Close
Faqja 2 prej 27 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 269
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Hoxha shqiptar omer bajrami arsyeton martesën me vajzën e axhës

Citim Postuar më parë nga Pirate of Love Lexo Postimin
    arsyetimi dhe krahasimi nuk eshte aspak per tu arsyetuar... qe ka manjak e çfare nuk ka, por nuk mund te jene raste te tilla si standard o si shembull qe edhe te tjeret duhet zbatuar, rastin e nje pedofili, e nje zoofilisti e sa perverziteteve tjera, e lere me formen e sqarimit te ketij surrat-majmunit nga videoja me siper.
    Sigurisht qe nuk eshte as standard, as shembull e as ndonje urdheres martesa me te aferm. Je i lire te martohesh me ke te duash, e nese deshirojm t'i kuptojm keto martesa qe behen me te aferm ne shtetet arabe, atehere duhet kthyer historise dhe kuptuar filozofit armiqesore te beduineve,. dhe do gjejm te njejten kulture mesjetare ne evrope, ku martesa me te aferm siguronte trashegimin e pasurise familjare. Por s'jemi n'ate kohe, dhe s'eshte kurfar keshille per muslimanet qe jem sot ! Duhet te jem sy-hapur, e te shohim se ku dallon feja nga tradita arabe ! Shume hoxhallar s'jan dakord me kete diskurs i programuar pa asnje vler autoktone.
    … ///

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Sigurisht qe nuk eshte as standard, as shembull e as ndonje urdheres martesa me te aferm. Je i lire te martohesh me ke te duash, e nese deshirojm t'i kuptojm keto martesa qe behen me te aferm ne shtetet arabe, atehere duhet kthyer historise dhe kuptuar filozofit armiqesore te beduineve,. dhe do gjejm te njejten kulture mesjetare ne evrope, ku martesa me te aferm siguronte trashegimin e pasurise familjare. Por s'jemi n'ate kohe, dhe s'eshte kurfar keshille per muslimanet qe jem sot ! Duhet te jem sy-hapur, e te shohim se ku dallon feja nga tradita arabe ! Shume hoxhallar s'jan dakord me kete diskurs i programuar pa asnje vler autoktone.
    Ca humb kohen kot duke sqaro kto kafsh or vlla. Kto plehra kaq skuptojn qe muslimonet shqiptar praktikojn fen e zotit dhe jo zakonet arabe. A kan pa kto legena noj shqiptar muslimon qe t'martohet me kushurinjt e vet?

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Sayan2003 për postimin:

Le dévoué (17-12-2013)

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Ky hoxha flet dhe per pofetin se me ke ishte martuar si dhe per shume gjera tjera. Ky sqaron se cfare thote Kurani dhe hadithet. Ky sqaron fene. Ju po flisni per traditen shqiptare. Para pak kohesh ne Londer dy vellezer sghqiptar i matuan femijet me njeri tjetrin , se kishin rene nen ndikimin e hoxhallareve ekstrem si puna e ketij ne video.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=171144

Ja pra kesaj rruge duan ta cojne kombin tone keta hoxhallaret modern qe po thone se islami tradicional eshte "jo islam".
    Tjert paerdorin metoda te ndryshme kamufluse per te mashtruare popullaten naive, kurse ky flet haptas.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

*
    Titulli i temes nuk eshte i sakte. Ai nuk arsyetoi asgje, pos qe i argumentoi ca gjera.
    Sipas te dhenave, ishte mjaft i sakte. Duke dhene shembuj nga te gjitha burimet ekzistuese: Kur'an, hadith, shembulli i Profetit, shembulli i Alise...Gabimin e bere (hasi ne gozhde) kur erdhi ne pyetje shkenca, gjegjesisht se martesat e tilla nuk jane te demshme per pasardhesit.
    Problemi me i madh i fundamentalisteve te te gjitha religjioneve pa asnje dallim qendron tek interpretimi, gjgjs keqinterpretimi i shkrimeve te shenjta, me kete rast: keqinterpretimi i Kur'anit.
    Per arsye se martesa me femije te halles/axhes nuk eshte i shenuar ne Kur'an, per ata qe e kuptojne Kur'anin fjale per fjale (fundamentalistet) mbetet si nje lloj boshlleku, te cilin mund te shfrytezohet/perdoret.
    Nese nje shkrim i shenjte nuk lexohet fjale per fjale (sic e bejne fundamentalistet), atehere martesat e tilla jane vetekuptueshem te demshme, jo te preferuara...

Megjithate, me kalimin e kohes, kane qene rrethanat historike te atilla qe nuk ka pasur mundesi te tjera martese, sic kane qene, ta zeme, beduinet e izoluar, te larguar larg fiseve te tjera...keshtuqe jane bere edhe martesa te tilla.
    Per fat te keq, martesat e tilla kane mbetur tradite edhe per koherat kur nuk ka nevoje per to...

Perse thash "e vetekuptueshme"?

Nese e lexon Kur'anin lidhje me kete ceshtje, pos marteses me femiun e halles/axhes, permenden edhe ndalesa te tjera, te cilat jane te barabarta pernga afersia/farefisnia me kete te halles/axhes. Per shembull martesa me femijen e tezes (motres se nenes)...

*
    klipp&klar

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Norça.li për postimin:

teta (18-12-2013)

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897

na felliqen keta pjellat e incestit. martohu edhe me motren o kelysh me mjeker..rrobt ku i ke

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    J apra se cfare ju meson feja arabe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    O ti shoc, pse miresh me gjana, qe nuk i merr vesh ???

tungi
    albanish by nature

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

J apra se cfare ju meson feja arabe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Eshte e pabesueshme vullneti dhe koha qe ti harxhon duke u marre me propagande anti-islame. Edhe pse je i ndyre ta kam zili kembenguljen qe ke pasur sot e 11 vjet ne forum.

Sa per kete hoxhen ne fjale nuk eshte as me pak e as me shume se sa nje gomar qe fale facebook-ut e youtube nuk ndalen se beri gafa e budallalleqe ne emer te fese. Kujt i hyn ne pune ne trojet shqiptare per martesat mes kushurinjsh? Ne nje video tjeter e pashe duke deklaruar se toka eshte e sheshte. Keta pseudo-hoxhallare mendojne se meqe kane lexuar 2-3 libra jane bere dijetare, gjeologe,astronaute,biologe fizikante e doktore.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar angmokio për postimin:

prishtina75 (17-12-2013)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Eshte e pabesueshme vullneti dhe koha qe ti harxhon duke u marre me propagande anti-islame. Edhe pse je i ndyre ta kam zili kembenguljen qe ke pasur sot e 11 vjet ne forum.

"Gjeniale" eshte kjo lirija...

...per 12-13 vite ne forum nuk e ka mesuar as nje fjale me shume, sikurse qe nuk i ka harruar ato qe i din (mbane ne mend).
    Nuk e ka bere as nje mm te vetme ne asnjerin drejtim: qofte atij mohues, qofte atij pohues, qofte atij argumentues a kunderarguemtes... Me nje fjale nuk ka levizur dot vendit as nje mm per 12-13-vjet.

Kete Lirijen duhet ta paraqesim ne Librin e Gjirizit

*
    klipp&klar

12. 2 antarët më poshtë falenderuan Norça.li për mendimin e shprehur në këtë postim:

Sayan2003 (17-12-2013),teta (18-12-2013)

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Po faleminderi se une kam mesuar nga ju. Tashti une e paskam fajin per budallaqet fetre! Dmth. qe nuk guxoj te shkruaj ketu per gomarlleqet arabe !? Ju guxoni , por ne tjert jo. Sa mire!PSE NUK I THONI ME E MER KESAJ GJE? Ky hoxha flet per Kuranin, hadithet, pastaj se me ke ishte martuar pedofili i quajtur profet, Aliu etj... Ja dhe shembulli nga Londra ku shqiptaret veprojne ashtu si i meson feja.

Nuk e kuptoj se pse mereni me mue? Fillojani nga Afganistani dhe vazhdoni der ne Nigeri se keni per cka te flisni.PSh. dje vecse ne Irak u vrane 87 persona nga vellezerit musliman qe kishin lexuar ne Kuran se duhet te vriten " te pafete".Loja vazhdon...
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 17-12-2013 më 07:50
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar iliria e para për postimin:

Cen Durimmadhi (18-12-2013)

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Po faleminderi se une kam mesuar nga ju. Tashti une e paskam fajin per budallaqet fetre! Dmth. qe nuk guxoj te shkruaj ketu per gomarlleqet arabe !? Ju guxoni , por ne tjert jo. Sa mire!PSE NUK I THONI ME E MER KESAJ GJE? Ky hoxha flet per Kuranin, hadithet, pastaj se me ke ishte martuar pedofili i quajtur profet, Aliu etj... Ja dhe shembulli nga Londra ku shqiptaret veprojne ashtu si i meson feja.

Nuk e kuptoj se pse mereni me mue? Fillojani nga Afganistani dhe vazhdoni der ne Nigeri se keni per cka te flisni.
    "Lumi ka ujin e paster ne burim" thenje e bukur dhe shume e vertet, une do te thoja qe kjo vlen edhe per fene, eshte mjaft adekuate.

Faqja 2 prej 27 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •