-
i/e regjistruar
Pas 6 viteve qëndrimi në burgun e Saudëve
Pas 6 viteve qëndrimi në burgun e Saudëve
Pak musliman në botë janë të njohur me faktin se në burgjet e shtetit e cila e quan veten se sundon me sheriat, gjenden me dhjetëra mijëra muslimanë, shumë prej të cilëve i kanë kaluar edhe deri në dhjetë vite dhe as që iu është treguar ndonjëherë pse janë aty.
Qeveria e ashtuquajtur e Arabisë Saudite, e cila, pa dyshim, është subjekti më besnik amerikan në botë, arreston, burgos, torturon dhe i vret qytetarët e saj për shkak të dyshimit të thjeshtë.
Në synim të qeveris terroriste janë njerëzit e rinj por edhe të vjetër, burra por edhe gra (të cilat dhunohen në burg), muslimanët e zakonshëm, por edhe shejhat.
Ndër shejhat më të njohur dhe dijetarëve të cilët me vite qëndrojnë në burgjet saudite janë shejh Ali el- Hudajri, shejh Nasir el-Fahdi, shejh Ahmed el- Halidi, dhe shumë shejha dhe predikues të tjerë.
Subjektet e autoriteteve saudite i poshtërojnë të burgosurit muslimanë të vjetër dhe të rinj. Shejh Ahmed Xhibrili i përmend fjalët e mëposhtme rreth torturave mbi të burgosurin shejh Nasir el-Fahdin, i cili u burgos për shkak se mësimet e tij nuk përputhen me mësimet zyrtare të priftërinjve të kështjellës saude.
Thote Ahmed Xhibrili: "Në qelin e shejhut (Nasir el-Fahdit) hidhen njësia speciale të cilët e rrahin, e tërheqin zvarrë në shpinë nëpër korridorin e burgut, derisa njëri prej oficerëve ia vendos këmbën në fytyrë. Shejhun më pas e vendosin në bark dhe ia lidhin duart dhe këmbët së bashku në shpinë dhe ashtu e lënë të qëndroj në qeli gjithë ditën, ndërsa dora e tij e majtë një muaj më pas i ka mbet e paralizuar nuk është shëruar për këtë... E lënë të qëndroj ulur në një metal të nxehtë 4 orë dhe nuk e kanë lënë të shërohet për të. Aq ishte i sëmurë sa që në një kohë është falur vetëm me sy, dhe ka shkuar zvarrë në barkun e tij deri në wc-e...
Pas uljes në metal të nxehtë është sëmurë dhe nuk ka mund as të ha dhe as të pinë për pesë ditë, kur pas kësaj pothuajse vdiq e dërguan tek mjeku që të shërohet në mënyrë që të munden të vazhdojnë për ta torturuar. Shejhu është 9 vite në burg dhe 6 vitet e fundit, askush nga familja e tij nuk e ka parë, s’kanë folur me të e as që ja kanë dëgjuar zërin...
Njëri prej të burgosurve të cilët u liruan kohëve të fundit nga burgu e ka pa shejh Nasirin dhe se shehu ka thënë: "E di se unë do të vdes në burg si Ibn Tejmija".
Shejh Sulejman El- Ulvani tha pas lirimit të tij: "Bëni dua për vëllezërit në burg, sidomos për Nasir el- Fahdin" Pse? Sepse ai po kalon në një "tretman të veçantë"!
Të njëjtin fat të shejh Nasir el- Fahdit e ndajnë mijëra muslimanë të tjerë, dhe njëri prej tyre është Salih ibn Muhamed el- Muhavisi, të cilit për shkak të torturave i janë paralizuar duart, derisa shëndeti i tij mendor u përkeqësua ndjeshëm. Salihi në burg ka humbur shumë peshë dhe nuk mundet të ec.
Në videon më poshtë mund të shihni se në çfarë gjendje dalin muslimanët nga burgu i tagutëve Saud, d.m.th. qeverisë saudite, të cilën murgjit e sotshëm, med´halit dhe xhehimit e konsiderojnë qeveri islamike. /putvjernika/
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt