Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 79 prej 79
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Pėr: Te gjithe kunder Ramushit.

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Ti mor anti, si duket as kuptimin e fjales : Armik, nuk e kupton !

Ja po ta jap definimin egzakt, dhe pas kesaj : Vdiē, me mllefin tend !

ARMIK : "Ai qė i do tė keqen njė tjetri, qė e urren atė dhe qė pėrpiqet ta dėmtojė; kund. mik. Armik i hapėt (i fshehtė). Armik i egėr (i pabesė). Armik pėr vdekje. Bėj armiq. Darova e armikut o helm, o thikė. fj. u. armiku kurrė nuk ta do tė mirėn, mos prit tė mirė nga armiku. Armikut dhe erės tregoju gjoksin! fj. u. mos u pėrkul pėrpara armikut; mos u tremb nga vėshtirėsitė."
    S'ka definim "egzakt" te termit armik...!

Nese, megjithate, don defincion "egzakt", atehere termi armik eshte e kunderta e termit mik.
    Pra, parimisht secili qe ideologjikisht nuk konsiderohet si mik eshte armik.
    Armik nuk e ka vetem kuptimin e urrejtjes se bazuar apo te pabazuar ndaj nje personi apo grupi individesh, por edhe kuptimin e te qenurit armik i mendimeve, veprimeve, besimeve, ideve, ideologjive te caktuara ose edhe luftues i tyre apo dukurive qe konsiderohen si te kqija.
    Se per cfare saktesisht behet fjale ne nje relacion konkret te armiqesise nuk eshte a priori saktesisht e definuar dhe e definueshme. Mund te behet fjale per armiq qe luftojne njeri tjetrin me arme, njeri p.sh. me pushke dhe tjetri me aeroplane dhe raketa, por njekohesisht mund te behet fjale edhe per lufte ose rivalitet te theksur pro dhe kunder mendimeve, besimeve, veprimeve, ideve te njeri tjetrit, te cilat nga kendveshrimi individual i secilit konsiderohen si teresisht te papranueshme, te patolerueshme, radikale, ilegjitime, te demshme per vete, per shoqerine dhe per vendin e keshtu me radhe.
    Ceshtje tjeter jane fjalet apo formulimet qe perdoren gjate "luftes" se tille dhe interpretimi i tyre. Ketu njerezit shpesh jane te prire te perdorin mjete tejet jofere deri tek ofendimet personale eventualisht te kunderligjshme, se paku ne kundershtim me standarde te duhura te komunikimit te tille. Kjo ka lidhje me nje numer te madh faktoresh, te cilet s'kemi nevoje ti numrojme nje nga nje. Por vete platforma (p.sh. forumi) nganjehere e parapercakton edhe standardin apo etiketen e sjelljes gjate komunikimit. Dhe jo me secilin, per cdo teme dhe ne cdo kontekst eshte e mundur te komunikosh dhe te kuptohesh drejte dhe qarte duke ju permbajtur ne menyre strikte standardeve te caktuara. Nje fjale popullore thote; Qysh o vendi bahet kuvendi!
    Ngjashem eshte edhe puna e keq-perdorimit te sofizmave, moralizmave, personalizimit te diskusioneve... te cilat kryesisht ne mungese te argumenteve te vertata gjithashtu kane per qellim kryesor dhe shpesh te vetem luftimin e armikut ideologjik me mjete jofere. Sido qe te jete,gjithe keto dhe gjera tjera si keto nuk e delegjitimojne ne asnje menyre perdorimin e terimit armik kunder dikujt resp. kunder mendimeve, veprimeve dhe ideve te dikujt.
    Eshte dicka plotesisht normale qe p.sh. radikalet nenoziste apo edhe fetar te quhen armiq te demokracise, te shtetit, te vendit dhe personal. Askush nuk vjen tek ideja te kerkoje qe radikalet politik dhe fetar ose mbeshtetesit e ideve te tyre te mos quhen armiq, sepse , sipas tyre, armik qenka vetem dikush qe duhet likuiduar fizikisht apo dikush i nje shteti, kombi, feje, mahalle tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 20-01-2014 mė 13:43

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Sikur te fillonte proēesi i anketave anti-korruptive, 90% te politikaneve do te fuseshin ne burgje ! Histori te biznesmeneve qe iken nga Kosova shkaku i haraēit, i gjeni ne shume artikuj, ne keto 15 vitet e fundit. E qe ne, fetaret e perdorim kete fakt, per t'a arsyetuar fushaten anti-analfabeta, eshte krejtesisht e drejt ! Ramushi nuk eshte melaqe, perkundrazi, ! Prandaj, s'ka me mekat se t'ia japesh voten nje te padituri, qe me von te denon me vdekje me te vetmin krim, qe e denoncon inkompetencen e tij !
    Ti nuk je duke protestuar kunder analfabetizmit as kunder korrupsionit pastaj,ti thesht po tregon indinjaten tende kunder Z.Haradinaj qe mos te them urrejtjen e...Eshte e drejta jote te jesh kunder nje individi apo lideri ne kete rast,por thashethemin ta quash fakt,kete te drejt nuk ta jep as juridiksioni as feja.

Mire qe me politiken nga ajo qe the ti vete kuptohet se nuk je mire i informuar,por te pakten si fetar qe prezantohesh,ta lejon feja te besh thashetheme,shpifje...?

Kush je ti njeher ta quash nje person te paditur?Nje person i deshmuar i zgjuar,e deshmon jeta dhe vepra e tij,nje person qe nje here qe ju dha mundesia per qeverisje akoma sipas kritikeve nderkombetar Kosova nuk ka pas qeverisje me te mire se kualicioni AAK-LDK...e ti e quan te paditur,nuk te meson feja se eshte mekat,apo jeni fetar ne orar dhe ceshtje te caktuara?

Nejse,nuk jam perkrahese e z.Haradinaj thjesht na lodhet qe per ineteresa te votes apo tani te fes qe nuk e di qellimisht apo jo e keqkuptuat dekleraten e tije,nje person qe eshte Hero ta shendrroni dhe ta beni aktorin kryesor te perrallave tuaja...

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    S'ka definim "egzakt" te termit armik...!
    Leri perrallat e gjata, ti deklarohesh haptas Armik i muslimanėve shqiptar ! Megjithese un, nuk te konsideroj "armik" pamvaresisht se sa leh kunder meje dhe kunder besimit tim !
    … ///

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga zANė Lexo Postimin
    Ti nuk je duke protestuar kunder analfabetizmit as kunder korrupsionit pastaj,ti thesht po tregon indinjaten tende kunder Z.Haradinaj qe mos te them urrejtjen e...Eshte e drejta jote te jesh kunder nje individi apo lideri ne kete rast,por thashethemin ta quash fakt,kete te drejt nuk ta jep as juridiksioni as feja.

Mire qe me politiken nga ajo qe the ti vete kuptohet se nuk je mire i informuar,por te pakten si fetar qe prezantohesh,ta lejon feja te besh thashetheme,shpifje...?

Kush je ti njeher ta quash nje person te paditur?Nje person i deshmuar i zgjuar,e deshmon jeta dhe vepra e tij,nje person qe nje here qe ju dha mundesia per qeverisje akoma sipas kritikeve nderkombetar Kosova nuk ka pas qeverisje me te mire se kualicioni AAK-LDK...e ti e quan te paditur,nuk te meson feja se eshte mekat,apo jeni fetar ne orar dhe ceshtje te caktuara?

Nejse,nuk jam perkrahese e z.Haradinaj thjesht na lodhet qe per ineteresa te votes apo tani te fes qe nuk e di qellimisht apo jo e keqkuptuat dekleraten e tije,nje person qe eshte Hero ta shendrroni dhe ta beni aktorin kryesor te perrallave tuaja...
    Deri me sot moj Zane, s'ka pas qeveri me te cilin mund te krenohemi ! Ramushi as dy fjal nuk din t'i lidhe, ai eshte i fort per t'i treguar muskujt dhe per t'vrapuar neper male por jo edhe per t'udhehequr nje shtet !

Kur u perjashtuan vajzat, motrat tona me shamia nga shkolla,.. ēfar lloj protestimi ishte ajo ? Sigurisht kunder analfabetizmit, kunder mos-edukates se kesaj gjenerate shkaku i disa debilave qe i'kan friken edhe popullit te tyre, por megjithate ne pamundesi per t'i zgjidhur problemet, ata preferojn zgjidhje extreme duke i perjashtuar nga sistemi arsimor ! Ne s'duam Hashima e Ramusha, boll me komandanta ! Boll me njerez qe as gjimnazin nuk e kan te kryer !

Ramushi do bente mir, sikur ta lente politiken dhe mos t'i fuste hundet ne pune qe nuk i kupton, nuk ka formacion per t'menagjuar pune te medha !
    … ///

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Le dévoué pėr postimin:

angmokio (20-01-2014)

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Leri perrallat e gjata, ti deklarohesh haptas Armik i muslimanėve shqiptar ! Megjithese un, nuk te konsideroj "armik" pamvaresisht se sa leh kunder meje dhe kunder besimit tim !

Armiqt tuaj dhe te ideve tuaja nuk jane armiq te muslimaneve shqiptar dhe as te muslmaneve ne pergjithesi...!
    Pohimet tua me larte jane vetem perzirje pretencioziteti dhe prepotence te parsyeshme te nje shpirti te vogel fashistoid qe shitet si besimtar, si dhe supozime qe nuk perkojne me realitetin.
    Kam legjitimitet shume me te madh se ti te flas edhe ne emer te muslimaneve shqiptar qe ti sahat e dakik po i diskrediton dhe flliqe ne kete forum, e druaj edhe ne ndonje tjeter. Megjithate, kurre nuk i jap vetes te drejten qe kundershtaret apo armiqte personal dhe te mendimeve, ideve dhe veprimeve te mia t'i shpalli armiq te muslmaneve, te shqiptareve, te Kosoves, te Shqiperise, te mahalles...
    Me keso "Totschlagargumente" qe ne mungese te argumenteve te verteta i perdore vazhdimisht ne gati cdo disput me kundershtar ne kete forum mund ta impresionosh ndonje hoxhe debil qe qyrravitete here arabisht e here shqip para xhematit per pak shi dhe per shume urrejtje, por jo mua.

Une ty edhe me tutje t'konsideroj armik, perderisa vazhdon te perhapesh dhe mbrosh mendime, qendrime dhe ide primitive, radikale dhe antihumane.
    Me keso idesh ti domosdoshmerisht do te jesh jo vetem armik imi por edhe i cdo njeriu normal.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 20-01-2014 mė 22:27

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Ja si e keqperdorin R. Haradinaj islamistet shqiptar per propaganden e tyre antiamerikane dhe antishqiptare...
    Ne keso raste edhe R. Haradinaj e bejne "aleat"...

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin

Armiqt tuaj dhe te ideve tuaja nuk jane armiq te muslimaneve shqiptar dhe as te muslmaneve ne pergjithesi...!
    Pohimet tua me larte jane vetem perzirje pretencioziteti dhe prepotence te parsyeshme te nje shpirti te vogel fashistoid qe shitet si besimtar, si dhe supozime qe nuk perkojne me realitetin.
    Kam legjitimitet shume me te madh se ti te flas edhe ne emer te muslimaneve shqiptar qe ti sahat e dakik po i diskrediton dhe flliqe ne kete forum, e druaj edhe ne ndonje tjeter. Megjithate, kurre nuk i jap vetes te drejten qe kundershtaret apo armiqte personal dhe te mendimeve, ideve dhe veprimeve te mia t'i shpalli armiq te muslmaneve, te shqiptareve, te Kosoves, te Shqiperise, te mahalles...
    Me keso "Totschlagargumente" qe ne mungese te argumenteve te verteta i perdore vazhdimisht ne gati cdo disput me kundershtar ne kete forum mund ta impresionosh ndonje hoxhe debil qe qyrravitete here arabisht e here shqip para xhematit per pak shi dhe per shume urrejtje, por jo mua.

Une ty edhe me tutje t'konsideroj armik, perderisa vazhdon te perhapesh dhe mbrosh mendime, qendrime dhe ide primitive, radikale dhe antihumane.
    Me keso idesh ti domosdoshmerisht do te jesh jo vetem armik imi por edhe i cdo njeriu normal.
    Falenderoju Zotit tend, qe ke qelluar ne nje shtet ku ende s'ka ligje qe ta kishte dhen denimin e merituar per nxitje te urrejtjes ! Ti as me besimin Hebreh nuk jam i sigurt se do pajtohesh, por ne Gjermani edhe ku ushqehesh, nuk do t'guxoje kurre te thuash as haptas e as fshehtas se ti, antiproanti je armik i ēifutėve, dhe me pas "tė shpjegohesh" duke belbezue sikur ketu se : "jam kundelshtal i mimdimeve, po kshtu nga natyla jam tuc, s'pleki njeli me dol". Kurse un, me dallim nga teje i kam te qart armiqt e mi ! Ata nuk jan kundershtaret e mendimeve, sepse tolerance ben qe un te toleroj gjithecka, te pranoj dhe debatoj me gjithcka, por ne asnje rast te shpalli dike ARMIK, Tė PABESE, apo edhe te pėrpiqėm ta dėmtoj qoft fizikisht apo psiēikisht ! Jo, ky nuk eshte interesi im dhe nuk eshte qellimi im djallezor / satanist per te cilin jam ketu ne forum !

Ti mund te jesh nje idiot ashtu sic u tha per ty, edhe nga shume antar te tjere duke filluar nga Albo e deri tek shkalla me e ulet sic eshte mesia ! Sot per sot, "armiqt" si ti, s'paraqesin kurrfar rreziku per pjesen dėrmuese te popullit Shqiptar, ti vetem ēka mund te lehesh pas ekranit tend atje larg, ne gjurmoni dhe evetualisht t'a besh me qesh don lesh gjergjin kur t'i lexon postimet ne forum

Armik,.. ti armik ?!
    … ///

Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Falenderoju Zotit tend, qe ke qelluar ne nje shtet ku ende s'ka ligje qe ta kishte dhen denimin e merituar per nxitje te urrejtjes !
    Ku po sheh ti nxitje te urrejtjes nga une...!?
    Perseri, armiqte e mendimeve dhe ideologjise tende nuk jane as armiq te musliameve as te shqiptareve. Jane vetem armiq te mendimeve tua dhe ideologjise tende.
    Luftimi i mendimeve dhe ideologjise tende nuk eshte nxitje e urrejtjes ndaj muslimaeve apo shqiptarve, pasi qe ti nuk je perfaqesues institucional as i shqiptarve dhe as i muslimaneve.
    Po te kishe statusin e Papes apo te Kryeministrit te Shqiperise, atehere sigurisht se disa nga kritikat dhe kundershtite do te mund ti kualifikoje si islamofobi resp. albanofobi. Por ti s'je askushi qe te mund te kesht pretendime te tilla. Ti je vetem nje person anonim ne nje forum interneti, i cili shitet si besimtar i Zotit per ti diskredituar muslimanet dhe shqiptaret me qendrime primitive, radikale dhe fashiste. Keshtu qe, mos t'hyn mendja se njerezit tjere te konsiderojne ashtu si enderron ti, vetem pse te citojne postimet kryesisht papermbajtesore dhe shpesh plot urrejtje fetare dhe personale.

Ti as me besimin Hebreh nuk jam i sigurt se do pajtohesh, por ne Gjermani edhe ku ushqehesh, nuk do t'guxoje kurre te thuash as haptas e as fshehtas se ti, antiproanti je armik i ēifutėve, dhe me pas "tė shpjegohesh" duke belbezue sikur ketu se : "jam kundelshtal i mimdimeve, po kshtu nga natyla jam tuc, s'pleki njeli me dol".
    Une s'jam armik as i cifuteve, as i muslmaneve, as i shqiptarve, as i gjermaneve, as i serbeve, as i arabeve..., por vetem armik i ideve tua primitive dhe radikale ne kete forum.
    Prandaj, nuk kam asnje arsye te them se jam armik i "cifuteve" apo cilido komb tjeter.
    Sa per ta thene mund ta them ne cdo kohe, pa pasur aspak drojen se do shkelja ndonje ligj te vlefshme. Por pse ta them, kur s'eshte e vertete dhe s'ka kuptim!?

Kurse un, me dallim nga teje i kam te qart armiqt e mi ! Ata nuk jan kundershtaret e mendimeve, sepse tolerance ben qe un te toleroj gjithecka, te pranoj dhe debatoj me gjithcka, por ne asnje rast te shpalli dike ARMIK, Tė PABESE, apo edhe te pėrpiqėm ta dėmtoj qoft fizikisht apo psiēikisht ! Jo, ky nuk eshte interesi im dhe nuk eshte qellimi im djallezor / satanist per te cilin jam ketu ne forum !
    Edhe neofashistet, neonazistet dhe radikalet tjere politik dhe fetar "diskutojne" me secilin kur nuk kane mundesi t'ia imponojne me dhune mendimet dhe qendrimet e veta apo se paku t'ia pamundesojne shprehjen e mendimit...

Atje ku e lejojne rrethanat figurat e tilla permes frikesimit, kercenimit dhe aksioneve individuale ose sitematike te dhunes tentojne ti detyrojne njerezit te mos shprehin lirshem mendimet e tyre dhe se paku te heshtin. Ne boten primitive te islamisteve p.sh. kjo ndodh permes akteve dhe vrasjeve me te shemtuara, qe njekohesisht vlejne si exemple per realizimin e pushtetit me sa me pak kundershtime dhe rezistence.

Perndryshe, une nuk mendoj se ekziston nje anetare i sinqerte i ketij forumi qe pranine tende ketu dhe postimet tua, fjalen e kam per shume postime jo per te gjitha, i cileson si kontribut minimal ne promovimin e tolerances nderfetare, nderetnike, ndershqiptare... apo fare si ndonje kontribut te vlefshem pozitiv per rrethin tone kulturore dhe shoqerine...!?
    Une si kam percjelle shumicen e diskutimeve tua, disa vetem siperfaqesisht. Por ato qe i kam percjelle, cofte edhe siperfaqesisht, ta lene pershtypjen e nje njeriu tejet intolerant, radikal dhe qe e personalizon diskusionin sapo ti mungon durimi dhe argumenti i duhur per vendosjen e kokes se tij. Sigurisht, te gjithe ne e humbim nganjehere durimin dhe shkrepim edhe pertej cakut. Mirepo ne rastin tend te krijohet pershtypja se intoleranca eshte norma, jo dicka e jashtezakonshme. Bile edhe ne postime qe pak a shume mund te konsiderohen si te rendomta t'krijohet pershtypja e mllefit te ndryshur, i cili ne cdo moment mund te eksplodoje ne siperfaqe. Dhe zakonisht edhe eksplodon, me se voni dy apo tre postime me tutje...

Ti mund te jesh nje idiot ashtu sic u tha per ty, edhe nga shume antar te tjere duke filluar nga Albo e deri tek shkalla me e ulet sic eshte mesia !
    Kush eshte "Albo"...!?

Sot per sot, "armiqt" si ti, s'paraqesin kurrfar rreziku per pjesen dėrmuese te popullit Shqiptar, ti vetem ēka mund te lehesh pas ekranit tend atje larg, ne gjurmoni dhe evetualisht t'a besh me qesh don lesh gjergjin kur t'i lexon postimet ne forum
    Natyrisht se nuk paraqes rrezik, jo vetem per shumicen por as per pakicen e popullit shqiptar...
    Je ti me idete tua primitive dhe radikale dhe jane ata si ti qe paraqisni rrezik ne radhe te pare per familjet tuaja dhe rrethin tuaj, sidomos per femrat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 21-01-2014 mė 09:24

Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Me konsidero te rrezikshem, terrorist, ektremist, armik e ēfar te duash.
    Un te konsideroj si kundershtar, as me shume e as me pak se kaq ! Por kurrsesi "armik", te luftoj apo te ve kurthe qe te demtoj qoft ne jeten reale apo ne kete bote virtuale nuk vie as ne shprehje nga kendi im !

Un kam besimin tim, te cilin e mbroj dhe sa here qe te fyhet apo qe te fyhem, un do te reagoj ! Sepse feja eshte vlera me e shenjt qe un posedoj dhe per asgje ne jete nuk do heshtja para padrejtesive qe i behen ne emer te heshtjes se krereve politikan apo fetar !
    … ///

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •