Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 34 prej 34
    i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

Pėr: Video e Mrekullise qe ndodhi dje ne ishullin e Rodosit

neokastra besoj qe nuk jeni kaq naiv me thenjen tende besoj se kjo kuptohet se i drejtohet komunitetit ortodoks shqiptar
    e di jashtzakonisht mjaftueshem per deri sa Drejtohet nga nje klerik siē eshte anastasi qe ska lidhje as gjaku as kombesie me shqiptaret ortodoks,ka me mjaftueshem se kaq te dihet se si drejtohen ortodoksia shqiptare,kjo eshte rrealiteti,deri sa nuk kishte klerik grek ne kishat shqiptare dhe sa nuk kishte hoxhallar te korruptuar neper turqi duke u shkolluar thjesht ne kembim te mirqenjes personale,ne shqiperi duhet te drejtohemi vetem nga klerik qe kan kombesi dhe gjak shqiptari,dhe te lutem mos e merr si politike hapi syt lere naivitetin ,dhe e fundit qe ta dish une jam dembabadem katolik % qe ta dishe aty ku fisi im ka jetuar me shekuj dhe jetojn edhe sot ska hy kam turku kurr e aq me pak Serbi aty serbia la eshtrat e qindra ushtarve,me kaq besoj mjafton te dishe
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Une te thashe tema eshte tjeter t'i flet tjeter gje. Vazhdoni prej 20 vjetesh po te njejten gje. Gjithsesi do te sjell disa emra shenjtoresh ortodokse se si katolik nese je ndoshta nuk i pranon se kane predikuar dhe ne vende te tjera dhe ju vetem nga vendi i keni kleriket.
    Apostull Pavli, ka predikuar ne Shqiperi, Apostull Cezari ne Durres dhe ne e njohim si peshkopin e pare te Durresit. Shen Thomai ishte jude por shkoi deri ne Indi, shko atje dhe do ta gjesh ende kishen e Shen Thomait, para disa ditesh shpallen nje shenjtor nese ke informacion.
    Shen Maksim Greku i cili ishte i lindur ne Arte ku ne literature e kam gjetur si shqiptar, shkoi ne Rusi per ceshtjen e literatures dhe eshte nje nga shenjtoret me te njohur ne Rusine. Nuk po vazhdoj dhe per Shen Nikollen e Japonise qe ishte rus dhe gjata luftes ruso japoneze ishte ne Japoni duke ungjillizuar e sa te tjere te koherave te sotme. Gjithsesi vetem nje gje mund te them. Krishti erdhi si njeri dhe per here te pare nuk u foli ne shumes, por tha lum ai, apo ti do te shpetohesh, dhe kuptoje mire se nje njeri deri sa eshte duke kryer vepren e Zotit, ne syte e Zotit eshte i denje dhe do te vazhdoje te ungjillizoje, kur te vendose Perendia atehere do te ndaloje deri atehere Zoti eshte me te, ju qe shihni gunen dhe nuk shihni punen, kuptohet qe tregoni se sa pak e njihni ungjillin dhe ne kete rast nje te krishtere ortodoks te vertete.
    Per sa i perket videos sot sapo lexova qe perfaqesuesit shteteror per kete rast u shprehen se mbi ikonen nuk eshte kryer ndonje marifet dhe keshtu qe njerezit jane te lire te mendojne c'te duan

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900

neokastra ēdo gje e vertet po te jet dhe sa do e vertet nga greket ska bese Greqia njifet si shteti me i pa bes,spo zgjatem shum por nje pyetje po jua bej ju si i krishter ortodoks nese sgaboj,pyetja eshte pse keta klerik shovinist nuk flasin per prifterinjet ortodoks shqiptar qe u masakruan nga vet greket,ku ishte kisha greke kur kjo masaker kaq mizore ndaj klerikve shqiptar,pse keta klerik grek qe sot kan pushtuar kishat shqiptare nuk i shejterojne keta klerik shqiptar qe politika Greke i zhduki,sipas teje me qen se ju thuani se kjo biseda ime eshte politike,dua teju pyes pse kreriket grek u muaren me politiken greke duke perfituar gjendjen ekonomike te shqiptarve dhe ndikuan me nje grusht parash per ti bler eshtrat e familjarve te tyre si trupa ushtaresh grek,ti thua qe kjo sesht politik e ndjekur nga klericizmi grek,me gjithate spo e zgjas me ty me qen se po tregohesh i matur me biseden tuaj,je i vetmi nga forumistat ortodoks qe me keni len pershtypjen njerzore pavarsisht qe sjam dakort me pikpamjen tende per klericizmin grek ne krye te kishave tona shqiptare klm dhe rrespekte
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-01-2010
    Postime
    1,126

Citim Postuar mė parė nga mitjuk Lexo Postimin
    neokastra ēdo gje e vertet po te jet dhe sa do e vertet nga greket ska bese Greqia njifet si shteti me i pa bes,spo zgjatem shum por nje pyetje po jua bej ju si i krishter ortodoks nese sgaboj,pyetja eshte pse keta klerik shovinist nuk flasin per prifterinjet ortodoks shqiptar qe u masakruan nga vet greket,ku ishte kisha greke kur kjo masaker kaq mizore ndaj klerikve shqiptar,pse keta klerik grek qe sot kan pushtuar kishat shqiptare nuk i shejterojne keta klerik shqiptar qe politika Greke i zhduki,sipas teje me qen se ju thuani se kjo biseda ime eshte politike,dua teju pyes pse kreriket grek u muaren me politiken greke duke perfituar gjendjen ekonomike te shqiptarve dhe ndikuan me nje grusht parash per ti bler eshtrat e familjarve te tyre si trupa ushtaresh grek,ti thua qe kjo sesht politik e ndjekur nga klericizmi grek,me gjithate spo e zgjas me ty me qen se po tregohesh i matur me biseden tuaj,je i vetmi nga forumistat ortodoks qe me keni len pershtypjen njerzore pavarsisht qe sjam dakort me pikpamjen tende per klericizmin grek ne krye te kishave tona shqiptare klm dhe rrespekte
    Dicka qe eshte nevoje e kohes eshte nevoje e kohes. Ne kemi nevoje per disa klerike te larte te huaj, kete nevoje e kemi reale. Por per sa i perket te tjerave te thashe e njeh shume pak Ungjillin dhe aq me teper nje te krishter ortodoks te vertete. Te solla emra shenjtoresh te cilet kane predikuar jashte atdheut tyre gjuhesor, jo pa qellim. Per te tjerat e ka historia dhe politikanet qe e kane bere corbe cdo gje qofshin te grekeve qofshin te tonet. Ka vend tjeter per te diskutuar keshtu qe nuk dua te diskutoj ketu. Por vetem nje gje para se te flasim per ta te flasim dhe per veten. Te flasim se kush i masakroi suliotet, kush i masakroi arvanitasit, sa ushtri turke ishin te udhehequra nga shqiptare kunder Gjergjit etj. Prandaj kur ne te mesojme mire Ungjillin dhe te heqim traun tek syri yne atehere te flasim per te tjeret. Derisa askush nga ne nuk pranon te beje nje vleresim i gjerave negative tonat une nuk mund te flas per negativitetet e te tjereve. Ti dhe une qe e vazhdojme kete diskutim koti ketu jemi gabim, pasi kemi tejkaluar normat qe lejon tema. Keta jemi ne merremi me punet e te tjereve dhe i duam gjerat te na i bejne te tjeret. Ne kete rast nje forum qe perparon dhe flet shqip qe distancohet nga politika ju perseri e politizoni dhe pastaj cfare ngelet perseri na e kane fajin te tjeret se flasim shqip. Ne fakt jo shqip une preferoj te jem arber dhe te flas arberisht e ta them me plot goje se ju pseudo shqiptaret shihni vetem shtepine e tjetrit keshtu qe nuk jeni shqiptare dhe prandaj preferoj te jem arber ashtu si tradita jone arberore. Nese e doni kete shqiptarizem me syte nga greku e serbi e turku mjere ju. Te pakten ne kemi cfare u tregojme bijve tane dhe kane cfare trashegojne. Ju do te trashegoni per shume kohe te vetmen gje dyshimin ndaj gjakut tuaj. Mjere brezi qe rritet me ndjenjen e dyshimit. Dhe hiqeni dyshimin ndaj nesh dhe drejtuesve tane shpirterore fetare sepse nuk do te zhgenjeheni. Koha do te tregoje gjithcka. Uroj qe Perendia te jape jete deri ate dite qe te mesosh te verteten ne te gjalle. Vetem pas heqjes se dyshimit tuaj dhe ne do te jemi shqiptare sepse deri tani ne ngelemi arber se ende nuk na e keni dhene shtetesine.
    Fund komenteve per kete ceshtje nese deshiron te pergjigjem per videon dhe pse te krishteret ortodokse i nderojne ikonat dhe shenjtoret dhe gjithashtu pse ne shume raste kemi cudiberje.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •