Close
Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 180
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Kur Islami fyhėt haptas, dhe paturpshėm !

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    O Tunxh hajvani!! Po ti vendose bre islamik hanef se cilen teze idiote do te mbrosh: "nese ligji nuk eshte njesoj per burrin dhe gruan,siē e ke shkruar me lart, atehere ka dikriminim gjinor"!! E kote te pellasesh per "formalitetin qe starton proēesin", nderkohe qe ne rastin e burrit, ligji sheriatik e pranon faktin pa proēes!!
    Dmth. diskriminohet burri..... ngase gruaja FITON......burri HUMB....doje kete te me thuash me diskriminim ????........gjysmo, me MARREVESHJE, edhe ne gjyqet perendimore mund fare mos kete proces gjyqesore....e kap llogjiken e ligjit ???........eshte per te shpreh DREJTESINE absolute.....

Lexoji gomarlleqet qe shkruan, perpara se te marresh mundimin te shkruash te tjera te tilla!!!
    Nje pyetje vellazerore keshtu vetem ndermjet neve dyve......si shpesh i permend gomaret ti jaro....mos valle ke ndonje traume te shkaktuar nga ato ???, trego, ndoshta mund te te ndihmoje dyqish, do mbetet ketu mes neve dyve....si tregoj kujt !!!!

Po femijet kush i merr, o gjytyrym gjenial islamik?!!....ahahahahahaha......"gjenialiteti i islamit" na qenka se nese burri e perze gruan, ajo merrka vetem ate qe i takon dhe pa proēes!!!!!!! Sipas botekuptimit perendimor, Tunxh, ke thene as me pak e as me shume se nje gomarllek!!!
    Cka i takon gruas sipas botekuptimit perendimore ???...me shume, me pak....???.............cka me femijet ???...........c'lidhje kane ato tash me kete qe diskutojme ???....te la ne balt fjalori a ???

O gjytyrym po kush na vendoska nese i takon ndonje gje gruas, ne rastin e pare??!! Une realitetin per te cilin ti pellet aq shume, e kam kuptuar me kohe.....prandaj s'jam me mysliman!! Keshtuqe e kote te peshtysh akoma me shume se ē'kam bere une mbi Islamin!!!!
    Sheriati ore, ai i ka vendos....gruas i takon mehri, per ate edhe paguhet, gjithe pasuria qe ajo vetvetiu e ka fitur gjate kunores (nuk e ka obligim as 1 cent ta fut ne arken e shtepise)....dhuratat qe jane bere.....blub e blub e bluba tjere.....mso haro, kjo qe nga shek. i 7 e kendej.....dhe akoma eshte nje zgjidhje shume me efikase se ligjedhenja bashkkohore perendimore.....ku gruaja eshte tej maksimumit e mbrojtur nga ligji, qe e ka kunderefektin aman per burrin....nje levizje drejt dy ektsremeve.....islami eshte rruga e mesme.....e kape ???....natyrisht se jo....kur ndeshen sharlatanizmi, opportunizmi dhe hedonizmi atehere peshtyhet mbi buken tende, dhe lakmohet buka e huaj....

E drejte: islamiku qe "then" martesen, eshte "majmun", "qafir", dhe i perkushtuar vetem "parase".........ky po qe eshte nje hap perpara!!!.....ahahahahahahahhaah...........o Tunxh, po ti vete e the qe s'behet proēes ne kete rast, keshtuqe s'ka asnje istitucion eq vendos per ate qe i takon gruas e per ate qe i takon "majmunit qafir te dhene pas parase", ergo burrit islamik!!!!
    Te kujtohet puna e rrushit ???.......une cka foli, jo ti cka nxjere me radaken gjysmake intuitive.....nuk e kap llogjiken e sheriatit a ???.......llogjika e sheriatit eshte ta parandaloje DEMIN......me nje divorc shkaktohet DEM ne aspektin njerezore (sidomos tek femijet), ekonomik (duhet me u martuar palet perseri qe shkakton shpenzime), dhe social (dobesim i trungut familjare, i cerdhes me te forte shoqerore).....

Lexo ngadale dhe me vemendje, se je teper i trash:

- Mehri ne disa vende arabe (sidomos tek ato shtete te pasura) eshte aq i larte, saqe djemt e rri e kane teper rrende te martohen !!!, paramendo, sa LEHTE nje burri do ti bjere ta lene gruan ne kete rast me ate formulen e famshme, duke e dijt se 50% i pasurise do ti ik per lesh......e se me 50% tjera qe i kane mbet duhet ta martoje nje grua tjeter ???.......ne nje shoqeri muslimane divorci eshte ceshtje jashtzakonisht delikate, nese behet per QEJFE K..... (ndash per gruan ndash per burrin), dhe nese meren para sysh krejt faktoret, kjo puna e "macho-izmit" eshte nje dukuri e rrezervuar per njerez SHUME TE PASUR........dhe pasiqe edhe muslimanet nuk jane melaqe, evlija e kokra e zemres se njeriut dhe natyrisht se ka te tille qe e "keqperdorin" kete HALLALL te sheriatit (nje nder hallallet me te perbuzur ne islam).....mbeten keto realitete VETEM per ti dhe gjysmaka si puna jote, nje enigme e pakapshme dhe rrjedhimisht edhe e pazberthyeshme.....dhe pikerisht ki realitet te len akoma me peshtyjt ne ate tenden, dhe te ben ta lakmosh ate te huajen.....

E kape llogjiken, apo je akoma perpleks, televizor me boja ???

Ty do te te pelqente te me kishe shokun me te ngushte, por shoket e mi i zgjedh vete e ti s'ben pjese ne ta!!!
    Hajt mos 'm shurdho......armiqet me te medhenj behen miqet me te mire....kjo formule nga fundisi i pervoje te njerezise gjetiu vlen edhe vice verza....dera ime nuk ka rreze...

Tashi, na thuaj pak, a eshte e lejueshme sipas "sheriatit hanefi" menyra perendimore e sjelljes ose, kur gruaja jote ia jep doren nje shokut tend, a eshte ne rregull me sheriatin, po apo jo?!!
    Gjysmo, me duhet te foli prap ne gjuhen "katunarce" se je kokra e katunarit ti...............sheriati ndahet ne dy fusha globale, SUNETE dhe FARZE.....ne NORMA dhe LIGJE............etiketa, ndersjellja njerezore, ben pjese ne gruppin e SUNETEVE, dhe sunetet jane nen kushte te posacme OBLIGATIV..........pyetja hypotetike, se gruaja e nje shoku te ma zgjat mua doren ose vice verza nuk ka senz e llogjike, ngase nese jemi te te njejtes KULTURE (pra, shqiptare musliman), para ketij problemi NUK DO TE NDODHEM (sa i perket kesaj teme, E KE VERREJT sa here pershendese me SELAM ALEJKUM ??? - per te ta tek ti dhe gjysmakave tjere, se shqiptaret musliman jetojne, veprojne, punojne brenda normave shoqerore qe i kane te kultivuara shqiptaret musliman, edhe nese nje shqiptare muslimane do te ma zgjate mua doren ne shenje pershendetje, une DEMONSTRATIV do ta refuzoje ate forme te pershendetjes, per mua ajo femer eshte e PAKULTURUAR !!!) ...e kap kete ???, JO ???, hajt se do ta mesosh...........perndryshe, nese jam ne nje mexhlis austriak, NATYRISHT se gruaja ime, po qe se ja zgjat doren ndonje burr austriak qe nuk e njeh ettiketen islame, do ta pershendete si e don rrendi ne ate vend....kjo eshte edhe arsyeja pse elizabeta e britanise kur futet ne xhami, e mbulon koken me shami.....

E kupton se ceshtja nuk ka te beje me LEJIM e NDALIM ???............HALLALLI dhe HARAMI kane karakter te gjere sa i perket perdorimit ne kete senz..........eshte BUKA HARAM ???.........nese nje njeri han 2 kg. buke, edhe pse pas 0,5 kg eshte NGOP....ato 1,5 kg teper i ka HARAM.....e kap edhe kete llogjike, apo edhe kjo televizor me boja ???

Boooo, sa perpara qe eshte ky sheriati islamik mer jahu.......ahahahahahahahaha....o Tunxh, tregoji lales ketu cili te pelqen me shume: sheriati islamik apo jetesa perendimore??!!
    Ok, ta leme arabine saudike se nuk lahet djalli me uje te bekuar.....keshtu ti bilbil....ne japoni, a ishe "perule" ne shenje pershendeteje para nje japonezi, i cili te pershendet me gestin duke u perule ???, apo do ti ishe versule qafes duke e perqafu si nje olympionik trajnerin ne momentin e fitiores se medaljse se arte ??.....kjo ish pyetja ime, trashi.....e kape edhe kete ???

Vetem per nje te budallepsur nga tymrat e islamit mund te quhet "akt mahnites" pershendetja e anetareve te familjes!!! Cili na qenka ky akt, Tunxh efendi??!!
    E din cka eshte kausaliteti ???.....pa piken e kultures islame ne gjak, ergo, i krishtere.....ku din ti se cka do me thene me u pershendet sipas normave islame ????..........ku i ke pare ato ore fuakara ???, ku i ke perjetuar ato ore fukara ???, ne fakt une duhet te qaje per ty, ore fukara....per ironine e fatit tend !!!......une qe nga mosha 11 vjecare jetoj ne perendim, ne vjenen e mocartit dhe bethovenit....e nuk pashe nje element te vetem, qe do te ishte me i larte se ai qe ma ka mesuar nena dhe baba....jo se nuk ka ti jaro, ka plot, aman as ne periferi nuk i prekim ato qe i kame ne gjakun tim te shqiptarit, te muslimanit....

Dhia e zgjebosur e mban bishtin perpjete,- thote populli!! Dhia islamike s'ka fare bisht,- them une!!!
    Jarush, e sakte, se per ato qe jane poshte, ai LARTE poashtu duket shume i vogel....

Ky eshte "gjenialiteti" i Islamit......jane nje hap perpara islamiket ........nje hap perpara kafsheve!!
    Ke dyshim ne forcen e islamit a ???........nuk ma zbertheve receptin si munden arabet e shkreterires te mahnitin me kulturen e tyre 150 000 000 kinez, e vice verza mos te kete edhe 1000 budiste arab......

tungi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 17-11-2013 mė 13:10
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Vetem ne nje shtet sherijatik islamik mundesh ti japish urrdhera dikujt se si te shkruaj ,ku te vazhdoje dhe ku te ndalet se shkruari.Je ne nje Forum te shqiptareve dhe ule bishtin,se ta kpus me gershere.Pash Allahun ?! Ne fund te fundit stereotipet jane vetem paragjykime.Njeriu nuk mundet te funksionoj pa paragjykime.Kur do te funksiononte pa paragjykime ,njeriu cdo situate te re do ti duhej ti ofrohej si dic krejtesisht te re,te panjohur,duke e injoruar pervojen e se kaluares - cka per trurin e tij do te ishte bllokim,nuk do te funksiononte me !! Natyrisht per nje proces te till Njeriu nuk pyetet,nuk vendos,AI shumicen e vendimeve i merr ne sferen e Pavetedijes.
    Shiqo i dashur selafist,njeriu permes paragjykimeve meson.Te gjith njerezit kane paragjykime ku permes memories se tij apelon dhe gjen ngjajshmeri situates se re, si dic te njohur ( situates vec te perjetuar),keshtu eshte i gatshem (i ndihmon) te veproj kur gjindet ne nje situate re.... Mirepo ,nese ne baze te pervojes se re nje paragjykim (stereotip) tregohet i gabueshem ( nje proces i tille perndryshe eshte Mesim !),ateher Njeriu e zgjedh sukseshem nje paragjykim dhe e zavendeson me nje paragjykim tjeter,keshtu eshte i gatshem perseri te ballafaqohet me nje situate tjeter.
    Pra , u rrezua pretendimi yt stereotipe = argumentim = objektivitet ...kapishi ?Sa me ndryshe ? me siguri nuk denohen 6 muaj.Nuk e di si e trajtojne gjygjet e vendeve evropiane kur nje emigrant vret anetarin e familjes se tij.Por nese merret si rrethane lehtesuese atehere kjo eshte gabim.Krimi eshte krim,ska cka hyne ne llogari tradita/religjioni i nje krimineli.

Harakiri eshte kur e vret Veten per shkak te nderit , dhe kjo sa eshte bizare aq eshte edhe per tu admiruar per guximin dhe heroizmin.Pra Vetevrasje rituale qe edhe zyrtarisht eshte e ndaluar ne Japoni....Mirepo ne "vrasjet per mbrojtjen e nderit" asgje s`ka per tu admiruar.Mendoj ne rastet kur ne boten islamike nje femer vritet per shkak te nderit,duke u organizuar e tere familja ta likuidojne anetarin tjeter te familjes,per shkak te shkuarit ne shtrat me tjetrin ne martese,vajza u martua me mashkull te fees tjeter etj.
    Kultura japoneze e ka pare te udhes te ndaloje ligjerisht nje tradite te tille edhe ate Vetevrasje,ndersa per shoqerite muslimane po vlejka monstruoziteti sic shkruan me larte ( qe e perkrah edhe TI) " sa eshte shkalla e senzibilizimit te shoqerise per motivin e vrasjes,aq duhet te jete edhe denimi institucional " !!! Nese do rregullohej shoqerija ne baze te ketij principi ku do ishim ?

"Turpi i institucionalizuar .." hahahah
    Cka eshte per ty Nderi ?

Nuk jane ne pyetje vetem rastet e Nenave ... rastet e tilla nga ana e gjinise femerore nuk me interesojn,natyrisht ne nje shoqeri primitive nje akt i tille i femres nuk eshte racional.
    Mirepo cdo Jete eshte Vlere ne vete,dhe cdo Njeri eshte vlere.
    Mua me intereson ana tjeter - vrasesi/krimineli i cili abolohet.

Une personalisht jam Kunder Denimit me Vdekje.Vetem numrova formal denimet prej 20 vjet, i perjetshem dhe me Vdekje.
    Ta dhjefsha logjiken islamike - Gruaja e martuar qe tradheton burrin duhet te vritet,por me rendesi eshte qe vrasesi/krimineli prind ,Te kthehet mbas 6 muajsh te femijet !

Ndoshta eshte e bazuar kushtetuta e Jordanise ne ate te Frances,mirepo kjo s`ka fare rendesi.Sepse vetem ligjet fetare me sfond islamik kane mbetur te gjalla dhe aktive si faktor rregullimi te shoqerise,te drejtes familjare.etj...dhe jane me kryenece se sa ligjet formale.
    Te te tjeret eshte ndryshe... Hinduset te drejten e bazojne ne ate Anglosaksone,Hebrejet nuk e ndiqin te drejten fetare te Dhjates se Vjeter duke u arsyetuar se nuk kane Sinhidrin (a si quhet),shoqerite e krishtera jane te laicizuara krejtesisht.Ne pergjithesi te gjitha keto religjione mbijetojne njejte,mirepo vetem Islami (edhe ne Jordani) eshte i prapambetur dhe ligjet fetare ende kane ndikim Aktiv ne sistemin juridik.

O njeri TI gjitha gjerat i shtremberon sepse shkruan ne eufori.Une vetem ceka per raste te tilla ne boten Islamike (vrasjet ne familje per nderin,hedhja e acidit ne fetyre vajzave,synetimit te femrave etj.etj. Pse nuk reagojne autoritetet fetare dhe besimtaret sepse Heshtja eshte Turp ! Don te thot Islami eshte Utopi.Vetem propagandohet,shperndahet me ligjerata neper Xhami dhe tribuna,permes fletushkave ndersa ne realitet nuk e hasim askund.Edhe atje ku eshte institucionalizuar ka sjellur vetem ngulfatje,dhe ngrirje te shoqerise.Ka faj,ka...por kerkon diskutim te gjate dhe te qete..Tani TI prezentohesh si Inxhinier (pa te pyetur askush),ndersa ne anen tjeter ndan leksione islamike me te madhe,plot arrogance dhe fyerje drejtuar bashkebiseduesit,ndersa materien qe tenton ta zberthesh e ben lesh e dhi....
    Inxhinier qe flet dhe spjegon fene Islame,si i bie kjo ?
    Gjysmak po se po,por edhe diletant qe hyne ne fusha qe nuk te takojne.Te ishte perballe ndonje teolog Islamik atehere krejt ne rregull.

Teje duhet denoncuar te Bashkesit Islame ne Maqedoni/Kosove/Shqiperi qe flet percart dhe e shtremberon feen Islame...pikerisht nga shkrimet e juaja nje lexues krijon averzion ndaj Islamit.

Prap mi vjedh fjalet,hajduk...O Tinker Bell ...jo rastesisht te thash Piter Pan sepse jeni te ngulfatur nga auteriteti i nje njeriu qe ka jetuar para 1.500 viteve,duheni te perpiqeni qe te rriteni autonom,te gjeni veten dhe religjiozitetin e juaj permes angazhimit personal dhe te ngriteni ne Vetedijen e juaj.Perndryshe egziston syndromi i Piter Panit ne psikologji.
    Nese je musliman Piterpanist atehere edhe rregullimi i shoqerise permes sharise islamike i bie te jete Neverland ....Neverlandislam imagjinar !Dhe nese dal ne shesh te Shkupit,cka do te shoh ? Statujat e Aleksander Makedonskit dhe heronjeve sllav ...edhe Xhamine qe e keni pasur ne sheshin e Shkupit ja kane rrezuar dhe nuk ju lejne ta ndertoni.Asgje islamike nuk ka atje !Munde ta shohesh vetem Kryqin gjigand ne malin Vodno. Cka propozon Ti, ti thejm statujet e heronjeve maqedonas,ta desllavizojme Shkupin ... eja ti i pari dhe na ke mbas te gjitheve ,njehere klasen politike idiote te shqiptareve duhet rrezuar dhe mandej te tjerat.
    Mos ndaj leksione dhe shkrime prej se larti kur nuk e leviz aspak prapanicen.
    Shkupi eshte pergjegjesija jone.Nuk eshte Shkupi ashtu sic mendon Ti...ne te vertet egziston nje grusht selafo-wehabista,te cilet mbijetojne ne margjinat e Shqiptareve te Shkupit .
    Blub blub.....fol njihere dicka me vlere se me lodhe.

.........inxhinjeri eshte edhe HOXHE....hoxha fatkeqeisht nuk do te behet inxhinjer....rreth ketij realiteti sillet gjithe tragjedia e muslimaneve sot...e kap kete ???

Sill nje FAKT te vetem ku e kame percare fene islame.....dallimi mes meje dhe nje hoxhe e din ku eshte (jav kam sqaruar dhjetra here) ???..........hoxha ta fole HAKUN, dhe haku eshte i normuar. JU gjysmaka jeni mesuar me HAKUN, e njihni, dhe rreth tije keni thurre kallepe mbrojtese (shih ate dilberin tjeter, forma e pershendetjes islame i duket banale, se ja ka lodhe syrin, por nuk din ta perceptoje ne krahasime kausale me tjerat kultura, ngase i ngec lenta, i shkaktohet errori, se per kete duhet te dale nga ai kallepi qe e ka thurre).......

......islami eshte i MADH........une te foli pertej HAKUT....dhe kjo ju shkakton dileme te madhe......asnjeri nga ju gjysmaka nuk dini (nuk doni- se jeni mesuar ne kete qe jeni, ndryshimet kerkojne pune, jeni PERTACA) ta perceptoni kete qe une ju shkruaj, andaj edhe ju dalin krejt punet televizor me boja....dhe me e keqja eshte, keni mbet ne ato kallepet qe i keni thure me paragjykime dhe stereotipizma, dhe mer piken e guximit bile te me skjarosh gjate e gjere se pa ato nuk arrihet progressi ???............o shoc, ka edhe menyre me te mencme dhe me efikase per te senzibilizuar mbi dicka......mua me eshte e qarzte se "ai qe te don edhe te qorton", por ju dilbera as qe dini te qortoni......juve duhet UNE te jav hedh nga nje koc per toke, e qe pastaj ti versuleni atij kocit.....kurse ne fakt duhet te ndodhe e kunderta, po qe se realiteti eshte ashtu sic e pershkruan ti me larte.....apo ???

FOL DICKA, e une jam aty, inshallah......

Selefet jane margjinal ne shkup thua ????.........o gjysmo, KURRE NE HISTORINE E SHKRUAR kane qene selefet, ose cfaredo vellazerie tjeter, me shume se "margjinal" ???.....a nuk ka thane pejgamberi alejhiselam se UMETI IM DO TE NDAHET NE 73 gruppe ???.......meso, dhe dil shit mend ketu, perndryshe psssssssssst !!!...une nuk jame hoxhe, jam autodidakt dhe jam mare dhe mirem me islamin aktiv dhe passiv gati 20 vjet (99% e shkrimeve te mia ketu kane te bejne me kete teme)....qe nga ajo kohe kur ti ke ndejt ne "pelena" (pampersa nuk ka patur asaj kohe).....kur dobesohet sistemi, dalin kepurdhat (edhe ti je kepurdhe, mos u merakos, nuk te ndaje vecmas)....sistemi eshte SHOQERIA SHQIPTARE MUSLIMANE HANEFIJE.....e kape ????

tungi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nuh Musa : 17-11-2013 mė 13:14
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...

Ke dyshim ne forcen e islamit a ???........nuk ma zbertheve receptin si munden arabet e shkreterires te mahnitin me kulturen e tyre 150 000 000 kinez, e vice verza mos te kete edhe 1000 budiste arab......

tungi
    Edhe pse nuk ka statistika te sakta, mbi 90% ose ndoshta 99% jane pjesetare te pakicave kombetare...
    Dhe kjo nuk eshte rastesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Edhe pse nuk ka statistika te sakta, mbi 90% ose ndoshta 99% jane pjesetare te pakicave kombetare...
    Dhe kjo nuk eshte rastesi.
    Cfare rendesie ka se a jane pakica kombetare a shumica.......me rrendesi eshte fakti i vetem se kultura e arabeve e dominoj kulturen e kinezeve, te hinduisteve, te romakeve, te persianeve bla bla bla, per kete i ke ato QINDRA milion musliman ne ato vende....vice verza JO....ketu eshte pointa....(apo don me "pakice kombetare" te thuash se islami eshte terheqes per te shtypunit ???).

Edhe sot e kesaj dite, ku materializmi jav qorron njerezve syte, jane pikerisht muslimanet qe bejne zhurme, qe duken si ato femijet qe nuk marrin vesh.....ku ju shkel kemba, lere me se nuk kane senze per t'u integruar, i mbeshtjell edhe nje "aura" speciale e cila polarizon me rrethin....

Kesaj qe ben ti ne traullsoren i thuan "me bo bajram me vetveten"......me u pajtu dyqish me gjana qe jane te pankrypura per guston.....larg realitetit, larg objektivitetit, larg mendjes se shendoshe....

tung
    albanish by nature

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

Thotė Allahu i Madhėruar: "Ata duan ta shuajnė dritėn e All-llahut me gojėt e tyre, po All-llahu e plotėson (e pėrhap) dritėn e vet, edhe pse e urrejnė jobesimtarėt."

Ēdo hap diskriminues ne drejtim te muslimaneve, eshte hap ndaj realizimeve te idealeve te muslimaneve. Allahu eshte garant per kete pune, dhe se besimtaret s'kan perse te merziten kur jo-muslimanet e kundershtojn Zotin per shamia, per ndalesėn e Ezanit, per fyerjet ndaj Zotit dhe te derguareve te Tij, per roberit e tij, per Fejen e Tij !

Ja, ju (muslimanė) jeni qė i doni ata, e ata nuk u duan juve. Madje ju i besoni librat nė tėrėsi (tė gjitha shpalljet), e kur ju takojnė thonė: “Ne kemi besuar”! E kur veēohen, ata nga mllefi kundėr jush grisin majet e gishtėrinjve. Thuaju: “Vdisni me atė mllef tuajin”! All-llahu e di shumė mirė se ēka mbajnė (tė fshehtat) zemrat e tyre.

Nėse ju pėrjetoni ndonjė tė mirė, ata i dėshpėron ajo, e nėse ju godet ndonjė e keqe, ata gėzohen pėr atė. Po, nė qoftė se ju bėheni tė durueshėm dhe ruheni (mėkateve), dinakėria e tyre nuk do t’u dėmtojė aspak. Ėshtė e sigurt se All-llahu e ka nė dorė atė qė punojnė ata."
    … ///

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Dmth. diskriminohet burri..... ngase gruaja FITON......burri HUMB....doje kete te me thuash me diskriminim ????
    Jo or Tunxh turqelia, jo!! Ka diskriminim pasi ligji nuk aplikohet ne te njejten menyre mbi burrin dhe gruan!! E the vete qe "kur burri don te ndahet s'ka proēes e kur gruaja don te ndahet, ka proēes"!!!
    Sheriati ore, ai i ka vendos....gruas i takon mehri, per ate edhe paguhet,
    Qe gruaja paguhet si me qene kafshe, kjo po qe eshte nje "mrekulli" me vehte e barazise sheriatike midis burrit dhe gruas!!....hajde Tunxh islamiku, hajde.....!
    .......llogjika e sheriatit eshte ta parandaloje DEMIN......me nje divorc shkaktohet DEM ne aspektin njerezore (sidomos tek femijet), ekonomik (duhet me u martuar palet perseri qe shkakton shpenzime), dhe social (dobesim i trungut familjare, i cerdhes me te forte shoqerore).....
    Qysh jo, pikerisht per kete "loqike" te eperme qe burrit i lejohet te divorcoje pa proēes!!!
    Kjo eshte "perle" me vehte e vargut te idiotesive islamike!!!
    Ok, ta leme arabine saudike se nuk lahet djalli me uje te bekuar.....keshtu ti bilbil....ne japoni, a ishe "perule" ne shenje pershendeteje para nje japonezi, i cili te pershendet me gestin duke u perule ???.....kjo ish pyetja ime, trashi.....e kape edhe kete ???
    A sillen islamiket sipas vendit, kur jane ne mes te Evropes, apo ngulmojne te sjellin harapin edhe ketu?!
    .....ku din ti se cka do me thene me u pershendet sipas normave islame ????..........ku i ke pare ato ore fuakara ???, ku i ke perjetuar ato ore fukara ???, ne fakt une duhet te qaje per ty, ore fukara....per ironine e fatit tend !!!......
    Kam pare harapet qe kur vijne ne Shqiperi, mbulojne syte me ēarēaf kur ndonje zonje e jona u jep doren per mirseardhje.........pffffff, norma te qelbura me shekuj!!!! ....e kote te perserisesh si zagari fjalen harape "fukara".....ne shqip i themi "varfanjak"!!
    une qe nga mosha 11 vjecare jetoj ne perendim, ne vjenen e mocartit dhe bethovenit....e nuk pashe nje element te vetem, qe do te ishte me i larte se ai qe ma ka mesuar nena dhe baba....jo se nuk ka ti jaro, ka plot, aman as ne periferi nuk i prekim ato qe i kame ne gjakun tim te shqiptarit, te muslimanit....
    Nuk e ke pare Tunxh, pasi nena dhe babi yt te kane dhene gjak shqiptari e jo gjak "muslimani"!!! Hapi syte, o qorr!!! Hajt na thuaj ēfare elementesh ke vene ne krahasim??!!
    Ke dyshim ne forcen e islamit a ???.......
    S'ka dyshim ne forcen e "djallit", te "kancerit", te virusit te Ebola-s.........veēse ne nuk po diskutojme per "force", por per "miresi"!!!
    .nuk ma zbertheve receptin si munden arabet e shkreterires te mahnitin me kulturen e tyre 150 000 000 kinez, e vice verza mos te kete edhe 1000 budiste arab......
    Shume e thjeshte: harapet e shkretetires nuk mahniten me kulturen e "tyre", por me ate te vjedhur prej "tyre"!! Nga ana tjeter, mund te te isha pergjigjur se si eshte e mundur qe te gjithe "harapet" e botes te pijne ēajin kinez?!!! Numri i analfabeteve ne bote, eshte me i madh sesa ai i te shkolluarve, por kjo nuk eshte prove e "miresise" se analfabetizmit!!!Etj, etj.....sa per budistet "harape", mendoj se k aedhe shume me teper sesa 1000.....por s'me hyn ne pune per te provuar se budizmi eshte parajse ne krahasim me islamin!!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Blub blub.....fol njihere dicka me vlere se me lodhe.
    .........inxhinjeri eshte edhe HOXHE....hoxha fatkeqeisht nuk do te behet inxhinjer....rreth ketij realiteti sillet gjithe tragjedia e muslimaneve sot...e kap kete ???
    Sill nje FAKT te vetem ku e kame percare fene islame.....dallimi mes meje dhe nje hoxhe e din ku eshte (jav kam sqaruar dhjetra here) ???..........hoxha ta fole HAKUN, dhe haku eshte i normuar. JU gjysmaka jeni mesuar me HAKUN, e njihni, dhe rreth tije keni thurre kallepe mbrojtese (shih ate dilberin tjeter, forma e pershendetjes islame i duket banale, se ja ka lodhe syrin, por nuk din ta perceptoje ne krahasime kausale me tjerat kultura, ngase i ngec lenta, i shkaktohet errori, se per kete duhet te dale nga ai kallepi qe e ka thurre).......
    ......islami eshte i MADH........une te foli pertej HAKUT....dhe kjo ju shkakton dileme te madhe......asnjeri nga ju gjysmaka nuk dini (nuk doni- se jeni mesuar ne kete qe jeni, ndryshimet kerkojne pune, jeni PERTACA) ta perceptoni kete qe une ju shkruaj, andaj edhe ju dalin krejt punet televizor me boja....dhe me e keqja eshte, keni mbet ne ato kallepet qe i keni thure me paragjykime dhe stereotipizma, dhe mer piken e guximit bile te me skjarosh gjate e gjere se pa ato nuk arrihet progressi ???............o shoc, ka edhe menyre me te mencme dhe me efikase per te senzibilizuar mbi dicka......mua me eshte e qarzte se "ai qe te don edhe te qorton", por ju dilbera as qe dini te qortoni......juve duhet UNE te jav hedh nga nje koc per toke, e qe pastaj ti versuleni atij kocit.....kurse ne fakt duhet te ndodhe e kunderta, po qe se realiteti eshte ashtu sic e pershkruan ti me larte.....apo ???
    FOL DICKA, e une jam aty, inshallah......
    Selefet jane margjinal ne shkup thua ????.........o gjysmo, KURRE NE HISTORINE E SHKRUAR kane qene selefet, ose cfaredo vellazerie tjeter, me shume se "margjinal" ???.....a nuk ka thane pejgamberi alejhiselam se UMETI IM DO TE NDAHET NE 73 gruppe ???.......meso, dhe dil shit mend ketu, perndryshe psssssssssst !!!...une nuk jame hoxhe, jam autodidakt dhe jam mare dhe mirem me islamin aktiv dhe passiv gati 20 vjet (99% e shkrimeve te mia ketu kane te bejne me kete teme)....qe nga ajo kohe kur ti ke ndejt ne "pelena" (pampersa nuk ka patur asaj kohe).....kur dobesohet sistemi, dalin kepurdhat (edhe ti je kepurdhe, mos u merakos, nuk te ndaje vecmas)....sistemi eshte SHOQERIA SHQIPTARE MUSLIMANE HANEFIJE.....e kape ????
    tungi
    C`ka te them ore Une,qenke i fshim krejt.Nuk e din cka eshte Ngjyra,cka eshte Paragjykimi,shkruan budallalleke ( plotesisht ka te drejte ai forumisti nga Napoli !),nuk pergjigjesh ne asnje pyetje dhe don te mbash ligjerata islamike.
    Ti po shihje vetem jeshil,ooo Jeshilan ... ja nje Prthhh per ngjyren jeshil si e spjegon ti !...Duhesh te jesh Kuq e Zi, o zoteri selafowehabisti.
    Me duhet te them qe dyshoj ne shendetin tend mental,por vazhdo jetoji budallelleket e tuaja !
    Njehere na flisje per Xhihad tani per Sherijat - ik o i humbur nuk kam pune me te mencura se sa te debatoj me fanatik qorra dhe te pa edukuar.

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

...qysh qysh, Tunxh, "nuk ka diskriminim, por per burrin nuk ka proēes e per gruan jo"!!! Edhe pse ne te dyja rastet "gruas i takon mehri dhe pasuria"??!!
    E the vete qe "kur burri don te ndahet s'ka proēes e kur gruaja don te ndahet, ka proēes"!!!
    Keto dy fjali nuk shkojne njera me tjetren.Munde ta sqarosh me mire c`eshte thene ?

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anėtarėsuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185

SHEJTANARAPĖT

O Imzot, vėrtetė edhe hidhėrohem keq sot me Skėnderbeun e Shkupit, si nuk e nxjerrė mė nė fund nga brezi atė shpatėn famėmadhe historike dhe t’ua presė kokėn dudumėve (muslimanėve), flugė para kėmbėve tė Kalit si kunguj Stambolli ?! Thasė - thasė t’i ngarkojė jo si dikur nė tren nga Shkupi t’i pėrzė nė Turqi, po hipė nė qerre (pajton) me katėr palė kuaj me kumbona pėrqafe e lodra e cingana te Sheshi “Skėnderbeu”. Hingėllimė “Kali” tė dėgjohet nė mes tė Bit-Pazarit, qė di tė qesė edhe shqelma dhe hudhė buthekrye halldupėt matanė Kalasė Shkupit. Nateditė, mos tė shpallim mė dėshmorė lufte dhe mbesim duke vajtuar si qyqe gjithė jetėn nėpėr varre. Kohė kjo, kur “vėllezėrit” tanė tė Njerkės nė trojet shqiptare shpallin Shtet tė Ri pa banorė maqedonas, para syve tė Botės me shumicė prezente shqiptare nė mes tė Ballkanit...

Kalosh Ēeliku nga Kėrēova e Maqedonisė / 2013
    … ///

Faqja 14 prej 18 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •