Close
Faqja 14 prej 27 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 265
    i/e regjistruar Maska e roboti
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Postime
    6
    Faleminderit Dibrani ZM.Me ka hyre ne qejf ideja e Kanadase pikerisht sepse te jep mundesi per te ecur perpara dhe deshira ime eshte te studioj dhe te punoj atje.Lexova disa nga pershtypjet e forumisteve qe jetojne ne Kanada dhe u tremba pak pasi Kanadane e kisha si vendin ideal ku mund te realizohesha.Ishte e vlefshme keshilla jote.Gjithe te mirat dhe ju.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66
    a mund te me thot ndonjeri ketu po te vij ne canada me passport falso, a mund te kem ndonje shanc te mir per shkollim, pun, documenta ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2007
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    4
    Ku je tani mor Land?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2007
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    4
    Lavdim do e kesh shume te veshtire, per te mare dokumenta. Tania ato mund te sigurohen vetem nese do kesh ndonje histori te bere bukur per gjakmarrje dhe ti bashkengjises dokumenta bindese se ndryshe eshte shume e veshtire per te thene e pa mundur. Me vjen keq qe ta them kete por ky eshte realitet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2007
    Vendndodhja
    Toronto, Kanada
    Postime
    4
    Eshte ndryshe kur vjen me letra te rregullta e ndjen veten njeri. Une nuk i kam mbushur ketu 4 vjet dhe pas nje muaji e marr pasaporten. Ndersa veshtiresite e thena me siper nga te tjeret qendrojn. Ka shume rendesi te kesh fat, te kesh ndonje njeri qe te ndihmoj, te jesh vete i shkathet dhe sidomos te dish gjuhen mire. Keto te gjitha s'behen kurre por secila ka rendesine e vet.

Po lexoja cdo postim te Landilelit ne kete teme i cili eshte dhe hapesi i saj. Midis shpreses se njeriut te thjeshte per nje jete me te mire dhe humorit teper te holle dhe popullor te bashkeqytetareve te mi, po shijoja cdo koment te bere ketu . Ishte sikur te lexoje nje histori te shkurter te jetes se nje njeriu qe fillonte nga egzitenca e tij ne Shqiperi, deri tek pregatitjet dhe ne fund fare perballjen me realitetin e Amerikes se Veriut. Nuk e di pse autori i pare i kesaj teme nuk ka postuar me ne kete teme (postimi i tij i fundit ishte diku nga fillimi i 2005-ses)?!! . Do isha shume kurioz te dija se ku ndodhet sot ne jete dhe nese eshte apo jo i kenaqur me zgjedhjen e tij per te ardhur ne Kanada.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2004
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    66

...

aha mir une vetem pyta jo se du te emigroj ne canada, sepse edhe ktu ku jom nuk eshte keq, megjithate falimderit per pergjigje

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2002
    Vendndodhja
    toronto
    Postime
    75

Vazhdimi i odisese kanadeze...

Pershendetje te gjitheve,

Po kthehem perseri ne kete teme diskutimi pikerisht keto dite qe aplikova per neshtetesine kanadeze pasi plotesova tre vjet rezidence ketu. Pra ndodhem ne Toronto dhe do te vazhdoj te ndaj me ju odisene time te mergimit ne Ameriken e Veriut.
    Te them te verteten nuk e kam braktisur kurre Forumin shqiptar por kam shkruar here pas here ne rubrikat e temat e ndryshme te tij e here te tjera vetem kam lexuar
    mesazhet dhe pershtypjet e te tjereve.

Ne pergjithesi e quaj pozitive levizjen ketu pasi kanadaja per ata qe duan te studiojne e punojne te ofron mundesi te shumta e te gjithllojshme. Kjo kompletohet mire edhe nga afersia me Ameriken, jo shume si mentalitet e sistem social, por ne kuptimin e mundesive te shkollimit e te punesimit.
    Pasi punova ne vende te ndryshme pune e vazhdoj te bej pune vullnetare 4 here ne muaj, pas dy vjetesh perpjekjesh, fillova nje pune fikse te kenaqshme. Fale gjuhes italiane gjeta pune ne nje firme qe merret me produkte te ndryshme mjekesore dhe ka marrdhenie me gjithe boten. Mbuloj sektorin e Italise dhe rallehere edhe Shqiperine e kontaktojme mjeket e dentistet ne keto vende per te degjuar pervojat e tyre, produktet qe perdorin e sugjerimet e tyre. Nje pune e regullt qe te jep te ardhura mesatare per te pasur nje jete normale.

Pra, matematikisht pas tre vjet emigracioni te rregullt ne kanada tani presim nenshtetesine dhe para pak ditesh bleme shtepine tone, natyrisht me nje kredi nga banka. Mendoj se ne shume vende perendimore ku shqiptaret kane emigruar nuk mund te arrihen keto gjera te rendesishme per vetem 3 vjet. Per kete them se pervoja kanadeze ka qene per mua pozitive.

Paralelisht jam angazhuar edhe ne fushen sociale te botes shqiptare per ti dhene jetes edhe nje kuptim me domethenes. U anetaresova ne shoqaten Bashkesia shqiptaro-kanadeze ne Toronto, bashkepunoj me gazeten e permuajshme "JON" qe ka nje vit qe del ne Toronto e rrethinat e saj dhe po punojme fort per te mbajtur hapur 5 klasat shqiptare qe Bordi i shkollave te Torontos ka hapur per femijet e emigranteve.
    Per fat te keq ketu pata edhe pervojat me te hidhura e te pakendeshme: shqiptaret edhe pse te shumte ne numer, shume prej tyre te shkolluar, shume te tjere me biznese ne zhvillim e siper mbyllen ne guacken e tyre dhe as duan tja dine se c'ndodh perreth. Aktivizimi i tyre ne kete bote shoqerore shqiptare eshte minimal: dy gazeta te tjera perpara se te dilte gazeta JON u mbyllen per mosinteresimin e shqiptareve, i njejti fat e gjeti radion me emisionet e saj ne gjuhen shqipe, emisioni televiziv "Pasqyra shqiptare" ka pasur disa periudha te veshtira, shoqata shqiptare rrezikohet nga dita ne dite qe te mbylle zyren e saj, klasat shqiptare rrezikojne te mbyllen edhe pse kane mbeshtetjen e forte te Bordit kanadez. Kjo ndodh sepse shqiptaret nuk denjojne ti cojne femijet e tyre ne shkolle 3 ore ne jave!?

Kjo ishte me pak fjale permbledhja e periudhes qe kam munguar nga ky diskutim.
    Nese jeni kurioze te dini me teper apo te pyesni per gjithcka qe mund te di me shkruani pa problem. Une do jem i pranishem ne temat ketu perreth...

gjithe te mirat
    landi
    :j

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-09-2004
    Vendndodhja
    CANADA
    Postime
    12
    Landi
    E lexova me vemendje gjerat qe ke shkruar,dhe shume gjera jane shume me vend.
    Une kame me shume se 14 vjet ketu ne Canada.Si une ka shume te tjere te lithur pas pune dhe jetes ketu.Por kur hapen keto emisione dhe me e rendesishmja Shkolle ne gjuhe Shqipe,
    duhet ti lajmerosh me c'do mundesi qe ke .Gazete,tv, email,forumit, dhe ne kafe kur shkon me shoket(apo do te thuash se kthejne koken ne krahun tjeter,ska gje se per vete kane)
    Te flas per veten time,e cova vajzen 2 vjece ne Shqiperi per per 6 muaj qe te filluar te mesoje gjuhen tone,dhe shkolla Shqipe ndothet tek dera dhe nuk e dime.
    Ma merr mendja se shume bashkathetare si une nuk e dine.
    Megjithate ma mer mendja qe je munduar shume ,me respeckt Dibrani

i/e regjistruar Maska e don_dionysis
    Anëtarësuar
    05-03-2008
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga Zorraxhiu Lexo Postimin
    Ti prap me thumba,thua na ke ardhur nga Tirana ku ke lene shum te mira e jo nga lufta si une.Prej atyre te mirave une duhet ti shpenzoj edhe $ 5000 me teper per te shkuar sivjet ne Kosove-Prishtine. Pse do te pyesish, sepse nuk guxoj te blej bileten per Tirane qe kushton $870 por duhet te paguaj $ 1600 nepermjet Cyrihut per ne Prishtine e pse prap do te pyesish, sepse njerezit qe kane udhtuar nepermjet Shqiperise po tregojn mozo ma kec se si kan kalue duke u plackitur separi prej zyrtareve e pastaj prej cubave e taksisteve dhe kur ia kane arritur me ne fund te kalojn kufirin kane thene me kurre...Ja prej ketyre te mirave ke ik edhe ti vellacko e lej ato pallavra.
    ketu ja ke fut kot plako. une jetoj ne tirone e per me teper punoj ne aeroport, ene keto qe thu ti une as i kam pa e as i kom degju.

Faqja 14 prej 27 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Toronto
    Nga shoku_sar në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 526
    Postimi i Fundit: 20-11-2012, 13:03
  2. Tahir Veliu interviste per gazeten Intervista e Emigrantit
    Nga Tahir_Veliu në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-06-2011, 03:59
  3. Eksperiencat e jetës së emigrantëve në Kanada
    Nga OltiNushaj në forumin Emigracioni
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2005, 10:20
  4. Gjuha e Ortodoksisë në Shqip
    Nga Sokrat K. Dhima në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 19-07-2004, 05:23
  5. Ulet numri i pikëve të pranimit për në Kanada
    Nga Henri në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 22-10-2003, 01:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •