Close

Rezultati i Sondazhit: A janë zgjedhjet elektorale të ndershme?

Votues
44. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Aspak të ndershme

12 27.27%
  • Pjesërisht të ndershme

24 54.55%
  • Shumë të ndershme

2 4.55%
  • Nuk më intereson

6 13.64%
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
  1. #-9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

A janë zgjedhjet elektorale të ndershme?

Gati te gjitha zgjedhjet e mbajtura ne Shqiperine post-komuniste kane patur problematiken e tyre qe eshte nxjerre ne pah si nga klasa politike shqiptare, edhe nga faktori i huaj, edhe nga mediat e vendit. Nje prej zerave me te injoruar ne kete proces ka qene zeri i qytetarit te thjeshte shqiptar, atij qytetari qe del e voton ne diten e zgjedhjeve. Kete jave po hapim nje sondazh per te vjelur mendimet tuaja si qytetare te atij vendi ne lidhje me shkallen e besimit qe ju keni tek intitucioni i votes se lire.

Si ne cdo sondazh, te gjithe anetaret jane te ftuar te marrin pjese, pavaresisht nese jetoni ne Shqiperi, Kosove apo Mal te Zi apo Maqedoni. Nuk keni perse replikoni me mendimin e njeri-tjetrit, jeni te lutur te votoni dhe shprehni mendimin tuaj te plote se cfare mendimi kini per kete ceshtje. Gjithashtu, duam t'iu ftojme qe jo vetem te evidentoni probleme, por te jepni edhe mendimin tuaj ne zgjidhje te mundshme per kete probleme qe ju keni evidentuar.

- A jeni te lire te dilni e votoni?

- A dilni te votoni ne zgjedhje?

- A mendoni se vota qe juaj e lire numerohet dhe respektohet?

- Cilat mendoni jane problemet me te medha qe kane lidhje me zgjedhjet?

- A mendoni se pavaresisht nga problemet, jane hedhur hapa pozitive ne kete proces me kohen?

- Cilat do te ishin disa prej zgjidhjeve per te adresuar keto probleme?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 20-11-2013 më 17:50

2. #-8
    i/e regjistruar Maska e Elian70
    Anëtarësuar
    30-07-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    1,938

Për: Sondazhi i Javës: A keni besim tek procesi zgjedhor shqiptar?

Tashme nuk ka me ndryshim mes komunisteve dhe modernisteve. te gjithe duhet te jene te korruptuar.
    Ja dhe pergjigjet e mia:

1. shume te lire
    2. jo me
    3. eshte numeruar, respektuar, por si ka plase njeriu
    4. K O R R U P S I O N I
    5. hapa pozitive tipo para per zhapa
    6. te futet fjala "nder" perseri ne fjalorin shqip- shqip
    Te Dish, te Besh, te Dish te Besh, Bej te Ditur!

3. #-7
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Për: Sondazhi i Javës: A keni besim tek procesi zgjedhor shqiptar?

Une per vete nuk kam besim. Nga 2002 dhe deri tani mua me eshte vjedhur vota ose me mire te themi eshte votuar ne emrin tim pa me pyetur askush. Kam degjuar te njejten gje dhe nga te tjeret. Ne tera zgjedhjet qe jane bere ne shqiperi kohet e fundit me tregonte nje i afert qe kishte qene komisioner (duke u zgerdhire madje), ne emrin tend eshte votuar, nderkohe qe une isha dhe jam 5000 (pese mije) kilometra larg Shqiperise.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

4. #-6
    i/e regjistruar Maska e N0Li
    Anëtarësuar
    23-11-2013
    Vendndodhja
    Atje dhe këtu...
    Postime
    35

Për: A janë zgjedhjet elektorale të ndershme?

A janë zgjedhjet elektorale të ndershme?

Po janë, plotësisht! Me që krejt Qeveritë e botës dalin nga zgjedhjet elektorale, si mund të shtrohet pyetja se a janë të ndershme apo jo? Fundja, politikë është dhe në politikë nuk flitet për moral e ndershmëri, por gjithçka rrotullohet sipas motos së vjetër: "Qëllimi arsyeton mjetin".

5. #-5

Unë si musliman nuk kam dalë kurrë në vota duke u nisur nga parimet fetare islame.Sepse islami ndalon votimet demonkratike sepse besimtari me këtë hyn në sistemin demonkratik të cilin ai duhet dhe është i detyruar ta anatemos me urrejtje,armiqësi...etj
    Sepse e ndiej veten përgjegjës për të keqen që u bëhet njerëzve prej tyre dhe për këtë un distancohem prej tyre dhe sistemeve të tyre.
    Dhe për këtë shkak deri sot nuk më ka mashtruar kush dhe as kam kërkuar diç nga ata.Por më vjen mir se si shumica janë zhgënjyer nga rrenat e tyre.
    Demonkrcia ësht ësistem ose fe e djallit e kundërta e islamit që Allahu e ka ndaluar,kurse shejtani e ka lejuar.
    Allahu e ka ndaluar demonkracinë sebeb të dëmit të saj të madh si ndaj njeriut poashtu edhe ndaj ambientit dhe pasojat e rëndta të këtij sistemi vetëm se janë lajmëruar në të gjith nuancat dhe spektret e shoiqërisë njerëzore.Dhe këto dëme sa po shkojnë dhe grumbullohen dita ditës edeh më shumë.
    Këtë sistem demonkratik perëndimorët ateistë e kopjuan prej shtetit të lashtë ateist grek duke e modifikuar dhe tani ata duan që këtë sistem tua imponojnë tërë njerëzve me qef (dhunë).Pra tani po luajnë edhe rrolin e zotit.
    Në demonkraci ligjet i bënë Populli (parlamentarët- të zgjedhurit e popullit,krahinave..etj) dhe pasi zgjedhja varet nga vota e lirë,me këtë dexhalli manipulon lehtë masat dhe njerëzit sepse ai e din se ata janë shumica injorantë,që skan haber fare përveç interesave të tyre.
    Demonkraci është kur dy budallanj (shumica) mbivotojnë të mençurin dhe zgjedhin hajdutët.
    Në këtë mënyrë dexhalli për ti sunduar njerëzit i ka ndarë në 99 parti që janë armmiqësuar sebeb interesave dhe të bashkuar sebeb interesave. sepse kështu është ma lehtë ti sundosh dhe të lozish majtap me popullin.
    Sa për krahasim :
    Në islam nuk ka partia.Të gjith janë partia e Allahut me të vetmin qëllim që të lufton të keqen.
    Nëse halifi kalon kufijtë islam,atëher të gjith e kan detyrë të mos i binden derisa ta ndërrojnë (luftojnë) deh të vëndojnë khalifin e drejtë që shkon sipas urdhërave profetike.
    Mjafton ti lexoni fjalët e Halifit të parë të muslimanëve Omerit r.a,kur ju drejtuar popullit :
    ''Nëse unë devijoj nga ligjet profetike,si do të silleni me mua?''
    -Atëher të pretë shpata o halife - i tha nji musliman duke drejtuar shpatën nga halifi.
    Faliminderimi i qoftë Allahut që ka njerëz të tillë - tha halifi i muslimanëve Omeri r.a.
    Halifi është e detyruar që tërë popullin ta mëson dhe edukon sipas parimeve profetike.
    Në islam halifet zgjidhen nga ulematë (dijetarët më të devotshëm)e jo nga populli.
    Halifin e zgjedhin vet diejtarët dhe e ngarkojnë me detyrë duke ja dhënë besën.
    Sepse në nji thënje profetike Profeti jonë i dashur na urdhëron që ai që don post - mos e zgjidhni (mos ja jepni postin).Sepse nji beduin i ka kërkuar Profetit që ta bën udhëheqës në fisin e tij,por profeti i tha se kishte ardhur gabimisht sepse na jemi ummet *popull) që nuk dëshirojmë poste por përkundrazi na zgjedhin me zorr.
    Halifi musliman,duhet të jet njeriu ma i devotshëm i tërë njerëzve,dhe shembull për të tjerët,modest,që kurr nuk gënjen,nuk tradhëton,fol të vërtetën.
    Nuk janë dalluar prej njerzëve të thjeshtë as me veshje e as me banim e as me para.Saqë delegacionet e huaja nuk kan ditur midis turmës se kush është halifi,sepse kan mensuar se halifet jetojnë në vila madhështore,me roje ,qen..etj,bile halifet kan qenë aq të thjeshtë saqë jetonin me tesha të grisura dhe natën pa u diktuar nga kush i ndihmonin nevojtarët,për këtë kan qen shum të dashur nga populli.
    Sepse kryetarllku është përgjegjësi si thotë Omeri r.a,mbaj përgjegjësi edhe për qenin pse ka ngordhur pa të drejtë e leje mo për njeriun...kjo është e vëretë dhe kjo është kohë që ka ndodhë por profeti na paralajmëron se persëri do të vinë halifët e drejtë pas zullumit të madh...
    Krahasoni këta me sot....
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

6. #-4
    i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878

Citim Postuar më parë nga referi_1 Lexo Postimin
    Unë si musliman nuk kam dalë kurrë në vota duke u nisur nga parimet fetare islame.Sepse islami ndalon votimet demonkratike sepse besimtari me këtë hyn në sistemin demonkratik të cilin ai duhet dhe është i detyruar ta anatemos me urrejtje,armiqësi...etj
    Sepse e ndiej veten përgjegjës për të keqen që u bëhet njerëzve prej tyre dhe për këtë un distancohem prej tyre dhe sistemeve të tyre.
    Dhe për këtë shkak deri sot nuk më ka mashtruar kush dhe as kam kërkuar diç nga ata.Por më vjen mir se si shumica janë zhgënjyer nga rrenat e tyre.

Demonkrcia ësht ësistem ose fe e djallit e kundërta e islamit që Allahu e ka ndaluar,kurse shejtani e ka lejuar.
    Allahu e ka ndaluar demonkracinë sebeb të dëmit të saj të madh si ndaj njeriut poashtu edhe ndaj ambientit dhe pasojat e rëndta të këtij sistemi vetëm se janë lajmëruar në të gjith nuancat dhe spektret e shoiqërisë njerëzore.Dhe këto dëme sa po shkojnë dhe grumbullohen dita ditës edeh më shumë.
    Këtë sistem demonkratik perëndimorët ateistë e kopjuan prej shtetit të lashtë ateist grek duke e modifikuar dhe tani ata duan që këtë sistem tua imponojnë tërë njerëzve me qef (dhunë).Pra tani po luajnë edhe rrolin e zotit.
    Në demonkraci ligjet i bënë Populli (parlamentarët- të zgjedhurit e popullit,krahinave..etj) dhe pasi zgjedhja varet nga vota e lirë,me këtë dexhalli manipulon lehtë masat dhe njerëzit sepse ai e din se ata janë shumica injorantë,që skan haber fare përveç interesave të tyre.
    Demonkraci është kur dy budallanj (shumica) mbivotojnë të mençurin dhe zgjedhin hajdutët.
    Në këtë mënyrë dexhalli për ti sunduar njerëzit i ka ndarë në 99 parti që janë armmiqësuar sebeb interesave dhe të bashkuar sebeb interesave. sepse kështu është ma lehtë ti sundosh dhe të lozish majtap me popullin.
    Sa për krahasim :
    Në islam nuk ka partia.Të gjith janë partia e Allahut me të vetmin qëllim që të lufton të keqen.
    Nëse halifi kalon kufijtë islam,atëher të gjith e kan detyrë të mos i binden derisa ta ndërrojnë (luftojnë) deh të vëndojnë khalifin e drejtë që shkon sipas urdhërave profetike.
    Mjafton ti lexoni fjalët e Halifit të parë të muslimanëve Omerit r.a,kur ju drejtuar popullit :
    ''Nëse unë devijoj nga ligjet profetike,si do të silleni me mua?''
    -Atëher të pretë shpata o halife - i tha nji musliman duke drejtuar shpatën nga halifi.
    Faliminderimi i qoftë Allahut që ka njerëz të tillë - tha halifi i muslimanëve Omeri r.a.
    Halifi është e detyruar që tërë popullin ta mëson dhe edukon sipas parimeve profetike.
    Në islam halifet zgjidhen nga ulematë (dijetarët më të devotshëm)e jo nga populli.
    Halifin e zgjedhin vet diejtarët dhe e ngarkojnë me detyrë duke ja dhënë besën.
    Sepse në nji thënje profetike Profeti jonë i dashur na urdhëron që ai që don post - mos e zgjidhni (mos ja jepni postin).Sepse nji beduin i ka kërkuar Profetit që ta bën udhëheqës në fisin e tij,por profeti i tha se kishte ardhur gabimisht sepse na jemi ummet *popull) që nuk dëshirojmë poste por përkundrazi na zgjedhin me zorr.
    Halifi musliman,duhet të jet njeriu ma i devotshëm i tërë njerëzve,dhe shembull për të tjerët,modest,që kurr nuk gënjen,nuk tradhëton,fol të vërtetën.
    Nuk janë dalluar prej njerzëve të thjeshtë as me veshje e as me banim e as me para.Saqë delegacionet e huaja nuk kan ditur midis turmës se kush është halifi,sepse kan mensuar se halifet jetojnë në vila madhështore,me roje ,qen..etj,bile halifet kan qenë aq të thjeshtë saqë jetonin me tesha të grisura dhe natën pa u diktuar nga kush i ndihmonin nevojtarët,për këtë kan qen shum të dashur nga populli.
    Sepse kryetarllku është përgjegjësi si thotë Omeri r.a,mbaj përgjegjësi edhe për qenin pse ka ngordhur pa të drejtë e leje mo për njeriun...kjo është e vëretë dhe kjo është kohë që ka ndodhë por profeti na paralajmëron se persëri do të vinë halifët e drejtë pas zullumit të madh...
    Krahasoni këta me sot....
    Mire e ke, se jau ka qorru hoxha dhe feja islame syte.

Serbet ne Kosove nuk jane as 10% por votojne nje parti dhe kane me shume te drejta dhe komuna se sa vellezerit shqiptare ne Maqedoni. Kurse ne Maqedoni, jane me shume se 30% shqiptaret dhe nuk mund te bashkohen rreth nje partie e te marrin te drejtat qe u takojne, por jetojne si minoritet i paperfillshem.

Ngjoni hoxht e leshit, de do i shifni leshnat e hoxhs.
    tempus fugit, amor manet in aeternum corde

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e Ati
    Anëtarësuar
    23-12-2013
    Vendndodhja
    Pejë,Kosovë
    Postime
    11

- Ndodhin vjedhje votash sidomos ne shtetet e pazhvilluara
    - Ndodhin perqarje mes njerezve
    - Shumica e partive japin vetem premtime boshe dhe asnje nuk e realizojne ne rast hyrje ne pushtet
    Por e mira eshte qe qytetari zgjedh te pelqyerin e tij ndershmerisht
    Ati

8. #-2
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Ka bere nje m te madh

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •