90% te shqiptareve musliman jane si Ramushi. Pra kan te njejtin nendim, jetojne si perendimoret, nuk jane fetar..., por kur i pyet thone qe jane musliman. Ky se paku eshte i sinqerte e jo si ju tjeret.
![]()
90% te shqiptareve musliman jane si Ramushi. Pra kan te njejtin nendim, jetojne si perendimoret, nuk jane fetar..., por kur i pyet thone qe jane musliman. Ky se paku eshte i sinqerte e jo si ju tjeret.
![]()
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
keto qe ke shkruajtur, nuk ndryshojne prej asaj qe e ka thene Rrambushqja. Ka mundur ta thote pra, formalisht jam musliman, por nuk i jetoj me rregullat e asaj feje, ose e ka trashegim nga prinderit, por vete nuk ndjehet i tille dhe nuk jeton me parimet qe perdorin muslimanet ne vendet muslimane... ose jam i ketij religjioni, por jo te ēalosh e me pergjigje debile, nuk e dije se ēfare jam ?! nuk mund ta pramendoj se ne ē`kontest i eshte parashtruar pyetja, ama ne perendim zakonisht nuk parashtrohen pyetje te tilla budallaqe, e lere me te sqarosh historik religjioni.
me shume kete e shoh si ēeshtje e inteligjences se njeriut, se sa nga ajo se ēfare eshte kujt religjion i perket.
...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!
Qenka pune jo e ndershme me ruajt night-club?
Po ti di e cfare do te thote Shqiptar e cfare Mysliman?Cfare do te thote Komb e cfare do te thote fe?Apo gabimisht me dashje nga ajo qe tjetri thote "se di pse jam mysliman" ti e shendrrove ne "se di pse jam shqiptar"?
Ti nuk po mirresh fare me shkrimin qe ka then Ramushi,se po te mirreshe pak me te ska mundesi mos ta kuptoje se nje te vertet ka then.Ti po sulmon ne menyren tende personalisht ate po se kuptoj pse mirreni me dizenforamta dhe shtremberime jo te rastesishme......Se mos ishte rastesi ndihma qe i dha Pacolli xhamise para ksaj fushate,ashtu dhe kjo video dhe keto shtremberim nuk behen rastesish mu ne mes te fushates
P.S.Informohuni me mire...
http://www.gazetaexpress.com/?cid=1,13,127246
Kete skam pse ta them une qe seshte e vertet mbase....sepse e thote ai vete cfare dhe si eshte.Ramushi nuk eshte shkrue si musliman, por si katolik. Ka deshmitar nga rrethi i tij qe e pohojn nje gje te tille.
Lereni keto shkrime tendencioze per ate zot!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga zANė : 26-11-2013 mė 13:17
Pse si e kupton krahu jo i luftes kte fajli?
" por s’e di pse jam mysliman pėr shkak se asnjėherė nė jetėn time nuk kam qenė nė xhami, as pėr falje e as pėr asgjė tjetėr”
Qesharakja ketu eshte se po lexoni vetem ato qe doni dhe i jepni kahje si doni...
Dhe sa eshte qesharake po aq e dhimbeshme ne kete mes eshte se ju i ndani njerezit ne krahun e luftes dhe jo te luftes me nencmim.Dhe nuk e kuptoj fare tendencat qe jan ne Kosove duan te duken ne pergjithesi jo vetem ne politike,duan te duken duke e ule tjetrin,munges e lart e vlersimit dhe rrespektimit !
Personalisht skam lidhje me luften e Kosoves,por mendoj se cdo njeri i lindur dhe rritur ne Kosove ne nje menyre apo tjeter ka dal nga lufta....Qellimi i popullit ishte nje...dhe pavarsisht ben luft,protest,terrorizem e quani si te doni,qellimi ishte i perbashket dhe ky qellim u arrit,se kuptoj kte vlere pse shpesh here e paraqitni si antivlere!
Une jam personi i vetem ne familje qe kam lexuar Kuranin nga fillimi ne fund, po te garantoj qe edhe ne mesin e te gjithe kusherinjeve dhe dajeve, axhallareve jemi nja 3-4 veta qe e kemi lexuar Kuranin. Kam pasur ne shtepi nje Kuran ku poshte tekstit kishte edhe Hadithe, pra ajetet ishin te shoqeruara, ose me mire te them interpretimi i ajeve ishte ndonjehere i shoqeruar me interpretim nga hadithet. Te tjeret nuk e dijne perse jane myslimane, pra jane ne kontradikte me vetveten. Kusherirat e mia agjerojne ramazanin, ndersa shkojne edhe ne disko dhe pijne alkool. Cfare feje vella ndjek kur kthehesh ne 4 ora te mengjesit ne shtepi. Jo spo praktikon as krishterim as islam, je duke praktikuar ateizem, ti je duke jetuar sikur qe nuk ka Zot. De fakto po praktikon ateizem. Cdo pranim i ndonje besimi nuk eshte i mjaftueshem nese nuk pranohet ne teresi, nuk pranohet as Jezusi duke thene 'po ai ishte nje njeri i mire, beri disa mrekulli, festojme krishtlindjet, kemi tradite krishtere'. Nuk mund ta pranosh p.sh. krishterimin dhe evolucionin ne te njejten kohe, megjithese ka shume te krishtere qe besojne edhe evolucionin ne te njejten kohe.
Deklarata e Ramushit nuk tregon as sinqeritet , as diplomaci e as zgjuarsi por perkundrazi tregon qarte se sa budalla eshte. Kerkon idioti ti mbushe mendjen botes se para 600 vitesh ka pasur stergjysher te krishtere. loool .C'fare lidhje ka kjo me identitetin fetar tendin or Ramush katundari? Kush shet fene se ka problem neser te shese edhe kombin.
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Bravo Rambo, ke fole per 90% te Shqiptareve.![]()
tempus fugit, amor manet in aeternum corde
Deklarata e Ramushit eshte mese normale ,bile as qe eshte dashur te diskutohet neper rrjete sociale e forume ,te ishim njemend musliman edhe do kishte logjike gjithe ky reagim por duke njohur popullin eshte paska qesharak ky reagim.Neper shume shtete te botes ka politikane e personalitete te rendesishhme qe jane te deklaruar edhe ateist dhe kurkujt hatri si mbetet siq ju mbetet juve muslimaneve kur dikush refuzon te besoj ate qe ju besoni ,bile sa me pak besimtar me mire per ju,ne vend te 70 hyrija mund te perfitoni 140 ..provoni ta shihni ne kete menyre ,besoj se do ju hiqet mllefi qe keni
Ne fund ,ka mundesi te me gjesh ndonje familje shqiptare kosovare qe ka 600 vite tradite islame ?
P.S mos u lodh kot se smund ta gjesh dot ,shumica apsolute e muslimaneve shqiptare kosovar para 200 viteve dalin te krishtere ,ska asnje familje qe mund te permend me shume se 6-7 emra paraardhsish musliman .
Si je duke thene ti as themeluesit e ketyre feve qe diskutojme nuk iu kane permbajte ne teresi ,jam shume e sigurt qe as Muhamedi se ka praktiku ne teresi librin e tije lere me te tjeret por deri diku mjafton ,pak namaz ,pak agjerim ,nje cope shami(per femrat)etj do mjaftonin per tu quajtur musliman
![]()
Krijoni Kontakt