Close
Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 183
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pėr: Kush me bind te behem i krishtere?

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    C'lidhje ka kjo video me temen ? A nuk i rrenuat ju krusaderrat e Serbise mbi 300 xhamia ne Kosove ? Ne s'kem nevoje te bejm kesi gjerash, ju vet duhet t'i rrenoni ato kukulla qe i atribuoni emra te stilit : "Virgjėresha Mari" !

Lexo ketu, se per ty eshte kjo dhe nese nuk i beson 10 urdheresave, kujt ...leshin... don t'i besosh ?!

1. Atėherė Perėndia shqiptoi tėrė kėto fjalė, duke thėnė:

2. (1) Unė jam Zoti, Perėndia yt, qė tė nxori nga vendi i Egjiptit, nga shtėpia e robėrisė.

3. Nuk do tė kesh perėndi tė tjerė para meje.(Islamikisht i bie : La ilahe il Allah!)

4. (2) Mos bėj gdhėndje ose shėmbėlltyrė tė asnjė gjėje qė ndodhet lart nė qiej ose kėtu poshtė nė tokė ose nė ujėrat nėn tokė.

5. Mos u pėrkul para tyre dhe as do t`u shėrbesh, sepse unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xheloz qė dėnon padrejtėsinė e etėrve mbi fėmijėt e tyre deri nė brezin e tretė dhe tė katėrt tė atyre qė mė urrejnė,

Kjo eshte e verteta, dhe kete te vertet e besojm dhe e praktikojm ne muslimanet !
    Po mor po duke vrare nga 1000 njerez ne muaj ne lufte mes sekteve po zbaton Dhjete Urdheresat dhe nuk po pranon asgje perpos Perendise.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Po mor po duke vrare nga 1000 njerez ne muaj ne lufte mes sekteve po zbaton Dhjete Urdheresat dhe nuk po pranon asgje perpos Perendise.
    S'mu pergjigje ne pyetje, po ik si miu nga maca ! FOL a i zbaton apo nuk i zbaton 10 URDHERESAT ?!

A eshte i kote konvertimi i 4 gjeneratave te para ne krishterizem, ngase Zoti do t'i dėnoje ?
    … ///

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Kete se di siq nuk e din askush ..tek tema ,te besosh se njerezit kane jetuar nga 900 vjet ,qe flet gjarperi ,qe buburrecat luftojne perkrah njerezve ,te historia e Noas alias Nuhut etj duhet logjiken ta vesh ne gjume te thelle ..
    If truth is what u can see or what u can taste or feel, then truth is nothing but electrical signals interpreted by your brain.
    Zonja ane keto nuk mund te dokumentohen. Nuk ka argumente shkencore qe do te pranoheshin shkencerisht se krijimi i botes eshte bere nga nje Krijues.

Une nuk mund te ta argumentoj se satani foli ne forme te gjarprit ne Kopshtin e Edenit. Por Bibla nuk thote se gjarpri si kafshe foli, por se satani foli ne forme te gjarprit.
    Une mund te ta argumentoj se pupeza nuk mund te dezertoje nga nje ushtri e aq me pak te jape ndonje arsye pasi kafshet nuk kane intelekt. Une mund te argumentoje se Islami kerkon shume besim nese te kerkon te besosh se ne boten tjeter do te martohemi me 70 gra. Kush vdes duke besuar kete sipas mendimit tim eshte duke bere nje gabim te madh. Duhet te jesh injorant i shkalles se Referit dhe Xhemisit qe ta besosh kete.

Une nuk mund te te argumentoj se Jezusi u ringjall nga varri. Une mund te ta argumentoj se kishte deshmitare qe ishin ne gjendje ne jepnin jeten duke deshmuar se Jezusi ishte ngritur nga varri. Une mund te te argumentoj se ne nuk do te ishim ketu ku jemi sot ne kete bote po te mos kishim nje Krijues. Shkencetaret vet e pranojne se mundesia qe rastesisht te jemi krijuar eshte 1 ne 10 + dy miliarde zero prapa. Pra 200 milione here nga 10 zero prapa atij numri. Nese e mban te shtypur numrin 0 ne tastiere do te duhej qindra dite qe te arrish ta shkruash ate numer. Vetem cka te del mbi 1 ne fuqine e 10 nga shkencetaret konsiderohet e pamundur. Nga na erdh informata e ADN, si u krijua ajo rastesisht, per cdo krijese ndryshe. Edhe ateistet po kalojne ne Deizem, pranim te nje krijuesi. Edhe ateizmi kerkon besim edhe besimi krishter kerkon besim.

Une mund te te argumentoj se kishte profete te Dhiates se Vjeter qe profetizonin se Mesia do te kryqezohej e do te ngritej nga varri. Edhe vendi ishte i profetizuar. Si e parashikuan apo profetizuan kete une nuk e di, nuk ka spjegim tjeter perpos se ishin profete nga Perendia. Nese punojme me logjiken e ateisteve e gjithe historia e lashte do te duhej te mohohej dhe te qitej poshte. Jepnani nje arsye se perse Ungjilli do te duhej te kundershtohej si argument historik per ekzsistencen e Jezusit. Jepnani ndonje sqarim se perse Jezusi u besua qe ne fillim si Perendi dhe se kishte njerez qe ishin ne gjendje te jepnin jeten per ate qe kishin pare. Nuk pranohet nga ateistet sepse nuk ka ndonje sqarim tjeter perpos atij qe jep Ungjilli.

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Per krishteret qe sdine ti pergjigjen pyetjeve dhe dalin krejtesisht nga tema duke na kujtuar 72 hyrite e xhenetit apo martesen e profetit Muhamed me Aishen ju them qe ne bibel eshte nje kapitull qe quhet Psalmet sipas krishtereve ky eshte pjese e librit te tyre te shenjte dhe e sipas tyre e ka shkruar profeti Solomon i cili po sipas tyre u martua me 700 gra.Pra per to ta quash psalmet liber te Zotit eshte e lehte edhe pse u martua solomoni me 700 gra ndersa i bejne pershtypje shume hyriet e xhenetit se keto skane per ta pare ndonjehere xhenetin me sy me kete besim qe kane.Edhe martesen e profetit Muhamed a.s e kam sqaruar dhe here te tjera donkishoteve virtuale me shembullin e marteses se Maries(nenes se Jezusit) 12 vjece me Jozefin 90 vjec i kam sjelle dhe referenca te enciklopedise katolike.

Meqe ju nuk sollet asnje reference per emrin krishtere mua me rezulton se emri i fese qe shpalli Jezusi eshte PAQE-SALOM ne hebraisht eshte ISLAM ne Arabisht.Gjuhe semite si arabishtja dhe hebraishtja shkruhen pa zanore per kete fakt fjala eshte e perafert ne te dy gjuhet

Do tė ishte mė mirė qė dikush tė mbėshtetej te forca ime pėr tė bėrė Paqe me Mua, po, pėr tė bėrė Paqe me Mua(Zotin)".(Isai 27/5)

Do tė lidh me ta njė besėlidhje Paqeje; do tė jetė njė besėlidhje e pėrjetshme me ta; do t`i bėj tė qėndrueshėm, do t`i shumoj dhe do tė vė shenjtėroren time nė mes tyre pėrjetė.( Ezekieli 37/26) ose (Ezeikel 34/25)

Edhe sikur malet tė zhvendoseshin dhe kodrat tė luanin nga vendi, dashuria ime nuk do tė largohet prej teje as besėlidhja e Paqes nuk do tė hiqet, thotė Zoti, qė ka dhėmbshuri pėr ty.(Isaia 54/10)

..dhe duke mbathur kėmbėt me gatishmėrinė e ungjillit tė Paqes, (Efesianėve - 6/15)

Sa tė bukura janė mbi malet kėmbėt e lajmėtarit qė sjell lajme tė mira qė njofton Paqen (Isai 52/7) .(Nahum 1/15). (Romaket 10/15)Feja e Jezusit ishte "Islami = Paqa me Zotin".

Unė(Jezusi) po ju lė Paqen, p.(Gjoni 14/27)

Sipas fjalės qė ai u ka dhėnė bijve tė Izraelit, duke u shpallur Paqen me anė tė Jezu Krishtit, (Veprat e apostujve 10-36)

Dhe ai (Jezusi) erdhi pėr t`ju shpallur Paqen, juve qė ishit larg dhe atyre qė ishin afėr,(Efesianėve 2/17)

.

Tani Perėndia e Paqes do ta dėrmojė sė shpejti Satananė nėn kėmbėt tuaja.(Romaket 16/20)

Tė gjitha kuptimet e fjalės Paqe nė citimet e mėsipėrme janė pėr emrin e fesė

Dashuria nuk ligshtohet kurrė; por profecitė shfuqizohen, gjuhėt pushojnė dhe njohuria do tė shfuqizohet,sepse ne njohim pjesėrisht dhe profetizojmė pjesėrisht.Por, kur tė vijė pėrsosmėria, atėherė ajo qė ėshtė e pjesshme do tė shfuqizohet. I Korintesave 13/8-10)

per me shume hidheni nje sy kesaj

Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    S'mu pergjigje ne pyetje, po ik si miu nga maca ! FOL a i zbaton apo nuk i zbaton 10 URDHERESAT ?!

A eshte i kote konvertimi i 4 gjeneratave te para ne krishterizem, ngase Zoti do t'i dėnoje ?
    Zoteri mos me merr kohe, kur nuk pranon pergjigjen dhe i bjen te mires me shqelm. Cka do te me interesoje mua per ty kur ty nuk te intereson per veten.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Per krishteret qe sdine ti pergjigjen pyetjeve dhe dalin krejtesisht nga tema duke na kujtuar 72 hyrite e xhenetit apo martesen e profetit Muhamed me Aishen ju them qe ne bibel eshte nje kapitull qe quhet Psalmet sipas krishtereve ky eshte pjese e librit te tyre te shenjte dhe e sipas tyre e ka shkruar profeti Solomon i cili po sipas tyre u martua me 700 gra.Pra per to ta quash psalmet liber te Zotit eshte e lehte edhe pse u martua solomoni me 700 gra ndersa i bejne pershtypje shume hyriet e xhenetit se keto skane per ta pare ndonjehere xhenetin me sy me kete besim qe kane.Edhe martesen e profetit Muhamed a.s e kam sqaruar dhe here te tjera donkishoteve virtuale me shembullin e marteses se Maries(nenes se Jezusit) 12 vjece me Jozefin 90 vjec i kam sjelle dhe referenca te enciklopedise katolike.
    Ti kerkon qe ne te te bejme ty te krishtere. Ti a pe njeh vella me mire se te krishteret Biblen, beje nje fe ne shqiperi, hape nje kult fetar dhe aty biri teorite e tua. Aty thuhet se Solomoni ra ne mekat 'por kjo nuk i pelqeu Perendise'. Ndersa ne Islam Allahu shihet se eshte dakord kur nje burre 50 vjecar ben seks me nje vajze 9 vjecare. O i nderuar kur ti nuk e kupton se ky gjest eshte imoral atehere si mund te te besojme ne ty se ti e kupton Biblen me mire se sa te krishteret. Loja jote eshte loje fjalesh, asgje te re spo bjen, pervecse injorance. Ku e morre kete ide se Jozefi ishte 90 vjecar, mos shpif sic e ke zakon, aman, bile nje dite ne jeten tende mos shpif.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-04-2005
    Postime
    40

Citim Postuar mė parė nga mitjuk Lexo Postimin

Albo Me qen se une jam i krishter Katolik dhe ti je i Krishter Ortodoks,pse i thua keti Muslimanit qe te pagzohet ne kishen Ortodokse dhe jo ne kishen Katolike ose pse nuk i thua me me takt dhe pa rracionizem pagezou ne kish krishtere.Albo pse kjo tendenc nga ana jote qe kisha ortodokse eshte feja e duhur,kjo eshte ajo qe ju ju deshiroheni te ndaheni nga e verteta dhe e verteta te ngelet sipas menyres Grekofoniste,vetem Greket deshirojne qe nje e pa vertet te jet e verteta e tyre e deshirueshme,mbase thua pse gjith ky diskutim per nje mendimin tuaj,po dhe vertet kshu i bie te behet pyetja,dhe une jam i detyruar te ju pergjigjem me nje fjale, Albo ti ose une kemi nje molle e ndajm pergjysem cila eshte me e mire ....?

Kshu eshte edhe feja e krishter qe i bie te ishte nje dhe u nda dhe u ben dy,ne se s gaboj Lajmin e krishterimit e sodhi apostuli Pal ne trojet tona Dhe kostandioni i nishit e pranoi si fe dhe e mbrojti ate si fen e vetme te shqiptarve,por me mos perputhjen dhe mendimet e njejta ai e ndau ne dysh kete fe te krishter Te cila U BEN njera quhet katolik dhe tjetra quhet Ortodok e para ta prkthesh quhet i pergjithshem ndersa e dyta Ortodoks dote thot i Drejte,kshu qe zoti Albo mos u mundo te ndash gjysmen tende nga gjysma ime e njejte.

sa qesharak qe beheni kur me kembengulje dhe fanatizem predikoni fete tuaja nderkohe qe as qe i afroheni asaj qe eshte feja e vertete ; gjithashtu theksoj qe ne shqiptaret jemi mesuaar ta shohim gjithmone boten bardh e zi , lindje dhe perendim ,per ne ortodoksia perfaqeson vetem greket .

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ti kerkon qe ne te te bejme ty te krishtere. Ti a pe njeh vella me mire se te krishteret Biblen, beje nje fe ne shqiperi, hape nje kult fetar dhe aty biri teorite e tua. Aty thuhet se Solomoni ra ne mekat 'por kjo nuk i pelqeu Perendise'. Ndersa ne Islam Allahu shihet se eshte dakord kur nje burre 50 vjecar ben seks me nje vajze 9 vjecare. O i nderuar kur ti nuk e kupton se ky gjest eshte imoral atehere si mund te te besojme ne ty se ti e kupton Biblen me mire se sa te krishteret. Loja jote eshte loje fjalesh, asgje te re spo bjen, pervecse injorance. Ku e morre kete ide se Jozefi ishte 90 vjecar, mos shpif sic e ke zakon, aman, bile nje dite ne jeten tende mos shpif.

Sipas vete bibles e lejon martesen ne moshe 12 vjecare dhe jo vetem kaq por nje engjell i Zotit e sugjeron kete.

Jozefi u urdherua nga Engjelli per tu martuar ne kete moshe

19Atėherė Jozefi, i fejuari i saj, i cili ishte njeri i drejtė dhe nuk donte ta poshtėronte botėrisht, vendosi ta linte fshehtas.
    20 Por, ndėrsa bluante me vete kėto ēėshtje, ja qė iu shfaq nė ėndėrr njė engjell i Zotit dhe i tha: ``Jozef, bir i Davidit, mos ki frikė ta marrėsh me vete Marinė si gruan tėnde, mateu 1

Mary, then twelve to fourteen years of age. Joseph, who was at the time ninety years old,
    Enciklopedia katolike
    http://www.newadvent.org/cathen/08504a.htm

Ja dhe krishteret si e praktikojne kete veper biblike.

http://www.loonwatch.com/2010/07/man...lly-justified/

Tė fala ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 02-12-2013 mė 17:44
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Citim Postuar mė parė nga ervini2005 Lexo Postimin
    sa qesharak qe beheni kur me kembengulje dhe fanatizem predikoni fete tuaja nderkohe qe as qe i afroheni asaj qe eshte feja e vertete ; gjithashtu theksoj qe ne shqiptaret jemi mesuaar ta shohim gjithmone boten bardh e zi , lindje dhe perendim ,per ne ortodoksia perfaqeson vetem greket .
    nuk na the kush eshte feja e vertete? , se une shof me ngjyra boten

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836

Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

Faqja 4 prej 19 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •