Close
Faqja 10 prej 19 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 183
    i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Pėr: Kush me bind te behem i krishtere?

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Problemi eshte tek pėrmbajtja, dhe dallimi kryesor nuk eshte tek ngrenia apo mos ngrenia e derrit, konsumit apo mos konsumit te alkoholit ! Por tek Zoti i vertet ! Cili eshte Ai ?! ... A duhėt muslimani tė beson se Zoti eshte i perbere nga Triniteti apo te beson se Zoti nuk ka te barabart, dhe se ai eshte 1 dhe i vetėm ?
    Une nuk jam besimtar i krishter, por agnostik qe beson qe ka dicka me shume , se sa ajo qe duket . Per mua shkenca eshte dogmatike , por edhe fete natyrisht . Ne kete sense une shikoj qe nje kombinim i te dyjave pa ekstreme , do jepte dimensionin e vertet realitetit per aq sa na mundeson kapaciteti tone celebral per ta kuptuar .

Triniteti per mua nuk perben asnje paradoks , madje mund te konceptohet edhe nga vete neve me kete kapacitet mendore qe kemi ( le me pastaj fakti qe po ka ne fakt , nje zot , atehere , triniteti nuk eshte as nje gje paradoksale per nje zot , qe edhe vete sensin e paradoksit te qenjet njerezore , e ka krijuar aj )

Sic une ose ti , e percepton veten tani , a nuk perben ti te njetin person me ate qenje te vogel kure ishe bebe ? A nuk jeni te njetet person ? A e di ti , qe te gjitha qelizat qe je ti tani , jane te ndryshme ( sepse qelizat , rigjenerohen cdo 10 vjet )

Pra cdo 10 vite , fizikisht cdo njeri nga neve perben nje person te ri .

Nje person jeton mesatarisht tashme 80 vite , qe i bie , qe ka 9 versione te ndryshme te asaj qe je .

Pra jo trinitet , por ne kete rast ky numer shkon ne 9 .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga IllyrianPatriot : 04-12-2013 mė 21:06

i/e regjistruar Maska e IllyrianPatriot
    Anėtarėsuar
    27-06-2010
    Postime
    1,027

Nga shkrimi im , konstatoj se e kam lene ateizismin time injorant , por kursesi nuk do behem preh e institucioneve fetare , qe pervetesojne nocionin e zoti , ose thene ndryshe te asaj qe ekziston kudo .

Shkenca ne fakt po konkludon me quantume physcis ( qe universet paralele ekzistojne , qe ne fakt truri jone alternon realitetin edhe nuk perbejme thjesht vezhgues te nje realiteti fiks , por ne e transformojme realitetin ) .

Ne menyre filozofike , une personalisht nuk mund me ta injoroje , ekzistencen e nje intelligjence supreme , por ajo intelligjence nuk eshte nje qenje e plakur qe na vezhgon na nje karike imagjinare 10 km lart tokes ne re , por eshte gjithcka qe ka qene / eshte / edhe do jete .

Edhe sic qelizat e trurit perbejne trurin tone , edhe ate qe jemi . Ashtu edhe neve perbejme zotin .... ose intelligjencen supreme ( pra trurin ) .

E gjithe kjo eshte nje enderr , nje 'virtual game' ne te cilen ne jetojme edhe e perbejme ate . Ne kete loje virtuale cdo njeri eshte i lire , ta krioje vete realitetin e tij sepse kjo ne fakt eshte esenca e lojes .

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin

Zoti eshte Nje, as ka lindur e as nuk eshte i lindur dhe me ate askush nuk eshte i barabarte.

Zoti nuk behet njeri e as bir Njeriu, ka shume versete biblike qe e thojne kete.
    Pra sipas teje Perendia nuk paska mundesi te misherohej. Nje pyetje per ty qe beson ne teologjine islame dhe ne ekzistencen e Allahut. A do te mund qe Allahu te misherohej ne trupin e nje njeriu? Cka e lejon dhe cka e ndalon, ofro nje argument, por jo thashetheme 'jo se Zoti eshte i madh, nuk parashikohet ne Kuran, 'na thuhet ne Hadithe se zoti ska djale' etj. etj.'. Nje pyetje qe s'mu pergjigje e qe po i ik si miu maces eshte si kjo. Perse njerezit nuk u krijuan menjehere ne xhenet te martuar me hyrijat e xhenetit pasi sipas islamit konsekuenca do te ishte kjo. Ti qe kerkon arsye dhe fakte si mund te besosh se kur te vdesesh do te perfundosh i martuar me 70 gra. Sa eshte kufiri ndermjet besimit dhe arsyes. Cka te nxit te besosh ne kete fe dhe cka te ndalon qe te besosh se Jezusi u kryqzua per mekatet e njerezimit. Sqarohu, mos bej deklarata bombastike por ofro diturine tende dhe arsyen e shendoshe.

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga IllyrianPatriot Lexo Postimin
    Une nuk jam besimtar i krishter, por agnostik qe beson qe ka dicka me shume , se sa ajo qe duket . Per mua shkenca eshte dogmatike , por edhe fete natyrisht . Ne kete sense une shikoj qe nje kombinim i te dyjave pa ekstreme , do jepte dimensionin e vertet realitetit per aq sa na mundeson kapaciteti tone celebral per ta kuptuar .

Triniteti per mua nuk perben asnje paradoks , madje mund te konceptohet edhe nga vete neve me kete kapacitet mendore qe kemi ( le me pastaj fakti qe po ka ne fakt , nje zot , atehere , triniteti nuk eshte as nje gje paradoksale per nje zot , qe edhe vete sensin e paradoksit te qenjet njerezore , e ka krijuar aj )

Sic une ose ti , e percepton veten tani , a nuk perben ti te njetin person me ate qenje te vogel kure ishe bebe ? A nuk jeni te njetet person ? A e di ti , qe te gjitha qelizat qe je ti tani , jane te ndryshme ( sepse qelizat , rigjenerohen cdo 10 vjet )

Pra cdo 10 vite , fizikisht cdo njeri nga neve perben nje person te ri .

Nje person jeton mesatarisht tashme 80 vite , qe i bie , qe ka 9 versione te ndryshme te asaj qe je .

Pra jo trinitet , por ne kete rast ky numer shkon ne 9 .
    I.Patriot,

Dua ta filloj kete muhabet me tye, duke t'then se nuk kam problem se cfar besimi je. Eshte e drejta yte e sot te pagezohesh si katolik apo ortodoks, ngase kete bindje e ke.

Shembullin qe dha rreth Trinitetit duke krahasuar me trupin fizik te njeriut eshte thjesht absurd. Un kam degjuar edhe shembuj me interesant, por qe megjithate nuk qendrojn, kur kemi parasysh se Trinitetin qe pershkruajn te krishteret, nuk eshte i krahasueshem me asnje shembull tjeter, dhe ne kete drejtim, s'duhet lodhur mendjen per t'gjet shembull ekuivalent.

Po ta perkujtoj dogmen e trinitetit : Zoti, eshte shpirti i shenjt, i cili qenka vet-lindur nepermjet barkut te nje gruaje e quajtur Mari. Ky Zot, qenka lutur,... e kujt ? Vetės me keto fjal "O Zot mos me harro", sikur Zoti te habitej me pune te tjera,... ! Pra Jezusi Zot, por edhe i bir i vet-vetės, i krijuar nga Zoti & Shpirti i Shenjt, Pra Zoti krijoi shpirtin e shenjt (vetėn) dhe me pas krijoi edhe Jezusin (vetėn), dhe keta 3, na thon se jan 1 ?

Kete enigme te komplikuar, as vet Papa nuk arrin ta deshifron, edhe pse eshte baza e besimit te kristianizmit. E ne s'themi qe Jezusi eshte "zot" por krijese e Zotit, dhe ne s'adhurojm krijesa, por vet KRIJUESIN, pra Zotin, te vetmin Zot qe Jezusi (a.s.) i u lut me gojen e tij ! Zoti yne, eshte Zoti i Jezus Krishtit e jo Krishti !
    … ///

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Le dévoué pėr postimin:

Principat (05-12-2013)

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Deri tani sikur ti sikur Xhemis jeni vetem duke u tallur, askush ne forum spo ju merr seriozisht. Nuk eshte hera e pare qe po e shfaqni injorancen tuaj ne kete forum, dhe as qe do te jete e fundit. Kur ndodhe nje gje vazhdimisht edhe mesohesh me keta njerez. Skam koment tjeter.
    Nuk jemi duke u tallur mesi. Xhemis te ofroj nje tone argumentash, ti asnje.
    … ///

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Le dévoué pėr postimin:

Principat (05-12-2013)

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Pra sipas teje Perendia nuk paska mundesi te misherohej. Nje pyetje per ty qe beson ne teologjine islame dhe ne ekzistencen e Allahut. A do te mund qe Allahu te misherohej ne trupin e nje njeriu? Cka e lejon dhe cka e ndalon, ofro nje argument, por jo thashetheme 'jo se Zoti eshte i madh, nuk parashikohet ne Kuran, 'na thuhet ne Hadithe se zoti ska djale' etj. etj.'. Nje pyetje qe s'mu pergjigje e qe po i ik si miu maces eshte si kjo. Perse njerezit nuk u krijuan menjehere ne xhenet te martuar me hyrijat e xhenetit pasi sipas islamit konsekuenca do te ishte kjo. Ti qe kerkon arsye dhe fakte si mund te besosh se kur te vdesesh do te perfundosh i martuar me 70 gra. Sa eshte kufiri ndermjet besimit dhe arsyes. Cka te nxit te besosh ne kete fe dhe cka te ndalon qe te besosh se Jezusi u kryqzua per mekatet e njerezimit. Sqarohu, mos bej deklarata bombastike por ofro diturine tende dhe arsyen e shendoshe.
    Eshte gabimi me i madh njerzor dhe mekati me i shemtuar te mendosh se Zoti u be njeri.Ky eshte besim paganist panteist te cilet ekziston ne kulturat pagane.Kultura hebreje dhe ajo Islame se pranon kete ide.Argumentet per kete jane me qindra ne dac nga Islami ne dac nga bibla.

Une po te marr nje rast biblik meqe ti je dhe i krishtere.Bibla vete e mohon qe Zoti eshte njeri

19 Perėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Kur ka thėnė njė gjė, nuk do ta bėjė? Ose kur ka shpallur njė gjė, nuk do ta kryejė?(Num,rat 2/19)

Tani shikoje shkakun pse nuk eshte njeri dhe bir njeriu

“Po a eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke?
    Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)

Pra si mund te behet Zoti njeri, kur kjo nuk eshte ne natyren e qenies se Tij, ky eshte besim pagan e theksoj besim pagan pantesist, pagenet greke besonin se zotrat beheshin njerez, kafshe apo sende.Zoti i vertete nuk behet kurre krijese sepse Ai eshte Krijues.Nese do dicka te beje dergon engjejt e tij ne formen e njeriut, por Zoti eshte madheshtor dhe nuk behet kurre krijese.Cfare kuptimi ka te behet Zoti krijese e ta vrasin njerzit.I paster je o Zot nga fjalet e tyre e larte eshte madheshtia jote.Beji qe zemrat e tyre ta njohin Ate.

Tani shiko si vjen ky verset biblik sikurse Shehadeti qe thone muslimanet sot.La ilahe il Allah, Muhamed rresulullah.Ska Zot tjeter pervec Allahut dhe Muhamedi eshte i derguari i Tij.

Lexoje se kjo vjen ne bibel keshtu

"Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty tė Vetmin Perėndi tė vėrtetė dhe Jezu Krishtin qė ti ke dėrguar.(Gjonit 17/ 3)

Pra Jezusi ishte i derguar dhe asnje i derguar nuk eshte i barabarte me Zotin

16. Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Shėrbėtori nuk ėshtė mė I madh se padroni I tij, as I dėrguari mė I madh se ai qė e ka dėrguar. 17. Po ti dini kėto gjėra, tė lumtur do tė jeni ju nėse do ti bėni."

Ne mbyllje

hyjnizimi i Jezusit eshte ne kundershtim me vete biblen: Jezusi e quajti veten bir njeriu, i derguar, krishteret sot e bejne bir Zoti, Zoti vete thojne si meshirim i Zotit ne toke.Kjo eshte shume e gabuar.Jezusi adhuroi Zotin vete, Jezusi u tha apostujve te tij, Zoti im Zoti Juaj, U tha dije o Izrael se vetem nje Zot eshte.Ne te gjithe pasazhet biblike dhe tek zbulesa thuhet e pashe Birin e njeriut duke iu referuar Jezusit ne te djathte te Perendise, pra nuk tha e pashe Jezusin Zot, po e pashe Jezusin Bir Njeriu.

Hiqni dore nga besimet paganiste panteiste se Zoti sbehet kurre Njeri.
    As ka lindur ke e as nuk eshte i Lindur.Ky eshte Zoti i vertete.

(Isaja 44:6):" Keshtu tha Perendia...Une jam i pari, dhe une jam i fundit; dhe vec; meje nuk ka Zot tjeter";
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhemis : 05-12-2013 mė 09:09
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

9. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Xhemis pėr postimin:

Principat (05-12-2013)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Albo eshte gabim, se pari vijne argumentet pastaj vjen besimi. Nese do te vinte besimi se pari atehere ka cdo lloj feje ne bote dhe krejt pretendojne se e kane monopolin mbi te verteten. Edhe Jezusi plot here argumentoi per pretendimet e tij, pastaj Ringjalljen e faktoi. Cka nese Jezusi do te pretendonte se vetem eshte Mesia dhe nuk do te mund te Ringjallej, atehere ithtaret e Tij do te lenin arsyen po te besonin se Jezusi ishte Mesia.

Nese ne e perceptojme realitetin vetem me ate cka shohim, prekim atehere besimi ne Zot eshte i pa arsyeshem. Nese ne duam ta shohim Perendine ashtu sic e shohim p.sh. diellin atehere kjo nuk eshte e mundur pasi Perendia ekziston jashta universit, kohes, hapesires. Ketu duhet te llogarisim thjesht ne besim, nuk mund te prodhojme fakte, por mund te argumentojme se njeriu nuk krijohet vetvetiu. Asnje gjallese nuk krijohet vetvetiu. Nje e vertete qe nuk mund ta mohojme eshte se krejt kushtet e jeteses ne bote sot, gjallesat, njerezit, bimet krejt mund te vrojtohen se jemi ne dizajnuar ne menyre inteligjente. Si mund te formohen informacionet ne ADN vetvetiu?! Epo kjo nuk mund te ndodhe, ato duhet te vijne nga dikah. Kjo e kontradikton ateizmin e jo teizmin.

Nuk eshte e arsyeshme te besojme se Jezusi eshte ringjallur, ne nje univers pa Krijues.
    Eshte e arsyeshme te besojme se Jezusi eshte Ringjallur ne nje univers ku Perendia e ka krijuar kete univers.

Edhe ateizmi ka argumente por edhe teizmi ka argumente. Nje pyetje qe nuk iu kane pergjigjur ateistet eshte se ku e morren idene e ekzistences se nje Krijuesi cifutet te cilet jetuan ne kohen e bronzit. Te gjitha shoqerite e asaj kohe krejt kishin sqarime tjera per ekzsistencen e njeriut ne kete bote.
    Keto qe paske sjelle asnje nuk eshte argument ,ringjallja e ashtuquajtur e Jezusit nuk ka asnje fakt qe ka ndodhur pervec ne librat fetar ,edhe kurani thote qe Muhamedi ishte ne hene dhe e ndau pergjysme ate po ti besojme tani?
    Tu paskam perzi me dikend tjeter sigurisht se une nuk jam ateiste por agnostike qe do te thote as nuk mohoj e as pohoj ekzistencen e Zotit ,mund te jem 'ateiste" sa i perkete feve por nje gje e di me siguri ..askush nuk e din ne ka apo jo Zot ,kush pretendon te kunderten ose eshte genjeshtar ose pre e genjeshtarit .
    Fete kane ekzistuar dhe do ekzistojne deri sa te jete njeriu ,perderisa ekziston vdekja njerezit do shpikin lloj lloj religjioni ,ka shume gjase qe edhe fete monoteiste te zhduken ne te ardhmen dhe te lindin fe tjera .
    Njeriu cka nuk ka shpik e ti na thua nga e moren idene cifutet per monoteizmin ..kjo eshte me lehta ..

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Kush me bind te behem i krishtere?
    A do te te bindte fakti i pakundershtueshem qe ne pergjithesi muslimanet jane **** ?

12. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Force-Intruder pėr postimin:

xfiles (06-12-2013)

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Keto qe paske sjelle asnje nuk eshte argument ,ringjallja e ashtuquajtur e Jezusit nuk ka asnje fakt qe ka ndodhur pervec ne librat fetar ,edhe kurani thote qe Muhamedi ishte ne hene dhe e ndau pergjysme ate po ti besojme tani?
    Muhamedi e preu henen me shpate. Kurani nuk thote askund se Muhamedi ishte ne hene dhe e preu henen me shpate, sa e di kjo pretendohet ne hadithe, por ai e ndau henen perderisa ishte ne toke, nuk ka logjike qe Muhamedi te shkonte ne hene, profetet nuk i ka derguar Perendia te presin henen apo jupiterin, por qe ta shpallin mesazhin qe Perendia i jep njerezimit.

Tu paskam perzi me dikend tjeter sigurisht se une nuk jam ateiste por agnostike qe do te thote as nuk mohoj e as pohoj ekzistencen e Zotit ,mund te jem 'ateiste" sa i perkete feve por nje gje e di me siguri ..askush nuk e din ne ka apo jo Zot ,kush pretendon te kunderten ose eshte genjeshtar ose pre e genjeshtarit .
    Kunder ciles fe, fese krishtere, epo Bibla nuk krijon fe.

Fete kane ekzistuar dhe do ekzistojne deri sa te jete njeriu ,perderisa ekziston vdekja njerezit do shpikin lloj lloj religjioni ,ka shume gjase qe edhe fete monoteiste te zhduken ne te ardhmen dhe te lindin fe tjera .
    Njeriu cka nuk ka shpik e ti na thua nga e moren idene cifutet per monoteizmin ..kjo eshte me lehta ..
    Si mund kur nuk ke shkolle, nuk ke edukim, plot here e ke edhe 90% te popullit kunder teje, je i rrethuar nga pagane qe besojne ne shume zotera, dhe dikush del e thote se ekziston nje Zot jashta universit. Kishte madje shume profete qe u vrane nga populli i tyre, pra nga vet cifutet. Moter kjo ishte koha e bronzit, njerezit ne ato kohe besonin se hena dhe dielli ishin perendi, zotera.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Nuk jemi duke u tallur mesi. Xhemis te ofroj nje tone argumentash, ti asnje.
    Ah e ka kenaqe krejt. Ato sjane argumenta me t'i marr 3 vargje e me ja fut kot me teorite e tua. Kete e bejne njerezit e pa shkolle qe nuk dine te lexojne.

Faqja 10 prej 19 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •