Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 141
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Haradinaj: S’e di pse jam mysliman (video)

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin

Njė video po qarkullon nėpėr rrjetet sociale, nė tė cilėn shfaqet Kryetari i Aleancės pėr Ardhmėrinė e Kosovės, Ramush Haradinaj, duke dhėnė njė intervistė nė gjuhėn angleze.

Nė kėtė intervistė (a bisedė), Haradinaj flet pėr fenė Islame, por edhe pėr atė tė krishtere. Ai thotė se familja e tij, prej katėr gjeneratash kanė qenė shqiptarė katolikė, ndėrkaq thekson se nuk e ndjen veten mysliman.

“Familja ime pėr katėr gjenerata kanė qenė shqiptarė katolikė. Unė kam lindur mysliman, por s’e di pse jam mysliman pėr shkak se asnjėherė nė jetėn time nuk kam qenė nė xhami, as pėr falje e as pėr asgjė tjetėr”, ka thėnė Haradinaj nė kėtė intervistė nė gjuhėn angleze.

Mė tej, ai jep sqarime se si ka depėrtuar feja myslimane nė trojet tona nga Perandoria Osmane e tutje.

Si duket, videoja fillimisht ėshtė publikuar nė njė faqe myslimane nė Facebook, ku qėllimi i publikimit tė saj ka qenė fyerja ndaj Haradinajt, dhe jo vetėm. Qėllimi ynė nuk pėrkon me atė tė sipėrpėrmendurin, por edhe thjesht me qėllim informimi tė publikut, meqenėse edhe deklarata e Haradinajt, qė faktikisht nuk dihet ende kur dhe ku ėshtė bėrė, duket tė ketė qenė publike.

Nė vijim, ju sjellim videon qė ta dėgjoni dhe shihni ju vetė pjesėn tjetėr tė intervistės. /Zėri/

Kukuuu, ramushi..............feja e ramushit eshte "shqiptaria"..........u mbyll defteri !!!........

Jepeni nje kalash ne dore, dhe mbanja hendekun, se ramboja edhe juve jav kalaron semen......nuk ka qene kot "izbacivac" diskotekash.....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Para dy-tri viteve isha ne pushime ne nje vend te Evropes ,aty takuam edhe nje familje shqiptare (edhe ata pushues,nga Mitrovica) ,nejse filluam te shoqeroheshim dhe te bisedonim per shume gjera nder te cilat ishte edhe feja dhe une ju bera te ditur qendrimin tim ndaj fese ndersa ata mbaheshin shume fetar(edhe pse me bikini) ,thonin ,sidomos gruaja (rreth 27-28 vjec) se si ishte krenare qe ishte muslimane dhe sdo mohonte fene per asgjen bote por kur takuam nje te huaj (edhe ajo pushuese) dhe po na pyet nga jeni e kesi gjera dhe kur pyeti cfare feje keni ,nuk keni idene si u tjetersua kjo muslimanja "krenare" .."ne jemi edhe musliman edhe katolik" i "festojme te gjitha festat" e tj i thoshte asaj ,mund te me thote kush pse nje muslimane "krenare" te kete nje ndjenje te tille inferioriteti ?
    Kur ajo u ndje keq per muslimanizmin e saj ,cka pret nga te tjeret qe nuk kane kurrnifare ndjenje per fe !

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Leje bre po te nin najkush ..cka ka "muslimane" emri Shqiptar?
    Emertimi Shqiptar, vie si pasoje e konvertimit te arberesheve ne Islam. Arbereshet ishin katolik, dhe po e nderrove besimin mbeteshe si pa etni,.. e per zgjidhje erdhi emertimi i kombesis ne baze te gjuhes qe flisnim : Shqip-tar, Shqipe-ri ! Eshte ēeshtje laramanizmi ndryshimi i emertimit te arberesheve ne Shqiptar, po se ben kete ndryshim, ata mbeteshin te izoluar e minoritar edhe ne baze etnie.
    … ///

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Emertimi Shqiptar, vie si pasoje e konvertimit te arberesheve ne Islam. Arbereshet ishin katolik, dhe po e nderrove besimin mbeteshe si pa etni,.. e per zgjidhje erdhi emertimi i kombesis ne baze te gjuhes qe flisnim : Shqip-tar, Shqipe-ri ! Eshte ēeshtje laramanizmi ndryshimi i emertimit te arberesheve ne Shqiptar, po se ben kete ndryshim, ata mbeteshin te izoluar e minoritar edhe ne baze etnie.
    Kush arbereshe jane konvertuar mer shoku ??? Dhe kush ishin arbereshet ???Arbereshe u quajten Arberit e emigruar ne Itali pas pushtimit turk ...shqiptaret e asaj kohe quheshin arber,ata qe emigruan moren emrin Arbereshe ... dhe ata nuk jane kovertuar sot e kesaj dite ... Ti nuk e ke fare idene e emrave dhe historise tone ... ca merr persiper te shpjegosh kot pyetje duke thene nje tufe me gjera te paqena !!!
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

5. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar KNFC pėr postimin:

loneeagle (27-11-2013)

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Njėsoj ishin.
    … ///

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga Le dévoué Lexo Postimin
    Njėsoj ishin.
    Pika e diskutimit tim eshte ... nje njeri qe eshte kaq i dobet ne njohuri per emrat se si eshte quajtur populli i vete nder shekuj ... si mund ta marre pesiper te shpjegoje lidhjen e nje fjale qe perfaqeson nje besim,ne rastin tone musliman,me emrin qe quhet nje Komb,Shqipetar ??? Sa i besueshem mund te jete shpjegimi i ketij personi ??? Ti thua arbereshet u konvertuan ... kur Arbereshet iken pikerisht per mos tu konvertuar ...

Mendo sa gabime ben ti ne te shpjeguar ... pikerisht sepse nuk njeh dhe percakton dot se cfare rendesie dhe dmth kane emrat !!!
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Dmth po thua qe stergjysherit e shumices se shqiptareve para disa shekujsh,kur kane shitur dhe nderruar fene e vete per te marre fene muslimane paskan shitur dhe Kombin ???
    Komb? Per c'fare kombi flet or ditzi? Kush njifte kombe para 600 vitesh? Fatkeqsisht per ju dhe miresisht per Islamin evropa na identifikon ne shqiptaret si popull musliman. Gomere sikur Ramushi qe i dhemb ky etiketim le te shkojne ne Serbi . Atje i kane qejf fort Ramushat.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Komb? Per c'fare kombi flet or ditzi? Kush njifte kombe para 600 vitesh? Fatkeqsisht per ju dhe miresisht per Islamin evropa na identifikon ne shqiptaret si popull musliman. Gomere sikur Ramushi qe i dhemb ky etiketim le te shkojne ne Serbi . Atje i kane qejf fort Ramushat.
    Pasi evropa na njihka si popull musliman ,te tille duhet te mbesim edhe pse muslimanizmi sna pelqen?
    Kete don te thuash ?

Edhe pse e di pse mllefoseni kur dikush refuzon fene islame do doja mendimin e juaj (te muslimaneve besimtare)...do deshiroja te shihja sa jeni te afte te genjeni ....pse ju iriton aq shume fakti kur te tjeret refuzojne islamin?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Gomere sikur Ramushi qe i dhemb ky etiketim le te shkojne ne Serbi . Atje i kane qejf fort Ramushat.
    Ja me se i sigurte qe ne Serbi u duane me shume ty me Shefqetin se sa Ramushin.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Nga e merr ate te drejte te flasesh ne emer te shumices ti ?!
    Nga Zoti...

Fshatrat nga vjene Ramushi eshte qendra kishtare dhe ka shume te krishtere ajo pjese e Kosoves , dhe pamundesia e njohjes se Islamit dhe kontaktimit me muslimanet(hoxhollaret) ne ate pjese eshte si fakt i mos njohjes se islamit .
    Gllogjani i Ramushit (Decan) dhe Gllogjani i Pejes nuk jane i njejti fshat!
    Ne Gllogjanin e Decanit dhe ne rrethin e afert, per aq sa di une, nuk ekziston asnje kishe katolike. Por edhe nese do te ekzistonte, nuk do te luante rol te madh, nese marrim parasyesh faktin qe ne gati cdo fshat perreth kane ekzistuar dhe ekzistojne xhami, teqe etj.

Ne pjese te tjera te Kosoves nuk ka aq shume te krishtere se sa ne pjesen e dukagjinit , keshtu qe teorit e tua bien poshte !
    Cilat teori...!?

Une jetoj ne rrafshin e Kosoves , njoha e Islamit nga kjo ana ime nuk eshte e kenaqeshme , edhe pse nuk e njohin fene e tyre si duhet , shumica prej tyre e fale namazin e xhumas e falin dhe e pelqejn fene e tyre , besojne qe feja islame eshte e vetmja fe e Zotit , por injoranca e tyre i bene qe mos te dine per thesaret e fese se tyre .
    Edhe keta falen kryesisht per shkak te tradites apo shprehise. Koheve te fundit edhe per shkak te presionit te fundamentalisteve dhe organizatave te ndryshme "bemirese" islamike, te cilat ju japin ndihma te varferve, perfshi pakicat kombetare, vetem per te shtuar numrin e praktikuesve te fese islame.
    Jeta e perditshme e shumices, edhe e ketyre qe falen rregullisht, nuk eshte as perafersisht ne pajtim me standardet minimale te nje jete mbi parimit themelore te fese islame.

Ja psh une deri dje nuk kam ditur asgje per Islamin ,
    Gje qe fatkeqesisht nuk ka ndryshuar as sot...

...por me mbarimin e shkolles se mesme jame intresuar te lexoj per islamin dhe jam bind dhe sot e asaj dite e praktikoj aq sa kam mundesi .
    Shkolla e mesme nuk eshte parakusht per te besuar ne Zotin apo ne cfaredo tjeter...
    Perkundrazi, mbarimi i shkolles se mesme ne kushte zakonshme shpesh eshte pengese potenciale per t'u bere fetar.

E keshtu te ri si une secilen here e me shume po vetdijesohen , dhe nese je ne Prishtine ti mund ta vertetosh sa studenti jane praktkues te islamit , ky eshte fakt qe te rinjet po informohen dhe po e perqafojne islamin ashtu si kerkohet .
    Shkolla e mesme funksionale ne asnje aspekt nuk eshte promotore e vetedijesimit fetar...

Neglizhenca e mos praktikimit te islamit nga shqiptaret muslimane eshte mungesa e njohjes se fese se tyre.
    Jo...
    Jane kryesisht mosvullneti i theksuar dhe shpesh vendimi i qellimshem per te "praktikuar" vetem pjesen e islamit qe nuk e pengon jeten e perditshme te njerezve ne ambientin dhe kulturen ku jetojne dhe punojne.

Por tani me literature te pa kufi , me tekonologjit bashkohore me emrin e Zotit , feja e Zotit me nje klik ne interent do te ju shkon ne cdo shtepi , vetem a jane te gateshem te jane prej besimtareve .
    Pikerisht kjo do te jete arsyja kryesore pse jo vetem islami, por cdo fe e tille ne fund do te deshtoje...
    Fete e tilla cdo here e me teper do te zhvendosen ne periferi dhe do te radikalizohen deri ne piken, ku nga radikalet dhe fundamentalistet do te perdoren metoda terroriste dhe te luftes, per te shkaterruar pikerisht boten e tille, sidomos literaturen pa kufi dhe teknologjine moderne, qe ne parim jane armiqte me te medhenje te fese.

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •