Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Bshkepunim ne bisnes

Pershendetje.Une kem nje lokal rreth 200m2 ne bulevardin Dyrrah, ne aksin e dyte te ndertimeve, por ka pamje nga bulevard rreth 10 m distance.Deri me sot funksionon si bar dhe eshte ,e arpirim dhe kondicionim. Ju ftoj te jepni nje mendim per ndonje bisnes , por dhe ju mirepres per bashkepunim.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425

Pėr: Bshkepunim ne bisnes

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje.Une kem nje lokal rreth 200m2 ne bulevardin Dyrrah, ne aksin e dyte te ndertimeve, por ka pamje nga bulevard rreth 10 m distance.Deri me sot funksionon si bar dhe eshte ,e arpirim dhe kondicionim. Ju ftoj te jepni nje mendim per ndonje bisnes , por dhe ju mirepres per bashkepunim.
    sa perqind te fitimit jep ti ne qofte se un te jap nje shume parash per rinovim?

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Pershendetje i dashtun,une nuk kam permendur se kerkoj para, por nese bisnesi eshte me vlere une thjeshte kerkoj te punesohem , pra dua te jem i dobishem, i integruar ne te.Pra ka dhe nje llogjike qe lokali fitohet pa asnje qera.Pra ps. nese nje grup mjekesh hap nje qender vizitash laburatore e farmaci, nuk nuk i marr qera, nese e merr ndonje dentist dhe krijon laburator po ashtu nuk i kerkoje qera per disa vjet, nese vjen nje shoqate kulturore po ashtu nuk paguan asgje.Pra kjo qe une po bej (natyrishte jo e perjetshme por per nje diapazon 5 vjecare, eshte nje oferte per mundesi zhvillimi.Une tentoje permes ketij shembulli qe te kultivohet mesazhi, qe nuk ka rendesi prona te shfrytezohet per te qendruar pa pune e te punojne te tjeret, por prona te vihet ne zhillim ku si pronari dhe komuniteti te fitojne dhe te sillen me te ne baze te kushteve konkrete te zhvillimeve jetike ne vend.Nese jemi ne krize duhet te sillemi ne funksion te saje. Sot une shof qe lokalet jepen me qera marramendes dhe sigurishte, eshte kjo qera qe e rrezon bisnesin.Ne biseda te ndryshme me njerez qe japin lokalet me qera , te gjithe mendojne se si te ndertojne ndonje kurth dhe kjo eshte ceshtje edukimi, jo vetem e se drejtes.Ps. me qindra kosovare bien viktime ne lokalet qe marrin me qera ne plazh dhe sidomos tashti qe Rama i kerkon te paguajne per pronen dhe se nuk e zhvillojne ate gjate gjithe vitit, por vetem dy muaj.Qeverisja e re kujton se shkohet perpara me ligjet qe mbeshteten ne te drejten, por harron se shkohet me larg kur i pershtatesh rrealitetit, ku duhet trajtuar zhvillimi ne funksionin llogjik dhe jo referuar nje tabele ndeshkuese ligjesh qe shpesh ka boshlleqe te tilla, qe te ndeshkojne rende.Ne listen e ligjeshmerise mbi taksimin per bisnesin me lokal, trajtohesh per diapazoni e xhiros 20-80 miljon (bisnes i vogel).Pra bisnesi i kolakit eshte i privuar te vazhdoje aktivitetin nen xhiron e parashikuar nga bashkia dhe se nese ai vazhdon te punoje nxjerr fitimet e dites dhe bashkia nuk e ka mbi vete kete familje te cilen nuk e trajton dot sipas sistemit te sigurimeve dhe se ka paguar me korrektesi gjithe jeten ato. Prandaj qeverisja nuk behet me kalamaj qe i referohen numrave, por duhat te kete njerez te pjekur qe trajtojne gjendjen rrelae ne te cilen zhvillohet nje bisnes.Kush nuk e di se ne Shqiperi je i kercenuar nga konkurenca permes korrupsionit nepotik? Kush ndertoi nje politike te shtrirjes se bisnesit ku te mbrohen lokalet nga konkurenca mafioze? Mjafton qe ligji per duahnpirjen te ndeshkoje njerin dhe tjetrin jo, je i destinuar te falimentosh.(kjo ndodhi me bisnesin tim) Une mendoje se duhet luajtur me shume me humanizmin si ne qeverisje, po ashtu ne popull. C'rendesi ka se e kujt eshte prona , kur mbi te nuk nxirret asnje fitim? Pra ne mardhenie me mua eshte llogjika dhe ligji ,jane ne funksion te gjitha opsionet te mbeshteture nga nje deshire e mire.Une jam 60 vjec megjithese i forte e plot energji, por nuk me shkon qe te kthehem ne punonjesh sherbimesh ku te shkoje lokal me lokal per te riparuar difekte elektrike apo te paisjeve ftohese, megjithese kur kam qene ne kete aktivitet une kam pase 90% te lokaleve kliente te mi.Kete propozim ja kam bere dhe ministrit Velija , per ta pase ne dispozicion,(per nismen e tij nje i ri nje profesion, ku une mund te jap nje kontribut te mire me profesionet qe zoteroj) por me sa kuptoje , politika vetem ben propogande ne tv.Pra une u hodha Velise gurin e proves, qe kur ai nuk eshte ne gjendje te me punesoje mua qe jam multi profesionist dhe ve ne dispozicion nje prone miljona euroshe, cfare mund ti beje ai nje te riu qe din vetem te haje luledielli? Une e kuptoj qe ne kete forum nuk behet rreklame per bisnes, por me kete teme ,une dua te hedh nje mesazh per nje qendrim human dhe llogjik ndaj prones dhe interesave qe rrjedhin prej saj.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Apeiron
    Anėtarėsuar
    28-12-2009
    Postime
    32

Pershendetje zoteri @Anesti_55 me pelqen tej mase koncepti yt mbi shoqerine dhe humanizmin dhe rreth ekonomise ne funksion te ekonomise pasi edhe une jam e keti lloj brumi qe mendon ne konceptin e ekonomise lokale ne funksion te shoqerise vetem se une jam me profesion ekonomist dhe jam teper me i ri ne moshe dhe jam nga Kosova.

Une kam nje ide qe ne kushtet e juaja dhe rrethanat eshte ideale dhe i pershtatet funksionit aty ku je.

Ke degjuar ndonjehere per gjerat e panevojshme qe kane njerzit ne shtepi si gjesende personale shtepiake etj dhe qe sju duhen aspak fare, sipas nje statistike te organizatave humanitare botrore thojn se 20% e gjesendve shtepiake e personale nuk i perdorin kurre njerzit dhe jane te panevojshme madje ju a nxane rrugen dhe pikerisht ne shume vende te evropes organizata Caritas organizon tregje me keso lloj gjerash ku natyrisht keto gjera i merr falas nga populli dhe i shet ne tregje tezgash rruge qdo gje per 2 euro etj dhe me keto para ndihmon njerz te varfer ne vende tjera te botes Kurse nje faqe interneti ne amerike i dedikohet ketyre gjerave te panevojshme shtepiake duke i shitur me nje qmim krejt te lire dhe me ato para pastaj blen diqka tjeter qe ke nevoje.

SHEMBULL: Ke 1 makine enlarje te vjeter dhe 1 frigorifer te vjeter mund ti sesesh me nje qmim te lire dhe me keto para mund te blen nje kondicioner te perdorur.

Sygjerim: lokali yt mund te hapet per banoret e asaj pjese banimesh si: duhet te besh shpallje publike me reklama se qdo gje qe ste duhet si gjera shtepiake apo personale te vjetra mund ti sjellin ne lokalin tend dhe ti len aty ta shkruajne vet qmimin ne leter dhe ta vendosin mbi gjesendin e tyre, pastaj qdo kush mund te vij ne cilesine klientit dhe ta blene ate send dhe pagesen ta ben ty pastaj ti parat ja dorezon pronarit te gjesendit me minus tarifen e shitjes (komisionin tend te lokalit+punen tende qe rrin aty) psh 10-20% te shumes se shitjes. vetem se duhet mbajtur libra regjistrimi me dore duhet shenuar qdo regjistrim malli si: emertimin e mallit, pronari emri, data e pranimit te mallin, gjendja e mallit dhe qmimi qe pronari don ta shes dhe numri serik i gjesendit qe ti ja vendos sipas rendit te librit dhe me rastin e shitjes se malli e shenon anash qe u shit per sa para u shit dhe komisionin=ndalesen tende etj.

Pra ky eshte biznesi me perfekt ne bote qe ekziston dhe njekohesisht me human deri me sot pasi shitesi nuk eshte pronar i mallin vetem se kryen sherbimet tregtare dhe kujdeset per ruajtjen e lokalit mallit etj, ky lloj biznesi eshte neper shume vende te botes sidomos ne evrope dhe si biznes nuk ka ndonje rrezik financiar as kosto sepse ti nuk ke nevoj te hysh ne kredi apo hua per te ble mall per dyqan e as nuk ke stres se nuk shitet malli.

per me shume info per kete lloj ideje biznesi me kontakto privatisht ne mesazh ku mund te jap me shume keshilla profesionale ekonomike.
    Po lė gjurmėt e jetės se kam jetuar, pasi do tė jem siē kam qenė dikur asgjė dhe ashtu sikur qielli

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •