Close
Faqja 17 prej 27 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 265
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2008
    Postime
    11
    Landi Pershendetje,
    doja te te kerkoja nje informacion, meqe ke shume vite ne CA.
    kam pak dite qe jam informuar mbi procesin tim per bashk, familje dhe praktiken tone e kane pezulluar ne kanada per verifikime qe do zgjasin 24 muaj.
    Po interesoheshim un dhe im shoq qe te gjenim nje avokat te zotin qe eshte marre me keto ceshtje. Ti nje njeri atje ne Toronto qr ka mbaruar pune cifteve qe u kan zgjatur shume dok?
    Shpresoj ne nje pergj tende
    Faleminderit
    Bruna

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    toronto
    Postime
    75
    Brunilda,

Personalisht nuk kam njohur cifte qe kane qene ne te njejten situate.

Une mund te te jap adresat e avokateve shqiptare ne toronto qe ju apo burri juaj mund ti kontaktoni per nje konsultim per kete pune. Ndoshta ata duke qene shqiptare dhe duke i njohur problemet tona mund tju japin keshilla me te goditura.

Arjan Sultafa, 416-783-0762, 1761 Eglinton Ave. West

Anton Brunga, 416-569-2446, 5415 Dundas Street West

Neritan Ciraku, 416-766-5573 ext. 222, 2 Billingham Road, suite 202

rolandi
    :j

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    toronto
    Postime
    75
    Pershendetje Kostandin

faleminderit per fjalet e mira gje per te cilen mund te bejne dicka te gjithe. Mjafton te ndajme me njeri tjetrin pervojen personale.

Persa i perket pyetjeve te tua ja disa nga pergjigjet e mia:
    1 ) Cfare valute dhe sa valute duhet te kemi me vete?
    Valuta eshte mire qe te jene dollare kanadeze e tani qe vlera e tij ka rene shume mund te bleni ne menyre te favorshme per ju ne Europe. Sidoqofte kanadezet pranojne edhe dollare amerikane por kur trasferohen ne bankat e ketushme ato para kthehen automatikisht ne valuten e vendit.
    Ne kohen qe emigrova une (2003) na kerkuan te depozitojme rreth 20.000 dollare kanadeze (per nje familje prej 4 personash)

2 ) Pasi kam derguar letrat ne kanada bashke me vertetimin qe kam 15000USD une kam terhequr gjysmat e tyre nga banka. A ka mundesi te kem probleme per kete pasi aplikimin e kam bere per emigracion por ne aplikim kam shkruatjur qe do kem kotrate pune pasi kam aplikuar me agjenci dhe keto te fundit kane bere aplikim per emigracion dhe per pune pasi me rregjistruan ne LMO.
    Nuk besoj se do te kesh probleme pasi di shume raste qe njerez pasi kane futur shumen e kerkuar kane terhequr perseri para per nevoja te tyre. Kjo eshte dicka normale per te gjithe.

3) A mund te aplikoje nje avokate qe jeton ne kanada per nje person qe jeton ne shqiperi.[/QUOTE]
    Per kete gje nuk di shume detaje. Brunildes ne nje mesazh te saj pak me poshte i dhashe emrat e avokateve shqiptare ketu ne Toronto. Mund te kontaktosh ndonjerin prej tyre per me shume informacione per kete ceshtje.
    Ketu po jap edhe adresen elektronike te njerit prej tyre te cilen harrova ta perfshij ne mesazhin drejtuar Brunildes:
    antonbrunga@gmail.com

Per informacione ne kete drejtim une bazohem gjithmone ne websajtin zyrtar te emigracionit dhe ja keshilloj te gjitheve: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Do degjohemi!
    roland

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    toronto
    Postime
    75

Caips

Bruna ,

Me shume informacione per CAIPS-in mund te gjesh ne keto adresa elektronike:

http://www.caips.ca/

http://www.canada-city.ca/canada-imm...essageid=11133

http://www.entercanada.ca/blog/2008/...migration.html

http://www.getcaips.com/FAQ.htm

Kujdes! Kerkoni vetem informacione me e-mail ose me telefon por mos pagoni para per asnje konsultim.

landi

Citim Postuar më parë nga Brunilda.D Lexo Postimin
    Landeli ke shume te drejte,
    nje here qe je atje nuk ke me mundesine te vish ne shqiperi 2/3 here ne vite.
    Doja te pysja nje info. Para ca ditesh na erdhi Caips dhe thoshte qe this file paper be forward to 24/4/2010, nqs e ke parasysh caips sipas teje kjo date do te thote qe procesi eshte lene per tu rishikiuar me kete date dhe deri atehere nuk bejne asgje? dmth nje vendim mund te merret pas kesaj date?

Faleminderi
    Bruna

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Kanadaja eshte mire, nga njera ane, por nga ana tjeter shumica e kanadezeve jane nje tufe torrollake. Nga kendveshtrimi social, urrej dy vecori: buzeqeshjet fallco (qe i kane dhe fqinjet e tyre amerikane) dhe mosekzistenca e struktures se forte ne familje - ketu gjen familjet me te shthurrura qe ekzistojne ne bote. Pervec ketyre, gjithcka eshte paster dhe per mrekulli. Ftoj te gjithe shqiptaret, se vende ka plot, sidomos ne nunavut buwahahha...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-08-2007
    Postime
    6
    Faleminderit Shume Per Kohen Tuaj Dhe Per Pergjigjet..
    Ju Uroj Gjithe Te Mirat Juve Dhe Familjes Tuaj .....
    ...me Respekt

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Kanadaja eshte mire, nga njera ane, por nga ana tjeter shumica e kanadezeve jane nje tufe torrollake. Nga kendveshtrimi social, urrej dy vecori: buzeqeshjet fallco (qe i kane dhe fqinjet e tyre amerikane) dhe mosekzistenca e struktures se forte ne familje - ketu gjen familjet me te shthurrura qe ekzistojne ne bote. Pervec ketyre, gjithcka eshte paster dhe per mrekulli. Ftoj te gjithe shqiptaret, se vende ka plot, sidomos ne nunavut buwahahha...
    Jo mo, amerikanet jane turiderra. Vallaj me mire buzeqeshjen fallco. Une kam inat sidomos tolarncen e pafre qe kane. Kane mmbledhur lloj-lloj turi kafesh edhe jevgjish. po pervec kesaj, Kanadaj eshte ideale. Leke s'ke per te bere shume (te pakten jo sa ne USA mesa me kane thene) por per familjet eshte mire. Borix, a ka gjithefaresojsh atje ne Nunavut?
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ne Nunavut jemi gjithsej 200 veta, 2 shqiptare, te tjeret jane aliene.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Ne Nunavut jemi gjithsej 200 veta, 2 shqiptare, te tjeret jane aliene.
    hahahahahah do ta kerkoje ne harte se s'ben ndryshe. Po c'te mire te ka sjelle ne ato ane te pafundme? Apo thjeshte, shpirti i aventures?
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-10-2008
    Postime
    11
    Landi shume faleminderit.
    Tani do mundohemi te kontaktojme keto nr.
    Gjithe te mirat.
    bruna

Faqja 17 prej 27 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •