Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 38
    I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Për: Qeveria e Kosovës ua ul zërin ezanit dhe kambanave

S'ka nostalgji ! Edhe pamjet arkitektonike na pengojne, nese eshte mundesia te ndalohen me dekret "…ato minare qe te duken si raketat e Iranit…" pat thene nje bishe komuniste me emrin Maks Velo.
    … ///

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    S'ka nostalgji ! Edhe pamjet arkitektonike na pengojne, nese eshte mundesia te ndalohen me dekret "…ato minare qe te duken si raketat e Iranit…" pat thene nje bishe komuniste me emrin Maks Velo.
    Nese pamjet "arkitektonike" jane te shemtuara, pa dyshim qe te pengojne!! Piramida e Enverit ne Tirane, patjeter qe eshte nje shemtire ; po ashtu jane edhe shumica absolute e xhamijave ne Shqiperi, Kosove e Maqedoni!! Shemtires se tyre, shtoji edhe piskamen e muezineve, e kemi nje çorbe qe te ben te vjellesh!! E njejta gje mund te thuhet per kishat e shemtuara(shume me pak) dhe kembanat e tyre me altoparlante!!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nese pamjet "arkitektonike" jane te shemtuara, pa dyshim qe te pengojne!! Piramida e Enverit ne Tirane, patjeter qe eshte nje shemtire ; po ashtu jane edhe shumica absolute e xhamijave ne Shqiperi, Kosove e Maqedoni!! Shemtires se tyre, shtoji edhe piskamen e muezineve, e kemi nje çorbe qe te ben te vjellesh!! E njejta gje mund te thuhet per kishat e shemtuara(shume me pak) dhe kembanat e tyre me altoparlante!!
    Jaro, do te ishe per nje xhami ne qender te tiranes te dizajnuar nga zaha hadid (mahnitese biblioteka e univ. ekonomik te vjenes, ne vecanti interiori) ose norman foster ???

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    edhe shqipnia duhet ta beje te njejten gje.
    E din kur do te beje shqiperia nje gje te tille ???.............kur te sundoje aty amerika, dhe ti DISCIPLINOJE politikanet deri ne ate shkalle, qe ta kuptojne vete se pergjegjesia per postin e udheheqesit eshte e lidhur per dinjitetin e njeriut, jo per parajen......deri ate dite, shqiperia e ka gishtin e mjedisit ne falmurin kuq e zi (jo shqiponjen dykrereshe)..............ne kosove nuk sundojne shqiptaret, por sundon arsyeja e shendoshe e nje sistemi modern shtetenore joshqiptare....per kete edhe dalin kesisoj ligje te "mencura", fatkeqeisht akoma per njerez "budalle".....qe kete hap te qeverise ja adresojne pikerisht qeverise, dhe ndergjegjesisht luftes te imagjinuar kunder islamit.

Pra, kur dalin ligje te mencur, behuni edhe ju te mencur.....ose se paku mos folni hic....

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Jaro, do te ishe per nje xhami ne qender te tiranes te dizajnuar nga zaha hadid (mahnitese biblioteka e univ. ekonomik te vjenes, ne vecanti interiori) ose norman foster ???

tung
    Patjeter se nuk do te me pengonte "arkitektonika" e nje ngrehine te tille, mjaft qe te mos zhurmonte me altoparlanta pa pushim!!
    Madje do t'i isha qene mirenjohes edhe osmanllinjve sikur te na kishin lene vepra arti ne kohen kur "bashkesundonim" me ta.....!
    Jarigas

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463

Patjeter se nuk do te me pengonte "arkitektonika" e nje ngrehine te tille, mjaft qe te mos zhurmonte me altoparlanta pa pushim!!
    Madje do t'i isha qene mirenjohes edhe osmanllinjve sikur te na kishin lene vepra arti ne kohen kur "bashkesundonim" me ta.....!
    Cka te pengojne veprat e osmanlijve ???.......arkitekture me lenden e GURRIT, i cili i ka kufizuar MUNDESITE sa i perket kreativitetit (ka te beje me zonen klimatike, shih ne europen qendrore perdoren tullat me lac, me larte ne veri tullat pa lac, sidomos ne britani ku ka shume lageshti, ne veri druri...)...

....ndash KISHAT, ndash XHAMIAT e kane te njejten arkitekture gati.....si shnderohet nje kishe ne xhami ???:..........ja cet nje minare aty si "rakete irani" , ja largon statuet e fotografite, i nxjer do tepika....e voilà.....

UNE JAM STRIKT KUNDER ARKITEKTURES OSMANE per xhamite e rreja qe ndertohen sot......jame ARMIK i madh......kete e kam shpreh disa here edhe ketu ne forum......

tung

PS: te keshilloj te largohesh nga une, se te indoktrinoje ngadale.....po pra, bashkesundonim......
    albanish by nature

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Cka te pengojne veprat e osmanlijve ???.......
    Nuk me pengojne aspak......ne fakt jane inegzistente!!!!(ishte ironi, o Tunxh)
    ....ndash KISHAT, ndash XHAMIAT e kane te njejten arkitekture gati.....si shnderohet nje kishe ne xhami ???:..........ja cet nje minare aty si "rakete irani" , ja largon statuet e fotografite, i nxjer do tepika....e voilà.....
    Sa per kete, osmanllinjte ishin mjeshtra....tere kishat e zaptuara i kthyen ne xhamira!! Ne fakt, perveç minares dhe gomarit qe pellet mbi te, çdo gje tjeter islamiket e kane kopjuar nga çifutet!!
    PS: te keshilloj te largohesh nga une, se te indoktrinoje ngadale.....po pra, bashkesundonim......
    Ku i ke frytet e bashkesundimit, Tunxh??!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

E vertete...
    Ne perendim p.sh. shume xhamija, nese jo shumica, ne gati cdo aspekt duhet ti pershtaten ambientit (edhe per nga lartesia, gjeresia, gjatesia, stiili i minares, stili i ndertese etj). keshtu qe ka edhe minare qe pak a shume perngjajne edhe ne kisha.
    Te ne jo vetem xhamijat, por edhe shtepite dhe shumcak tjeter ndertohet pa plan dhe sipas deshires. Kjo eshte edhe nje nga arsyet pse shume qytete dhe fshatra shpesh duken si ne Turqi, Afrike etj. edhe pse gjysma e banoreve faktikisht jetojne dhe punojne ne vendet me te pasura te Europes dhe botes. Pra nuk eshte ceshtje e varferise, por kryesisht e traditave dhe rregullave lokale qe sigurisht e kane bazen ne disa shekuj te kaluar te sundimit osman etj.

ja disa shembuj:

Bait ul-Aziz, Riedstadt

Muqeet-Moschee, Wabern
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 16-11-2013 më 14:50

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Hannover

Berlin
    ...

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

cka nuk degjon tek ky nenforum..ja..tani forumnistet na u bene edhe arkitekte dhe japin mendime se si duhet te jete apo si nuk duhet te jete nje xhami apo kishe..a thua kreret e ketyre besimeve fetare kan mbetur ne te thate dhe nuk kan fare arkitekte te tyre qe tju beje arkitekturen e objekteve fetare..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •