Meidani: Krenar pr mbiemrin, Spiropali nj vajz e panxn
Ish-shefi i Antikontrabands n Drejtorin e Doganave, Denion Meidani, ka reaguar dje ndaj letrs s publikuar nga kreu i ktij institucioni, Elisa Spiropali. Nprmjet nj reagimi pr mediat, ai deklaroi se wshtw krenar pwr mbiemrin dhe se po pret agrumente nga Komiteti i Disiplins pr pezullimin nga detyra.
“Doja t’i bja me dije zonjs se jam krenar pr mbiemrin tim dhe se nuk e kam prdorur askund me apo pa vend dhe nuk i bn aspak nder q mendon se mund t abuzoj, duke pretenduar q un e paskam do gj t dhuruar. Kam studiuar vetm jasht ku mbiemri i asnjrit nuk merret parasysh, por gjykohet vetm nga dijet, puna dhe kapacitetet. Kam punuar si n sektorin publik dhe at privat me rezultate e arritje t dukshme dhe, ndryshe nga ajo, edhe n dogan nuk jam katapultuar, por kam hyr me konkurrim dhe rezultate”.
Sipas tij, drejtoresha e Doganave ka marr kt pozicion pa pasur m par asnj eksperienc n sektorin privat apo administratn publike. “sht fatkeqsi q nj institucion shtetror kaq i rndsishm ka pr titullare nj vajz t paditur e t pamsuar, q fshihet mbas arrogancs dhe agresivitetit t saj pr t mbuluar defektet q zotron”, u shpreh m tej Meidani. Ai iu prgjigj gjithashtu akuzave t Spiropalit, sipas s cils ish-shefi i Antikontrabands sht shkarkuar n disa nga detyrat q ka mbajtur m par. “Doja t m thoshte se ku i kam kto shkelje t shumta si n detyrn e fundit dhe ato paraprake, sepse i konsideroj si shpifje t ulta dhe asgj m shum. Gjithashtu doja t pyesja zonjn se nga cilat detyra jam shkarkuar n vazhdimsi, sepse kjo sht qesharake dhe nuk i lejohet drejtueses s institucionit ku un punoj dhe ka dosjen time t plot, prfshi ktu edhe librezn time t puns. E kshilloj kt vajz t nxituar t konsultohet m shpesh me letrat n institucion, sepse nuk punon m n OJQ”, thot Meidani.
Ai deklaroi m tej se Spiropali duhet t jet e aft t dokumentoj mungesn e profesionalizmit t ish-shefit t Antikontrabands, duke shtuar se gjat nj muaji jan vendosur aq shum gjoba, sa nuk ishin vendosur pr nj vit kalendarik. “Mendoj se asnj nga publiku nuk e besoi Kryeministrin kur tha q Elisa sapo erdhi te Dogana, brenda nats e bri t dukshme punn e saj duke i vn gjobn te depozitat e kompanis ‘Ada Petrol’ n Lezh. Forcat e Antikontrabands kishin shkuar dhe po punonin q n orn 11:00 te depozitat n fjal, ndrkoh q vet zonjusha Spiropali u prezantua n orn 13:00 nga ministri i Financave n ambientet e Drejtoris s Prgjithshme t Doganave”, deklaroi Meidani.
“Refuzoj gjithashtu t pranoj qe paska dmtuar imazhin e institucionit dhe pres nga zonjusha q ta ket dokumentuar edhe kt gj me seriozitet, por ama nuk besoj se sht kaq naive sa t mendoj se mund t hidhte balt n media mbi mua dhe emrin e familjes time dhe t mos merrte asnj reagim. M bn t qesh ofertat e saj t ndryshme t mparshme pr vende alternative apo kur mendon se mund t m krcnoj duke m thn se ‘mua si drejtore e Administrats Doganore m bri t reflektoj lidhur me masn e dnimit aq t leht q i dhash vetm duke e pezulluar’ dhe ia prsris srish se n do rast nuk do doja t isha n marrdhnie pune e t bashkpunoja me nj drejtuese pa eksperienc, t panxn e t paprgjegjshme si ajo. Ngelem n pritje q t m serviren n Komitetin Disiplinor prova e fakte e jo llogje pazari”.
Panorama
Krijoni Kontakt