Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    118

Ndihme per nje Laptop ASUS Windows 8.

Ndihme per nje Laptop.

E kam blere nje Laptop te ri ASUS me Windows 8, dhe kur e ndeza per te paren her qe kerkon per ta zgjedhe gjuhen etj. me tha nese do ta futesh dhe nje E-mail per te derguar Windows-i informacione, deh une ja futa E-mailin dhe me kerkoj edhe Password ja futa dhe tani e shoh qe saher qe ndezi kompjuterin me kerkon qe te logohem me kete E-mail dhe password. Nuk kam ditur qe me kerkon qdo her te logohem, per ndryshe nuk do e futja sepse nuk perdori vetem une kete Laptop dhe per kete kerkoj nga ju te me tregoni si t'ia beje qe te ndizet Laptopi pa pasur nevoje per kete Logim, pra te ndizet ne menyre normale qe te mund te punojn edhe te tjeret me kete kompjuter.

Mundesisht nje pergjigjje me te shpejt.

Faleminderit.

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anėtarėsuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Pėr: Ndihme per nje Laptop ASUS Windows 8.

Provo ne kete menyre;

Hap ''dritaren e kerkimit te aplikacioneve te win8'' (Win+Q)
    shkruaj netplwiz
    kliko te opsioni i vetem qe do shfaqet
    te dritarja e re qe do hapet hiq shenjen e ''ok'' (deseleksiono) nga ''To use this computer, you must enter a user name and password''
    Apply -------------Ok ndiq udhezimet (duhet te futesh paswordin per dy here rresht me duket).
    MOS I NDY TEMAT no name

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2004
    Postime
    6,061

Citim Postuar mė parė nga mirsadi83 Lexo Postimin
    Ndihme per nje Laptop.

E kam blere nje Laptop te ri ASUS me Windows 8, dhe kur e ndeza per te paren her qe kerkon per ta zgjedhe gjuhen etj. me tha nese do ta futesh dhe nje E-mail per te derguar Windows-i informacione, deh une ja futa E-mailin dhe me kerkoj edhe Password ja futa dhe tani e shoh qe saher qe ndezi kompjuterin me kerkon qe te logohem me kete E-mail dhe password. Nuk kam ditur qe me kerkon qdo her te logohem, per ndryshe nuk do e futja sepse nuk perdori vetem une kete Laptop dhe per kete kerkoj nga ju te me tregoni si t'ia beje qe te ndizet Laptopi pa pasur nevoje per kete Logim, pra te ndizet ne menyre normale qe te mund te punojn edhe te tjeret me kete kompjuter.

Mundesisht nje pergjigjje me te shpejt.

Faleminderit.
    prsh

Nese nuk mbaron pune me metoden e mesiperme , shko te faqja zyrtare microsoftit dhe aty zgjidh gjuhen qe ti kupton me mire dhe e ke nje guide te detajuar per te zgjidhur kete problem

klm

@misardi83 Nese nuk te prish pune mund ta kthesh llogarine ne "Local Account" dhe jo online account. Duke e kthyer perdoruesin ne local account humbin disa vecori si pershembull backupi automatik ne skydrive etc... Pra me pak fjale e perdor userin si ne windows-at e vjeter.
    Per ta krijuar llogarine shko ne te djathte te desktopit kliko Settings-->Change Pc Settings-->Accounts-->Other Accounts aty kliko Add New. Aty menjehere do te kerkohet te vendosesh adresen e emailit por ne vend te saj kliko ne fund {Sign in without a microsoft account (not recomended} dhe krijon userin me ose pa fjalekalim (sipas deshires). Pasi te krijosh userin mund te kalosh direkt ne Local Account dhe te kopjosh te gjitha dokumentat qe ke tek useri i pare e me pas ta fshish ate. Nese ke paqartesi na shkruaj perseri ketu.
    Forumi Shqiptar
    My web (hobby): www.zonajuaj.com

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    118

@misardi83 Nese nuk te prish pune mund ta kthesh llogarine ne "Local Account" dhe jo online account. Duke e kthyer perdoruesin ne local account humbin disa vecori si pershembull backupi automatik ne skydrive etc... Pra me pak fjale e perdor userin si ne windows-at e vjeter.
    Per ta krijuar llogarine shko ne te djathte te desktopit kliko Settings-->Change Pc Settings-->Accounts-->Other Accounts aty kliko Add New. Aty menjehere do te kerkohet te vendosesh adresen e emailit por ne vend te saj kliko ne fund {Sign in without a microsoft account (not recomended} dhe krijon userin me ose pa fjalekalim (sipas deshires). Pasi te krijosh userin mund te kalosh direkt ne Local Account dhe te kopjosh te gjitha dokumentat qe ke tek useri i pare e me pas ta fshish ate. Nese ke paqartesi na shkruaj perseri ketu.

Ne kete menyre kam vepruar dhe e bera Local Account dhe ja heka edhe Passwordin, tani nuk me kerkon password kur nisi kompjuterin, por tani dua ta di nje gje, ne te djathte te PC shifet emri im dhe nje foto qe kisha ne Microsoft account dhe nese klikoj ne emrin tim del Change account picture, Lock dhe Sign out, dhe a duhet tani te klikoj ne keto opsione Lock dhe Sign out ? Apo me mire te pyes qfar ndryshimi behet po te klikoj ne keto dy opsione.

Faleminderit te gjithve.

i/e regjistruar Maska e System_32
    Anėtarėsuar
    24-08-2012
    Postime
    135

Si mund ti heqesh pas nje laptopi asus i cili ska vend per cd as cd e jashtme nuk e njeh qe ta besh format apo ti fshish pasw flm

Citim Postuar mė parė nga mirsadi83 Lexo Postimin
    Ne kete menyre kam vepruar dhe e bera Local Account dhe ja heka edhe Passwordin, tani nuk me kerkon password kur nisi kompjuterin, por tani dua ta di nje gje, ne te djathte te PC shifet emri im dhe nje foto qe kisha ne Microsoft account dhe nese klikoj ne emrin tim del Change account picture, Lock dhe Sign out, dhe a duhet tani te klikoj ne keto opsione Lock dhe Sign out ? Apo me mire te pyes qfar ndryshimi behet po te klikoj ne keto dy opsione.

Faleminderit te gjithve.
    Sign Out mban kompjuterin aktiv, dhe mbyll vetem programet qe jane startuar nga perdoruesi.

Lock mban gjithcka aktive (dhe programet) dhe e vetmja gje qe ben eshte kycja e desktopit. Per te hyre ne desktop do te te kerkohet fjalekalimi (nese eshte vendosur nje i tille)
    Forumi Shqiptar

Citim Postuar mė parė nga System_32 Lexo Postimin
    Si mund ti heqesh pas nje laptopi asus i cili ska vend per cd as cd e jashtme nuk e njeh qe ta besh format apo ti fshish pasw flm
    Fjalekalimin e ka Windowsi apo BIOS-i ? Nese e ka windowsi mund ti besh format nepermjet USB-se, nese e ka BIOS atehere duhet te hiqet bateria e motherboardit te laptopit dhe te lihet per 5-10 minuta pastaj te vendoset perseri.
    Mund te na thuash modelin e sakte te laptopit qe mund te te japim shpjegime me te detajuara ?
    Forumi Shqiptar

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •