SuNRiSer!
Nuk eshte puna se une ofendohem apo dicka tjeter. Une e kam thene edhe me siper Zotit as nuk i marrim ndonje gje dhe as nuk i japim dot. Cdo gje qe themi dhe bejme ja bejme vetes ne radhe te pare. Cdo njeri ka nje ftese per ne nje gjyq qe askush nuk mund ta fitoje, vetem nje rruge ka, te mos shkojme ne gjyq, pra te anullojme akuzen dhe kete akuze mund ta hedhe poshte vetem Krishti. Sa me shume ta refuzojme ftesen e Tij aq me te ngurte dhe cinik behemi dhe vjen nje moment ku nuk mund te pendohemi me dhe presim vetem gjyqin.
Ndonjehere gjerat tingellojne sikur jane te largeta, sikur nuk kane te bejne me ne, por realiteti flet krejt ndryshe. Kur ishim femije mezi prisnim te rriteshim, tani qe jemi te rritur mezi presim te shohim fundin, por per cdo gje e ka nje kohe te caktuar, Predikuesi 3:1-12 :
1 Ēdo gjė ka stinėn e vet, ēdo situatė ka njė kohė nėn qiell;
2 njė kohė pėr tė lindur dhe njė kohė pėr tė vdekur, njė kohė pėr tė mbjellė dhe njė kohė pėr tė shkulur atė qė ėshtė mbjellė,
3 njė kohė pėr tė vrarė dhe njė kohė pėr tė shėruar, njė kohė pėr tė shembur dhe njė kohė pėr tė ndėrtuar,
4 njė kohė pėr tė qarė dhe njė kohė pėr tė qeshur, njė kohė pėr tė mbajtur zi dhe njė kohė pėr tė hedhur valle,
5 njė kohė pėr tė flakur gurėt dhe njė kohė pėr tė mbledhur gurėt, njė kohė pėr tė pėrqafuar dhe njė kohė pėr tė mos pėrqafuar,
6 njė kohė pėr tė kėrkuar dhe njė kohė pėr tė humbur, njė kohė pėr tė ruajtur dhe njė kohė pėr tė hedhur tutje,
7 njė kohė pėr tė grisur dhe njė kohė pėr tė qepur, njė kohė pėr tė heshtur dhe njė kohė pėr tė folur,
8 njė kohė pėr tė dashuruar dhe njė kohė pėr tė urryer, njė kohė pėr luftėn dhe njė kohė pėr paqen.
9 Ēfarė pėrfitimi ka ai qė punon nga tė gjitha gjėrat pėr tė cilat mundohet?
10 Pashė punėn qė Perėndia u jep bijve tė njerėzve, me qėllim qė tė mundohen.
11 Ai e ka bėrė tė bukur ēdo gjė nė kohėn vet; ka vėnė madje pėrjetėsinė nė zemrat e tyre, pa i dhėnė mundėsinė asnjė njeriu tė zbulojė veprėn qė Perėndia ka bėrė nga fillimi deri nė fund.
12 Kėshtu kuptova qė nuk ka gjė mė tė mirė se sa tė gėzohesh dhe tė bėsh tė mirė sa je gjallė;
Ti kerkon nje prove qe Zoti ekziston, shiko universin ku jetojme, kaq mjafton dhe per te tjerat une e shoh Zotin si te meshirshem, te drejte, te dashur, etj. Po te ishte Ai i padrejte ti s'do te mund te flisje dot kunder Tij, ta kam thene kete dhe ne nje vend tjeter.
Tema ketu eshte fati dhe une mendoj se ne jemi me fat qe jemi sot ketu, qe kemi ardhur ne ekzistence dhe per kete duhet te falenderojme Perendine, Krijuesin qe jo vetem na ka krijuar, por edhe na ka dhene kuptimin e jetes, qe do te thote te jetojme nje jete te perendishme dhe me falenderim per Te. Po e mbyll me tre vargjet e fundit te librit te Predikuesit, 12:12-14:
12 Biri im, ruhu nga ēdo gjė qė del jashtė kėsaj. Shkruhen shumė libra, por nuk mbarohet kurrė kjo punė, dhe studimi i tepėrt e lodh trupin.
13 Tė dėgjojmė, pra, pėrfundimin e gjithė ligjėratės: "Ki frikė nga Perėndia dhe respekto urdhėrimet e tij, sepse kjo ėshtė tėrėsia e njeriut".
14 Sepse Perėndia do tė vėrė tė gjykohet ēdo vepėr, edhe ēdo gjė qė ėshtė fshehur, qoftė e mirė apo e keqe.
Krijoni Kontakt