshte i mbushur po ashtu me fjalime shokuese te prifterinjve katolik kosovar , te kunderten shikon e lexon nga elita e krishtere ne shqiperi. Vlen per tu permendur rasti i Gjergj Metes i cili deklaroi se '' nėse ėshtė e vėrtetė qė Europa nuk na pranon, sepse nė Shqipėri ka myslimanė, atėherė unė nuk dua tė shkoj nė Europė, sepse preferoj tė kaloj jetėn me miqtė e mi tė zemrės me tė cilet jam rritur, kam ndarė tė mirėn e tė keqen, mė janė gjendur e u jam gjendur, por tė cilėt shpallin njė kredo tė ndryshme nga e imja, se sa tė jetoj me njė hollandez, a gjerman, a francez me tė cilin shpall tė njėjtėn kredo. Nėse nė Europė nuk mė pranojnė bashkė me fqinjin tim i cili shkon nė xhami, refuzoj ofertėn e vazhdoj jetėn!
Te marrin shembull nga kjo lloj tolerance dhe te krishteret kosovare e boll e mbushen forumin me parrulla anti-islame dhe anti-kombetare.
Krijoni Kontakt