Close
Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 183

Pėr: Kush me bind te behem i krishtere?

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Jo bre ketij nuk i nevojitet asgje 'feja krishtere', ky beson se Zoti bekoi martesen e nje 50 vjecari me me nje 9 vjecare sepse nje amerikan se fundmi u martua me mbesen e tij 10 vjecare. Ky eshte fakt i gjalle per Xhemisin. I ka pru edhe dy vargje nga Bibla qe ta justifikoje kete. Ku ka fakt me te gjalle se ky njeh Biblen me mire se sa te krishteret, ky duhet me i mesu te tjereve Biblen, duhet te hape ndonje shkolle rreth interpretimit te Bibles.
    Jo, po me e bukura, vjen e thote qe do te behet i krishtere, por me pare duhet ti mbushim mendjen pasi ka fort dyshime...
    Jo mor jo, po mos deshte edhe nja 100 dollar sikur erdhen nje here harapt me ble besimtaret qe kishin humbur udhen e Zotit!?
    Shiko xhamia o xhemisa o ti mas monitorit..., mos prit te te mbushet mendja, pasi e ka than i moēmi ;
    - "nuk ka gja ma t'veshtir se me bisedu me nji qe e ka menjen top!" Ti rri te thash aty ku je, se je mir, pasi ne do bejm edhe pa ty!
    Po tash qe po menoj, o mesia, po noshta don ti bie shpirti ne paqe, pasi dyshimet qe ka i ka me te vertete...?
    Pra dyshon edhe aty ku esht! O mejr ai! E pra po na kerkon ndihme.................
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Kush me bind te behem i krishtere?

Por para se te behem i krishtere, duhet te me bindni per disa pyetje.

1)Kush ishte personi i pare qe e vendosi emrin Krishtere?
    2)Emri i Krishter rrjedh nga fjala Krisht perkthim i gjuhes greke te fjales hebraike MESIA , kush ishte personi qe e perktheu kete fjale ne gjuhen greke?Emri, data dhe te dhena historike?
    3)Jezusi fliste ne gjuhen hebreje atehere kush e beri perkthimin ne gjuhen Greke te emrit KRISHT?
    4)Emri i Jezusit eshte ne gjuhen Greke apo ate Latine, nderkohe ne gjuhen amtare te tij ishte emri JESHUA, kush ishte personi qe emrin Jeshua e beri Jezus?Data, ne cilen u be?A ka te dhena historike?
    5)Emri bibel vjen nga fjala latine biblos, kush ia vendosi kete emer ne gjuhen latine, ne cilin cvit dhe a ka te dhena historike?
    6)Emri dhiate e vjeter apo e re nuk eshte ne gjuhen hebreje, gjuha amtare qe foli Jezusi mirepo ajo qe njohim prej fjales eshte Ungjill, kush e ndryshoi emertimin e emrit Ungjill me emrin Bibel, Dhiata e re apo Dhiate e vjeter?
    7)Si mund ti quajme fjale te Zotit nje liber qe brenda tij ka letrat e PALIT, nje njeriu qe vriste apostujt e vertete e JEZUSIT?A eshte liber i Zotit nje leter e nje njeriu?

8)Mbi cte drejte nje perkthyes grek apo latin i njohur apo i panjohur vendos per emrin e fese(krishterim) per miliona njerez ne bote, kush ia dha kete te drejte, Jezusi apo Zoti?Ka ndonje argument?

O Xhemis, ja po jam e sinqerte une me ty: nuk e di pergjigjen e pyetjeve te tua, por jam e sigurte qe nese shkoj e pyes ndonje prift a Kardinal qe ka studjuar jam e sigurte qe do te kishe pergjigje per keto pyetje. Ajo qe une te them ty vecse, eshte qe as qe me intereson e shqeteson asnjera prej pyetjeve te tuaja. Kam nje Bibel ne dore, kam veprat e shenjtoreve dhe asgje tjeter nuk me intereson me shume. Ti thua qe e ke lexuar Biblen - nese jeta e Jezusit e fjalet e Tij te pastra e te qarta si kristali s'te bindin, nuk e di c'tjeter mund te te binde ty, shpresoj qe nuk je rast i pashprese......

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Emri:  ngjyra.png

Shikime: 3365

Madhėsia:  19.5 KB

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    O Xhemis, ja po jam e sinqerte une me ty: nuk e di pergjigjen e pyetjeve te tua, por jam e sigurte qe nese shkoj e pyes ndonje prift a Kardinal qe ka studjuar jam e sigurte qe do te kishe pergjigje per keto pyetje. Ajo qe une te them ty vecse, eshte qe as qe me intereson e shqeteson asnjera prej pyetjeve te tuaja. Kam nje Bibel ne dore, kam veprat e shenjtoreve dhe asgje tjeter nuk me intereson me shume. Ti thua qe e ke lexuar Biblen - nese jeta e Jezusit e fjalet e Tij te pastra e te qarta si kristali s'te bindin, nuk e di c'tjeter mund te te binde ty, shpresoj qe nuk je rast i pashprese......
    Me te vertete ky eshte posti me i bukur ne kete teme:
    Ja nje shembelltyre

Deri tani kam pare njerez te krishtere qe per te sherbyer pijen e tyre me ngjyre kafe, fillojne te nxijne pijen e tjetrit me ngjyre te bardhe, meqe sipas tyre ka dhe nje pije me te keqe me ngjyre te zeze.Njerzit do ta kishin me te lehte ta pranonin pijen e Mesia4ever dhe te Danielit 0*** nese keto te dy do ta nisin predikimin e tyre duke nxire Islamin, duke thene gjithcka te keqe per Muhamedin a.s per martesen e tij, nderkohe qe jane po keto qe gjykojne dhe vleresojne shume mire profetet e bibles.Ateistet si e zeza e ketij kombi dhe e botes ne pergjithesi qeshin me fetaret saqe ne forumin e tyre kane hapur dhe temen e gallates ku mund te gjesh cdo ofendim deri atje sa peshtyma e secilit prej nesh do ta kishte per ofendim te godiste fytyren e tyre.Kemi dhe njerez si bajrone e aristokrate krishtere prej si puna Nikos qe ben rolin e menefregistit duke hudhur dilema per gjendje emocionale te pyetesit jashte cdo konteksti te nje fallxhori krishter .

E rendesishme Diella

Persa kohe qe ne shoqerine tone shqiptare do kemi tipa si Mesia4ever dhe Daniel 0** (lexo xhufke) shoqeria shqiptare humbet ekulibrin e tolerances dhe dialogut nderfetar.Njerzit kane frike te shkojne ne kishe nqs do degjojne prej priftit qe Feja Islame eshte keshtu apo ashtu, Profeti Muhamed a.s eshte martu apo keshtu edhe pse shume prej ketyre rasteve ato i kane ne bibel por sguxojne ta lexojne biblen se perballen me veten e tyre me veprat e tyre dhe ju duket vetja shume hipokrite nga ajo qe predikoi realisht Jezusi.

Une i hudha si pyetje jo se nuk jam i bindur ne besimin tim Islam, porse per tju pare juve se si jeni bere krishtere me bindje, dituri apo thjesht me emocion te kitareve qe ju kendohet apo si rasti i danielit dhe Mesia4ever qe kane shkuar ne kishe per te marre ndihma dhe kane perfunduar aksidentalisht ne krishtere, dhe si sherbim per ndihmen e marre kane hapur luftra don kishotiste ne internet me cdo gje qe eshte islame.Ke pare ndonje teme te tyre qe nuk fut ne urretje fetare?Eshte dhe nje dhelper me lekure qengji ne forum qe ka te njejtin rol quhet ILIRIA E PARA eshte rast tipik i semundjes njerzore qe ne vend tu ofroje njerzve qetesi, bashkepunim dhe dialog u afron percarje zenka, debate, tema te qellimta.

Jo me kot kam hapur dy tema me karakter bashkues dhe tolerant.
    Nje per reagimin e komuniteteve fetare ndaj armeve kimike, ku Komunitete fetare gjejne frymen e bashkepunimit dhe tolerances per te miren e shoqerise dhe tema tjeter per homoseksualizmin mirepo te gjithe don kishotet e forumit nuk kishin ndermend qe ate qe quhet vlere e kombit shqiptar tolerancen ti jepnin vendin e duhur duke u bashkuar kunder te keqes antinjerzore(homoseksualizmit).Mirepo asnje prej tyre nuk denjoi perkundrazi e kthejne temen ne sulme fetare.

Mbas te gjitha ketyre krishterimi (emer grek) do mbetet nje fe me shume besimtare por me nje autor te panjohur te emertimit te kesaj feje.Une midis emertimit te panjohur te emrit grek Krishterim dhe fjales se Jezusit po ju le PAQEN do vazhdoj te rri ne Paqe me Zotin duke besuar te gjithe profetet nga Ademi e deri tek Jezusi dhe Muhamedi a.s .I ftoj dhe ju krishtereve qe mos behen cifute e te akuzojne Muhamedin a.s sikurse akuzuan cifutet Marien dhe Jezusin per gjera te turpshme, sikurse bejne sot e kesaj dite kur akuzojne se jezusi eshte martuar me Maria Magdalenan(Don Brown).Sado qe ta shajne ofendojne nje profet te Zotit nuk e ngrejne dot fene e tyre me emer te shpikur te panjohurish.Krishterimi ka humbur shume gjera nder to do permend

Cfare kane humbur krishteret?

Krishterimi ka humbur te gjithe gjasat dhe origjinat per te qene fe hyjnore dhe e vertete.

1)Krishteret kane humbur besimin tek Zoti se ne vend te tij adhurojne Jezusin, krijesat dhe ikonat.ato kane humbur monoteizmin dhe besojne ne trinitet.

2)Kane humbur lutjen me emrin e Zotit se ne vend te thone “o Zot” thone “o Jezus”, “o Marie e shenjte” “o shenjtor …”.Nderkohe vete Jezusi iu luste drejteperdrejte Zotit.

3)Kane humbur emrin e vertete te Jezusit sepse ate e emertuan me emer latin ose grek “Jezus” ose “Krisht” (Vajosur) nderkohe qe ai thirrej “Mesia”.Ato deshen ta madherojne me syte e tyre duke I bere statuja dhe ikona por keshtu ato e larguan prej zemres se tyre, dhe ai u largua prej tyre.

4)Kane humbur gjuhen teologjike me te cilen fliste Jezusi, Hebraishten, te gjithe literaturat instuticionale dhe akademike qe studiohen sot per krishterimin jane ne gjuhen vjeter latine ose greke.

5)Kane humbur emrin e fese me te cilen erdhi Jezusi, Jezusi shpalli Paqen ato e e shenderruan ne fjalen greke Krishterim, nuk e quajten as Mesia-nizem ne gjuhen hebreje.

6)Kane humbur autencitetin e librave te Zotit te cilat i shenderruan ne tradita hebreje apo ne tregime njerzish te rendomte.Ungjillin e kthyen ne Dhiata te re sepse aty futen letrat e Palit dhe i quajten ato liber te shenjte.Toren e Mosiut, Zeburin e Davidit ia quajten Dhiate e vjeter.Ku e gjeten fjalen Dhiate?

7)Krishteret kane humbur tempullin sepse ate ia shkatarruan paganet romake ne vitin 73.Ato e ndryshuan emrin e fjales dhe kuptimin e tij me fjalen “Kishe” = thirrje nga jashte ose thirrje per tu bashkuar.Asnje thirrje nuk kemi sot nga tempulli i tyre drejtuar njerzve pervec kumbones se deleve te Perendise.Prandaj Ezani iu therret ne kuptimin e plote te fjales tempull dhe thirrje njerzore.

8)Kane humbur vendin historic te shpalljeve qe I erdhen Jezusit.Juruzalemi u perket muslimaneve me shume se krishtereve dhe hebrenjve.KRishteret u zhvendosen qendren e tyre fetare ne Bizant-Konstandinopoje por dhe ate ua moren muslimanet, ato kane nje qender ne Rome shume larg vendit ku jetuan profetet.

9)Kane humbur ligjin e Zotit sepse ato gjykojne me ligje njerzish.Ato nuk e praktikojne ligjin e Zotit ne shtetet e tyre biles mburren se jane sekulare dhe laike, ato lejojne te martojne dhe homoseksualet ne kishat e tyre.Ato kane humbur politiken qe drejtohet prej njeriu me ndergjegje dhe besim.Ato nuk do ta njohin mekatin perderisa nuk njohin dhe nuk zbatojne ligjin e Zotin.

10)Kane humbur kalendarin henor duke e zevendesuar ate me kalendarin pagan Gregorian, e zevendesuan diten e tyre te pushimit me festen pagane te Diellit(e Diela).Diten e festes se tyre te Krishtlindjeve moren nje dite tjeter ten je feste pagane.

11)Kane humbur apostujt e ne vend te tyre konsideruan apostull Palin ai qe i vriste apostujt. Ai qe kurre se pa Jezusin realisht dhe as jetoi me te por hyri ne historine e krishterimit per te kryer nje mision hebre “ta konsideroj Jezusin si lares mekatesh per hebrenjte” nderkohe qe Jezusi shpalli te kunderten..

12)Humbja eshte e madhe, Jezusin do ta humbin dhe ne ardhjen e tij te dyte sepse ai u tha se eshte bir I njeriu nderkohe ato e bene bir te Perendise, e nderkohe ne te gjitha pasazhet biblike Jezusi vjen si Bir Njeriu, nuk vjen si Bir Nene ngaqe lindi nga Maria, por vjen pikerisht si Bir Njeriu per te kuptuar njerzit se ai nuk eshte bir I Zotit e as Zoti vete.Ai ishte profet i madh i Zotit, i nderuar bashke me nenen e tij.Jezusin do ta gjeni ne Islam jashte te gjithe devijimeve dhe humbjeve qe u solli koha dhe historia hebrenjeve dhe krishtereve.Ai eshte Jezusi I vertete.Po ju pret, te mesoni me shume per te nepermjet shpalljes se fundit hyjnore Kuranit qe i dha fund njehere e mire te gjithe abuzimeve dhe intrigave te shipkura nga njerzit kunder besimit ne Zotin Nje.Kjo eshte rruga e drejte dhe jo rruga e humbur.
    — .Emri:  1471402_10201952457926693_1454475593_n.jpg

Shikime: 11401

Madhėsia:  16.5 KB
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 03-12-2013 mė 17:56
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

4. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Xhemis pėr postimin:

Le dévoué (04-12-2013)

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

O Xhemis, ti shan Mesian dhe Danielin, por harron qe edhe vete nga ana tjeter edhe ti gjithe diten rri duke u marre me fene tone, lexon cdo gje persembrapshti dhe na i servir argumentet tuaja ketu ne forum, e madje edhe kerkon sqarime per gabimet e tua. Per te gjitha ato qe ke shkruar aty siper, te them: Zoti eshte nje, e ka emrin Jezu Krisht e kush nuk do te besoje ne te do te gjeje ndeshkimin, qe nga nje ane edhe ti po e vuan, sepse nese nuk po e mendon kthimin seriozisht, djalli t'a ka pushtuar mendjen ne ate fare feje qe s'te le te analizosh veprimet e tua, por merresh me vogelsira e budallalliqe pa lidhje qe ne te vertete edhe ato kane pergjigje, por asnje ketu ne forum nuk e ka ate nge dhe pergatitje, sepse jane te parendesishme dhe dalin nga thelbi i fese. Nuk e di se si nje njeri mund te perdore Biblen per te vertetuar perversionin e vet te nje feje tjeter, kjo eshte absurditeti me i madh i yti, me vjen keq, besoj qe sido qe te jete e ke nje qasje ndaj fese, dhe uroj qe Zoti te te hape syte sa nuk eshte vone, me shume s'kam c'te them.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Zoteri Xhejms Rubin ti e injoron vazhdimisht te verteten se Bibla thote se Jezusi, Mesia, Biri i Perendise, Isai eshte i pa krijuar. Ore zoteri nuk lexohet Bibla me nje sy meshele e me nje sy cele. Cka ke dallim ti nga nje ateist, ateisti e kundershton 100% Biblen si liber historik, ndersa ti e kundershton 99%. Zoteri ne ketu flasim ne emer personal, une nuk jam kunder besimit te teologjise Islame, une nuk jam kunder asgje qe ti te mbetesh mysliman apo te 'konvertohesh ne fene e krishtere' sic po kerkon te te bijme argumente. Por kerkesa jote nuk eshte e sinqerte, pasi ti pretendon se e ke lexuar dhe e njeh me mire se te gjithe forumistet ketu. Sa i perket islamit, ajo cka akuzohet Muhamedi eshte e bazuar ne Hadithe, nese ti pretendon te dish fene islame me mire se Hadithet atehere une vetem te them se ti ske gjasa ta dish se cfare ka ndodhur ne ate kohe pa u konsultuar me Hadithet. Ti jeton 1400 vite pas ngjarjes dhe mijera kilometra larg nga vendi i ngjarjes si mund ta argumentosh se cfare ndodhi ne ate kohe?! Ti thua se Jezusi s'mund te jete Perendia pasi askund ne Bibel nuk permendet fjala 'krishterim', prandaj eshte e pa mundur te debatojme me ty, eshte me lehte te debatohet me nje pule se sa me ty nese perdore kete logjike. O zoteri pasi ti po e kuptojshe se cfare po thote Bibla me mire se sa te krishteret atehere si mund ata te te bindin ty te 'konvertohesh ne fene e krishtere'. Ti a beson ne Krijuesin tend per hater te gjermanit, arabit, anglezit apo per vete. Po mor po ti po na kallxon se kush ishte Jezusi, cfare beri e cfare tha, ti jeton 2000 vite larg ngjarjes ti e di me mire. Ik more djal lena rehat se na bere gaz nese do te hynte ndonje i huaj te lexonte kesi injorance ne kete forum do te me vinte turp se cfare njerez duam te bisedojme rreth Bibles.

Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162

E futja kot, tani Xhemis ka marre superxhiro dhe e ka bere Jezusin myslyman e po na e verteton me fakte. O Xhemis, me vjen shume, shume keq per ty, me gjithe kete zell qe ke per Jezusin, sikur t'a merrje per nje te qindten e sekondit seriozisht, kushedi cfare do te beje. Prape, nuk dua te te bej rast te humbur, se kushedi Zoti e ka edhe emrin tend ne liste, meshiren e Tij as mos e diskuto, te duhet vetem vullneti i mire, ulu, reflekto dhe mendo per fjalet e Tij per nje moment dhe viji ne jete. Eshte kaq e thjeshte!

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Jo bre ketij nuk i nevojitet asgje 'feja krishtere', ky beson se Zoti bekoi martesen e nje 50 vjecari me me nje 9 vjecare sepse nje amerikan se fundmi u martua me mbesen e tij 10 vjecare. Ky eshte fakt i gjalle per Xhemisin. I ka pru edhe dy vargje nga Bibla qe ta justifikoje kete. Ku ka fakt me te gjalle se ky njeh Biblen me mire se sa te krishteret, ky duhet me i mesu te tjereve Biblen, duhet te hape ndonje shkolle rreth interpretimit te Bibles.
    Keto jane argumente diellza nga mendje te kalbeta.

Merrni lexoni kete temen se suret me te gjata ne Kuran u kushtohen te krishtereve dhe besimit te tyre

Kapitulli Merjem (Maria, Nena e Jezusit)
    Kapitulli Ali Imran (Eli gjyshi Jezusit)
    Kapitulli Maide(tryeza e zbritur prej qielli qe hangen apostuj
    Hauarijunet apostujt e Jezusit
    Gurezimi i tyre
    Histori dhe tregime besimtaresh te vertete monoteiste si rasti i djelmoshave te shpelles Kapitulli KEHF

Te gjitha keto e me shume permenden ne Kuran e bibla sflet me shume se Kurani per kete pune, bibla flet me letra e Palit, Kurani nderon Apsotujt, Jezusin, Marien, Elin, kurse Pali i vriste apostujt e perndiqte te krishteret e ju i besoni bibles se Palit?!!!!!!!!!!

Shikoni JEzusin dhe Maries ne ISlam

http://www.forumishqiptar.com/thread...n?goto=newpost
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e Principat
    Anėtarėsuar
    13-06-2009
    Postime
    165

Xhemis! ti si njohes i bibles, a mund ti pergjigjes nje pyetjes qe e hasa ne nje koment te Albo's

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Jisu Krishti eshte Zot, Biri i Vetemlindur i Perendise, qe mori mish e u be njeri nga nje Virgjereshe e ngelur me bare ne menyre te mistershme nga Fryma e Shenjte e Perendise.
    Kush eshte krijuesi ne kete mes?! ... Perendia apo Zoti! ... Nese Zoti me emrin Jisus! eshte biri i Perendis, kush ke nena e Jisusit para se te behej me mish e gjak njerezor?! .. Nese emri "Bir" qe ndryshe kuptohet "Djali i Babai/Nenes", kerkoj falje nese ka kuptim tjeter ne besimin Krishter![/QUOTE]

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    O Xhemis, ti shan Mesian dhe Danielin, por harron qe edhe vete nga ana tjeter edhe ti gjithe diten rri duke u marre me fene tone, lexon cdo gje persembrapshti dhe na i servir argumentet tuaja ketu ne forum, e madje edhe kerkon sqarime per gabimet e tua. Per te gjitha ato qe ke shkruar aty siper, te them: Zoti eshte nje, e ka emrin Jezu Krisht e kush nuk do te besoje ne te do te gjeje ndeshkimin, qe nga nje ane edhe ti po e vuan, sepse nese nuk po e mendon kthimin seriozisht, djalli t'a ka pushtuar mendjen ne ate fare feje qe s'te le te analizosh veprimet e tua, por merresh me vogelsira e budallalliqe pa lidhje qe ne te vertete edhe ato kane pergjigje, por asnje ketu ne forum nuk e ka ate nge dhe pergatitje, sepse jane te parendesishme dhe dalin nga thelbi i fese. Nuk e di se si nje njeri mund te perdore Biblen per te vertetuar perversionin e vet te nje feje tjeter, kjo eshte absurditeti me i madh i yti, me vjen keq, besoj qe sido qe te jete e ke nje qasje ndaj fese, dhe uroj qe Zoti te te hape syte sa nuk eshte vone, me shume s'kam c'te them.
    Fatkeqesia e ketij eshte ne pretendimin e tij se Kurani eshte zevendsim i Bibles 'se korruptuar'. Ndersa Kurani askund nuk ben kete pretendim, pretendimi me i madh qe ka bere Muhamedi ishte se ai ishte i profetizuar nga profetet ne Bibel, gje per te cilin ishte gabim. Muhamedi sipas haditheve madje per shume ceshtje madje i pyeti te krishteret, ne nje hadith ai therret per adhurimin e tri vajzave te Allahut qe adhuroheshin nga paganet tjere. Asnje mysliman kete se di por nuk d.m.th. se nuk gjendet ne islam. Se ka mesu cka thote feja e vet qe 10 vite, e si mund ta mesoj une, keshtu qe a ja vlen te humbasesh kohe me kete injorant, jo nuk ia vlen.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Principat

Jezusi ska sens dhe llogjike te jete Zot sepse vete Jezusi iu lut Zotit dhe i ftoi njerzit per tek Zoti, hynizimi i jezusit dhe berja e tij Zot eshte nje gabim teologjik qe rrjedh per shkak te futjes se mitologjive pagane greke ne besim krishter.

Zeusi dhe Athina Linden Herkulin.

Zoti eshte Nje, as ka lindur e as nuk eshte i lindur dhe me ate askush nuk eshte i barabarte.

Zoti nuk behet njeri e as bir Njeriu, ka shume versete biblike qe e thojne kete.

Tek letra e gjonit eshte nje thenie se besimi i hyjnizimit te njeriut eshte besimi qe jerzit do ti bejne antikrishtit.Ka mbi 30 vende bibel qe Jezusi e quan veten Bir Njeriu.Ai dihet qe nuk kishte Babe, shume mire mund ta kishte quajtur veten bir i gruas apo bir i nenes, mirepo e quajti veten Bir i Njeriut per shkak se Nena dihej e babe nuk kishte dhe njerzit mos thonin Bir i Zotit sepse ai ishte bir Njeriu e Zoti nuk ka femije se eshte Qenie Absolute qe nuk ka nevoje per pasardhes, nuk shumohet e te behet tre, nuk ndryshosn fizionomine e Tij te shenjte e te behet krijese, nuk ka gjini, eshte Zot madheshtor qe nuk vdes kurre, Qielli dhe toka jane therrime ne doren e TIJ.Ky eshte Zoti i vertete, Zoti te cilit ju lut dhe Jezusi dhe Maria dhe gjithe profetet.

12. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Xhemis pėr postimin:

Principat (05-12-2013)

Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •