Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 56
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Për: Kur tyxharët e marrin fenë në brina

Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Skedarët e Bashkëngjitur 163061

Nga Gani MEHMETAJ

Hoxhallarët matrapaz me disa deputetë e politikanët lokal edhe më matrapaz nuk e meritojnë asnjë vëmendje të opinionit, edhe atëherë kur fëlliqin kundër kombit e atdheut, sikur të mos merrnin edhe më shumë guxim me shpërfilljen tonë. Mjeranët e tillë duhet zhveshur nga demagogjia, duhet t’u ndalohet keqpërdorimi i emrit të personaliteteve tona historike, kur duan të gënjejnë e të mashtrojnë, ashtu sikurse duhet ti stigmatizojmë kur flasin në emër të shqiptarëve, ndërsa në fakt nuk janë shqiptar. Janë bërë një grup mercenarësh islamikë të cilët imponohen në gazeta, forume e televizione, duke luftuar kundër përpjekjeve tona për integrim në Bashkimin Evropian.

Në mesin e tyre është edhe Lutfi Haziri, kryetar i Gjilanit, i cili e ka marr islamizmin në brirë. Sillet në stilin e hoxhës mashtrues të katundit: bëjë si them unë e mos bëjë si bëjë unë. Ai u mbanë njerëzve ligjërata për fenë, ndërsa nuk e ka arsimimin elementar; ai përpiqet të sqaroj fenomene sociologjike e shoqërore, pa i kuptuar fare këto fenomene, madje duke i shtrembëruar në mënyrë të shëmtuar. Me mungesën e arsimimit, ai nuk i sqaron dukuritë, por i bie trup si të fliste para xhematit që nuk i kanë dy gramë shkollë. Me paditurinë e vet proverbiale, pa e konsultuar në jetën e vet asnjë libër që s’është “ilmihali”, ai ia fut kot: “ka kaluar koha e ateizmit të errët”, ndërsa sipas tij po vjen koha e islamizmit të ndritur fundamentalist, me shami e mejtepe!

Sikur ti kishte mësuar nocionet elementare dhe periudhat historike në Mejtepin e Gjilanit, duhej ta dinte se “ateizmi” është mbizotërues në 200 vjetet e fundit. Pra, qe nga Revolucioni Borgjez francez “ateizmi”e nxori nga skena politike fenë duke e futur në institucionet fetare. Kjo nuk do të thotë se ky veprim është kundër fesë, por feja do të merret më çështjet shpirtërore të besimtarëve e jo me proçka politike.

Ndërkaq, mejtepliu i Gjilanit përpiqet që fenë pas 200 e ca vjetësh nga kthesa e madhe historike e Parisit të ndritur, ta bëjë instrumentin kryesor politik për interesat e veta të pista, si të qe Kosova vend i beduinëve. Sikur të ishte shqiptar nuk do të brengosej për shamitë- simbolet kombëtare arabe, por do ti pikonte zemra për shqiptarët dhe simbolet kombëtare shqiptare, që po i përdhosin çdo ditë.

Të gjithë jo shqiptarët janë militantë të tërbuar të islamizmit në Kosovë, duke e luftuar shqiptarizmin më egërsi. Kompleksi i inferioritetit del në sipërfaqe. Ndiqini më vëmendje dhe do të bindeni.

Tregtia me varfërinë e skajshme të shqiptarëve

Ne i takojmë Evropës e jo Orientit islamik të lutfihazirëve, të shefqetkrasniqërve e të tjerëve si këta, prandaj do ta ndjekim shembullin evropianë, duke e respektuar besimin brenda objekteve fetare dhe do t’i respektojmë simbolet tona kombëtare e jo ato të huaja.

Ndërkaq, lutfihazirët e shefqetkrasniqerit e tjerë Rilindjen e ideologjisë fundamentaliste arabe përpiqen të na e imponojnë si Rilindje kombëtare shqiptare! Shaminë tradicionale arabe përpiqen t’ua imponojnë shqiptareve, ndërkaq, shkollat laike kombëtare, përpiqet t’i zëvendësojnë me mejtepe arabe e turke, duke e reklamuar të vetmen shkollë (mejtep) që e kanë kryer në jetën e vet.

Çka kemi të përbashkët me zgjimin fetar islamiko-arab? Asgjë? Por kanë tyxharët të cilët tregtojnë e manipulojnë me varfërinë e skajshme të popullatës, ashtu sikurse manipulojnë shoqatat fetare islamike duke ua shpëlarë trurin varfanjakëve me kushtëzimin e bukës.

Deklarimi i L. H. dhe qëndrimi gjithnjë e më agresiv i tij nuk cenon vetëm përcaktimin laik të shtetit tonë, por deklarimi i tij është qëndrim antishqiptar, që i shkon për shtat Serbisë, sepse me shembullin e këtij mejtepliu, Beogradi ua tund ndërkombëtarëve me cinizëm kundërshtimin: e shihni kënd e çliruat?

Është e habitshme heshtja e partisë së këtij keqpërdoruesi të fesë, kur dihet se LDK-ja e Rugovës ishte e përcaktimit të djathtë evropian, kurse anëtari i Kryesisë së kësaj partie sillet e flet si të përfaqësonte parti islamike. Është e njohur se të gjithë ata që ia kanë punuar prapa shpinë Rugovës e kanë plotë gojën me emrin e tij. Plotë gojën Rugovë e kanë edhe luftihazirët kur duan të gënjejnë. Megjithatë njeriu rrëqethet sa herë i dëgjon se si e përtypin emrin e tij me pafytyrësi./standardi.info

http://www.standardi.info/index.aspx...pe=1&ACatID=19
    Plotesisht dakord...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Pse si ne afghanistan ???

tungi
    Sepse e ka kapercyer (ka dale nga 'afganistani' [albanistani]) lumin e tash thot: "ta dhjefsha kalin" (sepse Lirija tash eshte bere suedeze...s'don te ket pune me 'afganistanin'/albanistanin...
    Kur ta bejsh me mend se sa
    A. sociale dhe sa
    B.scheuert eshte... atehere mund ta kuptosh kengen : "Lu'j, lu'j, lu'j Lirie...prej albanistanit dole n'Suedije..."

*
    klipp&klar

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Plotesisht dakord...
    ...na geh...echt ???....cfare befasie !

Ju jeni nje grupp "romantikesh" qe keni mbet me frymen nacionaliste te fillimit te 80-ave.

Perderisa ata qe kane patur FATIN dhe MUNDESITE ta vazhdojne arsimin, idealisht ne perendim, edhe intelektualisht kane avancuar dhe e kane hap horizontin, natyrisht nga perfitimet ne dituri te pergjithshme (qe ka KODRA karshi asaj qe mesohet ne vendet tona), por edhe nga pervoja, sepse arsimi ne perendim e ka nje effekt te cuditshem.....ne banke ulesh prane nje afrikani, aziatiku, muslimani, budhisti, hinduisti....dhe detyrimisht fiton nje pasqyre krejt tjeter mbi NJERIUN dhe NACIONALIZMIN ne pergjithesie.....edhe une jam nacionalist, por nacionalizmi im eshte i pjekur dhe i arsyetuar.....nuk jam QORR....

Nuk ka ne perendim njeri me arsim te larte, e qe ka te njejtin senz te nacionalistit si puna juaj....THJESHTE NUK KA !!!......nacionalistet perendimore te tipit juaj jane kryekeput asocial (sic tha norca) !!!, njerez pa arsim, ose me arsim fare te dobet...te tille qe dijen me se shumti te dallojn te bardhen nga e zeza...dhe thats all....

Si juve ka sejcila familje nje "ideolog" te prapambetur ne gjirin familjare.....te tille qe kane MBET me mend ne vitet e 80-a, dhe eleksierin e jetes e nxjerin pikerisht nga ajo kohe, nga ideologjia e asaj kohe (qe ne fakt ish nje REFLEKS natyrore, ngase behej fjale per mbijetese karshi shkaut). Ne mungese te SHKAUT, sot e kemi gjet nje "zevendes"..........pra, ju tipa nuk jeni FARE NE GJENDJE, nuk keni FARE AFTESI, ta ndryshoni realitetin shqiptare (shih me larte ate qe shkruajta mbi shefqetin, irfanin, almen)........ju mund vetem ta QETESONI shpritin e juaj.....asgje me shume....te beni BAJRAM me vetveten !

Per ju "kimja ne dhall" e helmon krejt dhallin ne pergjithesi....jo vetem ate pjaten qe e keni ne sofer.....ju thjeshte pergjithesoni duke i mbrapsht pozitat, perqendroheni ne nje pozite jashtzakonisht komode duke ja hedhe topin tjetrit.....dhe jeni te bindjes absolute, se ai karshi nuk e heton kete (trick nr. 17)!!!..........jetoni ne nje bote iluzatore.....sepse nje bote e idelaizuar ne trurin tim, ajo nuk mund te jete me shume pos nje surealitet, nje iluzion pra....

Nacionalizmi ne ditet tona eshte semundje.....nese doni patjeter ta perdorni, se nuk mundni te jetoni pa te, atehere se paku "lodhnja" ate trurin e semure qe e keni, dhe mundohuni ta DALLONI mikun nga armiku......

Tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Norça.li Lexo Postimin
    Sepse e ka kapercyer (ka dale nga 'afganistani' [albanistani]) lumin e tash thot: "ta dhjefsha kalin" (sepse Lirija tash eshte bere suedeze...s'don te ket pune me 'afganistanin'/albanistanin...
    Kur ta bejsh me mend se sa
    A. sociale dhe sa
    B.scheuert eshte... atehere mund ta kuptosh kengen : "Lu'j, lu'j, lu'j Lirie...prej albanistanit dole n'Suedije..."

*
    ....oooooooo me trup ndoshta, por me tru ka mbet ne ate kohe, ku tan shpija i rrinte ne kembe, se djali na shkon ne shkolle....ti e din se gjysherit edhe lopen e kane shit, vetem te ju mundesojen femijeve e nipave arsimin....ata qe paten fatin te dalin jashte, ato ja mbajne dertin punes se tyre...kurse keto qe kane mbet me tru ne ate fazen "me te mire te jetes", dhe sot rrijn kembekryq ne dhome dhe "kassirovatin" sherbimet sociale te shteteve perendimore (ndoshta e kemi "pensioner", se ne suedi e norvegji ke goxha shanca te larta me dale ne pension edhe me 35 vjet, vetem te te vertetojne ndonje defekt psihik, dhe voila....)............e mendon se edhe forumi do ti rrije ne kembe.....se djalin e kemi te mencem....na ben shkolle (se qe 30 vjet nuk ka prek liber me dore, eshte tjeter mesele) !!!.

Afghanistani qendron ne boten e tyre sureale si "kunderideali".......arsyeja per gjendjen e afghanistanit eshte "islami" (e jo politika katastrofale ndaj atyre mjeraneve, qe akoma edhe pas 100 vjet nuk dalin nga lloci, nen kthetren britaneze, ne diktature, nen russ, e nen amerikan.....e kuj ti drejtohen popullata e mjere, pos atij qe i jep SHPRESE......si kane keto dilberat e forumit SHPRESE ne "perendimin" me te njejtin intenzitet e kane shpresen edhe afghanistancit ne "islamin"......por kjo eshte matematike e larte per trimat tone, eshte televizor me boja....)

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Per gjynah ...
    Per gjynah kush eshte tregojne shkrimet me se miri ane !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Per gjynah kush eshte tregojne shkrimet me se miri ane !
    Natyrisht qe tregoj shkrimet .
    .Keta ateistat qe askush si nje , qe e quajne veten pseudoanaliste i ka ikur koha ! Keta duhet ta dine se ska komunizem ne Kosove . Sot jemi ne shek. 21 , e ardhmja ne Kosove do i perket Islamit , sepse Kosoven e perbejne te rinjet qe te gjitha shtetet Evropiane ja kane lakmi . Ne Kosove muslimanet e perbejne shumicen absolute . Kosova eshte Islam , i pelqeu apo nuk pelqeu ndonje komunisti/ateisti !
    Ka shkrim me idiot se ky ?
    Kosova vendi me i varfer i Evropes ,me rinine me joproduktive e te pakualifikuar e ti na thua krej Evropa po na merr lakmi me mend ska definitivisht !
    Shihe budalla kush ka popullesine te re sa te Kosoves :
    Top Ten Top Countries with Highest Percentage of Younger Population
    Country
    Percentage of Population (2004 Est.)
    Uganda 50.5
    Marshall Island 48.7
    Dem. Rep. of Congo 48.1
    Chad 47.8
    Sao Tome Principe 47.7
    Niger 47.6
    Ethiopia 47.3
    Burkina Faso 47.0
    Mali 47.0
    Benin 46.8

Ju merr lakmi kush ketyre shteteve?
    Ndryshuar për herë të fundit nga ane : 11-12-2013 më 12:12

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...na geh...echt ???....cfare befasie !

Ju jeni nje grupp "romantikesh" qe keni mbet me frymen nacionaliste te fillimit te 80-ave.

Perderisa ata qe kane patur FATIN dhe MUNDESITE ta vazhdojne arsimin, idealisht ne perendim, edhe intelektualisht kane avancuar dhe e kane hap horizontin, natyrisht nga perfitimet ne dituri te pergjithshme (qe ka KODRA karshi asaj qe mesohet ne vendet tona), por edhe nga pervoja, sepse arsimi ne perendim e ka nje effekt te cuditshem.....ne banke ulesh prane nje afrikani, aziatiku, muslimani, budhisti, hinduisti....dhe detyrimisht fiton nje pasqyre krejt tjeter mbi NJERIUN dhe NACIONALIZMIN ne pergjithesie.....edhe une jam nacionalist, por nacionalizmi im eshte i pjekur dhe i arsyetuar.....nuk jam QORR....

Nuk ka ne perendim njeri me arsim te larte, e qe ka te njejtin senz te nacionalistit si puna juaj....THJESHTE NUK KA !!!......nacionalistet perendimore te tipit juaj jane kryekeput asocial (sic tha norca) !!!, njerez pa arsim, ose me arsim fare te dobet...te tille qe dijen me se shumti te dallojn te bardhen nga e zeza...dhe thats all....

Si juve ka sejcila familje nje "ideolog" te prapambetur ne gjirin familjare.....te tille qe kane MBET me mend ne vitet e 80-a, dhe eleksierin e jetes e nxjerin pikerisht nga ajo kohe, nga ideologjia e asaj kohe (qe ne fakt ish nje REFLEKS natyrore, ngase behej fjale per mbijetese karshi shkaut). Ne mungese te SHKAUT, sot e kemi gjet nje "zevendes"..........pra, ju tipa nuk jeni FARE NE GJENDJE, nuk keni FARE AFTESI, ta ndryshoni realitetin shqiptare (shih me larte ate qe shkruajta mbi shefqetin, irfanin, almen)........ju mund vetem ta QETESONI shpritin e juaj.....asgje me shume....te beni BAJRAM me vetveten !

Per ju "kimja ne dhall" e helmon krejt dhallin ne pergjithesi....jo vetem ate pjaten qe e keni ne sofer.....ju thjeshte pergjithesoni duke i mbrapsht pozitat, perqendroheni ne nje pozite jashtzakonisht komode duke ja hedhe topin tjetrit.....dhe jeni te bindjes absolute, se ai karshi nuk e heton kete (trick nr. 17)!!!..........jetoni ne nje bote iluzatore.....sepse nje bote e idelaizuar ne trurin tim, ajo nuk mund te jete me shume pos nje surealitet, nje iluzion pra....

Nacionalizmi ne ditet tona eshte semundje.....nese doni patjeter ta perdorni, se nuk mundni te jetoni pa te, atehere se paku "lodhnja" ate trurin e semure qe e keni, dhe mundohuni ta DALLONI mikun nga armiku......

Tung
    "Analize" e kote, qe qellim te vetmin e ka shfryerjen e mllefit dhe ofendimin e paarsyetueshem te tjereve...

Do te ishte e tepruar dhe ndoshta edhe genjeshter, nese do te pohoja se jam njeriu me liberal ne bote, ne Europe, ne Kosove apo ne vendin ku jetoj, por pa asnje dyshim mund te them se ne gati cdo aspekt te rendesishme jam mjaft liberal dhe tolerant. Ketu nuk ben perjashtim as feja.
    Ceshtje tjeter eshte se njeriu nuk mundet dhe nuk duhet te jete tolerant ndaj cfaredo ideologjie, veprimi, vendimi, sjellje... Ne te kunderten, do te duhej te legjitimohej edhe nazizmi hitlerizmi, fashizmi, kolonializmi, fundamentalizmi, ekstremizmi, terrorizmi, banditizmi, tradhetia kombetare... e keshtu me radhe.
    Lufta ime eshte qartazi per nje shoqeri sa me demokratike, pluraliste, tolerante, te lire dhe te drejte dhe te zhvilluar, dhe kunder ideve dhe ideologjive politike dhe/ose fetare qe qaratzi kane qellime te kunderta dhe ne thelb jane kunder lirive dhe te drejtave elementare te njeriut/idividit. Natyrisht se jam edhe kunder atyre qe keqperdorin sistemin demokratik per ta demtuar kombit, vendin dhe te ardhmen e shumices se qytetareve. Ky nuk eshte nacionalizem, por vetem obligim i zakonshem i cdo qytetar te interesuar qe ka sadopak simpati ose der ne njefar mase edhe ndjenja pergjegjesie ndaj vendlindjes, familjes, rrethit, kombit ose vendit ne pergjithesi.

Perndryshe, duhet ta kuptosh se sidomos nga kenveshtrimi yt fetar, e ke te pamundur te gjykosh gjerat mjaft neutral dhe drejte.
    Prandaj , mos e provo fare se do te deshtosh cdo here.
    Problemet apo konfliktet qe ti vazhdimisht i ke me tjeter kur diskuton keso temash nuk jane domosdoshmerisht dhe cdo here rezultat i intolerances dhe injorances se tjereve, sic beson ti.

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Antiproanti për postimin:

semiku (11-12-2013)

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Nje shkrim medioker i cili nuk i kalon kufinjte e mediokritetit te pergjithshem qe ka perfshire nje lukuni te pafund trushpelaresh. Mish-mashi ne kete shkrim behet sepse ai eshte konfuz ne ate cfare deshiron te shprehe, nga njera ane akuzon xhambazet e vetquajtur hoxhallare, dhe nga ana tjeter kritikon fene si sistem (gjithnje sipas thenjeve tij).
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Pse si ne afghanistan ???

tungi
    Pse, cila eshte alternativa tjeter sipas teje?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Per ty do ishte me mire te merrje nje gur mulliri ta lidhje ne qafe e te hidheshe ne det sesa te hedhesh balte mbi gjera qe sja ke idene se cfare mund te kushtojne. Zoti i ka ne dore te gjitha edhe zemrat e njerezve, inshAllah nuk perfundon ne purgator, ne mes teje dhe djallit zgjedh ty, njeriun.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Meriamun për postimin:

Le dévoué (12-12-2013)

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •