Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Minatorët e Bulqizës: Nuk na është kaluar paga e 13-të

Publikuar më 30.12.2013 | 11:36

Sipas burimeve zyrtare, bëhet me dije se 15 minatorët e zonës D në minierën e Bulqizës, kanë dalë sot në grevë urie.

Ata pretendojnë se askush prej përgjegjësve të kompanisë nuk ka plotësuar kërkesat, për të cilat këta të fundit kanë rënë dakord.

Minatorët bëjnë me dije se zv/ministri, Ilir Bejtja, u ka premtuar atyre se do të merrnin rrogën e 13-të e megjithatë, ata bëjnë me dije se asnjë prej premtimeve të dhëna nuk është mbajtur deri më tani.

Ata u shprehën se janë të zhgënjyer, pasi nuk janë paguar dhe festat e fundvitit po afrohen. Ndërkohë ata pohojnë se gjëndja financiare nuk u jep asnjë mundësi ekonomie për të festuar Vitin e Ri.

Disa prej minatorëve thanë se listat e tyre janë në çdo dyqan ushqimesh në qytetin e Bulqizës.
    Në fillim të muajit dhjetor, 73 minatorë të zonës D të Bulqizës u futën në grevë urie në ambientet e garderobës së minierës.

shekulli
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 30-12-2013 më 08:39

Për: Minatorët e Bulqizës: Nuk na është kaluar paga e 13-të

Rama gjatë fushatës zgjedhore në Bulqizë: Minatorët jetojnë me një rrogë që është lëmoshë e turpshme!

Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 30-12-2013 më 08:40

Rama në Bulqizë: Ne do të nxjerrim të papunë Saliun dhe do të punësojmë vetëm mandatin e parë 300 mijë vetë!

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin

Publikuar më 30.12.2013 | 11:36

Sipas burimeve zyrtare, bëhet me dije se 15 minatorët e zonës D në minierën e Bulqizës, kanë dalë sot në grevë urie.

Ata pretendojnë se askush prej përgjegjësve të kompanisë nuk ka plotësuar kërkesat, për të cilat këta të fundit kanë rënë dakord.

Minatorët bëjnë me dije se zv/ministri, Ilir Bejtja, u ka premtuar atyre se do të merrnin rrogën e 13-të e megjithatë, ata bëjnë me dije se asnjë prej premtimeve të dhëna nuk është mbajtur deri më tani.

Ata u shprehën se janë të zhgënjyer, pasi nuk janë paguar dhe festat e fundvitit po afrohen. Ndërkohë ata pohojnë se gjëndja financiare nuk u jep asnjë mundësi ekonomie për të festuar Vitin e Ri.

Disa prej minatorëve thanë se listat e tyre janë në çdo dyqan ushqimesh në qytetin e Bulqizës.
    Në fillim të muajit dhjetor, 73 minatorë të zonës D të Bulqizës u futën në grevë urie në ambientet e garderobës së minierës.

shekulli
    Zv Ministri u ka premtuar blla blla blla.......
    Eshte ne mode dhe tradite qe te gjithe pushtetare dhe partiake
    kur dalin para popullit me mikrofon ne goje,ju pelqen shume te premtojne.
    Eshte si nje show i"kompetences","zotesise""influences"
    U pelqen shume ta shfaqin veten para popullit si God,te zote,
    me pushtet te plote,aftesi magjike,dhe me moral engjelli..
    Realiteti po tregon per bllofet e tyre,se sa fallco jane, se sa vanitoze dhe pa pergjegjsi dhe krejt te pa interesuar
    realisht te zgjidhn problemet.Nuk mund ti zgjidhin problemet sepse jane te pa afte.Kjo eshte.
    I kane fituar ato poste ne pushtet me miq dhe pa merite.
    Ato minatore duhet te fillojne pune vetem dhe vetem pasi te jete krijuar nje kontrate pune e qarte dhe eplote dhe ku te
    cilesohen qarte se cilat jane te drejtat,pergjegjsite e minatoreve dhe te mos behen lojra me rrogat as te spekullohet.
    Vetem nje kontrate pune e detajuar dhe e qarte rregullon problemin e rrogave.Nqs administrata nuk paguan /shkel pika te kontrates
    te kerkohet avokat/firme avokatesh te beje dokumentin e padise per ne gjyq dhe kerkoje pagesen plus demshperblim per minatoret.
    Pa pasur kontrate pune eshte nje 5 me hic,ankohu sa te duash,nuk mund te fitosh gje,je nen meshiren e administrates se punedhenesit.
    Kontrata e vendos punedhenesin perpara detyrimeve ligjore dhe nuk mund te luaje me rrogat sepse mund te humbe miliona dollare pagese
    demshperblim dhe pagesa per gjyqin dhe avokatet.
    Rama duhet te nderhyje dhe jape ultimatum presidentit te firmes te paguaje punetoret brenda 24oreve.Fjalimet boshe per
    megalomanine ,bumin e ekonomise,master projektin e qytetit te Tiranes e perrallla te ngjashme jane pa buke
    dhe askujt nuk i rritet rroga nga ato fjalime.Zgjidh problemet e popullit dhe mos jep show si heroi dhe shpetimtari i kombit.Mitingje qesharake
    si ai i karburantit dhe uljes ne peshe lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 30-12-2013 më 21:12
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar benseven11 për postimin:

DYDRINAS (31-12-2013)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •