Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 57

Tema: Fati

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Huggos!

Perseri gabon kur thua qe fetaret bazohen ne disa vargje te kuranit apo bibles. Per nje fetar nuk ekziston koncepti i "syrit kritik". Per ta cdo "cdo gje qe fluturon hahet".

Nejse, ti me pyet se ku bazohen fjalet e mia. Fjalet e mia bazohen ne librin me realist dhe joabstrakt qe mund te ekzistoje, ne jeten e perditshme. Bej nje krahasim te vogel midis bibles, kuranit dhe jetes. Do shohesh qe kurani dhe bibla jane te mbushur me premtime, kercenime, rrugezgjidhje, perfeksion dhe me kryesorja fjale te cilat askush nuk merr guximin ti shohe me mendje te hapur dhe ne menyre asnjeanese. Shih dhe jeten se si eshte sipas bibles dhe kuranit dhe si eshte ne realitet. Ndryshim kolosal. Dhe pse kerkon pastaj argumente nga une, dhe thua qe fetaret kane nga 1 liber ku bazohen. Kushdo mund te shkruaje nje liber dhe te bazoje jeten mbi te, por kjo nuk e ben ate liber nje argument.
    Argumenti im jane gjerat qe shihen, preken dhe provohen praktikisht.

Pershendetje, S.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,982
    Postimet nė Bllog
    22
    Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    Albo!

Po te donte zoti te na bente si vetja nuk na ndalonte te hanim frutin e njohurise dhe te pavdekshmerise. Me duket se ky ishte motivi qe i deboi Adamin dhe Even nga kopshti e Edenit.

Pershendetje, S.
    Pema e Diturise ne mes te Kopshtit te Edenit perbente testin e krijesave te Zotit. Zoti e hoqi gjithe diturine dhe vuajtjen nga mendja dhe zemra e krijesave te tij, pasi ai nuk donte te shikonte nje Krijese te Ditur, por nje Krijese te Lumtur. Ashtu sikunder nuk ka kenaqesi me te madhe per nje prind kur shikon femijet e tij te lumtur, po ashtu nuk kish kenaqesi me te madh per Zotin te shikonte Krijesen e Tij te rrethuar nga e bukura dhe lumturia.

Kjo zbulon nje tjeter te vertete hyjnore, qe dija nuk te ben te lumtur, perkundrazi te shton dhimbjen ne boten qe ne te gjithe jetojme.

Budallain dhe te zgjuarin e pret i njejti "FAT", vdekja, atehere cili eshte benefiti i te qenit i ditur ne kete bote?!
    Predikuesi, i biri i Davidit "Libri i Koheletit", Bibel.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    Albo!

Atehere pse nuk zgjodhi Zoti nje tjeter menyre qe ta vinte njeriun ne test, por gjeti pikerisht lenien ne injorance per te provuar ne se njeriu do t'i bindej apo jo. Pema e njohurise te se mires dhe te keqes e quan Bibla. Dhe pas kesaj zoti dergoi engjejt per te ruajtur pemen e perjetesise qe njeriu te mos behej i pavdekshem. Zoti me ate qe ndodhi ne Eden tregoi qe djalli kishte te drejte dhe me te vertete djalli doli si emancipues dhe clirimtar dhe Zoti diktator dhe shtypes.

Nejse, le ta marrim nga ana tjeter. Zoti domosdo qe e dinte se cfare do te ndodhte pas pak kohesh pas krijimit te njeriut. Sigurisht e dinte qe njeriu do hante nga pema e ndaluar. Dhe megjithate e la njeriun te bente si i donte qejfi qe pastaj e denoi kur fare mire mund ta tregonte veten qe ishte nje zot i dashur dhe i meshirshem. Ne rradhe te pare mund te kishte hequr qafe djallin dhe e dyta mund ta kishte parandaluar njeriun te mekatonte dhe ta linte te jetonte i lumtur. Ai nuk e beri kete, por per me teper pas mekatit doli me nje tjeter zgjidhje paksa absurde; ai do ta shpetonte njeriun dhe do ta falte por per kete duhet te zbriste vete ne toke ne formen e njriut dhe te vdiste.

Nuk e di por mua me te vertete me duket si nje veprim i nje qenieje kapricioze dhe jopraktike.

Pershendetje, S.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Jam shume dakort me Jeans-boy rreth origjines ose domethenies se fat-destin dhe faktit qe nuk jane e njejta gje por ne shqip nuk po dija cfer emri t'i vija dhe dihet qe fjala "fat" perdoret si e tille, ose me mire une e kam perdoru si te tille dhe me pas e kam sqaruar.
    Jam dakort edhe me Sunriser, kur thote se fatin e bejme vete me zgjedhjet tona, pra mjeksi ose juridik...etj etj.Por pa te mendojme nje here me thelle, pse pijkerisht mjeksi??
    Nuk mendon ti se per cdo profesion duhet te ekzistoje nje thirrje shpirterore te cilen ndoshta e kuptojme ose ndoshta jo?Pse disa njerez jane te terhequr nga mjeksia kurse te tjeret nga inxhinieria?Nuk ka nje dore ketu?Pse nuk kemi te tere te njejtat deshira dhe talente?
    Une kam mbaruar stomatologji ,por ne vitin e pare kam qene per mjaksi.Po te them sinqerisht , me pelqente mjeksia por urreja stomatologjine dhe thirrja ime ishte me shume artistike sesa ekzakjte apo i nje lloji tjeter.Pra filloj mjeksei, e le pas nje viti dhe transferohem ne stoma ,mte cile thashe qe e urreja.Por ja qe me kalimin e viteve pashe se edhe ne stoma mund te gjeja ate pjese artistike e cila pershtatej me deshiren dhe talentin tim.Tani jam e kenaqur qe "DESTINI" im ne nje fare menyre u realizua.Pra pavaresisht se une ne menyre konshiente doja te ndiqja anen artistike, dhe po ne menyre koshiente e abandonova, perseri destini im ne nje fare menyre u plotesua.
    Te shohim me tej
    Laguna Blu

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Kjo teme qe keni hapur me zot e djaj nuk ka as fillim e sa mbarim.Ka shume mendime te ndryshme ,kontradiktori etj etj.
    Ne thelb, ideja eshte qe zoti na le te lire te zgjedhim, prandaj e lejoji prekjen e njohurise.Seicili nga ne duhet te zgjedhe dhe te veproje dhe sipas vepres do marresh edhe shperblimin.Po te te linte ne "lumturine e injorances" cfare jete monotone do ishte atehere?! Do kishte edhe ai nevoje te jepte nga nje shuplake dhe t'a dergonte ne cepin e dhomes te rrinte me nje kembe ate qe gabonte.Dhe jam dakort me thenien qe Djalli eshte ajo faqja keqedashese e zotit ,ose momenti i se vertetes , kur te ve ne prove dhe te shohe cfare do besh.
    Megjithate mua me pelqen jasht mase vizioni mbi kete ane te Zotit, ne filmin Avokati i djallit ose Pakt me djallin, me Al Pacinon ku ka nje monolog fenomenal.
    Laguna Blu

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pershendetje!

Me duket nje teme interesante kjo qe eshte hapur ketu dhe mendoj se ka shume vend per spekullim. Secili mund te paraqese nje mendim apo zgjidhje, pjeserisht bazuar diku dhe pjeserisht bazuar ne fantazine e vet. Psh le te marrim rastin e SuNRiSer ku ne shkrimin e tij me siper shkruan se ne Eden djalli na doli si emancipues dhe clirimtar dhe Zoti diktator dhe shtypes. Nje mendim i tille eshte tejet i gabuar dhe teper djallezor. Vete fjalet e SuNRiSer e provojne nje gje te tille. Ne te gjithe e dime (te pakten ne qe kemi jetuar dhe jetojme ne Shqiperi) se te kritikosh nje diktator eshte baraz me denimin tend kapital. Fakti se SuNRiSer kritikon Zotin dhe nuk i ndodh asnje gje e keqe provon se Zoti nuk eshte diktator dhe shtypes, perkundrazi eshte Zot i drejte.Ai na ka krijuar dhe Ai i ka vendosur rregullat, na ka krijuar te lire ne zgjedhje, me vullnet dhe me aftesine per te vendosur vete se cfare rruge te ndjekim, por si Zot i drejte qe eshte na ka paralajmeruar edhe per pasojat e zgjedhjes sone. Duam te jemi rebele dhe te pabindur, asnje problem s'ka, thuaj mendimin tend, kritiko pse keshtu apo ashtu, sugjero se pse nuk ben Zoti kete apo ate sipas interesit tim etj., ka shume menyra per te protestuar per te shprehur pakenaqesite tona. Pervoja njerezore ka treguar se Zoti e ka lejuar nje gje te tille, qe njeriu te shprehe lirshem rebelimin e tij, por si Zot i drejte qe eshte na ka paralajmeruar rreptesisht per pasojat e rebelimit, rasti i pare eshte qysh ne Eden me Adamin dhe Even. Megjithe rebelimin tone Zoti duke pasur meshire per ne, na krijon shume mundesi gjate gjithe jetes tone qe te pendohemi dhe te kthehemi mbrapsht prej rruges se shkaterrimit.
    Persa i perket asaj se djalli na qenka emancipues dhe clirimtar une do te sjell me poshte disa vargje nga Bibla per te treguar se si eshte djalli ne te vertete.
    Jobi 2:1-7 :

1 Njė ditė ndodhi qė bijtė e Perėndisė shkuan tė paraqiten pėrpara Zotit, dhe midis tyre shkoi edhe Satanai pėr t’u paraqitur pėrpara Zotit.
    2 Zoti i tha Satanait: "Nga vjen?". Satanai iu pėrgjigj Zotit: "Nga ecejaket mbi dheun duke e pėrshkuar lart e poshtė". Zoti i tha Satanait:
    3 "A e vure re shėrbėtorin tim Job? Sepse mbi dhe nuk ka asnjė tjetėr si ai qė tė jetė i ndershėm, i drejtė, tė ketė frikė nga Perėndia dhe t’i largohet sė keqes. Ai qėndron i patundur nė ndershmėrinė e tij, megjithėse ti mė ke nxitur kundėr tij pėr ta shkatėrruar pa asnjė shkak".
    4 Atėherė Satanai iu pėrgjigj Zotit dhe tha: "Lėkurė pėr lėkurė! Gjithēka qė zotėron, njeriu ėshtė gati ta japė pėr jetėn e tij.
    5 Por shtrije dorėn tėnde dhe preki kockat e tij dhe mishin e tij dhe ke pėr tė parė po nuk tė mallkoi haptazi".
    6 Zoti i tha Satanait: "Ja ai, ėshtė nė pushtetin tėnd, por mos ia merr jetėn".
    7 Kėshtu Satanai u largua nga prania e Zotit dhe e goditi Jobin me njė ulcerė tė keqe nga majat e kėmbėve deri nė pjesėn e sipėrme tė kokės.

Zakaria 3:1 :

1 Pastaj mė bėri tė shoh kryepriftin Jozue, qė qėndronte drejt pėrpara engjėllit tė Zotit, dhe Satanai qė rrinte nė tė djathtėn e tij pėr ta akuzuar.

1 Pjetrit 5:8 :

8 Jini tė pėrmbajtur, rrini zgjuar; sepse kundėrshtari juaj, djalli, sillet rreth e qark si njė luan vrumbullues, duke kėrkuar cilin mund tė pėrpijė.

Zbulesa 12:10 :

10 Atėherė dėgjova njė zė tė madh nė qiell qė thoshte: “Tani arriti shpėtimi, fuqia dhe mbretėria e Perėndisė tonė, dhe pushteti i Krishtit tė tij; sepse u hodh poshtė paditėsi i vėllezėrve tanė, ai qė i padiste pėrpara Perėndisė tonė ditė e natė.

Ketu shihet qarte se cili eshte djalli ne te vertete, akuzues, padites, i gatshem per te shkaterruar dike, sapo ti jepet rasti, nuk heziton por godet pa meshire.

Logoja qe ti SuNRiSer mban ne te gjithe shkrimet e tua kudo ne Forum eshte teper fyese dhe ofenduese per Zotin. Eshte njesoj sikur ty te akuzonte dikush per dicka qe nuk je ne te vertete. Ne te gjithe e dime se Nietzsche ka vdekur dhe ka vajtur nga kjo bote, porse Zoti ka qene eshte dhe do te jete, dhe ofendime te tilla njeriu ne rradhe te pare ia ben vetvetes, sepse Zotit as nuk mund ti marrim as nuk mund ti japim gje. Ai eshte shume lart per te gjitha gjerat. Edhe Enveri tha dikur se Zoti nuk ekzistonte dhe ai shkaterroi thuajse te gjitha kishat dhe xhamite dhe dogji shume libra te shenjte, por ne fund edhe ai vdiq, dhe statuja e tij u terhoq zvarre neper rruget e Tiranes dhe librat e tij u dogjen haptazi ne mes te Tiranes dhe sot ka me mijera kisha dhe xhami ne Shqiperi dhe me mijera Bibla. Fjalen e fundit gjithmone e ka Krijuesi, prandaj Atij i takon lavdia tani e perjete.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    Postime
    368
    O Astrit!

Me vjen keq qe u ofendove nga fjalet e mia dhe nga logoja ime.
    Megjithate ti vete nxorre me poshte me vargjet qe solle, qe Zoti e ka autorizuar satanain te jete akuzues dhe zoti i marr parasysh ato qe ai thote. Kjo me teper eshte nje konspiracion kundra njeriut sesa nje lufte midis zotit dhe satanait.

Sa per nietzsche une nje gje di, qe ai ka ekzistuar me siguri. A mund te thuash te njejten gje me siguri ti per zotin tend???
    Dhe ne rast se ai ekziston, po ta gjykosh objektivisht a nuk do e shohesh si nje tiran sadist dhe tekanjoz??? Nejse keto per ty jane blasfemi keshtu qe me mire mos i lexo per here te dyte.

Shnet S.

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Shpirta
    Ne radhe te pare te uroj suksese ne profesionin tend.
    Ti je e kenaqur tashme qe je stomatologe dhe thua qe destini yt u permbush.Ishte parashikuar pra nga Zoti qe ti te beheshe ajo qe je sot.
    Per nje vajze minorene te perdhunuar ne grup qe pas llahtarise se krizave qe kalon perfundon ne vetevrasje.c'do te thuhej per destinin qe i kishte parapergatitur ky Zoti pra?
    ...niente che amassi di piu'...

*Polite* Maska e euphoric^girl
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    beyond^paradise
    Postime
    57
    Postuar mė parė nga Albo
    Kur njerezit nuk arrijne te shpjegojne fenomenin e realizimit te gjithckaje, gjithmone i vene nje emer. Fati egziston vetem per njerezit qe nuk besojne ne Zot, por per mua eshte dicka e pakuptimte pasi mungon nje shkalle matese e fatit.

Cili eshte me fat dhe pse?

there is no people me fat apo pa fate
    cdo njeri e nderton vete fatin etij ok u pershendes te gjitheve see u ppl and this was only my opinion don't get me wrong
    share a smile with everyone, hold a kiss for only one :)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Jeans-boy!
    Une e kam thene edhe me siper , nuk flas per ZOT!!!!!!!!!!!!
    Nuk e di pse ngaterrohen muhabetet dhe pse thuhen paragrafe nga Bibla apo ku e di une se cfare libri tjeter.
    Une besoj nje nje zot , ose me mire te themi ne nje fuqi te mbinatyrshme e cila dha mundesine e krijimit te jetes.Evolucioni ka ndodhur por kush e ka dhene shkendijen e pare te jetes? Sepse dicka e tille ka ekzistuar. E dime dhe e studijojme natyren dhe ligjet e saj dhe e kemi pare qe asgje nuk zhduket por vetem transformohet, dhe po ashtu asgje nuk ka se si te linde nga asgjeja.Nuk e di nese kuptohem .Ne kete drejtim besoj ne nje zot pa shume llogje te tjera.
    Ok nese juve doni qe DESTIN = ZOT jam dakort nese e konsideroni keshtu.
    Por une flas per ate destin qe seicili nga ne duhet te permbushe dhe nese e kupton se cfare duhet te beje dhe cfare drejtimi te marri ne jete.Nese e ka marre nje rruge , a eshte ajo e drejta ? Apo ....komplet e kundert?

Dhe sa per ate vajzen e perdhunuar , hem, nuk mund t'ia veshim zotit.Atehere po te niseshim keshtu per cdo lloj evenimenti do kerkonim qe zoti te na jepte shpjegime.Lexo me mire Pablo Coelho-I PESTI MAL ose Mali i peste , nuk e di si eshte perjkthyer ne shqip , dhe aty do gjesh pergjigjen shume bukur.Zotit nuk i kerkojme te na shpjegoje dhe te na japi llogari per ato qe ben.Te gjitha ngjarjet bejne pjese ne nje tabllo te madhe , shume te madhe , po te duash e krahasojme me infinitin , te cilin mendja njerezore nuk arrin t'a perfshije ne trurin e saj te ngushte dhe pjeserisht te perdorshem.Pra kete tablo ti , une , tjetri, tjetri nuk arrijme t'a shikojme , jo me t'a kuptojme.Atehere???????????? Cfare do prej meje?Ose prej TIJ?
    Ne jete ndodhin edhe fatkeqsi , shume ,shume .Kjo qe thua ti eshte shume e dhimbshme por ka edhe te tjera....t'i presesh koken nje vajze 8 vjecare dhe t'ua lesh mbi tavoline prinderve...dhe sa e sa te tjera.Fatkeqesi ndodhin.Mund t'i konsiderosh edhe si nje test ose si nje shkolle per t'u forcuar, per te forcuar karakterin dhe fuqine per te perballuar jeten.E quajme lufte per ekzistence si ne xhungel.Me i forti fiton.I dobti bie dhe nese nuk ngrihet humbet. Kete mund te them une.
    Laguna Blu

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •