Close
Faqja 26 prej 27 FillimFillim ... 1624252627 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 265
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-02-2012
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    16
    PERSHENDETJE, duke kerkuar ne google si mund te shkoj ne kanada me nxori te kjo faqe, do ju kerjoja nje ndim n..q.s do mundet njeri te me ndimoj shum flm.
    Jetoj ne shqiperi kam nje vit qe kam ardh se me par kam qene ne greqi per 7 vjet po per shkak te krizes u ktheva ketu ne shqiperi. po ketu jan gjerat shum keq dhe dua te vi ne kanada ne ca do lloj meenyre vetem te vij ju lutem me ndimoni si mund te vi aty, jam 26 vjec me kan vdekur prindrit para 10 vjetesh nga nje aksident ketu ne shqiperi kam kujtime te keqa dhe dua te iki sa me pare me kan folur per kanadane prandaj dua te vi aty, nqs do mundet dikush te me ndimoj se si mund te vi aty shum faleminderit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ludi : 16-02-2012 më 03:21

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Për: Përvoja dhe përshtypjet e forumistëve në Kanada

Po behem 10 vjet ne Amerike dhe kur shikoj ndonje kanadez qe zbret kendej poshte them me vete, ja nje njeri me ne fund Nuk e di andej nga ana perendimore cfare behet, po keta lindoret e Kanadase (frenget e Kebekut) shume me te kulturuar dhe me evropiane se amerikanet duken. Me ta, ndonese te huaj, me mire e gjej muhabetin se sa me bashkeatdhetaret e mi amerikane. Gje e cuditshme vertet, por ne kemi fatin e shqiptarit dhe nuk shperngulemi dot ku te na doje qejfi. Nga ana ekonomike poashtu, shume thone qe per shqiptaret USA eshte njeshi... Gjithsesi, ajo qe dua te them eshte se dicka spekulloj se Kanadaja do te jete vend me i mire se Amerika per te edukuar femijet, ndonese ne shume aspekte te tjera Amerika eshte zgjidhje me e mire per shqiptaret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2016
    Postime
    7

Pershendetje!
    Ju lutem nese me jepni nje mendim! Dua te emigroj ne Kanada (dmth te filloj procedurat kete vit)! A mundet te me thote dikuh ketu, si eshte emigrimi ne vitet e fundit 2015-2016?
    A ka ndryshime me vitet e tjera? Kam degjuar qe 2015-2016 eshte bere edhe me e lehte pershtatja e shqipetareve ne Kanada?
    A ka ndonje ketu qe eshte duke emigruar?

Faleminderit

Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Citim Postuar më parë nga Ani1234 Lexo Postimin
    Pershendetje!
    Ju lutem nese me jepni nje mendim! Dua te emigroj ne Kanada (dmth te filloj procedurat kete vit)! A mundet te me thote dikuh ketu, si eshte emigrimi ne vitet e fundit 2015-2016?
    A ka ndryshime me vitet e tjera? Kam degjuar qe 2015-2016 eshte bere edhe me e lehte pershtatja e shqipetareve ne Kanada?
    A ka ndonje ketu qe eshte duke emigruar?

Faleminderit
    Nje miku im priti tre vjet gjersa e mori vizen. Nga vendet jo-evropiane presin edhe 6 me 8 vjet per te marre vizen kanadeze. Po te dish frengjisht me duket se shkon me shpejt ne Kebek. Papunesia eshte problem, por sa shkon merr nje pension dhe te gjejne nje shtepi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2016
    Postime
    7

Flm per pergjigjen!

6-8 vjet???? Une kam pak qe jam lidhur me nje zyre ligjore qe e kam gjetur ne FB , dhe nuk me ka then qe shkon kaq shume. Gjithcka eshte ne varesi te pikeve qe mer. Un do iki me Anglishten duke aplikuar me Express Entry!
    Qenka sh e veshtire nese eshte keshtu sic thoni ju!!!!!!!

Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Shqiptaret zakonisht presin dy me tre vjet, vendet e tjera jashte Evropes (Liban, Kine, etj.) mund te presin gjer me 8 vjet. Por edhe 3 vjet do shume nerva te presesh. Gjithsesi, cdokush ka fatin e vet

Flm per pergjigjen!

6-8 vjet???? Une kam pak qe jam lidhur me nje zyre ligjore qe e kam gjetur ne FB , dhe nuk me ka then qe shkon kaq shume. Gjithcka eshte ne varesi te pikeve qe mer. Un do iki me Anglishten duke aplikuar me Express Entry!
    Qenka sh e veshtire nese eshte keshtu sic thoni ju!!!!!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2016
    Postime
    7

Mendova se jashte Eu e kishe per pjesen e letrave. Po cti bejme , do presim edhe 3 vjet ,do durojme , ketu nuk jetohet me.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2016
    Postime
    7

Me falni qe po ju shqetesoj dhe me nje pyetje tjeter!
    A ka ndonje ketu qe ka ikur ne Kanada me shkolle. Me kane thene se nese iken me shkolle njeri nga partneret , tjetri mundet shume kollaj qe marre nje leje pune ne Kanada. Me nje fjale njeri studion , tjetri punon dhe per 1 vit e gjys behesh me letra. A jane te verteta keto?

Ju lutem , nese ndonjehri di ndnje info te me shkruaj.

Faleminderit

i/e regjistruar Maska e luleshtrydhe
    Anëtarësuar
    23-01-2009
    Postime
    152

Me falni qe po ju shqetesoj dhe me nje pyetje tjeter!
    A ka ndonje ketu qe ka ikur ne Kanada me shkolle. Me kane thene se nese iken me shkolle njeri nga partneret , tjetri mundet shume kollaj qe marre nje leje pune ne Kanada. Me nje fjale njeri studion , tjetri punon dhe per 1 vit e gjys behesh me letra. A jane te verteta keto?

Ju lutem , nese ndonjehri di ndnje info te me shkruaj.

Faleminderit
    Une shkollen e kam mbaruar ne USA, por gjithsesi kam info se si te shkosh e te studiosh ne Canada
    Te duhet te aplikosh per "study permit" dhe si fillim duhet te pranohesh nga nje institucion Kanadez (Universitet, Kolegj)
    dhe te marresh nje leter aprovimi nga DLI (Designated Learning Institution) e cila duhet te specifikoje shume qe te
    kerkohet te paguash per klasat qe do te ndjekesh ne ate institucion mesimor kanadez dhe kohezgjatjen me data te sakta fillimi e
    mbarimi te programit perfshir ketu edhe datat e regjistrimeve.
    Nese do te studiosh ne Quebec atehere duhet te aplikosh per CAQ (Certificat d'acceptation du Quebec)
    .....mos harro te mesosh shume sepse te raportojne tek CIC ato te shkolles edhe te heqin statusin e qendrimit...
    Format qe te duhen jane:
    IMM-1294
    IMM-5645
    IMM-5409
    IMM-5646
    Duhet te tregosh evidenca se ke te ardhura te mjaftueshme dhe sdo te mbeshtetesh tek shteti kanadez si per shkollen
    ashtu edhe per jetesen, perfshire ketu edhe pjestaret e familjes
    Deshmi penaliteti
    Siguracion shendetsor
    Foto 35 mm e gjer X 45 mm e gjat

Te gjithe pjestaret e familjes duhet te aplikoj e vec per TRV (Temporary Resident Visa) pra rezidence te perkoheshme ne VAC( Visa Application Center)

Po, bashkeshorti apo bashkeshortja mund te punoje ne rast se njeri prej bashkeshorteve eshte student me kohe te plote ne nje
    institucion mesimor kanadez -Universitet, Kolegj.
    Ai duhet te aplikoje per Work Permit:
    IMM-5710
    IMM-5409

forma dhe kohezgjatja e kesaj leje pune eshte fiks sa kohezgjatja e lejes se studimit tuaj, pra sic e lexon
    e ka vet pergjigjen brenda kjo qe shkruajta. Nuk eshte e vertete qe per 1 vit e gjys merrni greencard nese kjo eshte ajo qe nenkuptoni me fjalen 'behesh me letra', sepse sapo mbaron studimi juaj, mbaron edhe leja e punes se tij.
    Po vendos ketu edhe se sa kushtojne aplikimet qe permenda me siper:
    Study Permit kushton $ 150 + Biometrics : Individual $85
    Family $170

Work Permit $200
    $(dollar kanadez)
    Te pershendes!
    Ndryshuar për herë të fundit nga luleshtrydhe : 25-06-2016 më 22:46
    https://m.youtube.com/watch?v=drMWD6kOyb4

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2016
    Postime
    7

Faleminderit per pergjigjen tuaj te sakte'luleshtrydhe'

Me avokatet qe jam lidhur me kane thene qe dy menyra ka te vij ne Kanada 1. aplikim 2 me shkolle. Dmth kjo puna me shkolle qenka e kote. Une nuk mund te qendrokem pergjithmone ne Kanada. Pasi shteti te detyroka te kthehem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ani1234 për postimin:

Reni (01-07-2016)

Faqja 26 prej 27 FillimFillim ... 1624252627 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •