Close
Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 141
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

Pėr: Haradinaj: S’e di pse jam mysliman (video)

...kalova nga tema,porse Pali i Lekes do te fitoj,ndersa ruset e pacollit,le te paketojne plaqkat,se mjft jane sorollatur duke shperndar pixhama,heheheh....

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Une se kuptoj se si ka mundesi nje teme e tille te marre dimensione te tilla diskutimi. Haradinaj ka folur thjesht e qarte per veten e tij. Ka thene qe nuk ben ritin e faljes sipas Islamit, nuk shkon ne xhami, me pak fjale nuk praktikon fene islame. Ai nuk ka thene qe te gjithe shqiptaret e Kosoves jane si ai. Kete e perdorin kundershtaret e tij politik per ta denigruar sepse dihet qe Kosovaret nje shumice jane te lidhur me fene.
    E pasakte...
    Une nuk mund te flase per cdo cep te Kosoves, por per rajonin me te gjere te vendlindjes se R. Haradianaj apo per Dukagjinin ne pergjithesi mund te thuhet se shumica absolute nuk kane lidhje te vertete (shpirterore) me fene islame, pervec disa ritualeve te njohura tradicionale, te cilat gjithashtu nuk praktikohen as perafersisht konform kerkesave minimale te islamit.

R. Haradinaj ka thene dicka te drejte dhe te sinqerte qe vlene per shumicen e njererezve ne Dukagjin, por edhe per shqipetar ne shume treva tjera.
    A eshte dashur te thote dicka te tille, duke pasur parsyesh faktin se eshte nje nder poltikanet kryesor te Kosoves dhe se keso deklaratash mund te keqinterpretohen dhe keqperdoren nga Pacolli, Mustafa, Thaci dhe fundamentalistet islamik per vota kunder Haradinaj, eshte nje ceshtje krejtesisht tjeter.

Shqipetari i atjshem musliman nuk e dine cka eshte islami, si ha palla se cka eshte islami i vertete dhe nuk eshte as i interesuar te mesoje se cka eshte islami i vertete, si praktikohet ne menyre pak a shume te rregullt etj.
    Thjeshte: njerezit (fjala eshte per shumicen jo per secilin!) jetojne me islamin sikur qe jetojne edhe me shume tradita, zakone dhe rituale te ndryshme te lashta dhe moderne (te mira dhe te kqija) pa menduar as nje sekond ne islamin, rregullat themelore te islamit dhe domethenjen e tyre. Kjo eshte edhe nje nder arsyet kryesore qe ne ato troje pothuaj askush nuk vepron mbi bazen e parimeve themelore te fese islame, nese perjashtojme disa zakone qe jane dytesore ose qe tanime nga shumica nuk nderlidhen domosdoshmerisht me islamin.

Megjithate, kjo nuk duhet te shikohet si dicka negative por absolutisht pozitive. Sepse vetem nje islam i ngjashem liberal, ku p.sh. edhe femra muslimane ne minifund e feston bajramin, pa u paragjykuar sic eshte shprehi, ka shansin te mbijetoje ne nje bote moderne europiane dhe perendimore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 29-11-2013 mė 12:42

3. 2 antarėt mė poshtė falenderuan Antiproanti pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

iliria e para (30-11-2013),zANė (29-11-2013)

1.2.3...I
    Anėtarėsuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar mė parė nga Pirate of Love Lexo Postimin
    po nese fiton, eshte fjala nese fiton Pal Lekaj, po ku do te fitoj Lekaj, pos nese Rambushi i thote Saluas, si friends qe e ka, mi dergo ne huazim, tere maloket e Tropojes e Bajaram Currit te vijne te votojne en Gjakove hahahaa... por, edhe nese atehere, perseri Mimozja do te ju behet kryetare e komunjes Gjakoves pse ku do shkoje, nuk e ka kryer ajo shkollen e mjekesise e te jap shiringa te injekcise ahahaha
    Une nuk kam qef te lexoj me,apo te shof ndonje gje sa i perket zonjes ne fjale.Eshte shume fustruese!

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Megjithate, kjo nuk duhet te shikohet si dicka negative por absolutisht pozitive. Sepse vetem nje islam i ngjashem liberal, ku p.sh. edhe femra muslimane ne minifund e feston bajramin, pa u paragjykuar sic eshte shprehi, ka shansin te mbijetoje ne nje bote moderne europiane dhe perendimore.

Nje FEMER MUSLIMANE qe e feston bajramin me "minifund" nuk do ta gjejsh !!!.......jo se ate femer e ndalon babai fundamentalist ose talibanc, por thjeshte ajo FEMER nuk e ben vetvetiu nje gje te tille....

Rrenja e mendimit tend (qe e quan LIBERAL), eshte se FEMREN nuk e "lejon" babai, vellau, kojshia, apo thjeshte edhe shoqeria konzervative, qe te bente nje gje te tillle.....se....po qe se mos kish tabu ne ate shoqeri, FEMRA, natyrisht se do ta festonte bajramin me minifund.....pra, nga ki konstrukt minimalist, idealist, gati femijore, ne krahasim te drejtperdrejte del se a priori jane "ndalesat", qe rrjedhimisht pastaj e indiktrinojne mendimin e FEMRES, qe ajo mos ta festoje bajramin me minifud nga vet vullneti i saje....ergo, edhe nese nje femer VETVETIU do ta shihte si abstrakte, si abzurde, si kunderthenese "bajramin dhe minifundin", prapeseprap ajo eshte e shtypun, ngase mendimi i saje, nuk eshte i saje, por i shoqerise qe asaj ndergjegjesisht ja ka "vakcinuar" ate......i cili mendim, per se, eshte i gabuar, apo ???

mrekulli fare kjo......aman, ke te drejte, mvaresisht nga "mjeshtria" e nje njeriu, kjo "teknike rhetorike" ka potencial qe per shembull ta beje nje Sharon Stone me nje IQ >150 ta nxjere vaginen ose gjoksin ne ekrane.......dallimi mes nje regjisori hollywoodian dhe ti e din ku eshte ?`??..........ai i hollywoodit e ben per PARA, gjakeftohtesi par excellance.... ti e ben thjeshte pse nuk e din me mire, sepse edhe ti te ka ne dore nje "mjeshter" qe i din gjanat me mire se ti....

Indoktrinimi ne thelb e ka qellimin e mbrojtjeve te interesseve............cili interes mbrohet me nje "femer me minifund ne xhami" ???..............ti ta kane cullavit trurin dhe te thuan, "e mbrojm interessin e individit, lirine e tije"....edhe nese vet individi te thote se nuk eshte ashtu sic e mendon ti, ti do te kembengulje se e din ME MIRE se vet i prekuri.....ne fakt, qe te dy jeni te indoktrinuar, me ne fund barazpeshohen VLERAT e qendrimeve........une te them, se muslimaneja i ka vlerat me te larta se ti.....shkalla e civilizimit te saje eshte me e larte se e jotja....e kupton kete ???, e kupton pse te akuzoj per inkonsekuenc ???........baze e kesaj qe une them eshte arsyeja e pyetjes PSE MENDOJME ???.........descarte tha MENDOJ, prandaj JAM.....cka je me nje minifund ne xhami me shume pos nje CIRKUZ i tjeter kujt ???

tung
    albanish by nature

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anėtarėsuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    1,030

Talking Pėr: Haradinaj: S’e di pse jam mysliman (video)

Citim Postuar mė parė nga zANė Lexo Postimin
    Une nuk kam qef te lexoj me,apo te shof ndonje gje sa i perket zonjes ne fjale.Eshte shume fustruese!

ahahahah shume frustruese eshte, e dije... ik degjoje kengen si e kendojne ato motrat Bushi; me aleancen do fitojme (e Aleance quhet partia e Mimozes) ne Gjakove do ndreqim krytarin -Mimoza Lila Kusarin ama nuk ku e kuptuar Pali, qe Mimozja eshte akademi e e shkencave dhe e arteve, jo vetem per te, por edhe shefin e tij dhe tere qeverine e Kosoves qe e kane.
    ...nuk i dihet kurre, nuk i dihet kurre, ndoshta vjen momenti...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Nje FEMER MUSLIMANE qe e feston bajramin me "minifund" nuk do ta gjejsh !!!.......jo se ate femer e ndalon babai fundamentalist ose talibanc, por thjeshte ajo FEMER nuk e ben vetvetiu nje gje te tille....

tung
    Nuk e di si e keni ju ne Tetove vetem se festimi i Bajramit eshte "procedure" e zakonshme te festohet gjysmezhveshur(veres) nga femrat "muslimane" te Kosoves ,kjo as nuk diskutohet ..lere qe Bajrami por une vet me syte e mi kam pare disa vajza ne ramazan dhe qe ishin agjerueshem por ishin te veshura e te grimuara si prostitutat e Moldavise .

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ishte vetem shembull...

Megjithate, patjeter e gjen.
    Ndoshta jo ne shtepi te zakonshme shqipetare, duke pritur mysafire per bajram, por ne "Bajram-Partys" ne qytet apo ndonje event te ngjashem qe organizohet per bajram -ose edhe ashtu sic tha ane me larte.

Perndryshe, femra jote muslimane dhe femra ime muslimane per shume aspekte te ndryshem mund te mos jene aspak te njejta. Femra ime muslimane per ty dhe njerez qe mendojne si ti mund te jete "kurve", ndersa femra jote muslimane per mua mund te jete "skllave" moderne e burrit, pa shumicen e te drejtave themelore te njeriut.
    Pra, kur une flase per femren muslimane e kam parasyesh femren e zakonshme moderne shqipetare, jo femren muslimane te mbuluar me shami ose edhe te pa mbuluar, e cila jeton kryesisht sipas rregullave strikte te islamit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 30-11-2013 mė 10:43

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Haradinaj tash e tutje le ta pergadis videon e rradhes me titull : "S'e di pse humba" :/
    … ///

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar Le dévoué pėr postimin:

teta (02-12-2013)

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga dielli1 Lexo Postimin
    ...kalova nga tema,porse Pali i Lekes do te fitoj,ndersa ruset e pacollit,le te paketojne plaqkat,se mjft jane sorollatur duke shperndar pixhama,heheheh....
    Shen Pali siduket u shua, bashk me partin e pleskavicave t'muajit Ramazan qe i piqte Rambushi !
    … ///

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....Atehere galdoni ju bashke me ruset tuaj.Tekefundit historija ka treguar se tradhetija nuk i ka munguar Gjakoves qe kur e ndertuan xhamine ne fushen e JAKUT.Se pari perqafuan osmanine u bene spahi beglere agallare etj,duke shkelur per rreth treqindvjet rresht pa fije turpi veten e tyre dhe vendasit e vet.Pastaj serborusine ku u bene komunist te devotshem sa qe arriten edhe ne hiearkone e lart jugosllave,kete e bene duke shkelur gjak Shqiptaresh neper Drenice e gjetiu,pergjate veteve dyzete e tete te shekullit te kaluar.Pas nderhyrjes se Natos dolen dhe e priten me lule.dhe perseri kur mbeten"pa papune"perqafuan rusine,sepse rusi pacov i genjeu me pixhama.....Tekefundit me mire te"humbur"faqebardh,sesa here me turk e here me shka,e kah te fryne era me u ba......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dielli1 : 02-12-2013 mė 03:40

Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •