Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Për: Europa e “krishterë” dhe Shqipëria “myslimane”

Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Hapeni nje sondazh dhe pyetini shqiptaret se a eshte morale qe nje 54 vjecar te kryeje marrdhenie seksuale 99.9% do te te thone se ky eshte gjest i ulet. Por kete pyetje bejani para se t'i tregoni se profeti Muhamed kishte nje nuse ne ate moshe.

Kurani nuk eshte deshmi per martesen e Aishesh me Muhamedin, Kurani bile as qe e permend kete. Kjo permendet ne Hadithe. O zoteri mua askush sme ka shperlare trurin, une nuk po bazohem se cka thone njerezit, as myslimanet e as jo myslimanet, vetem se po me duket imorale qe te martohemi me femije ne ate moshe. Kjo ceshtje ka nxitur kontradikte madje edhe ne mesin e myslimaneve. Eshte e vertete se jo myslimanet e kritikojne Islamin per kete.
    Shqiptaret muslimane jane te bindure qe jane ne fene e vertete te Muhamedit a.s . E ata nuk i besojne perrallave pagane , qe kinse Zoti ka zbritur ne toke , shqiptaret muslimane si besojne perrallave te atyre qe thone : qe Zoti te jete peshtjell me pelena ! shqiptaret musliman nuk besojne qe Zoti te kete qene ndonjehere ne barkun e nenes ! shqiptaret muslimane nuk besojne qe Zoti te jete lindure ne grasht te bagetieve etj , etj ... Juve ketyre besimeve pagane i besoni dhe ju duket e palogjikeshme dhe e pamundure te jete Muhamedi a.s Profet i fundit i njerezimit !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Apropo "Shqiperia muslimane"...

Popull mysliman/ 20 vite kryeministra të krishterë Meksi, Majko, Nano, Rama

Censusi i fundit i popullsisë zyrtarisht konfirmoi se në Shqipëri jetojnë vetë 6% e popullsisë që i përkasin besimit ortodoks. Megjithë insistimin e kishës autoqefale greke apo asaj shqiptare të drejtuar nga Anastas Janullatus ky komunitet mbetet një minorancë por gjithsesi e respektuar dhe që i njihen të gjitha të drejtat. Ajo që të bie në sy është se ndonse kemi një popullsi në shumicë të besimit mysliman shteti shqiptar dhe vendi është qeverisur nga përfaqësues të kësaj pakice. Vetëm 20 vitet e fundit Shqipëria ka pasur 4 kryeministra ortodoks Aleksandër Meksi, Pandeli Majko, Fatos Nano dhe Edi Rama. Shtrohet pyetja a do të ndodhte e kundërta që nëse në Shqipëri do jetonin vetëm 6% mysliman dhe shumica e popullit të ishte e krishtere a do qeveriseshim nga 4 kryeministra mysliman? Ende historia politike botërore por as ajo shqiptare nuk një precedent të tillë që një popull i krishterë të qeveriset rresht nga 4 mysliman por Shqipria tregon të kundërtën, tolerancën fetare të popullsisë myslimane e cila i lejon ortodoksët ti qeverisin. /opozita.com/
    http://www.botasot.info/shqiperia/25...jko-nano-rama/

Rast unik ne Europe dhe ne boten demokratike...!
    Më në fund, po i njohin vlerat e tolerancës myslimane !

Megjithate, ne jem shqiptar dhe nuk duhët perjashtuar askend nga skena politike, perpos nese vie me nje plan demokristian, te cilit nuk duhët dhënë votën në asnjë mënyrë !
    … ///

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Më në fund, po i njohin vlerat e tolerancës myslimane !

Megjithate, ne jem shqiptar dhe nuk duhët perjashtuar askend nga skena politike, perpos nese vie me nje plan demokristian, te cilit nuk duhët dhënë votën në asnjë mënyrë !
    S'ka lidhje me "tolerance muslimane" por me tolerance fetare shqipetare, qe eshte unike ne Europe dhe ne boten demokratike...
    Ne asnje vend tjeter te botes me shumice muslimane ne rrethana te ngjashme nuk ka zhvillime te tilla.

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Antiproanti për postimin:

mesia4ever (27-12-2013)

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

S'ka lidhje me "tolerance muslimane" por me tolerance fetare shqipetare, qe eshte unike ne Europe dhe ne boten demokratike...
    Ne asnje vend tjeter te botes me shumice muslimane ne rrethana te ngjashme nuk ka zhvillime te tilla.
    Jo buka, por kulaçi !

Un nuk besoj se sikur t'ishim 6% musliman, do kishim 4 kryeministra ne qeveri !
    Por mos u fut n'ato tema, se po duket ne kete forum toleranca dhe dashuria e tyre per shqiptaret qe i ngaterrojn me turq e me arab !
    … ///

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Le dévoué për postimin:

derjansi (27-12-2013)

i/e regjistruar Maska e Archon
    Anëtarësuar
    05-12-2012
    Postime
    2,280

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    keni harru edhe bashkim finon si kryeminister me ni fjal pes kryeministra dhe ni president (alfred moisiu)

po ashtu edhe parlamentin e shqipris ne 21 vjet demokraci 13 vjet e kan drejtu dy katolike (pjeter arbnori dhe jozefina topalli)
    bashkim finoja nuk eshte ortodoks

Edhe ata qe jane zgjedhur,nuk zgjidhen per besimin e tyre,por per gjera te tjera,mos i ngateroni kot gjerat

PS:As Edi Rama nuk eshte ortodoks,pavaresisht se vjen nga nje familje e tille,kohe me pare ka deklaruar se e ka pagezuar gjyshja si katolik
    Ndryshuar për herë të fundit nga Archon : 26-12-2013 më 14:26

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Kure do e fitoje guximin nje hoxhe ( nga keta te sodit) te thone diçka te ngjajshme me kete priftin?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Nga Hoxhë Sedat Islami

*

Toleranca ndërfetare është nënvizuar shpesh si një nga vlerat e rralla të Kosovës. Edhe pse tradicionalisht kanë ekzistuar tri konfesione, kosovarët kanë krijuar një klimë respekti të ndërsjellë. Është artikuluar si vlerë e veçantë për shkak se, me gjithë dallimet e mëdha që ka në përfshirjen popullore, prapë ka mbretëruar dhe vazhdon ende një atmosferë paqeje. Kosovarët janë 96% myslimanë derisa komunitet tjera, përfshirë edhe ata që janë deklaruar si ateistë ose të pafe, janë vetëm 4%. Kjo ka bërë që bota mbarë faktorin mysliman në Kosovë ta sheh jo vetëm si më meritorin absolutisht për këtë klimë respekti dhe tolerance por edhe si model dhe shembull. “Shumicë myslimane” shpeshherë ka qenë fjalë kyçe e ligjëratave politike kur i janë referuar Kosovës për përkrahjen e tyre, për modelin e bashkëjetesës fetare, etj.

Por, a po vazhdon toleranca me këtë frymë?

A është dikush duke provokuar devijimin e saj?

A është duke u keqpërdorur toleranca?

Duke lexuar shkrimin e Gjergj Meta “Evropa e “krishterë” dhe Shqipëria “myslimane”” ndjeva një kënaqësi të veçantë. Respekti i sinqertë vërtet ndërton ura bashkëpunimi. Por, kur më ra në sy shkrimi kobndjellës i Dom Lush Gjergjit “Krishterimi historik dhe aktual në Kosovë”, më kaploi një ndjenjë keqardhjeje se si njerëz me karaktere hienash dinë mjeshtërisht të minojnë dhe shkatërrojnë këto ura. Nuk i besoja syve atë që lexonin. Duke patur parasysh këtë klimën shthurëse dhe arrogante të liberalizmit që po na imponohet, ku secili mund të shkruaj e thotë çfarë të dojë, nuk thashë se ku e mori D.L. Gjergji guximin, por si nuk pati turp të shkruan kësisoj. Më besoni, kam mbetur i shtangur. Fjalë të rënda dhe fyese. Nuk do t‘i merrja me shqetësim sikur t’i thoshte dikush tjetër, ngase jemi mësuar këto vitet e fundit të dëgjojmë gjithçka prej tyre, por të dëgjosh nga D. L. Gjergji që është munduar ta faktorizojë veten si një element bashkëpunimi, kjo është e rëndë. Konsideroj se ka bërë një shkrim shumë tendencioz dhe me prapavijë të keqe. Nuk kursehet nga shpifjet dhe ofendimet deri në maksimum.

1. Indoktrinimi

D. L. Gjergji ka përvjelë mëngët dhe i është rrekur indoktrinimit të shoqërisë kosovare nëpërmjet historisë, gjegjësisht të pavërtetave historike. Ai rikthen për të sa qindtën herë debatin më shterpë dhe më pak frytdhënës, atë të islamizimit të shqiptarëve me dhunë. E, duke qenë se kjo i dhemb më së shumti, pjesën më të madhe të helmit e ka të rezervuar për këtë gjë. Fillon me krahasimin makabër të osmanëve me serbët, për të krijuar një teren të përshtatshëm për plasimin e teorinë e tij famëkeqe në vazhdim. Shpallja e osmanëve kriminelë i jep komoditetin që ngjashëm me disa prijës më të lartë të tij, Islamin ta shpall si të keq, dhunshëm, vrazhdë, imponues. Ai, për dallim nga pjesa më e madhe e historianëve profesionistë, thotë se Islami është përhapur me dhunë. Or i mjerë, a nuk mendon veç pak se po të ishte kështu ti nuk do të ekzistoje sot fare si katolik?! Osmanët kanë vepruar në kohën kur bota ka regjistruar pashpirtësinë dhe agresivitetin prej bishe të egër të Kishës, e cila, jo rrallë linte mundësi të tretë: ose i krishterë, ose i vdekur (mbytur) mizorisht.

2. Përralla mbi fenë e vjetër

Katolikocentrizmin e tij D. L. Gjergji e shpreh edhe nëpërmjet thirrjes për kthim në fenë e të parëve. Duke qenë se shqiptarët myslimanë i llogarit për “laramanë”, fjalën e ka për popullatën masive, ndërsa shpreh bindjen (e kotë) se intelektualët dhe të rinj po kthehen kah katolizicmi, ai merr kambanën dhe na shurdhon me thirrjen për ne fenë e vjetër.
    Por, cila na qenka kjo e vjetër e shqiptarëve?
    Katolicizmi, sigurisht jo. Atëherë ngel ortodoksizmi ose paganizmi.
    A e ka idenë ai se për çfarë flet?!
    Thirrja për në këto besime për shqiptarët e besimit mysliman, të cilët provojnë çdo ditë e më tepër lidhjen e tyre me Islamin, është sikur të thërrasësh për në shkatërrim.
    Gjergji nuk e fsheh se ka kjo gjë nuk është vetëm thirrje verbale. Ata kanë misionarizëm në Kosovë dhe këtë në emër të shpërndarjes së ndihmave (Karitasi).

3. Kukuvatja dhe çirrja për të shkeljen e të drejtave

D. L. Gjergji përmend një fakt “shokues.” Në Kosovë paskësh edhe të atillë që nuk po guxuakan ta nxirin sheshazi kryqin e fshehur. Paska shkelje të atillë të drejtave aq sa njerëzit nuk po guxuakan të publikojnë besimin e tyre, ndryshe, të krishterët do të ishin më shumë. Këto janë pallavra. Janë marrëzi. Nëse edhe sot nuk mund të bësh publik besimin, atëherë nuk di kur mund të bëhet?! Sot, në Kosovë ka vend për të publikuar edhe ateizmin, madje për këtë gjë Kosova llogaritet parajsë, ndërsa nuk ka vend për ta nxjerrë kryqin.
    Siç duket, ai kryq qenka thellë i gropuar, me gjasë deri tek halucinacionet.

4. Loja me personalitete

Papatë me origjinës shqiptare dhe humanistja Nënë Tereza merren si shembuj të asaj se krishterimi i ka kontribuar këtij populli me emra ndërkombëtar. Unë do të doja t’ia kujtoj D. L. Gjergjit se myslimanët shqiptarë kanë prodhuar emra edhe më të mëdhenj të dijes. Do të doja tua kujtoj Nasiruddin Albanin, Vehbi Gavoçin, Kadri Sokolin (Abdul Kadir Arnautin), Shuajb Arnautin, emra të mëdhenj të shkencave, disa prej të cilëve muslimanët e kanë të pamundur të mos i kthehen për çështje shkencore çdo ditë, për shkak të punës kolosale që kanë bërë.
    Në përfundim, do të doja të shpreh dhe një herë shqetësimin tim se kjo vlerë e rrallë me provokime të këtilla nuk do të ruhet e aq më pak të kultivohet.
    Do t’i preferoja të shmangë bisedat për fenë për shkak të shqetësimit të madh që po marrim vazhdimisht nga kryeqendra e tij, Vatikani, i cili vazhdon ta refuzojë njohjen e Kosovës shtet për shkak se -siç e kanë shprehur si qëndrim zyrtar- Kosova është pjesë e djep i Kishës Ortodokse Serbe.
    … ///

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Nga Hoxhë Sedat Islami

Papatë me origjinës shqiptare dhe humanistja Nënë Tereza merren si shembuj të asaj se krishterimi i ka kontribuar këtij populli me emra ndërkombëtar. Unë do të doja t’ia kujtoj D. L. Gjergjit se myslimanët shqiptarë kanë prodhuar emra edhe më të mëdhenj të dijes. Do të doja tua kujtoj Nasiruddin Albanin, Vehbi Gavoçin, Kadri Sokolin (Abdul Kadir Arnautin), Shuajb Arnautin, emra të mëdhenj të shkencave, disa prej të cilëve muslimanët e kanë të pamundur të mos i kthehen për çështje shkencore çdo ditë, për shkak të punës kolosale që kanë bërë.
    Në përfundim, do të doja të shpreh dhe një herë shqetësimin tim se kjo vlerë e rrallë me provokime të këtilla nuk do të ruhet e aq më pak të kultivohet.
    .
    Po mashallah shkencetar te medhejne ishin keta dijetar musliman ..ja psh Muhamed Nasirudin el Albani ka zgjidhur dilemen shekullore muslimane ,urinohet ulur apo ne kembe ..ja pjese nga puna shkencore e tij :
    3. Shejh Albani ne librin “Vargu i Haditheve te sakta”, nen hadithin me nr. 201, thote: “E verteta eshte se lejohet urinimi ulur dhe ne kembe (per burrat), por e rendesishme qe te ruhet sperkitja me urine.
    Mos u beni qesharak te quani shkencetare hoxhallaret e prifterinje ..se do qeshin edhe pulat pastaj ...
    Cfare kane bere keta hoxhallare te te njihen ne boten mbare ...me humanitetin e Nenen Tereze lere qe nuk krahasohet as nje hoxhe por deri me tani as nje njeri ..ajo jeten u perkushtoi me te varferve ,tani ka kritike te saj por kush nga ju do pranonte te jetonte me deshire ne mesin e me te varferve te botes ,sa e sa organizata humanitare ka neper bote me emrin e saj ska as xhamija neper bote

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Je shum gabim . Libani osht shtet arab me shumic myslimone dhe perher kryeministri zgjidhet i krishter ndersa presidenti muslimon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Po mashallah shkencetar te medhejne ishin keta dijetar musliman ..ja psh Muhamed Nasirudin el Albani ka zgjidhur dilemen shekullore muslimane ,urinohet ulur apo ne kembe ..ja pjese nga puna shkencore e tij :
    3. Shejh Albani ne librin “Vargu i Haditheve te sakta”, nen hadithin me nr. 201, thote: “E verteta eshte se lejohet urinimi ulur dhe ne kembe (per burrat), por e rendesishme qe te ruhet sperkitja me urine.
    Mos u beni qesharak te quani shkencetare hoxhallaret e prifterinje ..se do qeshin edhe pulat pastaj ...
    Cfare kane bere keta hoxhallare te te njihen ne boten mbare ...me humanitetin e Nenen Tereze lere qe nuk krahasohet as nje hoxhe por deri me tani as nje njeri ..ajo jeten u perkushtoi me te varferve ,tani ka kritike te saj por kush nga ju do pranonte te jetonte me deshire ne mesin e me te varferve te botes ,sa e sa organizata humanitare ka neper bote me emrin e saj ska as xhamija neper bote
    Si femer qe je e ke provu me shurru ne kom? Nuk shurro se ke fryk se te sperkat shurra gjith trupin. Ksaj i ruhen muslimont qe falen. Nji muslimoni nuk i pranohet falja nqs i ka rrobat pis qofte dhe me nje pike shurr. Prandaj dhe rekomandohet shurrimi ul se te mbron nga sperkatja.

Feja Islame nuk ka turp me i sqaru robt dhe per kto lloj imtsinash sepse feja per muslimonin eshte menyr jete.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •