Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 29
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Lungomare, nis shembja e shtëpive, INUK konflikt me banorët

Lungomare, nis shembja e shtëpive, INUK konflikt me banorët

Nga Redaktor {03/06/2014}

UntitledBanorët e rreth 13 objekteve banimi në Vlorë kanë dalë dje të detyruar nga shtëpitë e tyre vetëm pas 48 orësh që ishin lajmëruar se ato do të prisheshin. Inspektorati Ndërtimor Urbanistik Kombëtar ka nisur të hënën prishjen e objekteve që preken nga ndërtimi i shëtitores së re të madhe në Vlorë. Pronarët e objekteve kundërshtuan me forcë njësitë e INUK-ut dhe është dashur ndërhyrja e policisë së Vlorës dhe Forcave të Ndërhyrjes së Shpejtë për të qetësuar situatën dhe për t’i hapur rrugë prishjes së shtëpive. Tensioni mes banorëve dhe forcave të INUK-ut u krijua gjatë orëve të mëngjesit, pasi banorët kundërshtuan prishjet e shtëpive me pretendimin se nuk ishin lajmëruar dhe se nuk u ishte premtuar në mënyrë ligjore kompensimi për pronën e tyre.

Banorët janë shprehur për mediat se janë të paqartë për dëmshpërblimet që duhet të marrin nga qeveria dhe se kanë mbetur në rrugë të madhe pas nxjerrjes nga shtëpitë e tyre. Gjithashtu, ata pretendojnë se shtëpitë e tyre janë me leje të rregullta, disa prej tyre janë ndërtuar 80 deri 90 vjet më parë.

“Kam 48 vjet që banoj në këtë shtëpi dhe ata më vijnë të shtunën e më thonë nxirr plaçkat se të hënën do të prishet. Asnjë dokument s’më dhanë pse prishet shtëpia. Tani ku do të shkojmë ne? Jemi dy pleq, të sëmurë, ku do vemi?” – thotë njëri nga banorët e dëbuar dje për mediat.

Një tjetër banor thotë se është detyruar të lërë shtëpinë pa asnjë lajmërim, ndërsa një tjetër thotë se ishte interesuar më parë dhe i kishin thënë që shtëpia e tij nuk prekej nga ndërtimi i shëtitores së re, ndërsa tani ka mbetur në qiell të hapur.

“Shtëpia ime u ndërtua që më 1950-ën. Erdhën e na njoftuan të shtunën në orën 11 të nxjerrim plaçkat nga shtëpia, pa asnjë dokument e pa asnjë gjë. Sipas njoftimit në gazetë, do të marrim 24 milionë lekë të vjetra, por vetë nuk na kanë thënë. Nuk kam ku të vetë, çfarë, të bëj vetëvrasje?! Është turp! Nuk kam ku shkoj. Kam dy fëmijë, që edhe ata me familjet e tyre jetojnë në shtëpi të kohës së Enverit, një dhomë e kuzhinë”, – thotë një tjetër banor.

Banorët pretendojnë se kanë dokumentacion të rregullt për banesat e tyre, duke protestuar për mënyrën sesi i trajtoi shtetit. Ata kërkojnë që procedura e shpronësimit duhej të kishte nisur më parë se të niste shembja. Disave u ka dalë emri në gazetë si persona që do të dëmshpërblehen, por ata nuk kanë besim, madje shprehen pesimistë për procedurat e gjata burokratike për t’i marrë. Momentalisht ata janë të pastrehë dhe u duhet të strehohen tek të afërmit.

Të gjitha ndërtimet e prishura dje ndodhen jo në anën e bregdetit, por mbi rrugë.

http://mapo.al/2014/06/lungomare-nis...flikt-banoret/
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Xhuxhumaku për postimin:

Meriamun (09-06-2014)

Për: Lungomare, nis shembja e shtëpive, INUK konflikt me banorët

Po mire na e quajne “lungomare”…,
    po at’here buze liqenit si i thone ne shqip,”lungolago”…
    Mire qe nuk banojme ne Vladivostok, se do te kthenim gjuhen ne koreançe !

Per temen,
    ne shume vende te botes ka rregulla si keto, e heret a vone Ligji zbon njerezit prej shtepiave te ndertuara ne abuzim me rregulloren ...
    Pasi shume bejne pas mendjes se tyre, pastaj qajne kur i shembin shtepite.
    Por kur ( me sa kuptova une ) ketu behet fjale qe i ka rene plani..., mund te them me plot gojen qe;
    po veprohet sikur ne kohen e qenve, kur te mberthenin prej gryke e te hidhnin ne det, pa leter nga gjykata, pa proçes, pa diskutuar fare!
    Pasi me pare qe te zbohen njerezit nga shtepite e tyre, duhet qe shteti tu garantoje nje banese te rregullt me tera konditat dhe mundesisht
    te demshperblehet nese u vjen prapa edhe kusuri ( reston )...
    Por sikur shteti yne te sillej ne kete menyre do te quhej ZVICER...! (fatkeqesisht) ...
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137

E verteta eshte qe shume ndertesa duhen prishur por perseri, duhet hartuar nje plan per banoret.
    + emri eshte idjotsia e radhes e qeverise.
    Po te kishte nje emer ne aglisht si psh "new Vlora" do ishte titulluar projekti "Neë Vlora".
    Domethene nuk eshte turp t'i veme emra shqip gjerave te reja o popull.
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

Citim Postuar më parë nga smokkie Lexo Postimin
    E verteta eshte qe shume ndertesa duhen prishur por perseri, duhet hartuar nje plan per banoret.
    + emri eshte idjotsia e radhes e qeverise.
    Po te kishte nje emer ne aglisht si psh "new Vlora" do ishte titulluar projekti "Neë Vlora".
    Domethene nuk eshte turp t'i veme emra shqip gjerave te reja o popull.
    lungo mare ka ngel nga projekti i vjeter italian, dhe sot po vihet ne plan
    edhe ne shkoder sheshi quhet piaca
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137

Citim Postuar më parë nga xhori Lexo Postimin
    lungo mare ka ngel nga projekti i vjeter italian, dhe sot po vihet ne plan
    edhe ne shkoder sheshi quhet piaca
    E po pastaj se eshte projekt i vjeter italian?
    Nuk i pershtasim dot emrin ne shqip?
    Nuk e di nga e ka prejardhjen fjala "shesh" por te pakten tingullon me shqip se "piaca" jote.
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342

ene tirona e ka nji projekt taljon kur do fillojne me e zbatu? te marri fryme njerezia. po ce do vetem 'ndertesat" e vjerres na dalin te teperta ato mu ne mes te sheshit te lodrave nuk ka sy me i pa inuku
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

shetitore .. eshte fjala me e mire per rastet ne fjale.

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Brari për postimin:

Meriamun (09-06-2014)

Updating.... Maska e Wordless
    Anëtarësuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Si shpjegohet që gjithnjë në fillim të sezonit turistik bëhen "rregullime rrugësh" shkatrrime ndërtesash , mitingje, tritolime etj etj ?!! Nuk ka ndonjë periudhë më të përshtshme psh ?
    Ky shtet është ky që është sepse qytetarët tanë janë këta që janë !

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anëtarësuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518

Citim Postuar më parë nga Wordless Lexo Postimin
    Si shpjegohet që gjithnjë në fillim të sezonit turistik bëhen "rregullime rrugësh" shkatrrime ndërtesash , mitingje, tritolime etj etj ?!! Nuk ka ndonjë periudhë më të përshtshme psh ?
    behet per te nxirr akoma me shume jeten e qytetarve, nese vjet ne oret e dyndjeve te qytetarve per te shkuar ne plazh nga skela ne uj te ftoht duhej 30 min per 1 km sot me punimet qe do behen do te duhen akoma me shume kohe per te kaluar matsan tynelitl,

ps. nuk ka dimer ne vlore per te bere keto punime?
    jeshét prèmè ne aliarèm
    jeshèm more jeshèm
    po drita skeshèm

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet në Bllog
    22

Për: Rama hap konkursin “Lungo Mare” për bregdetin e Vlorës Gjika: Kemi projektin ton

Vlonjatët kundër Lungomares: "S’ka ku të kalojë ambulanca"

VLORE - Një grup qytetarësh nga Vlora kanë kundërshtuar projektin e shëtitores së këtij qyteti, të njohur si projekti i “Lungomares”.

Përfaqësues të grupeve të interesit kanë deklaruar se në të dhënat e projektit dërguar nga studioja fituese, nuk gjendet asnjë pikë takimi me projektin fillestar të prezantuar.

Kreu i qarkullimit rrugor të Vlorës, përfaqësues të bashkisë, shoqata e ndërtuesve dhe arkitektëve, e institucione të tjera kanë paralajmëruar se do t’i dërgojnë shkresë zyrtare Kryeministrit, Ministrisë së Zhvillimit Urban si dhe ministrive të linjës, për të kërkuar një përgjigje konkrete se ç’po ndodh me Vlorën dhe bregdetin e saj.

Kreu i Shoqates së Operatorëve Turistikë Vasil Bedini kundërshtoi projektin duke deklaruar se projekti i ri i Lungomares nuk zgjeron rrugën, por fragmentizon aksin aktual.

Sipas përfaqësuesve të grupeve të interesit, ky projekt nuk lë hapësira për kalim të automjeteve të emergjencës siç janë policia apo ambulanca.

Projekti fitues për shëtitoren e qytetit të Vlores u përzgjodh mes 5 projekteve të tjera dhe u vlerësua nga qytetarë, institucione dhe biznese.

Shqiptarja

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •