Close
Faqja 25 prej 27 FillimFillim ... 152324252627 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 265
    i/e regjistruar Maska e orion111
    Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Qe te jesh specifik duhen te dhena financiare dhe une s kam pare shume si jane shifrat ne evrope.Aq me teper qe shifrat kurre s jane reale.Nese bota kaloi nje krize financiare ajo qe per shkak te disbalances midis asaj qe raportohej dhe asaj qe ne fakt ishte praeformim me apo vetdije i te dhenave financiare.Gjithesesi
    1) Te ardhurat ne kanada jane me te ulta se ne evrope
    2)Taksat jane me te larta ose te njejta me evropen (varion sipas vendit evropian)
    3)Asistenca sociale me e ulet ne vlere absolute
    4)Arsimimi publik me i shtrenjte(ketu paguhen "tuition" ne kolegje apo universitete ne evrope ose s ka ose jane sa gjysma e" tuition" ketu,plus qe ofrohen me shume bursa studimi.
    5)Ne shendetesi jane aty aty.Vizita te zakonshme mbulohen nga shteti si ketu dhe ne evrope.Per mjekim me profesional fut doren ne xhep
    6)Pensionet :Se kam idene fare se s kam filluar te mendoj pleqerine.Po s besoj se kane ndryshime ne kete aspekt.Ah se mu kujtua mosha ktu eshte me e larte se ne evrope.
    Pra ne thelb ketu fut me pak se ne evrope e nxjerr me shume.

i/e regjistruar Maska e orion111
    Anëtarësuar
    16-01-2009
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga ardititii Lexo Postimin
    ORION flm per pergjigjen
    Une nuk jetoj atje qe me te kundershtu aq shum sepese nuk i njof mire rethanat atje se si shkojn,por e kam nga te degjuarit dhe te lexuarit,por shtrohet pyetja ,valle aq nepotizem ka ne kanada?..une kam degju qe eshte shtet me transparent ne bote,duke perjashtu Australin.
    edhe nje pyetje,sa qe qe dij une ne kanada dmth-te ardhurat per nje ore jan 10 dollar,kurse ne evrope jan 10 euro,nenkuptohet per pune mesatare,dhe ne te kunderten kam degju qe kanadaj eshte vend qe mundet me shpejte te avansohesh sa i perket gjendjes ekonomike etj etj?tash ty si mundet qe ti justifikojsh keto shifra qe ty shkrujta,kur dihet vlera e 10 dollarit dhe 10 euros, mundet te me japish sqarime me te thukta sa i perket kesaj,ku eshte fitimi?

faleminderit
    Pergjigjen ta dhashe:S ka fitim.Ne evrope eshte me mire.Fitimi qe pret ti s kane te bejne me ekonomine formale.Duke qene qe vijne nga evropa shqiptaret jane me te preferuar se kinezet apo idiane e zezaket.Per mos thene qe ndertimi eshte prone e evropianve.Dhe shqiptaret qe punojne ne ndertim vijne nga greqia ose italia dhe jo rrallehere pronaret e tyre ne greqi apo itali i dergojne tek ndonje i njohur ne kanada:Pra eshte me e lehte te fillojne direkt me page te mire 25-40$ dhe jo 10$ qe eshte minimumi.Plus qe iu shmangen taksave dhe jo rralle here dhe pse kane te ardhura te medha s paguajne taksa ose paguajne sh pak.Pra20-30% .Per mos thene qe kerkojne dhe perkrahje sociale.Po kjo eshte ana e zeze e gjerave.Po dhe te maresh 40$ ora s eshte pak apo jo.Dhe Po qe se bashkeshortja ka pune, vete e ardhura 100.000ne vit.Mbase ata qe ke biseduar ti kane psur parasysh dicka te tille.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    ORION kur e thash nga natyra kjo do te thote se nuk jan si italianet dhe greket te cilet e zhvillojn racizmin dhe i japin ushqim dita dites duke e kultivuar ne ekstreme.
    Por keto e kajn distancen te pa paramenduar,dmth duke u munduar tet respektojn dhe duke mos e hetuar ftohtesin e vete qe e kajn ne shpirt,ka nje fillozofi pak si goxha te thelle.

Kurse sa i perket gabelve grek dhe disa popuje jugor qe mundohen te behen ato dhe sic e permenda me heret e UJITIN NACIONALIZMIN gje e cila nuk u ka hije.

Edhe kur te thash se Suedezve ,,u ka hije,,kjo do te thote se eshte ne thojza mundet ta lexojsh edhe njeher mesazhin e larteshenuar,dmth une nuk i justifikoj me kete as nuk i mbeshtes.
    Keshtu praktikisht tet tregoj se keto para fytires te japin ngrohtesi te madhe,mirpo sa i perket ndonje ndihmes konkrete reale,kete nuk ta ofrojn,mendoj qe deri diku me ke kuptu,flm.

respekte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga orion111 Lexo Postimin
    Qe te jesh specifik duhen te dhena financiare dhe une s kam pare shume si jane shifrat ne evrope.Aq me teper qe shifrat kurre s jane reale.Nese bota kaloi nje krize financiare ajo qe per shkak te disbalances midis asaj qe raportohej dhe asaj qe ne fakt ishte praeformim me apo vetdije i te dhenave financiare.Gjithesesi
    1) Te ardhurat ne kanada jane me te ulta se ne evrope
    2)Taksat jane me te larta ose te njejta me evropen (varion sipas vendit evropian)
    3)Asistenca sociale me e ulet ne vlere absolute
    4)Arsimimi publik me i shtrenjte(ketu paguhen "tuition" ne kolegje apo universitete ne evrope ose s ka ose jane sa gjysma e" tuition" ketu,plus qe ofrohen me shume bursa studimi.
    5)Ne shendetesi jane aty aty.Vizita te zakonshme mbulohen nga shteti si ketu dhe ne evrope.Per mjekim me profesional fut doren ne xhep
    6)Pensionet :Se kam idene fare se s kam filluar te mendoj pleqerine.Po s besoj se kane ndryshime ne kete aspekt.Ah se mu kujtua mosha ktu eshte me e larte se ne evrope.
    Pra ne thelb ketu fut me pak se ne evrope e nxjerr me shume.
    te pika numer 3 e kam dyshimin qe po the se asistenca sociale eshte me e ulet ne vlere absolute,une ne kete pike mendoj qe kanadaja eshte ne avantazh

tek pensionet nuk e kam idene as une,per ne evrop te tregoj qe nje pensionist ne nje pune mesatare ne administrat qe ka punu,flas per nje tipik evropjan e ka penxionin 1000 euro fiks-nenkuptohet (neto)jo (bruto)

Dhe te mjekimi profesional,ketu nuk kemi te bejm me kirrugji plastike etj etj qe i takojn lluksit,po mua me intereson te mjekimi i nevojshem sa ke mbeshtetje nga shteti ne kanada...?

respekte

♥ Kitty Loves Bubi ♥ Maska e Viola.V
    Anëtarësuar
    22-05-2010
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    990
    Citim Postuar më parë nga landleli Lexo Postimin
    Brunilda,

Personalisht nuk kam njohur cifte qe kane qene ne te njejten situate.

Une mund te te jap adresat e avokateve shqiptare ne toronto qe ju apo burri juaj mund ti kontaktoni per nje konsultim per kete pune. Ndoshta ata duke qene shqiptare dhe duke i njohur problemet tona mund tju japin keshilla me te goditura.

Arjan Sultafa, 416-783-0762, 1761 Eglinton Ave. West

Anton Brunga, 416-569-2446, 5415 Dundas Street West

Neritan Ciraku, 416-766-5573 ext. 222, 2 Billingham Road, suite 202

rolandi
    Ndonjehere zgjidhjen me te shpejte e japin te huajt se sa shqiptaret .
    $ $ ¥ ... ♥♫ - ♥♫

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    56

sot nuk po shkon me vellai me vellane jo Mireqenia botes me te huajt,

kam nja 20 vjet qe jetoj ne itali, e sa per racizem jam i mendimit se keta apo disa nga keta jane shume po shume injorant e jo racista, une nuk ndjej racizem apo pranim ne shoqerine italiane se nuk ke cfare ti marresh shembull, dine vetem vafanculo babi vfc femija, cazzo e syte qe ti dalin, sa per Europen them qe tani ne 2011 italia eshte bere qe e shohin me syrin e perjashtimit nga komuniteti evropian se e kane mendjen vetem tek mafiozlluqet, ka 5 vjet qeveria qe sve 1 gozhde po duke folur per pislliqet e berluskonit... dhe mendimi im i fundit qe shpreh per Ameriken Kanadane e Australine them qe gjysma Europes e kane zili, e te marrin mesim se ata nuk vijne kendej per refugjat po europa emigron andej

ju pershendes te gjitheve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga juli32 Lexo Postimin
    kam nja 20 vjet qe jetoj ne itali, e sa per racizem jam i mendimit se keta apo disa nga keta jane shume po shume injorant e jo racista, une nuk ndjej racizem apo pranim ne shoqerine italiane se nuk ke cfare ti marresh shembull, dine vetem vafanculo babi vfc femija, cazzo e syte qe ti dalin, sa per Europen them qe tani ne 2011 italia eshte bere qe e shohin me syrin e perjashtimit nga komuniteti evropian se e kane mendjen vetem tek mafiozlluqet, ka 5 vjet qeveria qe sve 1 gozhde po duke folur per pislliqet e berluskonit... dhe mendimi im i fundit qe shpreh per Ameriken Kanadane e Australine them qe gjysma Europes e kane zili, e te marrin mesim se ata nuk vijne kendej per refugjat po europa emigron andej

ju pershendes te gjitheve
    O Juli, ty pasi je i pajisur me pasaport italiane,une nuk e dij bre vlla pse humben kohe ne Itali,ik more sa me shpejt mos humb kohe,se ty ke te trejte te shkojsh pa vize ma sa e dij une,vete duhet te gjejsh punen apo punedhenes atje qe tet garantoje,edhe me sa e dij une qe ty shpejt mundet te depertojsh atje,po interesohu me mire ato qe jetojn atje,mundet tet japin ndonje ide me te mire,pasi jan ne rrjedha te ngjarjes,pyet dikend qe eshte ne kanada,por ma mere mendja qe nese gjene pune atje shpejte shperngulesh.tung dhe suksese

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    56
    Ardit shendet te uroj e faleminderit, me vjen keq qe nerezit arrijne e diskutojne e grinden me njeri tjetrin per mendime, ne Forume, nuk me doli edhe per ndihme forumi bashke me ate 130 lexues te temes, po qe se je anetar mund te ma fshishe temen? ciao

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-10-2010
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga juli32 Lexo Postimin
    Ardit shendet te uroj e faleminderit, me vjen keq qe nerezit arrijne e diskutojne e grinden me njeri tjetrin per mendime, ne Forume, nuk me doli edhe per ndihme forumi bashke me ate 130 lexues te temes, po qe se je anetar mund te ma fshishe temen? ciao
    Hi Juli ka ndonje gje te re nga ty?more ndonje informate?dhe te deshiroj qe te kesh sukses ne kete drejtim,nga te degjuarit e kam qe sa per pune nuk e ke problem atje,se ka pune ma shum ne ne evrop dyfish,edhe ne toronto ke burre plot shqiptar,edhe nese ke ndonje zanat,shpejte ja arish qellimin.tung te deshiroj sukese

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga landleli Lexo Postimin
    Covi,

Persa i perket Montrealit, ai mbahet si qyteti me europian ne Kanada per arsye te arkitektures dhe organizimit te qytetit, jetes se nates e shume detajeve te tjera.

Montreali si treg pune eshte pak me i mbyllur e i vogel ne krahasim me Toronton e Ontarion, e cila eshte qendra kryesore industriale, financiare dhe tregetare e Kanadase. Gjetja e punes varet shume edhe nga profesioni dhe kualifikimi juaj, njohja e gjuhes etj.

Natyrisht qe atje flitet edhe anglisht por njohja e frengjishtes eshte shume e domosdoshme sidomos per te gjetur pune kur je emigrant i ri. Bile ne disa zona frankofone si Quebec City injorohen fare ata qe flasin anglisht e ka patur edhe episode racizmi.

Per karten e shendetesise, ne provincen e Quebec-ut pashe qe ndryshe nga Ontario grate shtatzana hyjne ne kategorine e personave qe mund te kene disa sherbime shendetesore falas.

http://www.ramq.gouv.qc.ca/en/citoye.../ext_can.shtml
    Nga te gjitha keto detaje qe ke dhene ti, asnje gje nuk eshte realiste. Sapo mbarova se lexuari kete postim, me perngjau me lajmet qe jepeshin ne Shqiperi kur thoshnin qe ne qytetin e Pogradecit psh jane realizuar objektivat .....lalalala ose ne rrethin e Librazhdit kane tejkaluar normat e te mbjellave ose te korrurave mbi 103 perqind...cdo gje ishte nje propagande...nothing more than that. Exactly in the same way you've described the Montreal's life style.

Let me do the honors : Montreal is nothing but GARBAGE in every sense or meaning!

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •