Close
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 141

Pėr: Haradinaj: S’e di pse jam mysliman (video)

Mostė mėrzitet Ramuq Haradinaj se edhe neve nuk e kemi konsideruar si musliman,pėrkundrazi ka qen kuffar siē janė edhe tėrė partijashėt sikur Hashimi dhe tė tjerėt.
    Njeriu nuk bėeht musliman pse i ka prindėrit ose fisin ose emrin,por spe e ka bindjen dhe besimin si musliman.
    I vetmi ėshtė islami fe e vėrtetė sepse ka ardhur me argumente tė kjarta Kur'anin qė ėshtė fjalė e pėrkryer dhe e pėrhershme dhe pa asnji gabim linguistik ose ēkadoqoftė tjetėr.Dhe kėtė e kan pranuar edeh armiqt e tij mė tė pėrbetuar.Kurse fetė tjera nuk kan kurfar argumenti vetėm se thash e theme dhe mite tė lashta.Ne pastaj kemi Profetin qė i dihet prejardhja,dhe jeta e tij nė detaje mė tė imta,poashtu edeh tė shokėve tė tij dhe tė tėrė gjeneratave brez pas brezi deri nė kijamet.Pra janė mbi 20000 mijė sahabė shokė tė profetit qė ka shėnime tė sakta pėr secilin rej tyre nga shum kėndėvėshtrime dhe islami kjo fe madhėshtore nuk mundet tė barazohet me asnji fe tjetėr sepse tė tjerave ju mungojnė faktet.
    Allahu i nėnēmon kafirat duke ju thėnė qe le tė vijnė edhe ata me nji fe tė tillė ose le tė shpikin ndonji kur'an ose diē tė ngjajshme ose edhe ndonji ajet,por kuffarėt kurrė nuk kan mundur ta bėjnė dhe kurr sdo tė jenė nė gjendje ta bėjnė kėshtu qė juve qafirat mundet vetėm se tė plasni nga inati.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Prof. Dr. Kristal fare!
    Anėtarėsuar
    18-09-2012
    Vendndodhja
    Aziatik prej Hallit!
    Postime
    329

Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    ............ Njeriu nuk bėeht musliman pse i ka prindėrit ose fisin ose emrin,por spe e ka bindjen dhe besimin si musliman..............
    Normalisht une nuk reagoj kundrejt trushperlarve islamike si puna juaj qafir-efendi(!), por kur dikush pshu...rr kaq hapur biles me krenari mbi gjakun arberor te stergjysheve te mij, te derdhur ne lufte kundra osmaneve sikurse po ben zotrrote me kete shkrim..... me falni kuvendas por nuk kam fjale!!!
    Ti pretendon se shqiptaret u konvertuan nga dashuria e madhe per pushtuesit osmane!!
    Allahu ekberr hiqni preket se u err!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Si mund te jesh musliman dhe te njejten kohe feja te mos kete asnje domethanje apo rendesi?!!
    Feja nuk eshte gjenetike !!
    Sic eshte e mundur qe te jesh katolik apo ortodoks dhe te mos shkosh asnjehre ne kishe, te mos paguash as taksat perkatese, te mos festosh asnje feste dhe te mos perfillesh asnje tradite dhe ritual perkates fetar...
    Natyrisht, formalisht mund te deklarohesh si pa perkatesi fetare, por kjo eshte ceshtje tjeter.
    R. Haradinaj qartazi e ka thene se ai eshte musliman, por nuk e dinte saktesisht se pse eshte i tille resp. qe islami eshte aq i parendesishem per te sa qe nuk luan rol vendimtar ne asnje veprimtari te rendesishme te jetes se tij. Islami i tij dhe atyre si ai nuk eshte me shume se shenim statistikor ose administrativ, eventualisht emri ose mbiemri i tij, emri ose mbiemri i prinderve, ndonje ritual i perzier gjate ngjarjeve tradicionale dhe gjera te ngjashme.
    Ai dhe secili qe eshte rritur ne rrethana te ngjashme nuk mund te mohojne plotesisht faktet dhe realitetin dhe te deklarojne se nuk ka asnje lidhje me muslimanizmin. Ai ka thene dhe thote se nuk ka asnje lidhje me islamin apo normat me bazike te kesaj feje si menyre e jeteses, jo se nuk ka asnje lidhje me muslimanizmin dhe disa nga traditat dhe ritualet tradicionale qe i njohin te gjithe qe kane jetuar ne rrethana te ngjashme.
    Kosova megjithate nuk eshte Skandinavi apo vend vertete liberal ku feja ne radhe te pare eshte ceshtje personale apo private dhe ku njeriu, lere me njeriu politikan me prapavi te R. Haradinaj, mund te te deklarohet pa pasoja (politike) si "i pafe." Prandaj, edhe pritshmerite duhet te jene te bazuara minimalisht ne realitetin dhe rrethanat.
    Ne Kosove eshte gati e pamundur te shpallesh veten publikisht si "te pafe", sidomos kur je personalitet i rendesishem publik. Ose edhe te shpallesh veten katolik apo ortodoks ne nje rreth, ku mbi 90%, ndonjehere edhe 100% , se paku ne leter, jane te perkatesise muslimane.
    Ne Kosove ekzistojne edhe "tabu" tjera shume me "anti-njerezore", te cilat dukshem i kufizojne lirite dhe te drejtat themelore te njeriut.
    Ne Perendim si ha palla kujt kush jane dhe cfare bejne fqinjte ne katin tjeter apo ne banesen perballe, lere me dy ndertesa me larg. ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 25-11-2013 mė 16:44

Citim Postuar mė parė nga Cen Durimmadhi Lexo Postimin
    Normalisht une nuk reagoj kundrejt trushperlarve islamike si puna juaj qafir-efendi(!), por kur dikush pshu...rr kaq hapur biles me krenari mbi gjakun arberor te stergjysheve te mij, te derdhur ne lufte kundra osmaneve sikurse po ben zotrrote me kete shkrim..... me falni kuvendas por nuk kam fjale!!!
    Ti pretendon se shqiptaret u konvertuan nga dashuria e madhe per pushtuesit osmane!!
    Normalisht se neve jemi trushpėlarė sepse pastrohmei 5 herė nė ditė,kurse ju keni mbetur trupalarė qe 500 vite me tė njėjtat pėrrralla.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Nė fund kur vdesin kėsi lloj njerėz si puna e kėtij Ramushit,autoritetet fetare e varrosin me rituale islame dhe nė varrezat e muslimanėve.Kjo ndodh vetėm me jo islamin e kėtyre bashkėsirave tė kufrit tė ashtėquajtura islamike.Pra e varrosin me nderime ma tė larta fetare sikur tė jet prijs fetar sikur Arben Xhaferrin.Absurdet e tyre skan kufij.

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Fen e krishter e ka pru ne token ilirike apostuli Pal pa dhun kurse perendori dardan konsandini e njohu dhe bani fe zyrtare te perendoris bizantine feja islame u imponue me forc dhe me menyra perverse taksa e tatime
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar mitjuk pėr postimin:

Cen Durimmadhi (26-11-2013)

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

...
    Njeriu nuk bėeht musliman pse i ka prindėrit ose fisin ose emrin,por spe e ka bindjen dhe besimin si musliman.
    ....
    Te tille nuk jane shumica absolute e shqipetareve, sidomos ne Dukagjin jo, nga vjen edhe R. Haradinaj...
    Shumica absolute e shqipetareve, ngjashem si R. Haradinaj, s'dine cka eshte islami.
    Kane lindur ne realitetin dhe rrethanat qe i njohim dhe vazhdojne te jetojne me ate lloji islami tradicional, duke i ikur mundesisht cfaredo obligimi fetar qe shkon pertej formaliteteve tradicionale.

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Normalisht se neve jemi trushpėlarė sepse pastrohmei 5 herė nė ditė,kurse ju keni mbetur trupalarė qe 500 vite me tė njėjtat pėrrralla.
    Po po,pastertore te medhenj ju ... po nje pyetje kam une refer ... Meqe na e servir kete punen e pastertise si arritje te madhe te islamit ... duke qene fakt qe islami daton 1 mije e kusur vjet me pare dhe e ka origjinen nga shkretetira ... ata muslimane te shkretetirave ku e kane gjet ujin me kushtet e atehershme qe pastroheshin 5 here ne dite ???Apo te pastrimi juaj mjaftohen edhe me nje sperkatje te lehte me uje neper majat e gishtave ???
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar mė parė nga dielli1 Lexo Postimin
    ....nuk thone kote se e verteta dhemb.pastaj,islami erdhi dhuneshem neper vendet tona.islamin e sollen mongoloturkoarabet me shpate dhe me metoda te dhunshme taksash.nje arberor i krishtere per te mos shkeputur identitetin iliroarberor,i eshte dashur te jetonte shkrepave,bjeshkeve te thepisura nder kushte te mjerueshme,vetem e vetem per ti ngelur besnik eterve iliroarberor...
    ...arberoret"kryeneq"duronin dhe duruan,te palekundshem deri ne ditet tona,duke perjetuar tmerret me te egra dhe me te papara ndonjehere nga turkomongolet gjakpires,te cilet nuk u ngopen me gjakun e arberoreve duke gjakosur pellemb per pellemb token tone,porse arberoret qendruan stoikisht dhe mbinjerezorqe torturimit keterqind e pesedhjetevjeqar,dhe domosdo qe kjo eshte nje mrekulli e llojit te vet...historija na ka mesur qe neper shekujt e dhunshem osman,popullsija arberore ka perjetuar perndjekje dhe persekutime zingjirore.ekspeditat ushtarake te njepasnishme,e kan shoqeruar vendin tone pergjat gjithe sundimit te eger nga bisha turkomongole....kjo bishe e eger,ka perdorur te gjitha mjetet per ta shnderruar popullsine tone ne popullsi turke,gje qe edhe ne njefare menyre deri diku edhe ja ka arritur qellimit.gjat sundimit te gjate dhe te eger osman,popullsise arberore ju shkaterruan kisha e manastire,e bashke me to edhe kultura e edhe menyra e jeteses,u shnderrua ne formesimin turkoarab. ...mirepo ne rastse do te kinim parasysh menyren e eger,perndjekjen,persekutimet,vrasjet,djegjet,zhve ndosjn e popullsise,debimet masive te popullsise (shih edhe sot e gjithe diten do te gjeni perndjekjet e dhuneshme te popullsise arberore,dhe do te gjni pasardhes te tyre,ne itali,argjentine,ukraine,bullgari,rumani,kroatci,v ojvodine etj)etj,dhe do te vertetoni vete se kush ishte vertete osmanija..sot kemi disa pseudointelektuale pseudopolitikane,qe i quajne vellezer turqit,me sa shihet nga disa forumist vetem te tillet kane te drejt,kjo eshte apsurditet i llojit te pjelles turke dhe asgje me shume...
    ....ramushi thote te verteten dhe tekefundit nuk eshte vone asnjehere te thuhet e verteta....hamza kastrioti,ballaban pasha,esat pasha,ali pasha(qe pergjaku sulijotet),maxharr pasha,haxhi qumili,e pashallare te tjere,nuk bene tjeter pos qe shkelen veten e tyre dhe quan ujin ne mullirin turk...
    Sot jemi deshmitar ku degjojme dhe shohim pseudointelektual dhe pseudopolitikan qe me deklaratat e tyre mjergulluese,na bejne vellezer me turqit,keta ugurzi,kane hure ne dialog edhe me serbet greket etj,ne dem te atedheut....
    ....e ramushi,sado qe nuk eshte politikan te pakten nuk i takon"njerezve"te tille....
    keshtu flitet

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Te tille nuk jane shumica absolute e shqipetareve, sidomos ne Dukagjin jo, nga vjen edhe R. Haradinaj...
    Shumica absolute e shqipetareve, ngjashem si R. Haradinaj, s'dine cka eshte islami.
    Kane lindur ne realitetin dhe rrethanat qe i njohim dhe vazhdojne te jetojne me ate lloji islami tradicional, duke i ikur mundesisht cfaredo obligimi fetar qe shkon pertej formaliteteve tradicionale.
    Nga e merr ate te drejte te flasesh ne emer te shumices ti ?!
    Fshatrat nga vjene Ramushi eshte qendra kishtare dhe ka shume te krishtere ajo pjese e Kosoves , dhe pamundesia e njohjes se Islamit dhe kontaktimit me muslimanet(hoxhollaret) ne ate pjese eshte si fakt i mos njohjes se islamit . Ne pjese te tjera te Kosoves nuk ka aq shume te krishtere se sa ne pjesen e dukagjinit , keshtu qe teorit e tua bien poshte !
    Une jetoj ne rrafshin e Kosoves , njoha e Islamit nga kjo ana ime nuk eshte e kenaqeshme , edhe pse nuk e njohin fene e tyre si duhet , shumica prej tyre e fale namazin e xhumas e falin dhe e pelqejn fene e tyre , besojne qe feja islame eshte e vetmja fe e Zotit , por injoranca e tyre i bene qe mos te dine per thesaret e fese se tyre . Ja psh une deri dje nuk kam ditur asgje per Islamin , por me mbarimin e shkolles se mesme jame intresuar te lexoj per islamin dhe jam bind dhe sot e asaj dite e praktikoj aq sa kam mundesi . E keshtu te ri si une secilen here e me shume po vetdijesohen , dhe nese je ne Prishtine ti mund ta vertetosh sa studenti jane praktkues te islamit , ky eshte fakt qe te rinjet po informohen dhe po e perqafojne islamin ashtu si kerkohet . Neglizhenca e mos praktikimit te islamit nga shqiptaret muslimane eshte mungesa e njohjes se fese se tyre . Por tani me literature te pa kufi , me tekonologjit bashkohore me emrin e Zotit , feja e Zotit me nje klik ne interent do te ju shkon ne cdo shtepi , vetem a jane te gateshem te jane prej besimtareve .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •