Close

Rezultati i Sondazhit: A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

Votues
64. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

6 9.38%
  • Jo

57 89.06%
  • Nuk e di

1 1.56%
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

Për: A duhen ligjëruar martesat e homoseksualëve?

Persa I perket temes, shpesh here te drejtat e homoseksualeve vihen ne rradh te par te dites sidomos neper vendet e zhvilluara. E quajn si te drejten e njeriut apo e drejt njerezore. Tani kjo eshte pak si absurde te trajtohet si e tille sepse bie ndesh plotesisht me parimet mbi te cilat te drejtat e njeriut jane perzgjedhur. Te drejtat e njeriut jane te bazuara ne ato te 'drejta' me te cilat ai ka lindur. Pra ato qe ja ka dhen netyra e cila prodhon cdo gje te jet ne harmoni me natyren/ambjentin. Nga pikpamja filozofike njeriu eshte i lindur te jete i lire fizikisht, I ka dhen trurin dhe llogjiken, gojen per te folur dhe lirin e fjales. I dha shpirt per te ndjer dhe te jet gjithmone ne kerkim te dickaje me te 'madhe' se vetja, pamvaresisht se dicka e tille eshte e pakapshme por eshte pikerisht pakapshmeria e kesaj 'dickaje' qe e ka shtyr njeriun te hec perpara. E ben njeriun te kerkoj e te ngrihet sa me lart. Jane absurde pretendimet se (ndonese fenomeni 'homoseksual' ose me mire anomalite te tilla te shoqerise jane pjese e natyres se kafshes, ndodhka qe edhe natyra nuk qeka perfekte) martesa e dy burrave qeka normale fjale e cila nenkupton te natyrshmen. Perkundrazi eshte kundra ligjeve te natyres e cila synon vazhdimesine e qenies. Par nga kendveshtrimi I egzistencializmit eshte shkaterrimi I njerezimit, eshte vetevrasje. Kurse nga kendveshtrimi psikologjik eshte nje crregullim, coroditje, nje cvendosje e plot do te thosha nje permbysje e plot e principeve qe ndajn te miren nga e keqja, civilizimin e vertet nga degjenerimi se pari per familjen dhe imazhin e saj ne pergjithesi dhe si rrjedhoj shoqerine mbar. E vetmja gje qe shqipetarit i ka ngelur sot eshte Familja. Une deri me sot nuk kam par ne asnje kulture tjeter afersine qe pjesetaret e nje familja kane me njeritjetrin ashtu sic ndodh me shqipetaret. Jo vetem pjesetaret e familjes imediate por edhe me farefisin.

Femija ka nevoj per nje nen dhe bab. Keto nuk mund te zevendesohen. Se cfar behet ne dhomen e 'gjumit' eshte dicka private dhe duhet te mbetet e tille. Jo cdo gje qe njeriu ben 'duhet' ti justifikohet duke e paraqitur si 'te drejt'

Fillimisht mund te praktikohet nje fare tolerance te mos 'diskriminojn' le te jet ky hapi i pare dhe afat gjat pastaj me von shohim e c'behet. Kurse per martesen me duket teper e cuditshme kur edhe degjoj veten ta shqiptoj e jo me ta perfytyroj si dicka normale qe duhet pritur edhe pranuar me krah hapur..

P.s civilizimi I vertet eshte te tregohesh civil ndaj te gjitheve pamvaresisht menyres se jeteses qe disa zgjedhin te praktikojn. Por kjo nuk do te thote se te gjith duhet ta pranojm dhe ta perkrahim me kra hapur deri sa vetvetiu te jete ose pranohet si dicka normale, pjese e shoqerise. Nese kjo behet sot a neser femija do te bjerei ne shtepi nje shok a shoqe e rritur ne 'familjen e re'. Dhe nje dite te bie edhe Babane dhe Babane, ose Mamane dhe Mamane. Now what...?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 13-11-2013 më 17:12
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Pse jo? tani ne per bote eshte bere shume normale te shikosh femije qe rriten nga nje prind apo gjysher, psejo nga dy persona te te njejtit sex? Nese jane dy persona te pershtatshem dhe te denje per te rritur nje femije, nuk kam asnje kundershtim. Femija nuk ka nevoje thjesht per nje figure babai qe nuk di as ti thote nje fjale te mire femijes se vet e jo me shume.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Imaxhino, ti maja, qe largcofte, ti des.

It shoq I hyp ne koke dhe martohet me nji qun te ri.

Kshu qe qunin. Dhe gocen tende e rrit burri jot me partnerin e ri mashkull.

Si mendon se do te rriteshin kalamajte e tu?
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    Imaxhino, ti maja, qe largcofte, ti des.

It shoq I hyp ne koke dhe martohet me nji qun te ri.

Kshu qe qunin. Dhe gocen tende e rrit burri jot me partnerin e ri mashkull.

Si mendon se do te rriteshin kalamajte e tu?
    Nuk ka shance qe burri im te kthehet ne krahun tjeter. Per ate pune dhe me femer te martohej ai prape do shqetesohesha. Ka dhe femra allasoj qe mos i pac as ne lagje, jo me shume..Jo cdo femer eshte e denje per te rritur nje femije.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069

Avokati i Popullit nuk ka pse te beje pionerin e degjenerimit kur mund te beje shume mire pionerin kunder armeve kimike qe po na vine nga Siria. Puna e martesave nuk ka shume rendesi sepse ata askush nuk i ndalon te bashkjetojne dhe bejne cte duan me veten e tyre, problemi del kur te kerkojne te bejne apo adoptojne femije. Aty pastaj mbushet kupa dhe nuk ka Zot qe ta fal ti besh nje femije dicka te tille, ta fusesh ne nje bote te degjeneruar dhe peverse thjeshte sepse ligjet e shoqerise e lejon e nje gje te tille. Kjo duhet ndaluar prandaj shoqeria te mos rrije pareaguar. Nese e quajme veten shoqeri te civilizuar, te ndjeshme ndaj vuajteve te te tjereve, duke jetuar ne epoken ku mizorite denohen atehere le ta ndalojne kete mizori qe po afrohet. Nese vende te tjera i kane pranuar keto mizori edhe pse jane ne kushte ekonomike me mire se ne, kjo nuk eshte arsye per ti pranuar edhe ne.
    La verita' ti rendera' libero!

6. Anetarët më poshtë kanë falenderuar VOLSIV për postimin:

Jeto_Jeten (22-11-2013)

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Pse jo? tani ne per bote eshte bere shume normale te shikosh femije qe rriten nga nje prind apo gjysher, psejo nga dy persona te te njejtit sex? Nese jane dy persona te pershtatshem dhe te denje per te rritur nje femije, nuk kam asnje kundershtim. Femija nuk ka nevoje thjesht per nje figure babai qe nuk di as ti thote nje fjale te mire femijes se vet e jo me shume.
    ehh mia, pa kuptuar keta qe dashuria eshte e ndare nga gjinia, dmth shkon pertej gjinise e gjithckaje tjeter te etiketuar, veshtire se do arrijne te kuptojne kete qe ke shkruar me lart, ndonese eshte aq e thjeshte per t'u kuptuar

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676

Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    ehh mia, pa kuptuar keta qe dashuria eshte e ndare nga gjinia, dmth shkon pertej gjinise e gjithckaje tjeter te etiketuar, veshtire se do arrijne te kuptojne kete qe ke shkruar me lart, ndonese eshte aq e thjeshte per t'u kuptuar
    Nuk duan ta kuptojne broken. Po degjojme ketu lloj-lloj cmendurinash. Ke baballare qe nuk jane te zote te kujdesen per femijet dhe i kane keqtrajtuar fizikisht deri dhe ne vdekje. Rasti i fundit dy jave me pare. Qau foshnja naten dhe babai nuk e qetesonte dot dhe e tundi aq fort sa pas dy ditesh ne spital vdiq femija shkrete. Mamaja punonte turni i trete naten ne restorant e qete se ekishte ne duar te "sigurta". Njoh nje vajze qe po rritet nga dy femra lezbike. Sa femije e qeshur, e dashur, e sjellshme dhe e shkathet qe eshte. Merret dhe me sporte, futboll, not,... etj qe dhe cuni apo vajza ime qe po rriten ne nje familje tradicionale nuk e ka ate shkathtesi apo miresjelljen e saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 13-11-2013 më 19:14

cherry blossom girl
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk duan ta kuptojne broken. Po degjojme ketu lloj-lloj cmendurinash. Ke baballare qe nuk jane te zote te kujdesen per femijet dhe i kane keqtrajtuar fizikisht deri dhe ne vdekje. Rasti i fundit dy jave me pare. Qau foshnje naten dhe babai nuk e qetesonte dot dhe e tundi aq fort sa pas dy ditesh ne spital vdiq femija shkrete. Mamaja punonte turni i trete naten ne restorant e qete se ekishte ne duar te "sigurta". Njoh nj evajze qe po rritet nga dy femra lezbike. Sa femije e qeshur, e dashur, e sjellshme dhe e shkathet qe eshte. Merret dhe me sporte, futboll, not, et. qe dhe cuni apo vajza ime qe po rritet me nje familje tradicionale nuk e ka ate shkathtesi apo miresjelljen e saj.
    nuk duan, sepse nuk i le frika dhe llogjika e deformuar qe ua ngushtojne botekuptimin... jane rritur me paragjykime te tilla, dhe nuk kane guxim ta ndryshojne botekuptimin e tyre, sepse eshte me e lehte te shkosh pas turmes...
    Ndryshuar për herë të fundit nga broken_smile : 13-11-2013 më 19:23

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972

thone qe opinionet jane si 'assholes' te gjithe kane nga nje. Thone edhe kete...'ata qe nuk kan njohuri te mjaftueshme jetojn ne nje bote te mbushur me opinione' Mendoj se ata qe mund te trajtojn tema te tilla duhet te disponojn nje nivel inteligjence mbi mesatar, se perndryshe thuhen disa budallaliqe dhe bihen sa shembuj qesharake qe tregojn shume per personin. Shume nga ju nuk keni bindjet e tuaj personale per dicka te tille, ato qe ju mendoni se jane bindje tuaja nuk jane azgje me shume se nje imponim i shoqerise qe ju jetoni. Ajo qe verteton me se miri kete qe them une jane shembujt qesharak qe bini ketu per te mbrojtuar pikpamjet tuaja qe sic thash me lart jane te 'huazuara', artificjale dhe jo organike.

Dhe ajo qe me preokupon mua me shume se cdo gje tjeter eshte se te gjithe kan te drejten e votes ashtu sic te gjith kane nje 'asshole'. Pra cdo 'asshole' mund te votoj. Eshte kaq e thjesht ceshtja!

Une jetoj ne vendin me kozmopolitan ne bote dhe kam pare gjera shume te cuditshme, por deri me sote nuk kam pare gje me te cuditshme se femra shqipetare 'e emancipuar'. Eshte edhe me e cuditshme se fenomeni homoseksual tek njerzimi, sepse nese keta nuk kan rrugedalje tjeter, pra i qendrojn natyres se tyre, femra shqipetare qe deri 'dje' jetoj brenda nje 'guacke' sot kuptoka kete anomalitet sikur te ishte dicka krejt e natyrshme. Ndoshta e kan te lehte te kuptojn njeri tjetrin pra homoseksualet dhe femra shqipetare 'e emancipuar' sepse qe te dy jane anomalitete dhe thone qe gjerat e perbashketa afrojn njerezit me njeritjetrin me shume se cdo gje tjeter.

Per mua le te bejn cfar te duan me njeritjetrin por kur dikush pretendoka se ata qe jane kundra nje degjenerimi te tille qekan mendjeshkurter eshte nje kafshate qe s'kaperdihet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 14-11-2013 më 00:28
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Maqellarjot për postimin:

Gentian_gr (14-11-2013)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2013
    Postime
    4

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Para disa ditesh, Avokati i Popullit ne Tirane, doli me kerkesen drejtuar qeverise, drejtuar parlamentit shqiptar, drejtuar popullit shqiptar, qe ka ardhur koha qe ne Shqiperi te ligjerohen edhe martesat e homoseksualeve. Po hapim kete sondazh, per te mesuar se cili eshte reagimi i shqiptareve ne lidhje me kete ceshtje:

- A mbeshtesni kete inisiative te Avokatit te Popullit?
    - A mbeshtesni te drejten e homoseksualeve per tu martuar?
    - A duhet te njohi ligji ne Shqiperi keto martesa te homoseksualeve?

Si ne cdo sondazh, keni te drejten te hidhni voten tuaj, e te shprehni edhe mendimin tuaj te plote ne nje postim se perse votuat ashtu sic votuat. Nuk eshte e nevojshme qe te replikoni me mendimin e anetareve qe nuk mendojne si ju.

Albo

P.S Mund te lexoni mbi propozimin e Avokatit te Popullit ne kete teme ne forum.
    Nuk e di nese do arrijme ndonje dite ta kuptojme kete fenomen.Homoseksual,lind apo behesh?Jane njerez normal si gjithe te tjeret,nuk bejne keq ne shoqeri,kane dhe ata ndjenjat e tyre- me tha nje pedagoge ketu ne greqi.Jemi dakort sepse askush nuk mund te ndale dot ndjenjat e njeriut.Po perse duhet te publikohen?Shqiperia do shume vjet qe ta kuptoj dhe ta pranoj kete fenomen.Mund ta them hapur se asnje individ i brezit tim nuk do ta pranoj nje gje te tille,sepse nuk jemi rritur me kete fryme,nuk kemi degjuar per kete gje kur ishim te vegjel.Ndoshta brezat ne vijim mbase e pranojne nje gje te tille por sot per sot ballanca eshte shume e larte.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •